Hur man gör en parkourvalv

Parkour, en sport och filosofi med effektiv rörelse av människokroppen i sin kärna, erbjuder ett brett utbud av roliga hopp. Vaults är en speciell delmängd av de hopp som du kommer att kunna använda för att få dig över hinder som räcken, ledningar och andra typer av hinder. Det finns oändliga variationer av parkourvalv, men om du behärskar den grundläggande säkerhetsvalvet (även känt som ett stegvalv) och hastighetsvalv, kommer du att kunna få dig själv och snabbt över många olika typer av hinder. Då kan du gå vidare till andra mer komplicerade valv, som omvänd valv!

Steg

Metod 1 av 3:
Gör ett säkerhetsvalv
  1. Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 1.jpeg
1. Hitta ett grundläggande hinder på ungefär midjehöjd. Välj ett hinder som en räcke, en ledge eller något annat hinder som du kan bekvämt placera en fot och en hand på att lyfta dig själv. Se till att det finns utrymme på andra sidan för dig att landa medan du övar säkerhetsvalvet.
  • Säkerhetsvalvet är en av de första valvarna du behöver lära dig i Parkour. Det är en grundläggande valv som du kan utföra med lite eller ingen momentum för att få dig över vanliga hinder.
  • Säkerhetsvalvet är ett bra drag att använda när du inte är säker på att använda en annan typ av valv för att komma över någonting. Som namnet antyder kommer det att hjälpa dig att bli säkert på andra sidan.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 2.jpeg
    2. Placera en hand och fot som är mittemot varandra ovanpå hindret. Stå framför hindret. Placera din vänstra hand och höger fot på objektet, eller höger och vänster fot på objektet.
  • Målet är att skapa tillräckligt med balans mellan din hand och fot för att lyfta upp dig och över hindret. Öva att placera din hand och fot på hindret tills du är bekväm med rörelsen och känner sig balanserad nog att gå vidare för att va upp dig över hindret.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 3.jpeg
    3. Hoppa något och ta med din andra fot genom mitten. Stöd din vikt med hand och fot som är på hinderet. Hoppa nog så att du kan svänga din andra fot genom mitten till den andra sidan av hindret.
  • Du kan använda 2 händer för att hjälpa dig att balansera om du känner att du behöver lite mer stabilitet.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 4.jpeg
    4. Landa på foten som du tog igenom mitten följt av den andra foten. Låt momentet att svänga din fot genom mitten bära dig över hindret. Släpp din hand och följ med din andra fot när du landar på foten du svängde igenom.
  • Du kan börja träna det här steget väldigt långsamt, eftersom du inte behöver springa upp till hindret för att utföra valvet. När du väl blir bekväm kan du öva på att påskynda det gradvis.
  • Dricks: När du behärskar den grundläggande säkerhetsvalvet kan du lägga till variationer. Försök att göra det från längre bort, springa upp till hindret, eller hoppa upp och borta från hindret snarare än bara vaulting över det.

    Metod 2 av 3:
    Utföra en hastighetsvalv
    1. Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 5.jpeg
    1. Springa mot ett hinder som du känner dig bekväm att hoppa över. Välj ett medelhöjd hinder (vid om din midjehöjd) som en räcke, betongdel eller annan typ av barriär. Kör mot det för att bygga upp fart för valvet.
    • Speed ​​valv är en parkourvalv som används för att snabbt och smidigt komma med medellånghöjden medan de körs. Du kan använda den medan du närmar dig hinder, eller från en vinkel (kallad en lat valv).

    Dricks: Det kommer att bidra till att lära sig säkerhetsvalvet innan du börjar träna hastighetsvalvet. Du kan vända hastighetsvalvet till ett säkerhetsvalv genom att placera ditt dominerande ben på hindret när du passerar och svänger ditt icke-dominerande ben genom.

  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 6.jpeg
    2. Starta av marken med din icke-dominerande fot när du når hindret. Hoppa av en fot när du är nära nog för att bekvämt nå hindret. Skjut dig framåt, huvudet först, för att börja flytta upp och över hindret.
  • Till exempel, om du är rätt fotig, hoppa sedan av din vänstra fot.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 7.jpeg
    3. Sparka ditt dominerande ben uppåt för att hjälpa din kropp att komma över hindret. Böj ditt andra knä och svänga benet upp och ut till sidan så att du kan rensa hindret. Ta med benet du lanserat upp och till samma sida så att du kan få hela kroppen över barriären.
  • Till exempel, om du lanserade av din vänstra fot, böj sedan ditt höger knä och sväng ditt högra ben upp och ut till höger, följt av benet du lanserade av (vilket kommer att vara nästan rakt sedan du hoppade av det ).
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 8.jpeg
    4. Placera din icke-dominerande hand på hindret när du lyfter av marken. Placera inte handen på hindret innan båda fötterna är borta från marken. Använd din hand för att bara borsta hindret tillräckligt för att hjälpa dig att bära dig framåt.
  • Till exempel, om du hoppade av ditt vänstra ben, lägg sedan din vänstra hand på hindret som du valv över.
  • Du vill bara att din hand ska fungera som en stabilisator som din momentum bär dig över barriären. Lägg inte hela din vikt på den eller använd den för att driva dig själv.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 9.jpeg
    5. Låt din momentum bära dig vidare över hindret. Sväng benet som du hoppade av över barriären först, följt av det andra benet. Din överkropp kommer att passera över barriären strax innan dina ben gör det. Försök att flyga över hindret så rakt som möjligt så att du inte kommer att landa i en vinkel.
  • Om du hoppade av din vänstra fot, då kommer ditt vänstra ben att komma över hindret nästan vinkelrätt mot det med din fot vänd mot höger. Din vänstra hand kommer bara knappt att röra objektet för att hålla dig balanserad, och ditt högra ben kommer att vara över ditt vänstra ben med foten vänd bakåt.
  • Om du upptäcker att du behöver mer stöd för att vara balanserad, kan du trycka på foten som ligger på utsidan mot barriären för mer stabilitet när du passerar över hindret. När du är bekväm med att göra det kan du fortsätta träna tills du kan rensa barriären utan att röra din fot till den.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 10.jpeg
    6. Släpp foten du lanserade av rakt ner när du passerar över. Ta med ditt icke-dominerande ben, med tårna mot rakt, så snart du rensar barriären. Målet att landa i samma riktning du hoppade.
  • Om du tar ner din vänstra fot först, kommer det naturligtvis att dra din kropp till vänster och ditt högra ben kommer att följa så att du kan landa rakt.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 11.jpeg
    7. Landa på foten och fortsätt i en rak ut ur valvet. Tryck på marken med foten du hoppade av först. Följ omedelbart det genom att landa den andra foten framför den och bryta in i en körning för att hålla din fart.
  • Om du hoppade av din vänstra fot, kommer din vänstra fot att slå marken först, följt av din högra fot framför den, och du kan fortsätta till en körning.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker en omvänd valv
    1. Bild med titeln gör ett parkourvalv steg 12.jpeg
    1. Kör mot ett hinder med en kontrollerad hastighet. Välj ett hinder som du bekvämt kan komma över för att träna på. Närma sig det genom att köra i en stadig, kontrollerad hastighet. Ju mer kontrollerade ditt tillvägagångssätt är desto mer kontrolleras din tur kommer att vara.
    • Om du kör för fort kan du hamna över roterande och ha en dålig landning.
    • Den omvända valvet är också känd som 360 valv eller fatvalv.

    Dricks: Välj ett hinder med en plan yta för att träna på. Det blir mycket lättare att svänga dig själv, eftersom din hand kan vila på ytan mer stabilt.

  • Bild med titeln gör ett parkourvalv steg 13.jpeg
    2. Lägg handen som är på motsatt sida av den riktning du vill snurra på hindret. Till exempel, placera din vänstra hand ovanpå hindret om du vill snurra din kropp till höger. Sätt din högra hand om du vill spinna till vänster.
  • Du kanske vill träna med din starkaste hand först tills du hänga på det, då kan du öva att göra valvet i båda riktningarna. Din starkaste hand är vanligtvis din dominerande hand.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 14.jpeg
    3. Hoppa fram med båda fötterna samtidigt och tuck dina ben upp. Plantera dina fötter på marken samtidigt som du lägger handen på hindret. Lägg din vikt på din hand och hoppa framåt, vilket ger båda knäna upp mot bröstet.
  • Allt detta måste hända i en delad sekund, så träna på ett enkelt hinder och i en långsam takt tills du får rörelserna ner.
  • Bild med titeln gör ett parkourvalv steg 15.jpeg
    4. Placera din andra hand på hindret och skifta din vikt till den. Lägg ner handen på sidan av kroppen som du spinner mot. Skift din vikt av den andra handen och på den här handen för att hjälpa dig att börja snurra i den riktningen.
  • Bild med titeln gör ett parkourvalv steg 16.jpeg
    5. Använd din hand som en pivot och snurra din kropp mot den sidan. Vrid din kropp och sväng dina ben ut och över hindret i riktning mot handen du svänger på. Låt gå med den första handen du sätter ner.
  • Till exempel, om du svänger på din högra hand, vrid sedan din torso och sväng dina ben ut och bakom dig till höger för att snurra över objektet.
  • Tittar över din axel i motsatt riktning från vilken du spinner kommer att hjälpa din kropp naturligt snurra. Du kommer också att kunna se marken tidigare innan du landar.
  • Bild med titeln Gör ett Parkour Vault Steg 17.jpeg
    6. Rotera 360 grader i luften över hindret och landet på båda fötterna. Låt din momenta snurra dig hela vägen när du flyger över hindret. Ta dina ben tillbaka ner mot marken och titta rakt fram när du når den andra sidan av hinderet. Sedan landa på båda fötterna och fortsätt springa.
  • Du måste träna för att hitta rätt momentum som låter dig snurra perfekt 360 grader. När du har gjort kan du också använda detta knep för att sakta ner din momentum när du gör Parkour Runs.
  • Tips

    Öva säkerhetsvalvet innan du försöker hastighetsvalvet och andra mer komplicerade valv.
  • Mer avancerade valv som du kan försöka efter att du behärskar dessa inkluderar rusa, apa, lat och portvalv.
  • Börja med små, låga hinder och arbeta dig upp till högre när du behärskar tekniken.
  • Öva att göra valv med den andra sidan av din kropp när du får dem ner med den bekvämare sidan.
  • Varningar

    Var försiktig när du övar Parkour Vaults. Se till att du har ett tydligt landningsutrymme och plocka hinder du är bekväm med när du lär dig att undvika att skada dig själv.
  • Omvänd valvning kan vara mycket desorientering, så försök inte det över några hinder med en droppe på andra sidan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande