Hur man avbryter en baby shower

En oväntad händelse eller helt enkelt en förändring av planer kan få dig att bestämma att avbryta din baby shower. Men du vet att människor kanske redan har markerat sina kalendrar och köpt gåvor. Oavsett anledning att du kan behöva avbryta din dusch, genom att informera gästerna så tidigt som möjligt, se till att alla vet om förändringen och avbryter eventuella reservationer du har gjort, kan du avbryta din dusch på ett sätt som vänner och Familjen kommer att förstå, och det kommer inte att leda till bortkastade pengar.

Steg

Metod 1 av 2:
Informera gästerna
  1. Bild med titeln Avbryt en baby shower Steg 1
1. Ge dina gäster så mycket varsel som möjligt. Så snart du vet att du behöver avbryta duschen, börja planera hur det är bäst att informera alla. Ju tidigare du låter dem veta, desto mindre störning kommer det att orsaka för dem och deras schema. Naturligtvis, om något oväntat inträffar och du måste avbryta i sista minuten, bör dina vänner och familj förstå.
  • Bild med titeln Avbryt ett baby shower Steg 2
    2. Bestäm hur mycket information du vill dela med. Om anledningen är smärtsam, kanske du inte vill dela med dig av alla som var inbjudna till din baby shower. Planera anledningen till att du kommer att ge varför du avbokar.
  • För de du är mindre nära kan du skriva ett kort eller ett e-postmeddelande som säger något som "Kära Cynthia, jag skriver för att låta dig veta att min baby shower den 19 augusti har blivit avbruten. Jag är ledsen för eventuella olägenheter som detta orsakar, och jag hoppas att vi ses snart! Allt det bästa, Lisa."
  • Bild med titeln Avbryt ett baby shower Steg 3
    3. Var så ärlig som du kan. Om du känner dig bekväm att dela detaljerna i din situation, överväga att låta dina gäster veta varför du avbokar. Dina gäster bör förstå och vara empatisk. Detta kan få dig alla närmare, och kan hjälpa dig att känna sig stödd i vad du än går igenom.
  • Bild med titeln Avbryt ett baby shower Steg 4
    4. Skicka kort om duschen är flera veckor bort. Om du avbryter duschen flera veckor i förväg, skicka kort ut till dina gäster med vanlig post. Du kan skapa ett meddelande med ett datorprogram som Microsoft Word eller Adobe InDesign, eller du kan skriva korten individuellt om du har tid. Överväg att använda CardStock för att skriva ut eller skriva korten.
  • Bild med titeln Avbryt en baby shower Steg 5
    5. Skicka ett mail om du är kort i tid eller för att spara pengar. Om du måste avbryta bara en vecka eller två före duschen kan det vara för sent att skicka kort via post. Istället skicka ett mail till alla gäster som låter dem veta att duschen har blivit avbruten. Emailing gästerna är också ett bra alternativ om du försöker spara pengar, eftersom du inte behöver betala för Cardstock och porto.
  • Bild med titeln Avbryt en baby shower Steg 6
    6. Ringa telefonsamtal. Om du behöver avbryta duschen i sista minuten kommer det att vara det snabbaste sättet att se till att alla dina gäster vet att det inte kommer att finnas en dusch. Det blir svårare att ge ingen anledning till avbokningen via telefonen, så förbered dig vad du vill säga i förväg. Du kan lämna en röstbrevlåda som berättar personen nyheterna om de inte svarar.
  • Oavsett hur långt du i förväg avbryter, överväga att ringa dina nära vänner för att låta dem veta, snarare än att skicka ett kort eller e-post.
  • På telefonen kan du säga något, "Hej Cynthia! Det är Lisa. Jag är ledsen för kort varsel, men vi har faktiskt bestämt oss för att avbryta min baby shower. Det finns bara så mycket att förbereda sig för barnets ankomst att vi har bestämt oss för att vänta. Jag kommer att hålla dig uppdaterad om vi omställer!"
  • Om du väljer att inte dela en anledning, kan du säga, "Hej Cynthia! Det är Lisa. Jag är ledsen för kort varsel, men på grund av oförutsedda omständigheter har vi bestämt oss för att avbryta min baby shower."
  • Bild med titeln Avbryt ett baby shower Steg 7
    7. Få hjälp från en vän. Om det är för oroande eller överväldigande för dig att informera alla gäster, fråga en nära vän eller din partner för att hjälpa dig att ringa, skicka kort eller skicka e-postmeddelanden.
  • Bild med titeln Avbryt en baby shower Steg 8
    8. Uppmuntra gästerna att återvända eller donera sina gåvor. Beroende på när du avbryter kan dina gäster redan ha köpt gåvor för dig. I ditt avbokningskort, e-post eller telefonsamtal kanske du vill ge dem idéer om vad de ska göra med de gåvorna. Berätta för dem att antingen returnera dem, eller donera dem till en välgörenhet som accepterar barntillbehör.
  • Metod 2 av 2:
    Ta hand om reservationer och inköp
    1. Bild med titeln Avbryt ett baby shower Steg 9
    1. Avbryt din caterer så snart som möjligt. Om du bad en caterer att tillhandahålla mat till din dusch, låt dem veta om avbokningen så snart du kan. Varje företag har en annan politik - vissa behöver bara några timmars varsel, medan vissa kan behöva några veckor. Oavsett politiken, tveka inte att kalla dem och förklara din situation för att se om de kommer att erbjuda dig återbetalning.
  • Bild med titeln Avbryt en baby shower Steg 10
    2. Informera platsen. Om du planerade att vara värd för duschen på en annan plats än ditt hem, ring dem eller släppa för att förklara att duschen behöver avbrytas. Liknande att avbryta en caterer, kommer många platser att kunna sympatisera med din situation och kommer att förstå. Var bara snäll och ärlig som du låter dem veta att du inte längre behöver använda sin plats.
  • Om du redan har gjort en insättning för arenan, kan du fråga om återbetalning om det behövs.
  • Bild med titeln Avbryt en baby shower Steg 11
    3. Återvända eller donera dekorationer som är oanvända. Många dekorationer, sängkläder och festfavörer kan kunna returneras. Om du köpte saker som du inte behöver och inte har öppnat, försök att återvända dem till affären där du köpte dem. Om objekten öppnades, försök hitta en lokal välgörenhet att donera dem till.
  • Hemlösa bostäder kan hitta koppar praktiska, och en välgörenhetsbutik, som frälsningsarmé eller goodwill, kommer att uppskatta sängkläder. Om någon mat eller dryck inte kan returneras, se om du kan frysa dem eller dela dem med vänner.
  • Du kan också försöka sälja lite använda eller öppnade föremål på eBay.
  • Tips

    Se till att alla dina inbjudna gäster får meddelandet att duschen avbröts! Om du är osäker, följ upp några kort eller e-postmeddelanden med ett telefonsamtal för att vara säker på att personen vet.
  • Om du planerar att omplacera duschen, låt dina gäster veta att du kommer att hålla dem informerade om en uppdaterad plan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande