Hur man klär sig för en intervju som en man

Du fick äntligen din fot i dörren för den första ansiktsintervjuen, och nu måste du bestämma vad du ska bära. Det kan vara lite förvirrande - förväntas du bära en fin kostym, eller kommer något mer affärshus, som en knapp-upp och slacks? Den rätta outfiten beror på en mängd olika faktorer, som där du ansöker om och vad kulturen hos företaget är som. Du vill också få de finare detaljerna rätt (hur ska du ställa ditt hår? Ska du ha på sig Köln?) så du gör ett bra första intryck. Genom att känna sig självsäker i ditt utseende kan du fokusera mer på att visa intervjuaren att du är det bästa valet för jobbet.

Steg

Metod 1 av 4:
Spikar i grunderna
  1. Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 1
1. Forskning bolaget i förväg. Du kommer att få en bättre känsla av den typiska klädkoden genom att veta mer om företagskulturen. Nå ut till dina vängrupper och professionella nätverk genom att fråga om någon arbetar (eller känner till någon som fungerar) för företaget. Bläddra igenom företagets hemsida. Många gånger har företag också en karriär sida som ger sig mer information om företagets kultur.
  • Leta efter bilder av anställda på företagets hemsida och uppmärksamma vad de har på sig.
  • Sök Facebook och alla andra sociala medier för foton av anställda och få en känsla för deras klädträkt.
  • Om du har tid eller bor nära företaget, kör runt byggnaden under dagen för att se vad andra anställda har på sig.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 2
    2. Fråga företaget mer information om deras klädkod. En av de bästa resurserna för att få en bättre känsla av det att ha på sig är att tala med någon som arbetar för företaget. Ring eller e-posta anställningschefen eller en personalrepresentant och be dem att ge dig vägledning om korrekt klädsel.
  • Du kan skicka ett e-postmeddelande för att bekräfta ditt intervjuutnämning samtidigt som du begärde feedback. Till exempel: "Jag ser fram emot vår intervju på fredag ​​klockan 14.00. Kan du snälla ge mig råd om vad lämplig klädkod är för en intervju hos företaget?"
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 3
    3. Var professionell men lägg till en unik twist i din outfit. Var inte rädd för att sticka ut, men se till att din outfit får dig att känna dig bekväm. De flesta företag letar inte efter en företagsklon och vill att anställda ska vara unika. Du kan göra detta genom att hålla din outfit enkelt men lägger till en touch av personlig stil, vilket ger dig någon kant och gör intervjun mer minnesvärd.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 4
    4. Håll dig till ett grundläggande färgschema när du väljer din klänningskjorta. Knappen nedskjortor ska vara vit eller en lite mer livlig färg.Använd inte ljusa färger. Hålla fast vid fasta färger eller subtila mönster som gingham eller pinstripes. Undvik skjortor som är för djärva eller trendiga i design. Kom ihåg att du vill fel på den konservativa sidan.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 5
    5. Skärpa dina skor så att de lyser. Rengör dina skor genom att torka dem ner och polera dem. Välj en skofärg som kompletterar din outfit. Ett par rund-toed skor som kallas Oxfords är ett stort urval.
  • Svarta skor går bäst med mörkgrå och svarta färgscheman.
  • Bruna skor fungerar bra med lättare grå och blå färgscheman.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 6
    6. Vara djärv men inte prickig med smycken och tillbehör.Tillbehör kan lägga lite stil till din outfit. Styr dock bort från att ha långa mönster eller wacky-utskrifter eftersom de kan avleda intervjuarens uppmärksamhet. Håll smycken till ett minimum och undvik att bära överdimensionerade ringar och klockor.
  • Begränsa dina smycken till ett bröllopsband, klassring och en fin klocka. Ta bort alla andra örhängen eller piercingar.
  • Ditt bälte ska vara enkelt, och antingen solid svart eller brunt, och matcha med färg på dina skor.
  • Strumpor ska vara fasta eller kan ha små mönster men måste matcha färg på dina byxor.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 7
    7. Städa upp ditt hår och naglar. Att ha ett välskött fysiskt utseende är en del av ditt första intryck. Se till att rengöra ditt hår och trimma dina naglar så att du ser ditt bästa ut.
  • Trim och skick ditt skägg så att det är hälsosamt och bra utformat.
  • Använd hårprodukt och stil ditt hår så att det verkar snyggt och tämt. Planera en frisyr några dagar före intervjun om det behövs.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 8
    8. Stryk din kläder. Rynkor och veck på kläderna kan stå ut som ett ögon och motverka all ansträngning du lägger i ditt utseende. Dina kläder ska vara nypressade och fria från fläckar, märken eller uppenbara rynkor. Var säker på att det inte finns några saknade knappar på din kappa och skjorta.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 9
    9. Undvik att använda för mycket aftershave eller cologne. Att bära Köln är sannolikt en del av din dagliga grooming rutin. Men för mycket cologne kan dock överväldigas och bli en distraktion under intervjun. Du vill komma ihåg för dina färdigheter, inte din lukt.
  • Metod 2 av 4:
    Klä upp för en affärspersonal intervju
    1. Bild med titeln klänning för en intervju som en man steg 10
    1. Bär en kostym om du arbetar i en konservativ eller traditionell industri. En kostymjacka eller blazer och klädbyxor, knapp ner skjorta, slips, bälte och klänningskor är normen.När det är i tvivel är det bättre att klä upp sig genom att ha en kostym och lämna den ut när du är mer bekant med företagskulturen.
    • Anställda på advokatbyråer och finansbolag är vanligtvis skyldiga att bära kostymer.
    • Många kunder som vetter mot försäljningsställen kan också förväntas klä upp sig för rollen.
    • Vissa ledande befattningar, oavsett bransch, kan också motivera en kostym och slips.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 11
    2. Håll dig till mörka, solida konservativa färger för din kostym. Färger som marinblå, svart och kolgrå är eleganta och mångsidiga. En bra kostym passar dig precis rätt. Du vill ha axelsömmarna på jackan att sluta i slutet av axlarna, utan att skapa några divoter eller rynkor. Dräktjackan ska nå ner till mitten till lägre gren. Jacket ärmarna ska skära av strax före handens botten.
  • Du kan behöva få din kostym skräddarsydd om det är märkbart en storlek för stor eller liten.
  • Håll din kostym knäppt när du står upp och knäppt när du sätter dig ner.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 12
    3. Håll ett rent utseende med en solid färgbindning.Din bästa satsning för en arbetsintervju är en mer konservativ eller klassisk färgband med ett fast mönster. Klassiska färger inkluderar Bourgogne, Navy Blue, Black eller Green. Kom ihåg att ett slips måste komplettera hela din outfit. Medan en slips kan vara kontaktpunkten för din kostym, håll den subtil så att den inte drar fokus bort från dig.
  • Om du anser dig som har upplevt i slipsval och ha en bra smak för slipsfärger, kan du prova olika färger eller slipsar med mönster, som diagonala ränder.
  • Om du väljer att bära en mönstrad slips, ha en fast färgskjorta och vice versa.
  • Metod 3 av 4:
    Går för ett affärsavslag
    1. Bild med titeln klänning för en intervju som en man Steg 13
    1. Handel i kostymen för ett mer avslappnat utseende. I en affärsbild är en kostym inte nödvändig. Klänning slacks eller chinos är acceptabla tillsammans med en knapp ner eller polotröja, bälte och klä skor. Tänk på att det här är inte ett tillfälligt utseende, men en mer flexibel och avslappnad version av affärsformell klädsel.
    • Startups och kreativa byråer har vanligtvis en mer laxmiljö och klädkod.
    • Tech företag och regeringens jobb brukar följa affärer casual klädkod.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 14
    2. Hålla sig till klädbyxor eller chinos. Klänningbyxor ger dig ett mer professionellt utseende medan Chinos ger av en mer avslappnad atmosfär. Mörka färger som navy och grå fläck mindre lätt även om lättare färger är att föredra för årets varmare månader. Byxor som denim jeans och lastbyxor borde aldrig bäras.
  • Byxor ska passa perfekt runt midjan utan att det behövs ett bälte för att hålla dem. De borde sitta runt hipbenet, eller till och med något högre.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 15
    3. Layer en tröja med en knapp ned skjorta. Denna outfit ger ett enkelt och pålitligt affärsavsikt, och tar platsen för en jacka. Neutral tröja färger som brun, svart och marin är ett bra val eftersom de matchar väl de flesta tröja färger, inklusive vit. Vänd din blick lite mer professionell genom att ha mörkare klänningbyxor eller grå chinos.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 16
    4. Lägg till en fin finish på din outfit med en slips. Slipsar är vanligtvis inte en del av affärsavslaget, men kan lägga till lite mer stil medan du ger av en dressier affärsbild. Om du bestämmer dig för att bära en slips, ha lite kul med det.
  • Återigen är det bättre att övertrycka än att vara föremål för. Du kan alltid ta bort din slips före din intervju om du känner att du är överdriven.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 17
    5. Dike slipset för en blazer eller jacka. Alternativt kan du hoppa över en slips och klä upp ditt utseende genom att ha en blazer eller jacka. Detta är ett trevligt professionellt utseende som möjliggör flexibilitet och komfort. Navy Blue Jackets Matcha många skjorta färger och arbeta med grå slacks, chinos och lättare färgklänningar byxor.
  • Metod 4 av 4:
    Dressing professionell för en avslappnad intervju
    1. Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 18
    1. Klä för att imponera, även i en avslappnad miljö. Look Professional genom att ha en långärmad klänningskjorta, khaki byxor, ett bälte och klä skor. Den första ansiktsintervallet du har med Hiring Manager är dags att presentera dig som en polerad professionell. Alltid fel på sidan av att vara lite övertryckt än undertryckt. Skikt också dina kläder så att du enkelt kan klä upp eller klä ner ditt utseende baserat på intervjumiljön.
    • Online-företag och innovativa startups kan ha mer en avslappnad kultur.
    • Fråga rekryteraren eller anställningschefen i förväg om acceptabel klädkod innan du bär avslappnad klädsel vid en intervju.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 19
    2. Bära en klänningskjorta som är bekväm men presentabel. Välj en långärmad tröja i stället för en kortärmad. Din långa ärmskjorta kan ha ett rutigt eller randigt mönster, men undviker alltför prickiga eller höga mönster. Använd inte t-shirts eller collarless shirts som de kan komma över som för avslappnad.
  • Bild med titeln Klänning för en intervju som en man Steg 20
    3. Se skarp men lätt med chinos, khakis och corduroys. Var noga med att dina byxor är rena, pressade och passar korrekt. Bär ett bälte med dina byxor. Låt inte dina byxor saga eller för att sväka marken. Blå jeans eller denim är aldrig ett lämpligt garderobsval för en arbetsintervju, även i en avslappnad miljö.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    I stället för att bära en ryggsäck eller lösa papper, ta med en mapp eller portfölj med minst en kopia av ditt CV.
  • Se till att tysta din klocka och telefon.
  • Om du kallas tillbaka för en andra intervju, ändra helt enkelt skjortan och slipskombinationen för att ge utseendet på en helt ny outfit, även om du inte har en annan kostym.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande