Hur man beräknar värdet på en egendom

Efter en älskad död kan en personlig representant behöva beräkna värdet av decedentens egendom för skatte- och distributionsändamål. Någon kan också önska att beräkna värdet av hans eller hennes egen egendom för att hjälpa till att informera sina beslut om deras vilja, och eventuellt minska antalet skatter som kommer att bero på gården och dess arvingar. För nästan vilket syfte är det värdet av den skattepliktiga fastigheten som du behöver beräkna.

Steg

Del 1 av 2:
Bestäm hur värdet på gården beräknas
  1. Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 1
1. Välj datum för beräkning för en levande persons egendom. Värdet på tillgångar, som ett hus eller en bil kan gå upp och ner över tiden, så när du beräknar värdet på ett boende måste du ge ett visst datum som du använder. Föremål värderas enligt ett rättvist marknadsvärde, vilket kan vara högre eller lägre än det pris som ursprungligen betalats. Om du beräknar värdet av en levande persons egendom, kan du välja vilket datum då beräkningen du önskar.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 2
    2. Välj ett datum för beräkning för en decedents egendom. Om boet du värderar är det för någon som har dött, ett decedent, kan du välja att använda datumet för döden för beräkningen. Alternativt kan du använda datumet sex månader efter dödsdatumet som datum för beräkning. Datumet sex månader efter dödsdatumet kallas "Alternativ värderingsdatum." Om du väljer dödsdatum, värdera alla tillgångar vid det datumet.
  • Om "alternativt värderingsdatum" väljs, och eventuell tillgång säljs eller distribueras under de första sex månaderna efter dödsdatum, värderas gods tillgångar på ett av två sätt.
  • Heller värderas alla tillgångar som inte säljs eller distribueras under sex månader efter det att dödsdatumet värderas från det alternativa datumet.
  • Eller alternativt värderas eller säljs eller distribueras inom sex månader efter dödsdatumet från och med dagen för försäljning eller distribution.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 3
    3. Bestämma tillgångar som bidrar till värdet av boet. Estate skatter åläggs det som är känt som en persons brutto egendom, innan vissa minskningar är tillåtna, och du når din "skattepliktiga egendom."Du måste få en tydlig bild av vilka tillgångar som ingår i din brutto egendom för att kunna beräkna sitt värde. Din brutto egendom är lika med att fastighetsinnehavaren äger eller har vissa intressen i.
  • Detta inkluderar fastigheter, inteckningar och någon gemensamt ägd egendom eller egendom som fastighetsinnehavaren behöll ett betydande intresse för.
  • Det inkluderar också värdet av bankkonton, pensioner, besparingar och livförsäkringar.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 4
    4. Samla alla finansiella kontoutlåtanden från och med datumet för beräkningen. Finansiella konton inkluderar bank- eller kreditförbundkontroll, besparingar och CD-konton, pensionskonton, till exempel 401 (k) och 403 b-konton, vissa livränta som betalas till din egendom eller till dina arvingar och alla aktier, obligationer och ömsesidiga medel.
  • Endast livräntor fordringar av en stödmottagare, på grund av att överleva det decedent, enligt vissa avtal eller planer, bör ingå i värderingen av boet.
  • För mer information om vilka livränta som detta inkluderar, kontakta en skattemyndighet eller en certifierad revisor.
  • Del 2 av 2:
    Beräkna värdet på fastigheten
    1. Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 5
    1. Bestäm värdet av finansiella konton. För att beräkna brutto-egendomen måste du lägga till värdena för alla komponentdelar. Börja med att bestämma värdet på de finansiella konton som är hänförliga till boet. I vissa fall får hela balansen på ett finansiellt konto inte hänföras till boet. För att bestämma vilken del av något finansiellt konto som kan hänföras till boet, följ dessa riktlinjer:
    • Om kontot ägs individuellt, ska hela sitt värde hänföras till boet.
    • Om kontot ägs gemensamt med en make som har överlevande rättigheter, bör 50% av dess värde hänföras till boet.
    • Om kontot ägs gemensamt med någon part som har rätt till överlevnad, annat än en make, bör 100% av dess värde hänföras till boet. Detta kan ändras om du kan bevisa att den andra parten bidrog mer än hälften av värdet till kontot.
    • Om du är i tvivel eller osäkerhet, anställa en kvalificerad expert på egendomsplanering och lag som hjälper dig att bestämma vad som är hänförligt till boet.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 6
    2. Beräkna värdet av all fast egendom från och med datumet för beräkningen. Fast egendom är fastigheter som ägs av den decedent eller den levande personen, vars fastighetsvärde du beräknar, och inkluderar hem, företag eller hyra egendom.Den interna intäkterna, och de flesta statens intäkter, kräver att fastighetsvärden bestäms av en licensierad bedömare för skattemässiga ändamål.
  • Om det finns en enastående inteckning på fastigheten, är det självrisk som en del av decedentens skuld.
  • Om decedenten var upphandlad att köpa fast egendom och dog innan avtalet stängdes, kan den egendomen inkluderas med förbehåll för kontraktet.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 7
    3. Inkludera gemensamt ägd egendom. Om den decedent ägde en fastighet som en gemensam hyresgäst med rättigheter för överlevande, kommer i de flesta fall att fastigheten av fastigheten ingår i fastigheten. Om den överlevande hyresgästen önskar köpa huset i sin helhet, kan hela integrationen minskas med det belopp som han bidrog till köpet.
  • Till exempel köpte två män, John och Michael, en fastighet tillsammans för $ 500,000 med John som bidrar med $ 300.000 och Michael $ 200,000.
  • Om John dog, skulle den fulla $ 500.000 ingå i hans egendom, men om Michael kan bevisa att han betalat $ 200.000, skulle bara de återstående $ 300.000 ingå i John`s Estate.
  • Om den andra ägaren är makan, ingår endast 50% av fastigheten i brutto Estate, oavsett hur mycket varje person bidrog.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 8
    4. Beräkna värdet av livförsäkringar. Livförsäkringspolicyerna ingår i brutto Estate om de decedentens egendom är mottagaren av politiken, ingår de också om mottagaren är lagligt skyldig att använda intäkterna från politiken till förmån för gods. Oavsett vem äger politiken, om de betalas till boet kommer de att inkluderas. Politiken ingår också om decedenten hade några "äganderätt" som kunde ha utövats vid dödsfallet.
  • För att beräkna värdet av en policy för fastighetsskatteändamål, använd internt intäktsformulär 712, som ligger på IRS: s webbplats på http: // IRS.GOV / PUB / IRS-PDF / F712.pdf.
  • Du kan använda det verkliga marknadsvärdet av policyen om du bara beräknar värdet av fastigheten för uppskattningsändamål.
  • Livförsäkring som betalas till en namngiven mottagare (exklusive gods) ingår inte i fastighetsvärdet.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 9
    5. Bestäm värdet av all annan egendom som kan hänföras till boet. Andra än finansiella och egendomstillgångar ingår många andra saker i beräkningen av värdet av boet. En av de mest värdefulla av dessa är sannolikt att vara några fordon som är hänförliga till boet. Ofta kan du använda det värde som anges i Kelly Blue Book ("The Blue Book") för fordon. Som med andra tillgångar kan den procentandelen av värdet av fordonet som ingår i gården variera beroende på gemensamt eller ensamrätt.
  • Om fastigheten ägs individuellt, bör allt sitt värde hänföras till boet.
  • Om fastigheten ägs gemensamt med en make, med rätt till överlevande, kommer hälften av dess värde att hänföras till boet.
  • Denna fastighet kan innehålla saker som hushållsmöbler, konstverk och livräntor.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 10
    6. Beräkna alla tillåtna avdrag. När du har beräknat värdet på komponenterna i Gross Estate, måste du ta hänsyn till de tillåtna avdrag som används för att bestämma den skattepliktiga fastigheten. Dessa avdrag omfattar de skulder som är skyldiga på grund av decedentens död, som inkluderar begravningskostnader, samt advokat- och domstolsavgifter och andra avgifter som är förknippade med jordbruksförvaltningen. Avdragen inkluderar också:
  • Skulder som är skyldiga vid dödsfallet, eller från och med datumet för beräkningen. Detta inkluderar alla verktyg, kreditkortskonton, lån, inteckningar, medicinska räkningar och kostnader, och eventuella andra konton som förfaller eller uppkommit före dödsdatumet eller beräkningsdatumet.
  • Eventuella välgörenhetsavdrag. I allmänhet är detta värdet av någon egendom som passerar från boet till Förenta staterna, någon stat, en politisk indelning av en stat eller till någon kvalificerad välgörenhet för uteslutande välgörenhetsändamål.
  • Statens dödsavgift. Detta inkluderar någon egendom, arv, arv eller successionskatt som betalas som ett resultat av decedentens död till någon stat.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 11
    7. Beräkna den totala skattepliktiga egendomen. Gör detta genom att lägga till värdet av alla tillgångar som kan hänföras till gården och sedan subtrahera de totala tillåtna avdrag. Detta kan ge dig en tillnärmning av värdet på fastigheten, men det är lämpligt att arbeta med en godsadvokat för att du har täckt allt. Eventuella misstag kan vara tidskrävande och potentiellt kostsamt att rätta till. En bra fastighetsadvokat hjälper dig att planera och anta så mycket kontroll över din egendom som möjligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vid beräkning av värdet av en egendom för federal fastighetsskatteändamål, observera att det finns särskilda regler för decedenter som dog 2010. Konsultera en skattemyndighet eller en certifierad revisor för fullständig information om de särskilda reglerna.
  • Tänk på att det är viktigt att börja beräkna värdet på en egendom så snart som möjligt för att minimera kostnaderna för att upprätthålla fastigheten och förbereda den som ska säljas.
  • Vissa företagskassobligationer kan lösas in till nominellt värde i tillfredsställelse av fastighetsskatten, även om marknadsvärdet är mindre. Värderingsbindningar kan vara komplicerade, och du kanske vill samråda med en egendom eller skattebevakning eller certifierad revisor, för hjälp med denna uppgift.
  • Var medveten om att det finns många olika sätt att hålla en titel till fastighetsfastigheter och var och en av dessa sätt har olika konsekvenser för hur fastigheten beskattas när någon passerar. Arbeta med en advokat och en skattekonto för att säkerställa att du följer av alla lagar i ditt tillstånd och att få hjälp med värderingsprocessen.
  • Varningar

    För federal fastighetsskatteändamål bör värdet av viss egendom överföras inom de tre åren före ett decedents dödsdatum ingå i den skattepliktiga fastigheten.
  • Om du är skyldig, eller kommer att vara skyldig, federala fastighetsskatter, kontrollera med en egendom eller skattebevakning eller ett certifierat offentligt konto för information om vilken egendom som ska ingå.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande