Hur man viker pengar för ett pengar träd

När du lägger till räkningar till ett pengar träd kanske du vill göra din faktura mer dekorativ genom att vikla den origami-stil. Ett hjärta är ett bra val för ett bröllop eller födelsedag, och det är enkelt att göra. Du kan också prova ett blad, vilket är mycket lämpligt för ett pengar träd! För ett bröllop, prova en klänning, som lägger till pizzazz till något träd.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa ett enkelt pengar hjärta
  1. Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 1
1. Vik räkningen i hälften horisontellt och vertikalt. Vänd räkningen så att ryggen är vänd uppåt. Du kan vika det på något sätt du vill ha först. Matcha upp ändarna så att de träffas snyggt och gör sedan ett veck ner i mitten där räkningen är vikta. Fäll ut räkningen och sedan vika den på andra sidan. Göra ett veck och utveckla det igen.
  • Vid denna tidpunkt borde du ha 2 veckor i räkningen som bildar ett kors och delar upp räkningen i 4 lika rektanglar.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 2
    2. Dra den nedre kanten upp för att möta mittlinjen. Placera räkningen så att baksidan är uppåt och bottenkanten står inför dig. Vika bottenkanten upp och matcha kanten med mittkornet du gjorde i det första steget. Använd din fingernagel för att öka vikningen längs botten.
  • Utveckla inte detta veck.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 3
    3. Skapa en punkt längst ner genom att lägga sidorna upp. Ta tag i den högra sidan av räkningen. Vika det uppåt så att den nedre veckan du bara har träffat den mellersta vertikala linjen du gjorde i det första steget. Öra den vik du just skapat, gör hälften av punkten längst ner.
  • Upprepa processen på vänster sida, vilket ger bottenfärgen över för att möta den högra sidan du bara tog med i mitten.
  • Du borde nu ha en punkt i botten och 2 platta kanter på toppen.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 4
    4. Vänd hjärtat över och vik i sidorna. När du vrider den över, borde du ha en platt kant på toppen. Vik i höger sida en tredjedel av vägen till mitten. Göra en ökning. Vik över den vänstra sidan en tredjedel av vägen till mitten.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 5
    5. Ta med de bästa kanterna. Du borde ha 2 platta kanter på toppen. Under det, bör du se en vikning som går hela vägen över toppen. Vik varje platt kant ner, bibehålla en platt linje över toppen på varje sida. Varje sida bör uppfylla kanten nedan när den är nedfälld.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 6
    6. Vik i hörnen av de platta topparna för att avsluta hjärtformen. På höger sida längst upp, vik hörnet ner på varje sida av den platta kanten. Vika ner det bara nog för att möta den övre kanten av den platta delen du bara vikta ner.
  • Gör detsamma på andra sidan för att slutföra din hjärtform.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa ett blad från en räkning
    1. Bild med titeln Fold Pengar för ett pengar träd Steg 7
    1. Vänd räkningen baksidan upp och vik hörnen upp till överkanten. Dra det vänstra nedre hörnet upp så att sidokanten är perfekt även med toppen av räkningen. Det kommer att göra en diagonal kant längst ner till vänster om räkningen. Gör detsamma med höger sida.
    • Din proposition ska nu ha en platt kant längs toppen. På botten ska det vara en diagonal vikning som går ner mot mitten, en kort rak kant i mitten och en diagonal vikning går tillbaka till höger sida.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 8
    2. Börja vikta räkningen dragspelstil, från bottenkanten. Vika bottenkanten upp bara lite, mindre än 0.25 tum (6.4 mm). Vänd det över och vik kanten upp samma mängd som du gjorde på andra sidan. Du skapar i grunden en fan-stil-vik, flyttar från botten av räkningen till toppen.
  • Fortsätt vikning tills du har gjort hela räkningen. Du borde ha en tunn remsa av faktura som du har vikat fram och tillbaka.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 9
    3. Vik ändarna av räkningen tillsammans. Eftersom du började med en kort sida och flyttade till den längre sidan när du gjorde din dragspel, kommer den ena sidan att vara längre än den andra. Placera den längsta sidan av dragspelet vik uppåt. Ta upp de 2 ändarna av vikningen för att möta varandra, klippa räkningen i mitten som du gör.
  • När du viker det här steget, bör bottensbotten börja fånga ut som ett blad. När du tar med de 2 ändarna tillsammans skapar du mitten av bladet.
  • Bild med titeln Fold Money för ett Pengar Tree Steg 10
    4. Stäng bladet genom att föra en kant över den andra. När du tittar på de 2 kanterna i bladets mitt, bör båda vara 2 lager tjocka. Välj den sida som är lite längre än den andra och öppna skikten med fingret. Slip den andra kanten mellan de 2 skikten. Den längre kanten ska gå över den första veckningen i den mindre kanten och håller den på plats.
  • Ditt blad är klart och redo att hålla fast på ett pengar!
  • Metod 3 av 3:
    Vikar en origami klänning från pengar
    1. Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 11
    1. Gör en mindre rektangel genom att vika räkningen i hälften. Matcha de korta hamnarna ihop, skär den längre sidan i hälften. Den främre delen av räkningen ska vara på utsidan. Crease längs den vik du just gjort för att göra en mindre rektangel. Du kommer att behandla denna dubbla rektangel som ett enda lager av papper under hela vikningsprocessen.
    • Vikning det här sättet kommer att göra den slutliga formen bättre.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 12
    2. Vik räkningen i halv längd. Ta med de långa kanterna så att de träffas perfekt och gör sedan ett veck längs vikningen med nageln. De långa kanterna kommer inte att vara så uppenbara eftersom du gjorde en mindre rektangel i det första steget, men de sidor som var längsta innan du viklade räkningen kommer fortfarande att vara lite längre än de andra sidorna.
  • Fäll upp den vik du just gjort. Du borde nu ha ett lock som går ner i mitten av propositionen i längdriktningen.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 13
    3. Vik de långa kanterna till mitten. Vika varje lång sida till mitten veck du just gjort. Kanterna ska mötas i mitten. Gör ett veck längs vikningen på varje sida med din fingernagel.
  • Fäll ut de 2 sidorna du bara vikta in. Du borde nu ha en faktura som viks i halvbreddsvis med 3 långa veckor i den, som likade med räkningen i 4 långa rektanglar.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 14
    4. Vänd räkningen över och vika de veckade kanterna till mitten. När du vänder räkningen över, borde du kunna se de veck du gjorde lite "berg" I räkningarna. Det borde finnas en i mitten och en som går ner i varje sida. Ta en av sidokopporna och ta med den vikta kanten för att möta mittkornet. Tryck ner för att göra ett veck i räkningen under den. Gör detsamma på andra sidan så att sidokosten möter den andra i mitten och trycker ner på räkningen nedan för att göra en annan veck.
  • Vid denna tidpunkt borde du ha lite tråg i mitten. Billsändarna kommer att hänga ut över kanten av mittdelen.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 15
    5. Vänd räkningen över och vika den nästan till överkanten. Lämna papperet som viks som det var i det sista steget, förutom att vända det till den andra sidan. Placera en av de korta kanterna som står inför dig och vänd det för att möta den övre kanten. Men vika inte det hela vägen till överkanten. Lämna om /3 tum (0.85 cm) längst upp så att kanterna inte träffas. Gör ett veck i botten.
  • Bild med titeln Fold Pengar för ett pengar träd Steg 16
    6. Dra samma kant tillbaka men håll den veck du gjorde på plats. I grund och botten gör du en andra veck strax ovanför den du gjorde i det sista steget. Men den här veckan kommer att gå den andra riktningen när du tar kanten tillbaka ner till botten.
  • Använd din fingernagel för att göra veckan.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 17
    7. Vänd räkningen över och vik ut kjolen. När du stänger av räkningen över och vänd den i slutet, bör du ha en kort sektion överst ovanför de veck du just gjort och en längre sektion längst ner under de veck du just gjort. Använd ditt finger för att öppna kjolen längst ner genom att trycka mellan de 2 veckorna. När du tar ut varje sida, gör ett veck längs den diagonala, vilket skapar en fylligare kjol.
  • I grund och botten drar du bort "tråg" du gjorde tidigare i vikningsprocessen. När du är ifrån varandra skapar det naturligt utrymme för att göra en diagonal vikning från "midja" av klänningen ner till "Fålla."
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 18
    8. Gör halsen genom att lägga 2 trianglar i mittdelen på toppen. Du borde se en mittlinje på toppen. Vik en triangel från mitten på varje sida, bara gå halvvägs ut till kanten och halvvägs ner till midjan.
  • Fäll ut dessa trianglar när du är klar med att göra veckan.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 19
    9. Vänd räkningen och avsluta halsen genom att dra överkanten ner i mitten. När du drar ner mitten kommer de veck som du gjorde i det sista steget att komma ner för att göra en v-hals på framsidan. På baksidan, där du tittar på klänningen, kommer du bara att ha den platta kanten som kommer ner.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 20
    10. Vika kanterna på bodice i. Du borde fortfarande titta på baksidan av klänningen. Dra in den långa sidan av bodice på höger sida, vikla den nästan till mitten. Du måste öka den långa kanten, liksom en liten diagonal kant nära midjan. Gör detsamma på vänster sida.
  • Detta steg hjälper till att ge formen till klänningen.
  • Bild med titeln Fold Money för ett pengar träd Steg 21
    11. Skapa ärmarna på klänningen genom att lägga ut små trianglar. På rätt stycke viks du bara till mitten, vika det övre hörnet så att den når utöver kanten av klänningen, skapar ärmen på den sidan. Gör detsamma för vänster sida.
  • Slå på det igen, och du har en färdig klänning!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande