Hur man skyller benspinnarens variationer

Ben Spin anses vara en av de farligaste typerna av bowling för att möta, särskilt när bowlaren har behärskat leveranserna och kan göra planer på att lura batsmen!

Stockbollen för de flesta benspinnare är benbrottet som när bowled av en höger arm bowler till en höger smet kommer att spinna från benet till av! Även om benbrottet kan varieras med sidospinn eller lite mer överspolning för att förvirra batsmen finns det fortfarande mer att tas emot med!

Googly är utformad för att lura batsmen genom att få honom att tro att det är ett benbrott och kommer att snurra från yttre stump och slå av stump!

Den övre spinnaren eller över spinnare landar tidigare än att förvänta sig och studsar högre träffar batsmen i handskarna eller hjälmen!

Slider eller Backspinner är motsatsen till toppen spinnare och skidor och glidbanor

Flipper har ett annat grepp och skidor som får lbw!

Zooter är en enklare version av flipperen men mindre effektiv

Steg

  1. Bild med titeln Bowl The Ben Spinner
1. Att skåla en googly, du griper bollen densamma som du skulle för ett benbrott men håll det så att din handflata vänder sig bort från dig. När du skål tar du din armbåge nära ditt huvud och kuk din handled så att baksidan av din hand står inför batsmanen. Du snurrar bollen genom att rotera fingrarna. Om det görs ordentligt, ska bollen vända sig till benet för höger handtagare. Om batsman kommer ut ur hans veck och saknar googly, kan han stumpa.
  • Bild med titeln Bowl The Ben Spinner
    2. Att skåla en topspinner, ta bollen som du skulle ha ett benbrott. Skål det som du skulle googly, men inte kuk du handled under åtgärden. Detta bör ge framåt spinn som kommer att få bollen att doppa senare och studsa högre.
  • Bild med titeln Bowl The Ben Spinner
    3. Att skåla en skjutreglage, ta bollen som du skulle ha ett benbrott, men håll det så att din handflata vänder sig själv. Skål normalt. Detta bör ge bakåt spinn och borde känna sig som en fruktansvärt misslyckad benbrytning. Om bowled ordentligt, kommer bollen dock att doppa tidigare och hålla lägre till marken.
  • Bild med titeln Bowl The Ben Spinner
    4. För att skåla en flipper måste du hålla bollen som du normalt skulle, men du måste också ha tummen på sidan. I stället för att rotera fingrarna och handleden för att ge den snurra, knyter du ut det mellan ditt pekfinger, långfinger och tumme, typ av som att försöka klämma det. Flipper kommer ut snabbare än en benbrott, kommer inte att snurra och kommer att hålla sig nära marken.
  • Tips

    Skål skjutreglaget efter fullare leveranser. Batsmanen kommer att se ut på baksidan eftersom det dämpar tidigt, men bollen kommer inte att studsa mycket och du kan fånga honom lbw.
  • Skål Topspinner efter några kortare leveranser. Genom att sticka upp det kommer batsman att försöka spela på framfoten, men för att det studsar högt så det kan krama honom med att ge glidarna eller wicket-keeperen en chans. Det kan också studsa över sin fladdermus och skål honom.
  • Skål flipper på mitten och benet. Bowling det kort efter några fullare leveranser betyder att batsman kommer att försöka spela på bakfoten. Eftersom det inte spinner mycket eller studsar kan du fånga honom lbw. Bowling det på mitten och benet gör batsmanen tycker att det är ett vanligt benbrott och han kan försöka skära den. Detta lämnar honom öppna för att vara ute LBW.
  • En vänstra handledspinnare (Chinaman) Bowler kan skåla alla dessa leveranser. Använd bara den andra handen.
  • Skål googly på av eller mitten av stubben. Använd det efter några benbrott för att förvirra batsmanen. Kämpar det bra när batsman attackerar betyder att det kan gå över fladdermusen och skål batsman.
  • Skål flipper i Yorker längd så batsman kommer att försöka slå en gräns bollen kommer att snurra lite och ge batsman glidningen . Han kan bowled eller det kan ge ont till wicket målvakten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande