Hur man förlänger livet för ett patent

Ett patent säkerställer att en uppfinnare kan dra nytta av sin uppfinning genom att förhindra att andra tillverkar, använder, säljer eller importerar den utan samtycke. När patentet löper ut är uppfinningen fri för allmänheten att använda utan att betala dig. Om du uppfyller vissa krav kan du önska att förlänga ditt patent.Dra nytta av detta tillfälle att få extra tid till din patentbas och behåll din uppfinning ur den offentliga domänen längre.

Steg

Metod 1 av 3:
Bestämning av behörighet
  1. Bild med titeln Få ett patentsteg 3
1. Bestäm statusen för ditt patent. Förenta staternas patent- och varumärkeskontor (USPTO) håller en webbplatsdatabas med patentinformation. Tillgång till USPTO-databasen För att kontrollera din patentstatus. Om du inte hittar all information du letar efter i den textbaserade displayen, kolla sedan på patentbilden i PDF-format.
  • Du kan också leta upp europeiska patent här.
  • Eller kontrollera Google Patents.
  • Patent kan inte förnyas och du kan inte få rätten till ett utgått patent.
  • Bild med titeln Patent En idé Steg 7
    2. Vet vilken typ av patent du har. I USA ges 2 huvudtyper av patent: Utility Patents eller Design Patents. Utility patent täcker funktionen av en uppfinning och design patent skyddar hur en uppfinning ser ut. Utility patent i allmänhet de senaste 20 åren, medan design patent senaste 14 år eller 15 år för de som lämnats in den 13 maj 2015. Det finns också 20 års långa växtpatent för uppfinnare som asexuellt reproducerar en nyupptäckt eller uppfunnit olika växt.
  • Bild med titeln Gör forskningssteg 14
    3. Ta reda på om du kvalificerar dig. Patentförlängningar beviljas ibland om det finns statliga lagstiftningsförseningar eller om nyare lagar förlänger längden på ett patent. Ibland, med mycket stark motivering, kan du försöka få kongressen att skicka en proposition för att utöka ditt patent. Om du faller i en av dessa kategorier, kanske du kan få ditt patent förlängt.
  • Bild med titeln frågar någon steg 16
    4. Var medveten om att förlängningar inte kan vara ett alternativ. För de flesta uppfinningar kommer den angivna termen för ditt patent att stå. Känna igen att du kanske inte kan förlänga ditt patent för denna uppfinning. Fokus istället på att utveckla en ny uppfinning som du då kan få ett nytt patent för.
  • Metod 2 av 3:
    Förlängning av ditt patent
    1. Bild med titeln Beräkna vinststeg 12
    1. Få en termjustering. Om du lämnade ditt patent efter den 29 maj 2000 och ditt patent försenades eftersom USPTO tog längre tid än normalt för att bearbeta pappersarbetet, kan du vara berättigad till fil för en förlängning. Utvidgningen kommer att täcka tiden som förlorats från din patentperiod för förseningen. Längden på förlängningen du är godkänd för beror på fördröjningstiden, men kommer inte vara längre än 5 år.
  • Bild med titeln Köp ett lager utan ett börsmäklare Steg 5
    2. Öka din ursprungliga patentperiod. Om du ursprungligen beviljades mindre tid än senare lagstiftning tillåter du det kan vara berättigad att begära en förlängning på ditt patent för den nyare patentmen. Enligt lagen om Uruguay Rounds kan nytta patent som beviljas före juni 1995 ges en förlängning till 20 år istället för de ursprungliga 17 åren. Detta gäller inte för designpatent.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik entreprenör Steg 2
    3. Få en förlängning under Hatch-Waxman Act. En patentansvar som återställs under Hatch-Waxman-akten ges ibland de som kvalificerar sig.Detta gäller dem vars produkter eller processer, såsom mediciner, medicinsk utrustning, mat och färgtillsatser, kräver testning och godkännande av Food and Drug Administration (FDA) innan de kan marknadsföras. Den tid som du inte kunde sälja din produkt eftersom du väntade på FDA-godkännande kan återställas som en förlängning till det ursprungliga patentet.
  • Bild med titeln patent en idé Steg 11
    4. Fil för en förlängning med Förenta staternas patent- och varumärkeskontor (USPTO). Alla ansökningsblanketter för patentförlängningar finns på USPTO-webbplatsen: här För applikationer som arkiveras före den 16 september 2012 och här För de som arkiveras efter denna tidsram. Vet att det finns arkiveringsavgifter i samband med den här applikationen.Processen för arkivering för förlängningen beror på vilken anledning till förlängning patentet faller under.
  • I allmänhet måste ansökan om förlängning vara skriftlig, inkludera identifieringsinformationen för patentet, information om varför sökanden har rätt till förlängning, relevanta datum för att bestämma längden på förlängningen, kopior av patentdokumenten, etc.
  • Var noga med att kontrollera med USPTO för exakt belopp av avgiften (cirka $ 1000) och rätt procedur för att begära förlängning för ditt ärende.
  • Bild med titeln Delegate Steg 11
    5. Vänta med att höra tillbaka från USPTO. Det kan ta upp till flera månader för USPTO att behandla din förfrågan. Som med någon regeringsprocess är tålamod bäst. Om du är berättigad och har en bra anledning till en förlängning, så är det en chans att du kan godkännas så att vänta är värt det.
  • Bilden med titeln Få ett patentsteg 9
    6. Begär en administrativ utfrågning. Om din förlängningsförfrågan nekas har du rätt att överklagande Din nekad begäran. Överklagandeformulär finns på USPTO: s webbplats: här För applikationer som arkiveras före den 16 september 2012 och här För de som arkiveras efter denna tidsram.Skäl till förnekelse Inkludera defekter i pappersarbetet som du skickade till USPTO som begär förlängning och din uppfinning är inte angivande för förlängning. File en överklagande och ta itu med några av de problem som din förlängning nekades i din skriftliga överklagande.
  • Överklagandeprocessen börjar med ditt meddelande om överklagande och avgift. Det kommer att fortsätta genom olika steg tills det når patentprov och överklagandenämnden. Styrelsen kommer att fatta ett beslut om ditt ärende och slutföra överklagandet.
  • Bild med titeln Meddela din pensioneringssteg 3
    7. Möt med en immateriell rättighet advokat. Det kan vara mycket fördelaktigt att samråda med en advokat för att granska dina alternativ, speciellt om din förfrågan nekas. Din advokat kan kunna erbjuda förslag och sätt att komplettera din ansökan.Arkivering för en patentförlängning kan vara komplex och din advokat kan se till att det är korrekt.
  • Metod 3 av 3:
    Kontaktkongress
    1. Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
    1. Var realistisk. Detta är den minst vanliga formen av försök att förlänga ett patent. Kongressen får inte ge din förfrågan om du inte har mycket övertygande bevis för att göra det. Du kan också behöva starkt stöd från samhället eller en särskild intressegrupp med övertygande lobbyister på din sida.
    • Kongressen förlängde upphovsrätten till verk till 95 år över det ursprungliga 75 år 1998. Detta berodde främst på inflytelserika företag som Walt Disney-företaget lobbying för modifieringen.Håll den typ av inflytande du kanske kräver i åtanke när du bestämmer dig för att skicka en proposition som begär en patentförlängning via kongressen på dina vägnar.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    2. Hitta en representant. Gör lite forskning om representanter i ditt område eller någon du tror skulle vilja sponsra dig för att förlänga ditt patent. Du måste övertyga honom eller henne att det finns en mycket viktig anledning att du måste förlänga ditt patent. Det är bäst om de har en rekord för att stödja den typ av uppfinning du har eller är anslutna på något sätt till det fältet.
  • Endast en medlem av kongressen kan föreslå privat lagstiftning till lagstiftningsorganet.
  • Bild med titeln Gör forskning Steg 10
    3. Utkast till en proposition. Det är en bra idé att göra så mycket av benarbetet som möjligt innan du närmar dig din representant. Din proposition ska skrivas på juridiskt språk och gå över anledningarna till att ditt patent ska beviljas en förlängning. Du kan kontrollera befintliga räkningar på Kongress hemsida för att få en uppfattning om vad en räkning ser ut. Det kan vara till hjälp att samråda med en patentadvokat när du skriver det som legalese kan vara svårt att behärska.
  • Skapa en ingress. Detta är en introduktion och allmän översikt över ditt patent, det datum det upphör och en förklaring till varför du behöver en förlängning på ditt patent.
  • Skriv upp en kroppsklausul. Detta är köttet i din biom och innehåller klausuler som visar vilka åtgärder som behöver tas i det här fallet, du vill att ditt patent ska förlängas.
  • Avsluta med en etactment-klausul. Detta berättar när du vill att räkningen ska träda i kraft. Detta kommer att vara den dag ditt patent ska löpa ut.
  • Vet att räkningar som måste träda i kraft på 90 dagar eller mindre behöver 2/3 majoritetsval, medan de som träder i kraft efter den tidsperioden kommer bara att kräva en majoritetsval. Skicka din faktura så tidigt som möjligt.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 22
    4. Skicka din proposition till din potentiella sponsor. Kontakta din representant via telefon eller e-post. Många har webbplatser där du kan fylla i ett formulär för att skicka ditt ärende. Var noga med att fråga vad processen är och när du kan förvänta dig att höra tillbaka.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 9
    5. Få en lobbyist att representera dig. Om ditt patent är viktigt för vissa grupper eller inte förlänger det kan det orsaka skada, leta efter någon med kontakter för att representera dig. Lobbyistgrupper kan sätta press på kongressen för att förlänga ditt patent. För att göra detta måste du ha en bra orsak med långtgående effekter om ditt patent inte är utökat.
  • Bild med titeln Excel i ett detaljhandelsjobb Steg 2
    6. Ha tålamod. Lagstiftningsprocessen kan ta tid. Det måste gå igenom flera kommittéer innan huset kommer att rösta på det. Därefter måste det vara inloggat. Den tid då det kommer att ta varierar och är något du bör diskutera med din sponsor.
  • Tips

    Det är bäst att fila för en förlängning så snart som möjligt, eftersom USPTO i allmänhet tar månader att bearbeta de flesta ansökningar.
  • 20-års varaktighet räknas från ansökningsprioritetsdatumet.Något lagstadgat "20-åriga" Förlängning på amerikanska ansökningar som väntar 1995 skulle nu ersättas med ett senare datum då "17 år efter emission", Plus eventuell förlängning som beviljats ​​för förseningar, förutsatt att den fortfarande var i avvaktan efter 1995.
  • Det är inte ovanligt att ett amerikanskt läkemedelspatent har ett år eller mer till dess varaktighet, baserat på regeringens förseningar i bearbetningen.
  • Varningar

    Begäran om patentförlängning ska göras 3 månader före det datum då patentet är inställt att löpa ut.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande