Hur till freestyle ski

Freestyle skidåkning är en samling av flera skiddiscipliner, inklusive lutningstil, halvrör, moguls och skidkors. Alla dessa olika underavsnitt av freestyle skidåkning kräver tålamod och disciplin för att lära sig - innan du lär dig någon av dem måste du vara skicklig i skidåkningens fundament. När du är bra i grunderna är du redo att försöka freestyle skidåkning.

Steg

Metod 1 av 3:
Börjar slopestyle och halvrörskidåkning
  1. Bild med titeln Freestyle Ski Steg 1
1. Börja med grundläggande slopestyle tricks. Slope-skidåkning hänvisar till en körning med flera hopp, lådor och skenor som sätter upp, där skidåkare kan utföra lufttrindar och slipor. Att bli bekväm med positionering, balans, manövrer och landning av grundläggande slopestyle tricks kommer att ge dig en stark Freestyle skidfoundation för att bygga.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 2
    2. Utföra en grundläggande rutan. Slopestyle Runs kommer vanligtvis att ha lådor och skenor för skidåkare för att utföra grindknappar. Börja öva denna stil av trick på en låda istället för en järnväg eftersom lådor erbjuder en bredare kant, vilket gör det lättare att balansera. Dessutom hittar du en låglåda som kräver ett mindre svårt hopp att nå.
  • Närma sig lådan direkt och i linje med längden på den. Närmar sig i en rak linje använder ditt etablerade momentum för att bära dig längden på lådan, vilket är mycket lättare för nybörjare.
  • Dyka upp strax innan du når lådan och sväng nittio grader till land. Du borde landa med fötterna centrerade på lådan för att maximera balans. Håll dina axlar torget med dina fötter, vilket betyder bara ditt huvud för att spåra din rörelse.
  • Håll fötterna en axelbredd ifrån varandra och planteras fast med jämn viktfördelning när du slår ner lådan. Genom att hålla fötterna från varandra sprider du ut tyngdpunkten på lådan. Genom jämnt fördelning av din vikt stoppar du dina skidor från att fånga och orsaka att du faller.
  • Räta ut när du kommer ur lådan. Eftersom dina skid fortfarande kommer vinkelrätt mot din rörelse måste du räta ut när du demonterar rutan. Genom att lyfta framsidan av din framåt Skid, kan du använda din start på läppens läpp för att hjälpa till att trycka på.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 3
    3. Utför en grundläggande 360. En av de vanligaste kneperna från ett slopestyle-hopp är en 360, där du vänder din kropp i en full rotation innan du landar. Detta grundläggande trick har många variationer när du hämtar det.
  • Börja träna genom att hoppa en 360 på marken och glida en 360 i snön. Glider en 360 i snön betyder att du lägger till din framåtriktad rörelse utan att dina skidor lämnar marken. Båda övningarna är enklare än en hoppning 360 och hjälper dig att träna dig i mängden rotation En perfekt 360 kommer att kräva. De viktigaste färdigheterna att öva är att vrida med axlarna och armarna, liksom att leda din spinnriktning med ditt huvud.
  • Åsar i snön gör stora ställen att träna 360-talet innan du försöker större hopp. En ås ger väldigt lite droppe, vilket gör en potentiell fall mindre farlig.
  • När du försöker en faktisk 360, närma sig åsen eller hoppa med fötterna axelbredden, krok ner med din tyngd över tårna och vrid med huvudet, axlarna och armarna som du dyker upp i läppen. Håll huvudet upp och titta över din axel tills du kan se i riktning mot din framåtriktad rörelse nerför backen. Dina fötter kommer naturligtvis räta ut i riktning mot ditt huvud för att hjälpa dig att landa framåt
  • Metod 2 av 3:
    Börjar mogul skidåkning
    1. Bild med titeln Freestyle Ski Steg 4
    1. Börja på ett mellanslag med färre, mindre moguls och bredare tråg. Mogul skidåkning består av en kurs av stötar, kallad moguls, i snön med nät av luckor mellan stötarna, kallade tråg. I konkurrensutsatta händelser är körningen tidsbestämd, men icke-kompetitiva mogulskidåkare kan helt enkelt ha roligt att ta untimed, kreativa rutter nere en kurs. Genom att börja med mindre moguls och bredare tråg kommer du att ha en lättare tid att navigera på körningen och absorbera stötarna när du övar de andra grunderna för skidmoguls.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 5
    2. Öva att gå över stötarna. Genom att gå över stötarna kan du träna viktiga tekniker för skidmoguls, till exempel att hålla balansen med huvudet över fötterna och absorbera stötarna genom att hålla huvudet i samma höjd och istället korrigera för höjdskillnaden i knäna.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 6
    3. Öva att vända på bumpen istället för mellan dem i tråget. Genom att gå över en bump och vända dig i riktning mot nästa tråg (de nedre delarna av mogulen mellan stötarna), kan du använda vinkeln på bulten för att bli mer snabbt.
  • Den idealiska vägen ner en mogulkörning kommer att bestå av en kombination av att gå runt stötarna (nere trågarna) och gå över en bump för att vinkla dig till ett bättre kommande tråg. Öva båda färdigheterna på egen hand, och försök sedan länka dem ihop.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 7
    4. Använd ryggen av kommande stötar för att sakta ner dig själv. Med större stötar och smalare luckor måste du skära hårdare för att behålla din rutt genom trågarna, vilket är svårare på brantare kullar där du får mer fart. Genom att använda den ursprungliga lutningen av en kommande bump, kan du på lämpligt sätt sänka dig själv medan du ställer in den bästa vinkeln på det kommande tråget.
  • För bästa resultat, börja med att vända riktningen av tråget, skapa ett bredare plan med dina skidor till tum upp till baksidan av bumpen framför dig. Kombinerat med lutningen, hjälper det dig att styra din hastighet ännu mer.
  • Plantera din pol i bumpen strax innan du känner den stora avmattningen. Genom att göra det hjälper du att upprätthålla balans när du bromsar, och du ger dig själv att hävda att driva av polen, vilket hjälper dig lättare att vinkla in i tråget.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 8
    5. Planera dina första två eller tre svänger ner körningen. Stäng inte bara ner i kursen framåt. I stället undersöker körningen och planerar dina första flera varv. Detta kommer att ställa in din rytm för kursen och hjälpa dig att hålla kontrollen längre ner i körningen.
  • Din första planering bör också ta hänsyn till din korridor. En bredare korridor-en som korsar från vänster till höger över fyra eller fem moguls sprider din härkomst över ett större avstånd och innebär mindre acceleration. En smalare korridor-endast två eller tre moguls övervägande betyder en snabbare nedstigning och större hastighet.
  • När du bestämmer hur du tar en bump eller tråg, börja utföra den nödvändiga manöveren och hålla blicken framåt. På så sätt kan du vara mentalt före dig själv och fatta ett bättre beslut för nästa kommande bump.
  • Metod 3 av 3:
    Börjar skidkors
    1. Bild med titeln Freestyle Ski Steg 9
    1. Bli bekväm med skidåkning med hög hastighet. Ski Cross (Tänk motocross) är en tidsbestämd skidåkning med flera konkurrenter som kör ner en körning samtidigt. Det anses fortfarande vara en freestyle skidåkning på grund av sin liberala användning av stora hopp och högbankerade varv. Eftersom skidkors är en tävling i sin kärna, öva skidåkning med hög hastighet.
    • Överskrider aldrig dig själv och överträffar dina egna komfortnivåer. Börja med Timing dig själv på en bekväm körning i din vanliga takt och försök att börja förbättra tiden över flera körningar nerför kursen. Skidåkning med fart handlar om komfort och självförtroende, och du kommer inte att utvecklas utan mycket träning.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 10
    2. Öva att ta den bästa linjen över hopp. Medan många freestyle skidorter använder hoppar för att utföra tricks, handlar Ski Cross om att flyga genom hoppet effektivt och bibehålla hastigheten. Detta innebär att vara låg i luften och driver dig själv snarare än upp.
  • Poppa inte eller hoppa av ett skidkors som du skulle i Slopestyle. Istället krok ner och absorbera hoppet med knäna. Genom att hålla huvudet lågt och knän böjd, behåller du den maximala framåthastigheten från hoppets läpp samt minst vindmotstånd genom luften. Räta ut förbi hoppets topp, så att du kan landa med maximal balans.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 11
    3
    Öva med högbankerade varv. Skidkorsskurser byter regelbundet riktning med högbankerade varv. Som med att vända något med hög hastighet har den vinkel som du anger svängen den största effekten på resultatet. Genom att börja med en något yttre linje och dyka ner i svängen skapar du en bredare vridradie, vilket leder till mindre retardation.
  • Half-pipes gör bra ställen att träna flera högbankerade varv. I stället för att använda din momentum för att bära dig själv av halvrörets läpp, kör helt enkelt upp sidan av banken och använda väggen för att skära ner och över den andra sidan av halvröret.
  • Bild med titeln Freestyle Ski Steg 12
    4. Öva skidåkning med andra. Eftersom skidkorsevenemang alltid involverar ett skidåkare, måste du bli bekväm skidåkning i ett paket. De grundläggande reglerna för skidåkning ändras inte, men följer dem i närmare kvartal och mindfulness.
  • Öva inte detta genom att inkräkta på platsen för andra skidåkare på normala körningar. Titta på skidkorsna och händelser där du hittar andra som är intresserade av skidkors med vilken du kan öva dessa tekniker.
  • Tips

    Freestyle skidåkning kräver ett starkt grepp om skidbasis och fundament. En början skidåkare bör förutse att de utvecklar de nödvändiga färdigheterna för freestyle skidåkning.
  • Små skidor är enklare att ta i trånga skogsområden.
  • Du behöver dubbla tippade skidor (med ett tips på både framsidan och baksidan av varje skid) om du planerar att utföra några knep som behöver röra sig bakåt, till exempel att göra en 180.
  • Ta av strömbrytaren (vilket innebär att hoppa bakåt) är ett bra sätt att göra ett enkelt knep ser snyggt ut.
  • Varningar

    Känn dina begränsningar och skjut dem gradvis med övning. Bita inte någonsin av mer än du kan tugga på backarna.
  • Använd alltid ett säkerhetsfrist till dessa svåra och potentiellt farliga former av freestyle skidåkning.
  • Använd alltid det lämpliga säkerhetsutrustningen när freestyle skidåkning, inklusive en ordentlig hjälm.
  • Saker du behöver

    • Skidor
    • Poler
    • Hjälm
    • Glasögon
    • Täcka
    • Stövlar
    • Bindningar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande