Hur man kontrollerar om en 1 dollarräkning är riktig

En dollarräkningar är i allmänhet inte förfalskade på grund av deras låga värde, och du kommer förmodligen aldrig att stöta på en. Det har emellertid varit fall av det som händer. Medan en dollarräkning inte har så mycket säkerhetsfunktioner som andra räkningar har det fortfarande några. Thiswill lär dig hur man kontrollerar om en 1 dollarräkning är riktig eller inte.

Steg

Metod 1 av 3:
Känna räkningen
  1. Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 1
1. Känna papperet. Amerikanska valutan har i allmänhet en tydlig känsla som inte replikeras i förfalskning av lägre kvalitet. Papperet ska känna sig grovt till beröringen.
  • Verkliga pengar är mer hållbart än vanligt papper, och det ska känna sig skarpt med ålder, till skillnad från vanligt papper, vilket kommer att känna sig mjukt.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 2
    2. Kontrollera efter upphöjd bläck. En dollarräkningar har upphöjt bläck. Du borde kunna känna texturen av bläcket när du kör handen över den.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 3
    3. Utvärdera papperets tunnhet. Legitima dollar kommer i allmänhet att vara tunnare än vanligt papper på grund av tryckprocessen. Du kan jämföra en dollarräkning till ett vanligt papper för att se om det är tunnare eller inte.
  • Metod 2 av 3:
    Titta på räkningen
    1. Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 4
    1. Titta noga på räkningen. Kvalitetsförfalskningar får ofta inte alla detaljer rätt. Att ge räkningen ett bra utseende kan bara avslöja att det är falskt. Om något ser ut, är räkningen förmodligen en falsk.
    • Att jämföra räkningen i fråga till en känd god en dollarräkning kan hjälpa dig att upptäcka någonting.
    • Titta noga på gränserna och porträttet. Gränserna på en riktig proposition kommer att vara skarp och obruten. Leta efter blödning eller blurriness. På riktiga räkningar kommer det inte att finnas blöda blöda, och räkningen kommer att ha mycket fina detaljer.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 5
    2. Leta efter Treasury Seal. Real One Dollar Bills kommer att ha en grön Treasury Seal till höger om porträttet under texten, "ETT". Treasury-tätningen ska vara tydlig och skarp.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 6
    3. Kontrollera Federal Reserve Bank Seal. Denna tätning är svart och till vänster om porträttet. Brevet inuti det motsvarar en Federal Reserve Bank. Liksom Treasury Seal, bör det vara klart och skarpt.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 7
    4. Jämför serienummer. Om du har flera misstänkta dollarräkningar, jämför serienummer på dem. Serienummer upprepas aldrig, så om du har flera räkningar med samma serienummer, så är de alla falska.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 8
    5. Leta efter de små röda och blåa fibrerna. Dollarräkningar har mycket små röda och blåa fibrer inbäddade i papperet av räkningen. Du måste se väldigt nära se dem, och de är svåra att kopiera.
  • Om du tittar på räkningen med ett förstoringsglas, kommer du att kunna se att fibrerna verkar vara "Uppfostrad" på legitima räkningar. Men på förfalskningar kommer fibrerna att vara platt på papperet.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 9
    6. Använd en förfalskad detekteringspenna. Förfalskade detekteringspennor, medan inte idiotsäker, kan fortfarande upptäcka förfalskade räkningar i vissa fall. Anvisningar för hur man använder en penna varierar av tillverkaren, men de kommer alla med instruktioner för hur man använder dem.
  • Metod 3 av 3:
    Rapportering av förfalskade pengar
    1. Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 10
    1. Kom ihåg kunden. Om möjligt, fördröja den som gav dig de förfalskade pengarna så att du kan komma ihåg så mycket om den personens utseende som möjligt. Notera eventuella medbrottslingar eller följeslagare. Skriv ner deras skyltnummer om det är tillämpligt.
    • Kom ihåg att den person som gav dig den förfalskade fakturan kanske inte är den ursprungliga förfalskaren. De kan vara en oskyldig person som trodde att räkningen var riktig.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 11
    2. Kontakta polisen. Hitta din lokala polisavdelning eller United States Secret Service Field Office. Dessa siffror kan hittas via en online-sökning.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 12
    3. Undvik att hantera den enda dollarräkningen. Placera det försiktigt i ett skyddande skydd, till exempel ett kuvert eller ett smörgåspåse. Detta är så att myndigheterna kommer att kunna samla så mycket information som möjligt från räkningen. Detta kommer också att hjälpa dig att veta vilken räkning som är förfalskningen.
  • Bild med titeln Kontrollera om en 1 dollarräkning är riktig steg 13
    4. Ge räkningen till myndigheterna. Var noga med att bara ge räkningen till en polis eller U.S. Secret Service Special Agent. När du frågade, ge dem så mycket information som möjligt om räkningen.
  • Du kommer inte att bli ekonomiskt återbetalas för de förfalskade pengarna. Detta är för att förhindra att individer tar emot pengar gratis, bara för att de förfalskade pengar.
  • Tips

    De flesta av dessa steg är överkill för en dollarräkning. De är sällan förfalskade, och om du arbetar i en butik, kommer det troligen att irritera de flesta kunder om du kontrollerar en dollarräkning med en förstoringsglas. Titta noga för en sekund eller två borde vara tillräckligt.
  • Om du har hört på de lokala nyheterna, eller från dina vänner, att det finns förfalskade en dollarräkning som cirkulerar i närheten, kanske du vill ansöka mer granskning till något som du får.
  • Varningar

    Skapa inte förfalskade pengar. Det är olagligt att äga, producera eller använda förfalskade pengar - om en åklagare kan bevisa att du planerat att använda pengarna, så kan du straffas med böter och upp till 20 år i fängelse.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande