Hur man väljer skidbindningar

Bindningar är ofta förbises men ändå väsentlig del av alla skidor. Plocka ut de högra skidbindningarna börjar med att överväga din föredragna skidstil och den typ av terräng du spenderade mest tid på. Därifrån kan du välja mellan olika specifikationer och funktioner, inklusive olika vikter, bindande mekanismer och DIN-inställningar för att möjliggöra en snabb release. Att ta hänsyn till var och en av dessa faktorer kommer att se till att du får den säkraste och mest naturliga ritten möjlig.

Steg

Del 1 av 3:
Välja bindningar baserat på din skidstilGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 1
1. Välj standard alpina bindningar för fritidsskidor. Alpina bindningar är den vanligaste vanligaste för nedförsbacke skidåkning. De kommer i standardiserade storlekar, är relativt lätta och lossnar lätt i händelse av ett fall. De har också inbyggda bromsar som gör dem enklare att gå in och hindra dem från att glida bort om du råkar komma ut ur dem.
  • Alpina bindningar använder sig av separata tå och hälstycken för snabb fastsättning och släpp.
  • Om det mesta av skidåkning du äger rum på backarna är alpina bindningar förmodligen det bästa valet för dig.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 2
    2. Gå med tyngre alpin touring (at) bindningar för freestyle utflykter. Rambindningar och liknande stilar lägger vikt och bredd för att ge större stabilitet under backcountry-expeditionerna. På grund av sin mångsidiga design kan de dock också lika lätt användas för snabba nedförsbackar. Touring bindningar passar bäst för skidåkare som känner till sig runt backarna.
  • Till skillnad från alpinbindningar är tån och hälstyckena på turnébindningar en del av en enda ram.
  • Turnande bindningar tenderar att vara ganska tyngre än alpina och tekniska bindningar. Detta kan göra dem otrevliga för nybörjare.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 3
    3. Uppgradera till Lätta Tech Bindningar för Avancerade Touring TREKS. Tech bindningar väger minst av vilken stil som helst. Detta gör dem perfekta för erfarna tekniska skidåkare och backcountry-upptäckare som täcker mycket mark uppförsbacke. Användningen av små stift snarare än stampar för att fästa skidskor betyder att det kan vara lite mer av en inlärningskurva i samband med tekniska bindningar än andra stilar.
  • En nackdel med tekniska bindningar är att bromsarna ofta lämnas i ett försök att minska sin vikt.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 4
    4. Prova telemarkbindningar för större rörelsefrihet. Dessa bindningar är anmärkningsvärda för sin öppna häl, vilket möjliggör effektivare styrning och kulle. För högkvalificerade skidåkare översätter en mindre bifogad webbplats till förbättrad manövrerbarhet. Men bristen på bakstabilitet kan skapa problem för nybörjare.
  • Beroende på modell kan du hitta Telemark Bindings med Toe-Plate-tillbehörskablar som slingrar runt baksidan av foten för en säkrare passform.
  • På grund av sin proprietära design är dessa bindningar endast kompatibla med Telemark stövlar.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 5
    5. Outfit dina skidor med rasbindningar för maximal hastighet. Race Bindings har en smal, lättprofil som är utformad för att möta hastighetskraven på strömlinjeformade racingskidor. Liksom downhill bindningar, har de en tvådelad häl och tåstruktur som låser sig i täta. Till skillnad från de flesta bindningar är de dock ofta gjorda med slitstarka metalldelar, som kan stå upp till flammande körningar, hårda droppar och snabba varv.
  • Det tar vanligtvis mycket mer kraft för att orsaka rasbindningar att släppa, vilket innebär att de kommer att stanna i höga hastigheter.
  • Del 2 av 3:
    Beslut om grundläggande funktionerGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 6
    1. Ta hänsyn till den totala vikten. De tyngre bindningarna, desto svårare blir det att vända, skära och hämta dina skidor. Idealiskt bör dina bindningar vara tillräckligt solida för att erbjuda stöd och hållbarhet, men inte så besvärligt att de är svåra att flytta runt i.
    • Alpina och tekniska stilbindningar väger minst, medan ram och andra tunga bindningar är de tyngsta.
    • Hur tung du gillar att dina skidor ska vara beroende av din vikt, liksom din föredragna stil och förmåga.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 7
    2. Bestäm lämplig DIN-inställning för dina skidor. DIN-inställningen är ett tal som indikerar hur mycket kraft som krävs för att binda bindningarna att lossa. Barn, lätta vuxna och mindre erfarna skidåkare gör i allmänhet bäst i .5-7 intervall. Tyngre individer, tekniska skidåkare, och de som letar efter extra stabilitet kan göra det bra med ett DIN-sortiment från var som helst från 3 till 18.
  • En låg din inställning (någonstans mellan .5 och 2.5) kommer att vara säkraste alternativet för dem som tumlar mer än de glider nerför backarna.
  • Om du inte är en fulländad skidåkare rekommenderas att du konsulterar en skidutrustning specialist för att hitta din inställningar som är bäst för dig.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 8
    3. Installera bromsar med rätt bredd. Anslutningsbara bromsar kan vara användbara för att hålla både alpina och turnerade skidor där de är medan du klipper i eller efter att du har kommit lös som ett resultat av ett spill. Det är viktigt att bromsarna passar säkert över midjan, eller den smalaste sektionen i mitten av skidan. På det sättet kommer de att kunna distribuera direkt när din bagage kommer fri från bindningarna.
  • Om dina skidor är 80mm i midjan, behöver du bromsar som är minst 80 mm breda för att säkerställa en ordentlig passform.
  • En gång på plats bör dina bromsar hålla sig ur vägen, och borde inte sticka ut eller dra marken.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 9
    4. Leta efter bindningar i iögonfallande färger. Skidbindningar är mer än bara en nödvändigtvis utrustning - de är ett anpassningsbart tillbehör. När du köper nya bindningar väljer du en uppsättning som komplimangerar den enskilda modellen av skidor du använder och uppfyller den allmänna estetiska du går för. De är en del av ditt växelsats, trots allt, så du vill att de ska se bra ut!
  • Till exempel. Fiery röda bindningar kommer att se snygg på ett par vita skidor.
  • Skidbindningar finns i ett brett utbud av combinations och designstilar, så du borde inte ha något problem att hitta det du letar efter.
  • Del 3 av 3:
    Montering och justering av dina bindningarGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 10
    1. Har dina bindningar monterade professionellt. Även om du är en elitskidåkare, är det en bra idé att få en specialist på skidutrustning sätta dina nya bindningar på plats för dig. De har de verktyg och expertis som behövs för att göra jobbet rätt. I de flesta fall kostar montering bara cirka 25-50 dollar, vilket är ett litet pris för att betala för sinnesfrid som kommer med ett solidt utförande.
    • Du kan få dina skidor servade där du köpte eller hyrde dem, eller i probutiken av orten där du bor.
    • Felaktig montering kan kraftigt öka risken för olycka eller skada.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 11
    2. Ta dina bindningar för att bli testad en gång om året. Har dina skidor inspekterats av en certifierad tekniker före säsongens början. De kommer att kontrollera monteringspositionen, omkalibrera DIN-inställningen och påpeka eventuella skador eller defekter som kan bli ett problem på backarna.
  • De flesta redskap och uthyrningsbutiker har tekniker på personal som kommer att ta en titt på dina skidor och göra justeringar för en liten avgift.
  • Utan regelbunden testning kan du inte ha något sätt att veta när en gammal uppsättning bindningar bär ut tills de misslyckas på dig helt.
  • Bild med titeln Välj skidbindningar Steg 12
    3. Få dina bindningar justerade när du får nya stövlar. Inte alla stövlar och bindningar är kompatibla med varandra. Om du nyligen har investerat i nya skor, kan det vara nödvändigt att få dina skidbindningar åtskilda eller till och med ommonterade för att korrekt tillgodose dem. Detta tar bara några minuter, och borde inte köra dig mer än ca $ 40.
  • Antag inte att ett givet par stövlar kommer att passa dina bindningar bara för att de är samma listade storlek. Även bindningar med justerbara inställningar har ett begränsat utbud som kanske inte lämnar tillräckligt med utrymme.
  • Ta med dig en av dina skidbindningar tillsammans med dig när du handlar för nya stövlar för att se till att de är rätt längd.
  • Tips

    Bindningar är den viktigaste delen av skidor där säkerheten berörs, så ta dig tid att välja en uppsättning som passar för din specifika kroppstyp och skidstil.
  • Var beredd att spendera lite mer pengar på slitstarka, högkvalitativa bindningar som kommer att hålla upp till många backwoods äventyr eller resor nerför backarna.
  • Om du har några frågor om vilka bindningar som är bäst för dig, prata med en kvalificerad skidutrustning säljare eller tekniker för att få en individuell bedömning.
  • Varningar

    Det kan inte vara möjligt att installera tillägg som bromsar på alla typer av skidor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande