Hur man samlar småföretagskulden

Småföretag är beroende av ett hälsosamt inkomstflöde för att vara kvar i affärer - särskilt sedan över 50% av de nya företagen misslyckas inom de första fem åren. För småföretag kan en dålig skuld innebära skillnaden mellan lönsamhet och nettoförluster. För ett litet företag kan samla skulder vara en svår och ibland, litigious process. Det finns ett antal saker du kan göra för att öka dina chanser att bli betalda. Läs vidare för att ta reda på hur du undviker osäkra fordringar, hantera förfallna betalningar och samla skulder.

Steg

Del 1 av 3:
Undviker osäkra fordringar
  1. Bild med titeln samla små företagsskuld steg 1
1. Utveckla en betalningspolicy. Innan du tillhandahåller några tjänster eller varor, kontrakt med din kund så att de förstår vad de är ansvariga för att betala och när. Se till att allt dokument är klart. Diskutera kontot med kunden så att du kan vara säker på att de är bekanta med några belopp och förfallodagar. Betalningsvillkor måste överenskommas av båda parter.
  • Överväg att anta en sen betalningsavgift för att uppmuntra on-time-betalningar. Du kan välja att debitera en procentandel av den totala propositionen när betalningarna blir avskyvärda-2% är typiskt. Se till att alla sena avgiftspolicyer ingår i ditt kontrakt eller betalningspolicy.
  • Du kanske föredrar att be om minst 50% av betalningen på förhand. Detta säkerställer att du åtminstone får något i utbyte mot din tid och ansträngningar.
  • Gör forskning om att samla in intresse. Federal och statliga lagar reglerar insamling av intresse för skulder. Se alltid till att eventuellt intresse du tar betalt är lagligt och ingår i din betalningsregler för att undvika skuldförbrukning eller böter. Du kan kolla USA.GOV för din statens ursprungliga lagar.
  • Du kan också kontrollera din statens advokatwebbplats för information om rättsliga räntor och juridiska praxis i din stat.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuldsteg 2
    2. Lista förfallodagen på varje faktura du skickar. Några fakturor anger, "Betalning på grund av mottagandet." Du kan också använda "netto 15 dagar," "netto 30 dagar" eller någon annan tidsperiod där du förväntar dig att någon ska betala.
  • Att placera ett förfallodatum på en proposition uppmuntrar din kund att inkludera den i en nuvarande eller kommande faktureringscykel. Om du inte lägger ett förfallodatum på räkningen kan verksamheten eller individen vänta en månad eller två innan du betalar, speciellt om räkningarna är täta.
  • Vänta inte 30 dagar från datumet för service eller leverans av produkten för att skicka ut en räkning. Bill var 15: e till 30 dagar. Ju tidigare du skickar ut räkningen, desto mer sannolikt får du betalt tidigare.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 3
    3. Skicka påminnelsens räkningar. När en betalning blir förfallen, skicka omedelbart en påminnelse om det belopp som är skyldigt såväl som det faktum att betalningen nu är förfallna. Många kunder är så upptagna att de helt enkelt glömmer en proposition har inte betalats. De kommer ofta att betala det så snart de inser att betalning är förfallna.
  • Håll en rekord av all kontakt med gäldenären. Du behöver datum och tider för dina samtal, bokstäver och annan kommunikation om sen betalning, i händelse av rättsliga åtgärder. Du kan också behöva ta itu med den här informationen när du kontaktar gäldenären.
  • Bild med titeln samla små företagsskuld steg 4
    4. Håll kontakten med varje företag eller kund. Se till att du har relevant kontaktinformation, till exempel Adress, telefonnummer och anknytningsnummer, om det är tillgängligt.Det är också bra att checka in med dina affärskontakter regelbundet. Engagerade affärsrelationer främjar en ömsesidig önskan att uppfylla transaktioner.
  • Adressera varje räkning direkt till den person som fattar finansiella beslut i ett företag eller den person som ansvarar för kontot.
  • Om du inte har kontakt med en affärstransaktion, kan du vanligtvis ringa receptionen och vara ansluten till leverantörsskulder.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 5
    5. Skapa ett förfarande för att hantera skulder. Du måste bestämma vad som händer när betalningar är sena. Generellt skickar du först en påminnelse och ring sedan den kund eller verksamhet som är sen med betalning, uppföljning, försök att förhandla och ta det till samlingar eller bedriva rättsliga åtgärder om skulden förblir obetald. Alla i ditt företag bör förstå processen så att de vet var de ska rikta de som är skyldiga skulder när de når ut till dig.
  • Del 2 av 3:
    Samla skulder
    1. Bild med titeln samla små företagsskuld steg 6
    1. Förstå din gäldenär. Försök att räkna ut varför betalningen är sen. De flesta gäldenärer faller i 1 av 3 kategorier - antingen de vill betala men kan inte göra det i tid på grund av svårigheter med ekonomin, de brukar försena betalningar så länge som möjligt på grund av prioriteringar för månaden eller de har bestämt sig för att inte betala dig alls.
    • När du pratar med den person eller avdelningen som är skyldig dig pengar, försök att avslöja vilken typ av gäldenär de är. När du förstår om icke-betalning har att göra med finanser, prioriteringar eller faktiska undvikande, kan du komma med en lösning för båda parter som är förhoppningsvis ömsesidigt fördelaktiga.
    • Tänk på att förhandlingar med en gäldenär är en process. Ta dig tid att lyssna på kunden och erbjuda lösningar som du tror kommer att vara tilltalande för dem. Detta kommer att öka dina chanser att uppnå en win-win-situation.
    • Vet att ett företag med ekonomiska problem kanske inte vill diskutera deras möjliga misslyckande. Om verksamheten är i ekonomiska problem, kan du överväga att erbjuda dem ett bosättningsbelopp istället för att försöka få full betalning.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 7
    2. Ring gäldenären om kontot. Det första steget efter att ha skickat en faktura och påminnelse är att kontakta dem via telefon. Identifiera dig själv och din anledning att ringa.
  • Har inte trakasserat gäldenären, var bara okomplicerad. Använd alltid en civil ton och försök att förmedla en önskan att hålla ett positivt förhållande. Du kan ta upp konsekvenser längre ner i raden.
  • Fråga personen hur de är och om de fick din faktura. För att diskutera sen betalning, försök: "Jag är orolig för att din betalning är nu (sätt in hur många dagar) sent. Vad kan jag göra för att hjälpa dig att göra denna betalning och minimera konsekvenserna, till exempel (inser konsekvens)?" Du kan också fråga om det finns en anledning att de vill diskutera varför betalningen har varit sen.
  • Försök att få ett muntligt avtal om att fakturan betalas och när.
  • Följ konversationen på en vecka via telefon, e-post eller mail.
  • Be om ursäkt för att du frågar om en skuld som är skyldig till dig. Kom ihåg att pengarna med rätta tillhör dig.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 8
    3. Ring tillbaka om 15 till 30 dagar. Om gäldenären ännu inte har betalat skulden, vill du påminna dem om att skulden fortfarande är enastående. Vid denna tidpunkt är skulden förmodligen cirka 60 dagar sen. Den längre betalningen är försenad, desto mindre sannolikt kommer du att betalas.
  • Du kommer att vilja vara artig och fråga hur personen gör innan du pratar om skulden. Vid denna tidpunkt måste du vara tydlig att konsekvenserna är kommande. Du kan säga: "Som vi kom överens när du undertecknade kontrakts- / betalningspolitiken, när betalningen blir (sätt in mängden dagar) sent (infoga konsekvenser)."
  • Påminn dem alla gånger du har skickat ut meddelanden, kallas mm. Se om de är villiga att göra en betalning mot vad de är skyldiga innan du kommer av telefonen med dem.
  • Fråga om skäl för vilka betalningen är försenad. Förstå sig. Fråga om gäldenären önskar betala med betalningsplan för att undvika intresse.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 9
    4. Avbryta alla tjänster eller varor som gäldenären får. Den tid som behöver passera innan detta händer bör beskrivas i din betalnings- och företagspolicy. Ring dem och skicka dem en skriftlig varningstid innan du avbryter service för icke-betalning.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 10
    5. Skriv efterfrågan bokstäver. Dessa bokstäver ska adressera kontot och inkludera tidigare fakturor och referenser till tidigare kommunikation. Trots att de inte skulle vara direkt hotande, bör språket i allt större utsträckning referera om de ignorerade sin proposition om de ignorerar sin faktura. Se till att du inkluderar ett datum som de måste vidta åtgärder genom att undvika ytterligare konsekvenser.
  • För en liten avgift kan du arbeta med en advokat eller insamlingsbyrå (utan att skulden över till dem) i detta steg för att göra dina brev mer övertygande. Ibland bestämmer en kund att betala när de ser insamlingsbyrån eller advokatinformation om efterfrågan.
  • Vissa företag erbjuder tjänster som att skriva en serie bokstäver, vilket gör telefonsamlingar på dina räkning, och mer.
  • Bild med titeln samla små företagsskuld steg 11
    6. Förhandla med gäldenären. Förhandlingar kan vara din enda chans att få lite betalning för dina tjänster eller varor. Fråga vad de kan betala eller erbjuda dem en rabatt, beroende på situationen. Att driva betalning efter det här steget kan vara dyrt, så det kan vara värt att acceptera vad gäldenären kan betala.
  • Om du vet att verksamheten eller kunden undviker betalning kan det vara billigare att ge en rabatt och aldrig hantera dem igen än att anställa en samlingsbyrå eller advokat.
  • Bild med titeln samla små företagsskuld steg 12
    7. Skicka en "Pre-Samla meddelande" till gäldenären. Brevet skickas vanligtvis av en samlingsbyrå som låter din gäldenär veta att du seriöst överväger att göra skulden över. Detta bör ange vilka alternativ som gäldenären har vid denna tidpunkt och det datum då de måste svara. Ibland kan gäldenärerna svara när de inser att det kan vara deras sista chans att hantera dig innan skulden påverkar deras kredit.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 13
    8. Var medveten om konkurs. Om du misstänker att din gäldenär kan gå i konkurs, behöver du juridisk rådgivning från en advokat. Du måste också lämna ett bevis på påstående för att hjälpa ditt fall. När gäldenären lämnar konkurs kan du inte längre vidta åtgärder för att samla skulden om inte domstolen beslutar annars.
  • Tecken på att någon som är skyldig dig pengar kan överväga konkurs inkluderar: försenad betalning, ingen kommunikation med dig och negativa ekonomiska förhållanden.
  • Del 3 av 3:
    Välja en inkassolutionsväg
    1. Bild med titeln samla små företagsskuld steg 14
    1. Välj hur man samlar skulden. För att samla en skuld kan du ge skulden till en insamlingsbyrå, gå till små fordonsdomstol eller gå till civilrätten om beloppet är mer betydande. En insamlingsbyrå är specialiserat på att samla skulder och brukar arbeta för en procentandel av de skuldbetalningar som de får - vanligtvis 50%. Små fordringsedomstol kräver inte advokatavgifter och kan vara ett bra alternativ med mindre skulder. Civil domstol är verkligen bara genomförbar när belopp som är skyldig överstiger $ 40.000.
  • Bild med titeln Samla små företagsskuld steg 15
    2. Välj en inkasso. Om du bestämmer dig för att gå vidare genom att ge skulden till en samlingsbyrå, måste du veta hur man gör det bästa byråns val. Forsa alltid dina alternativ. Samtalsinsamlingsbyråer och prata med dem om din situation och ta reda på om de tror att de kan samla pengarna.
  • Vet att vissa individer och företag inte kommer att vara oroade när du lämnar skulden över till en samlingsbyrå. De bryr sig inte om sina kreditpoäng eller rykte. I dessa fall kan rättssystemet vara ett bättre alternativ.
  • Var noga med att byrån du väljer är licensierad och bunden för företag. Se också till att de följer statliga och federala lagar för inkasso, såsom lagen om rättvisa inkasso. Det kan göra att ditt företag ser dåligt ut om du gör affärer med en byrå som inte är kompatibel.
  • Konsumentskyddsbyrån i din stat eller den regionala federala handelskommissionen (FTC) -kontoret håller register över klagomål som lämnats in mot en byrå. Kontrollera med dem först innan du väljer en viss byrå. Försök att kontrollera din statens advokatwebbplats för att se om det har skett några konsumentklagomål, undersökningar eller avgöranden som lämnats in mot ett specifikt företag i ditt tillstånd.
  • Bild med titeln samla små företagsskuld steg 16
    3. Vända skulden över. Du har bestämt de pengar du är skyldig är tillräckligt stor för att driva. Du har bestämt att kostnaden för en byrå är lägre än att bara ignorera skulden eller skriva den som dålig skuld när du gör dina skatter. Du har plockat en byrå och har nu "sålt" skulden till dem att hantera.
  • Var noga med att ge kopior av all tidigare korrespondens till byrån. Förstå att du inte kommer att få full skuld och kommer sannolikt att få cirka 50% av vad byrån kan få från gäldenären eller vilken procentandel du och byrån är överens om.
  • Bild med titeln samla små företagsskuld steg 17
    4. Ta gäldenären till små fordonsdomstol. Om du är skyldig en blygsam summa, till exempel $ 5000 eller mindre, så är det här ett lönsamt alternativ. Liten fordonsdomstol utvecklades för att undvika överdrivna juridiska avgifter för relativt små, omtvistade belopp. Det säkerställer att du kan få några av de medel som är skyldiga utan att behöva betala högsta domstol och advokatavgifter. Men var medveten om att även om du tilldelas en dom i småkrav domstol, kan svaranden fortfarande vägra att följa. Du har några alternativ för att genomföra den härskande, men de tar upp mer av din tid och pengar. Tänk också på att efter ett fall har lämnats in i små fordonsdomstol kan det inte överklagas.
  • Du måste göra pappersarbete för att lämna in en liten fordringsåtgärd, och du måste se till att gäldenären serveras. Du kommer att ha ett domstolsdatum där ditt ärende kommer att beslutas, och du kommer sannolikt att få små avgifter att betala för pappersarbete.
  • Prova en medling. Detta görs ofta som en del av småkravdomstolen. Det är användbart vid en tvist om betalningsbelopp, och det kan hjälpa dig att nå en lösning. Du måste dela upp kostnaden för en professionell medlare med din gäldenär.
  • Söka arbitration. En skiljeman är en opartisk part som reglerar om ett ärende. Om båda sidorna är överens om skiljeförfarande är beslutet slutgiltigt.
  • Rapportera gäldenären till statens kreditbyrå. Du kan välja att ta med en advokat för att se till att allt pappersarbete är gjort rätt. Syftet med detta är att placera skulden som ett dåligt märke på gäldenärens kreditrekord.
  • Varningar

    Börja alltid ditt land eller statens insamlingsriktlinjer innan de bedriver skuld.
  • Var medveten om att det är olagligt att förfalska information om att söka insamling av en skuld.
  • Saker du behöver

    • Företagets inkasso
    • Brev
    • Telefonsamtal
    • Register över all kommunikation
    • Ränteavdrag (om tillämpligt)
    • Advokat
    • Liten fordonsdomstol
    • Medlare
    • Medlare
    • Credit Bureau Report
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande