Hur man kontrollerar en florida mortgage broker-licens

I staten Florida krävs inte hypotekslån och låneuppgifter enligt lag att ha en licens. En låneuppfostare är en person som begär, accepterar, eller förhandlar om villkoren för några hypotekslån och en hypoteksläkemedel är en person som bedriver hypoteksläsningsaktiviteter genom en låneuppfostare som är anställd av mäklaren. Florida-kontoret för budgetförordningen (OFR) reglerar dessa licenser. Innan du arbetar med en hypoteksmäklare och / eller låneutnyttjande bör du kontrollera statusen för varje persons licens. Du vill verifiera att personen med rätta kan hantera din inteckning. Med bara några bitar av information, till exempel mäklaren eller upphovsmannen, kan du kontrollera online och verifiera att han eller hon är licensierad.

Steg

Del 1 av 3:
Verifiera licensen för en hypoteksmäklare och låneutbud
  1. Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
1. Besök Florida OFR hemsida. Florida OFR tillåter individer att verifiera en hypoteksmäklare licens på sin webbplats. Börja med att besöka OFRs hemsida. Detta kommer att ansluta dig direkt till söksidan.
  • Om du inte har tillgång till internet, ring Florida OFR på 1-800-487-9687 och be om hjälp som verifierar en hypoteksläkemedel.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    2. Öppna registreringssökningen. En gång på OFR: s licensverifieringshemsida kommer du att se en mening som säger "Klicka här för att verifiera registreringen", följt av en lista över licensinnehavare. Klicka på hyperlänken som ligger på ordet "här."Du kommer att omdirigeras till en söksida som ber om information om den individuella eller affärer för vilken du söker.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    3. Ge information om hypotekslånsmäklaren. För att kontrollera en hypotekslicens måste du ha åtminstone individens efternamn eller hans eller hennes mäklarnummer. Om du försöker verifiera licensen för hypotekslånets verksamhet, måste du ha företagets namn eller dess licensnummer. Ange informationen i lämpligt fält och klicka sedan på "Sök" knapp.
  • Om du vill hämta ett färre antal sökresultat kan du ange hypoteksmäklarens förnamn eller namnet på deras verksamhet.
  • Du kan också utföra en sökning genom att ange hypoteksmäkles licensnummer och indikera "Lånemäklare" På rullgardinsmenyn bredvid "Licens typ."
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    4. Leta reda på din Mortgage Broker från listan med sökresultat. När du har angett dina sökkriterier uppdateras webbsidan och visar en lista med sökresultat under fälten för sökkriterierna. Sök igenom listan och kontrollera om din mäklares information ingår i listan.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    5. Kontrollera licensstatus för inteckningsmäklare. Licensstatusen kommer att visas längst till höger och kan indikera statusen som aktiv, utgått eller suspenderad. Du kommer också att vara försedd med hypoteksmäkles licensnummer, adress, stad, län och tillstånd av licensur.
  • Du kan se att din hypoteksmäklare licens är avstängd, men att han eller hon har en aktiv licens som ett låneutbud.
  • En låneuppfostare är en person som direkt eller indirekt kan begära ett hypotekslån, acceptera en hypotekslånsansökan och förhandla om villkoren i en ny inteckning på uppdrag av en låntagare.
  • En hypoteksmäklare är en person som bedriver låneuppgifter genom en licensierad låneuppfödare som antingen mäklare använder eller med vilka mäklare kontrakt.
  • En Mortgage Broker-verksamhet måste drivas av en huvudkontrollerare, så om din mäklare är listad som en låneutnyttjare så kan han eller hon fungera som en inteckningmäklare för dig.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    6. Visa licensuppgifterna för inteckningsmäklare. Om du klickar på hypoteksmäkles licensnummer, kommer du att omdirigeras till ytterligare detaljer om licensen. Du kan visa information inklusive datumet licensen ursprungligen erhölls och licensens utgångsdatum eller upphävande datum, om tillämpligt.
  • Om din mäklarens licens har löpt ut och han eller hon inte har en licens som en låneuppfostare är det möjligt att mäklaren inte är licensierad för att underlätta inteckningar.
  • Om din mäklare inte är listad eller hans eller hennes licens har gått ut, kan mäklaren vara befriad från licensieringskrav. Som diskuteras nedan bör du avgöra om din mäklare uppfyller kriterierna för att vara befriade från licensregler.
  • Del 2 av 3:
    Bestämma huruvida en hypoteksmäklare eller låneuppfattare är befriad från licenslagarna
    1. Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    1. Granska Floridas undantag från Mortgage Brokers licensbehov. Florida Law etablerar en rad undantag som lindrar en hypoteksmäklare eller låneuppgifter från skyldigheten att få en licens. Utöver de undantag som beskrivs nedan är följande undantagna från licensbehov:
    • En person som utökar kredit är enbart relaterad till inköp av en timeshare-plan.
    • En person som bara utför fastighetsmäklare och inte hypotekslån.
    • En person som bara gör nonresidentiella hypotekslån och säljer endast lån till institutionella investerare.
    • En person som gör ett inteckning med sina egna medel.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    2. Bestäm om din mäklare är registrerad under s.A.F.E. spela teater. Enligt Florida Law, en person som opererar uteslutande som ett registrerat låneuppfostare i enlighet med s.A.F.E. Mortgage Licensing Act 2008 är befriad från Florida Licensing Regulations. S.A.F.E. ACT var tänkt att tillhandahålla minsta tillståndslicensbestämmelser för dem som skriver hypotekslån. Efter att ha slutfört ett antal krav kan en hypoteksmäklare eller låneuppdatering registrera under S.A.F.E. Agera och skulle vara befriad från Floridas föreskrifter.
  • Du kan kontrollera om en person är registrerad hos s.A.F.E Agera genom att söka Nationwide Mortgage Licensing System och Registry.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    3. Verifiera om din mäklare är en advokat. Om din mäklare också är din advokat kan han eller hon vara befriad från hypotekslicensbehov. Under Florida-lag är en advokat som är licensierad i Florida inte skyldig att få en hypotekslicens om han eller hon förhandlar om villkoren i din inteckning som en sekundär materia som är relaterad till att representera dig.
  • Om din advokat hanterar många ekonomiska frågor för dig och du frågar också din advokat för att hjälpa dig att säkra ett inteckning, är din advokat inte skyldig att ha en hypotekslokal.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    4. Bestäm om din hypotekslån är en statlig enhet eller hypotekslån. Under Florida lag, statliga enheter, inklusive byråer i U.S. Federal regering är inte skyldig att ha hypotekslicenser. Dessutom, Federal National Mortgage Association, Federal Home Loan Mortgage Corporation, och någon stat, län eller kommunal regering eller kvasi-statlig byrå inrättad enligt lagar i någon stat eller Förenta staterna, eller någon som agerar som en agent av Dessa enheter är befriade från licensbehov.
  • Om du är osäker på om din inteckning är genom en av ovanstående enheter kan du fråga din mäklare för vilken han eller hon arbetar.
  • Del 3 av 3:
    Arkivering av ett klagomål mot en olicensierad hypoteksmäklare eller låneutbud
    1. Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    1. Överväg att lämna ett klagomål. Om du tror att en person är bedrägligt agerande som en licensierad hypoteksmäklare utan att faktiskt vara licensierad, kan du lämna ett klagomål med FLORIDA-kontoret för finansiella föreskrifter. OFR hanterar alla klagomål relaterade till Floridas bank-, värdepappers- och finanslagar och har till uppgift att slutföra olicensierad verksamhet. Om du väljer att fila ett klagomål måste du fylla i ett klagomål. OFR kommer att spela in ditt klagomål och avgöra om det fanns någon felaktighet. Om felaktighet hittas, kommer OFR att påbörjas en formell undersökning mot hypotekslånsmäklare.
    • OFR fungerar inte som din advokat och hjälper dig inte att återställa pengar eller skador från din hypoteksläkare.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    2. Fyll i klagomålet. För att initiera ett klagomål kan du antingen slutföra en konsumentklagomål på nätet på OFR-webbplatsen eller ladda ner och slutföra en pappersformulär. Om du väljer att fila ett klagomål online, uppmanar systemet att registrera och skapa ett användarnamn och lösenord för att använda online-systemet. I klagomålet måste du ange följande information:
  • Din identifierande information inklusive: Ditt namn-adress-telefonnummer-e-postadress - om du har en advokat och advokatens kontaktuppgifter, om tillämpligt - och om du arkiverar klagomålet för någon annan.
  • Information om föremålet för klagomålet, inklusive: Bolaget eller mäklarens namn, adress och kontaktuppgifter - En beskrivning av den verksamhet som du baserar på klagomålet - och om du tidigare har klagat på företaget.
  • Formuläret ger dig också tomt utrymme för att skriva en berättelse som sammanfattar ditt klagomål i dina egna ord.
  • I din sammanfattning bör du beskriva några steg som du tog för att verifiera mäklicensens licens eller potentiella undantagsstatus.
  • Du måste också inkludera din signatur och det datum då du undertecknade klagomålet.
  • Du har också rätt att bifoga dokument som stöder ditt klagomål, men du är inte skyldig att göra det.
  • Bild med titeln Kontrollera en Florida Mortgage Broker
    3. Skicka in ditt klagomål. Om du skickar ditt klagomål via onlineportalen får du ett alternativ att skicka in ditt klagomål elektroniskt. Om du slutförde en hårddisk i klagomålet kan du skicka den till: Florida Office of Financial Regulation, Finansiering, Konsumentassistansgrupp, 200 E. Gaines Street, Tallahassee, FL 32399-0381. Du kan också faxa ditt klagomål till OFR på 850-410-9300.
  • Om du har några frågor angående klagomålet kan du kontakta Consumer Assistance Group AT850-410-9805 eller 850-487-9687.
  • Om du lämnade in ditt klagomål online kan du logga in i systemet med ditt användarnamn och lösenord och se när ett klagomål har tilldelats en utredare och utredarens namn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande