Hur man blir en medicinsk tekniker

Har du någonsin undrat hur allt som högteknologisk, snygg medicinsk utrustning används och underhålls? Tja, det är allt tack vare en utbildad specialist som kallas en medicinsk teknik, även känd som en medicinsk laboratorieforskare. De är de människor som gör saker som att se till att medicinsk utrustning är korrekt konfigurerad och funktionell. De kan också utföra laboratorier och analysera blod, kroppsvätskor och vävnadsprover. Det är ett bra jobb och det är inte så svårt att bli en som du kanske tror. För att förklara processen med vad som krävs för att bli en medicinsk tekniker, har vi svarat på några av de vanligaste frågorna som människor har.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilken grad behöver jag vara en medicinsk teknik?
  1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 1
1. Du behöver en kandidatexamen i medicinsk teknik. När du har examen högskola eller tjäna din GED, kan du ansöka om universitet som erbjuder kandidatexamen i medicinsk teknik. Du tar en mängd olika kurser som biologi, kemi, genetik, phlebotomi, immunologi och biostatistik. Du kommer också att lära dig professionell utbildning som hälsovårdsetik och erfarenhet som arbetar i ett labb för att få praktiska träning. När du har examen med din examen kommer du att bli en utbildad medicinsk teknik!
  • Vissa högskolor erbjuder online-program inom medicinsk teknik så att du kan lära dig hemma och på egen tid!
  • Du kan också driva en associerad examen i medicinsk teknik, men kom ihåg att många stater kräver en kandidatexamen för att vara en certifierad medicinsk teknik.
  • 2. Vissa militära program erbjuder också medicinsk teknikutbildning. Om du går med i det medicinska fältet i en gren av militären som armén eller marinen, kan du få klassrum och praktisk träning som medicinsk teknik. Medan träningen inte kan intyga dig som en licensierad medicinsk teknik, kan den räknas som din arbetslivserfarenhet och du kan driva en examen online medan du tjänar så när du lämnar militären, kan du enkelt få certifierad och ansöka om jobb.
  • Om du är intresserad av att gå med i militären för att driva utbildning som medicinsk teknik, prata med en rekryterare om vad du behöver göra för att få det att hända.
  • 3. Tjäna en magisterexamen för att fördjupa din karriär i ledningen. En magisterexamen i medicinsk laboratorievetenskap ger dig utbildning och träning utöver en kandidatexamen, inklusive kurs som kommer att positionera dig som en framtida ledare på fältet. Om du planerar att flytta till övre ledningsställen i branschen och tjäna mer pengar, kanske du vill fortsätta en magisterexamen.
  • Fältet med medicinsk laboratorievetenskap är dynamiskt och ständigt utvecklas. En magisterexamen kan hjälpa till att vara säker på att lyckas.
  • Fråga 2 av 8:
    Vilka är de önskvärda egenskaperna hos en medicinsk teknik?
    1. Bilden med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 4
    1. Du vill ha egenskaper som noggrannhet, ärlighet och uthållighet. På grund av uppmärksamhet på detaljer och arbete som krävs för att utföra arbete som medicinsk teknik, är förmågan att följa bruksanvisningar och uthållighet för att få jobbet gjort är kritiskt. Du måste också kunna lära dig att anpassa sig till förändringar i laboratoriepraxis och teknik under hela din karriär eftersom ny teknik alltid uppfinns.
    • Det är också bra att ha ett flexibelt sätt att tänka som låter dig försöka nya tillvägagångssätt och göra bort med traditionella praxis som förändring. Till exempel kan du spendera år med en viss maskin för att analysera blod, men om en ny maskin gör det bättre måste du kunna anpassa sig till den nya tekniken.
    Fråga 3 av 8:
    Hur blir jag en certifierad medicinsk teknik?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 5
    1. Kontrollera med dina tillstånds licensbehov för att ta reda på vad de är. I USA kräver vissa stater inte en speciell certifiering eller licens för att träna som medicinsk teknik. Du behöver bara ha en examen och sedan landa ett jobb på kliniken. Om din stat kräver det kan kraven dock innehålla en kandidatexamen, en tentamen, 12-24 timmars erfarenhet och en $ 25-00 USD avgift.
    • Om ditt tillstånd inte behöver licens, men du planerar att flytta och arbeta i ett tillstånd som gör det, måste du bli certifierad i den staten.
    • Med en kandidatexamen i medicinsk teknik kommer du sannolikt att uppfylla de 12-24 timmars erfarenhet som vissa stater behöver.
    • När du väl ta reda på kraven kan du betala de nödvändiga avgifterna och vidta nödvändiga tentor.
    Fråga 4 av 8:
    Vilka är en medicinsk teknikens allmänna uppgifter?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 6
    1. Att utföra professionellt labbarbete är den huvudsakliga plikten för en medicinsk tekniker. Det finns tusentals olika jobb tillgängliga för en medicinsk teknik. Men nästan alla involverar att analysera exemplar eller kalibrera medicintekniska produkter som hjälper till att leda till en medicinsk diagnos.
    • Så om du arbetar i ett kliniskt laboratorium som analyserar blodprover eller du kör en MR-maskin, arbetar du fortfarande för att hitta en medicinsk diagnos genom att utföra det nödvändiga laboratoriearbetet.
    Fråga 5 av 8:
    Hur hittar du ett jobb som medicinsk tekniker?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 7
    1. Ansök på sjukhus, doktorsbyråer och medicinska laboratorier. Majoriteten av medicinska tekniker arbetar på sjukhus, vilket ofta har bättre lön och förmåner. Men många arbetar med mindre medicinsk praxis och medicinska och diagnostiska laboratorier. Vissa arbetar även i skolor för att träna andra medicinska tekniker eller i ambulanstjänster för att hjälpa till med nödsituationer.
    • En av de bästa sakerna som bedriver en karriär som medicinsk tekniker är det faktum att de kan vara anställda av nästan alla medicinska institutioner.
    • Det finns många olika jobb du kan landa som en medicinsk teknik som en phlebotomist, kirurgisk tekniker, MR-tekniker, kliniska laboratorier, och till och med tandlacka tekniker.
    Fråga 6 av 8:
    Hur lång tid tar det att bli en medicinsk tekniker?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 8
    1. En associerad examen tar 2 år och en bachelor tar 4. Om den stat där du vill arbeta som medicinsk tekniker inte kräver en kandidatexamen, kan du börja arbeta så snart du avslutar dina medarbetare. Om din stat kräver det måste du dock avsluta ett 4-årigt program inom medicinsk teknik.
    • En kandidatexamen kan också leda till fler karriärmöjligheter. Ditt kursverk kommer också att täcka andra ämnen som ledning, ledarskap och andra komplexa problem i medicinsk teknik.
    Fråga 7 av 8:
    Gör medicinska tekniker bra pengar?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknik Steg 9
    1. Ja, de flesta medicinska tekniker gör cirka 54 000 USD per år. Med tanke på mängden tillgängliga jobb och det faktum att du bara behöver en kandidatexamen för att landa ett jobb, kan en karriär som medicinsk tekniker verkligen vara givande. Plus, för att du aldrig är på samtal och i allmänhet arbetar normala timmar, kan du också ha gott om tid för familjen och ett socialt liv.
    Fråga 8 av 8:
    Är medicinska tekniker i efterfrågan?
    1. Bild med titeln Bli en medicinsk teknologist steg 10
    1. Ja, fältet förväntas faktiskt fortsätta öka! Enligt den amerikanska byrån för arbetsstatistik förväntas det medicinska teknologifältet öka med en hel del 11% från 2018-2028. Det betyder att det finns gott om jobb tillgängliga och det finns inget tecken på fältet som sakta ner, så risken att minska eller eventuellt vara avskedad är ganska låg.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Din skola kan också hjälpa dig att hitta ett jobb som en medicinsk teknik. Kolla karriärmässor eller prata med dina lärare om potentiella jobb som du kan ansöka om.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande