Hur man gör skidskytte

Biathlon är en multi-disciplin vintersport av snabb skidåkning och noggrann målskytte. Medan denna vintersport är enormt populär i Europa finns det också biathletes som tävlar på VM-nivå från Nordamerika, Australien, Nya Zeeland, Kina och Japan.


Biathlete måste vara mycket lämpligt att skidas snabbt på längdskidor, kom in på geväret, med en kontrollerad hjärtfrekvens som är nödvändig för korrekt målskytte. Den snabbaste skidåkaren med det högsta antalet målskott är vinnaren.

Steg

  1. Bild med titeln Do Biathlon Steg 1
1. Förstår först vad som är inblandat i en biathlon-tävling:Skidåkaren bär sina .22 gevär i en sele skidor av längs ett längdspår (på längdskidor). Målet är att åka skidor snabbt.De åker till ett gevärsintervall och skjuter fem mål i definierade fotograferingspositioner som antingen står eller benägna (ligger).Se i bilden är biathletesna i den benägna positionen på speciella mattor placerade på snön på geväret.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 2
    2. Konkurrenten måste vara extremt passa så att deras hjärtfrekvens trots den snabba skidan är lugn och så låg som möjligt, för att möjliggöra exakt målskytte.På grund av detta har biathletes otroligt bra kardio och det anses ofta som en av de svåraste sporten att träna i världen. När kulan träffar målet stänger en metallpanel över, vilket indikerar en lyckad träff. Syftet är att träffa alla fem målen. Om något mål inte träffas, kan skidåkaren behöva åka skidåkning och detta bidrar till den tid som scored. Ju mer missar, desto mer straffloopar ska skidas.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 3
    3. Konkurrenten lämnar sedan sortimentet, skidor av på nästa slinga, kommer tillbaka i intervallet och processen upprepar sig tills hela tävlingsavståndet är klart.Till exempel, för att konkurrera en 10 kilometer (6.2 mi) kurs, tävlingen kan vara 4 med 2.5 kilometer (2.5 mi × 1.6 mi) slingor och varje gång konkurrenten kommer in i samma område måste han skjuta de fem målen.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 4
    4. Vinnaren är biathlete med den kortaste övergripande tiden inklusive tid på straffloopar. Naturligtvis kommer konkurrenten att vilja skjuta exakt, för att inte slösa tidskidåkning ytterligare strafflopp.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 5
    5. Särskilda krav på skiatlon:Lär dig att innan du även överväger denna sport rekommenderas skytte lektioner, ett vapenlicens är obligatorisk och lär dig att hantera en skjutvapen på ett säkert sätt.Det låter uppenbart, men klassen av vapenlicens du vill ha skulle vara en som låter dig använda ett gevär för tävlingsändamål.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 6
    6. I vissa länder, för att säkra en skyttlicens kan kräva en undersökning. Minderåriga kan ha begränsade licenser eller får inte tillåtas att bära vapen utanför ett licensierat skytteområde. I dessa fall måste skidkonkurrenser ändras för att tillgodose skjutvapenlagstiftningen i den lokala jurisdiktion.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 7
    7. Hur man tränar för skiathlon:Du måste vara mycket fysiskt passande. Tåg i uthållighetssporter som långdistanslöpning. Se till att du har hög uthållighet, smärtstolerans och kardio. Bli van vid att bära pistolen när du går för en körning först och fortsätt sedan till skidåkning. Om ditt land inte tillåter bärande skjutvapen utanför ett angivet område, träna genom att springa med en ryggsäck som bär en vikt av ca 5 kilo.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 8
    8. Träna i att skjuta på benägen position och stå på ett gevärsintervall. Träna för att vara korrekt. Träna för att hålla skjutvapen alltid i samma position.I benägna, högerhandade biathletes har sitt högra ben i linje med sin kropp och deras vänstra ben på någonstans runt eller under 90 grader för att hålla plats för sina skidor och vice versa för lefties. Arbeta med exakt målskytte och få processen snabbare och snabbare. Det handlar om hastighet och konsistens. Träna för att alltid ligga benägen i exakt samma position, måste den stående positionen vara perfekt för det optimala läget för korrekt fotografering. Din fotografering måste vara konsekvent!
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 9
    9. När du tränar i sortimentet, få din hjärtfrekvens upp genom att göra stjärnhoppar eller push ups mellan varje runda med 5 skott. Gör också andra övningar och gå till körningar. Detta är känt som en combo, och det är den viktigaste delen av din träning.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 10
    10. Även på sommaren, tåg för skidåkning med rullskidor. Ha ett uthållighetsprogram. Ta en skidklass för att se till att du har bra teknik. Även om du har skatesskidåkning hela ditt liv är det alltid fördelaktigt att få din teknik kontrollerad.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 11
    11. Arbeta på överkroppens styrka i gymmet. Biathletes är kända för sin styrka.
  • Bild med titeln Do Biathlon Steg 12
    12. På vintern, anmäl dig i längdskidåkning lektioner. Gå med i längdskidåkning som en del av ditt träningsprogram för att åka skid.Detta är en terräng, alla vädersporter - lär dig att åka upp kullarna och hur man hanterar isiga spår.Se till att du spara energi på downhill-sektionerna genom att hålla armarna fritt svika tillbaka bakom dig, så du har mer energi att trycka på uppförsbacke-sektionerna och den sista sprintfinishen.
  • 13. Känna din kropps gränser. Oavsett om du är en kryddad veteran eller någon som aldrig hört talas om sporten innan, vill du inte trycka för hårt. Nästan alla biathletes är mycket konkurrenskraftiga människor, och ditt engagemang kan leda dig att övertrain och skada dig själv. Skador är mycket vanliga i skidskytte, särskilt i tonåringar. Nästan varje biathlete har blivit skadad genom överträning på någon annan punkt, och dessa skador är inte som din vanliga "sitta i en vecka eftersom du drog en muskelskador som i andra sporter. När biathletes trycker för hårt, plågas de ofta av kronisk smärta i månader eller till och med år. Vissa är skadade för livet. Medan det är bra att driva din kropp förbi sina gränser i raser och intensitet, dunker dig bortom din kapacitet de sex dagar du tränar en vecka slutar aldrig bra. Så vet var du ska rita linjen, för att gråta dig själv att sova på grund av varje natt och titta på alla dina vänner ha kul på tävlingar är aldrig kul. Sträck alltid! Detta är inte att avskräcka dig från att delta i denna otroligt uppfyllande, bara kom ihåg att vara försiktig!
  • Tips

    Vissa länder, till exempel Kanada och Australien har introducerat lasergevär som en introduktion till Biathlons sport. Lagstiftning som omger användningen av lasergiflare kanske inte är så tuffa som det är för skjutvapen, men det här är inte alltid fallet. Kontrollera med din lokala polisstation eller skjutvapen myndighet.
  • Ta reda på reglerna för tävlingen, det finns skillnader och variationer med den typ av vapen som används, storleken och avståndet för mål, även sanktionerna för saknad.
  • Varningar

    Pistolen använder .22l kulor.
  • Återigen, om du inte har en skjutvapen licens, får du en som låter dig använda den här specifika gevären.
  • Detta är en åldersbegränsad sport eftersom vapen är inblandade.
  • Förvirra inte detta med Duathlon.Duathlon involverar också två sporter, men det är det med att springa och cykla.
  • Saker du behöver

    • Cross Country Skate skidor (inte klassiska skidor) och poler
    • Skidvax
    • Biathlon Rifle med sele, ammunition och fodral
    • Längdskogsglasögon, som Cascos som är gångjärn
    • Speciella biathlonhandskar som säkert griper skjutvapen och med utlösningskänsliga fingerdelar
    • Lycra slitage för biathletes. Dessa har speciella klibbiga prickar på armbågarna för säker positionering när den är benägen
    • I mycket kallt väder, ha speciella skyddande underkläder
    • Alltid ha en byte av torra kläder, eftersom svett kommer att avdunsta och kyla din kropp.
    • Våtservetter. Rengör alltid händerna efter hanteringen av ammunition och skjutvapen. Vidta alla försiktighetsåtgärder mot intag av bly.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande