Hur man väljer en juridisk specialitet

Om du överväger att delta i lagskolan eller ha en karriär i lag, behöver du veta alla möjliga karriärmöjligheter du har öppet för dig. Medan du inte nödvändigtvis behöver specialisera, hjälper det till att bygga erfarenheter och kvalifikationer. Specialisering är ett fokus på en specifik aspekt av lag, såsom invandring eller familjerätt. Detta kommer att begränsa ditt fokus på den typ av karriär och påverkan du vill uppnå med din lagsexamen. Specialiseringar är vanligtvis etablerade under lagskolan.

Steg

Del 1 av 3:
Tar dig tid att bedöma dina alternativ
  1. Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 1
1. Ta din tid. Det finns ingen bestämd tid för när du måste räkna ut det. Många advokater går in i sina karriärer som älskar sin specialisering till en dag behöver de en förändring av takt. Det är viktigt att väga alla fördelar och nackdelar och utforska dina alternativ.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 2
    2. Gör din forskning. Slå upp en lista över lagspecialiseringar (https: // lsac.Org / Discover-Law / Typer-Law-Programs / Fields-Law). Använd listan för att titta igenom alternativ och välj de som sticker ut. Chansen är att du vet några fält som du kanske är intresserad av, eller har en speciell specialitet som inspirerade dig att driva lag. Begränsa dig inte eller håll tillbaka, notera några alternativ som till och med semi intressera dig.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 3
    3. Ta en självbedömning! Dessa quizzer (https: // abaforlawstudents.KOM / 2016/02/18 / Var-är-du-head-take-ad-juridiska karriär-quiz /) Är ett bra ställe att börja från grunden, speciellt om du känner dig överväldigad av alla alternativ. De är utformade av lagstudenter för lagstudenter, så medan du inte bör basera hela din karriär på den, hjälper självbedömningen att utvärdera dina styrkor och styra dig i en bra riktning.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 4
    4. Samla råd och bakgrundsforskning på specialiteterna. Börja utforska inom dessa fält för att få en känsla för vad de faktiskt gillar. Kontakta Advokater Du kanske vet på dessa områden, även om du inte känner dem personligen, tveka inte att nå ut och ställa några frågor. Leta efter informationssessioner av organisationer eller till och med advokatbyråer som utövar denna lag. Dyk djupt i varje alternativ och se vilken man är bäst.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 5
    5. Väga upp logistiken. Förkorta din lista med de alternativ du har haft mest eller kände sig bäst med dina lagstiftning. Nu, se vidare på lön och arbetsmarknad. Dessa är mer realistiska bedömningar som måste göras. Avgöra om den genomsnittliga lönen är lämplig för din planerade levnadssituation eller om du skulle behöva justera några delar av din plan för att göra det. Bedöm Om det finns en bra arbetsmarknad för den här specialiteten, vill du trots allt det arbete du faktiskt kan hitta någonstans att träna. Det här är en bra chans att också börja tänka på en allmän plan efter lagskolan. Tänk på studielånskostnader, bar examen och andra möjliga utgifter.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 6
    6. Ha ett öppet sinne! Även om du tror att du har hittat din specialitet, se till att du inte låsa in i alternativet när du inte behöver. Lagsskolan kan fortfarande vara en chans att testa vattnet och få nya möjligheter.
  • Del 2 av 3:
    Byggnadsupplevelse
    1. Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 7
    1. Be om att skugga en lag som är professionell som arbetar på ditt intresseområde. Att göra det kommer att hjälpa både att bygga anslutningar för dig inom fältet, men ger också en träningsvisning av vad ditt arbete kan vara som.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 8
    2. Delta i en lagskola som stöder din specialitet. Vissa lagskolor har ett starkare specialprogram för vissa områden. Håll det i åtanke när du ansöker. Du vill delta i skolan som bäst stöder dina intressen och ger dig de mest möjligheter.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 9
    3. Nå ut till advokatörer och uttryckliga intresse. Oavsett om du når råd om din specialitet eller för eventuella möjligheter, är dina professorer där för att hjälpa dig. Skäm inte bort från att använda dina resurser ur rädsla eller vara störande. Visa ditt engagemang och engagemang genom att stanna förlovad.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 10
    4. Leta efter clerkships och praktikplatser som gäller det fältet. Det kan vara svårare fram till ditt 2: e eller tredje året av lagskolan, men är viktigt att komma ihåg. Leta efter möjligheter att få erfarenhet att öva denna specialitet för att hjälpa ditt CV.
  • Del 3 av 3:
    Söker anställning i din specialitet
    1. Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 11
    1. Bygga upp ditt CV. Speciellt i dina sista års lagskola, fokusera på att bygga förbindelser med företag du är intresserad av att arbeta på. Skapa anslutningar inom fältet och se till att folk vet att dina intressen är ett bra sätt att hitta anställning.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 12
    2. Överväga ytterligare grader. Även efter lagskolan, håller dina färdigheter skarpa och uppdaterade med aktuell information och föreskrifter att maximera din prestation. Du kan anmäla dig till ett online-program eller bedriva en annan referens för att göra dig till en hög efterfrågan på ett mycket konkurrenskraftigt område.
  • Bild med titeln Välj ett juridiskt specialsteg 13
    3. Lycka till! Ju tidigare du specialiserar dig och ju mer expertis du får, desto fler erbjuds du kommer att få en gång i skolan. Men oroa dig inte eller jämföra dig med andra. Det rättsliga området är extremt konkurrenskraftigt och säkra ett jobb hos ett företag får inte hända genast.
  • Tips

    Hitta och följa unga advokater, särskilt de med liknande bakgrund till dig, som kan motivera dig på sociala medier! Det finns så många där ute villiga att ge mycket hjälp och stöd till förvåningstudenter!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande