Hur man gör en väggkörning i parkour

Den vertikala väggkörningen, kallad också Passe Muraille eller popvalv, är en teknik som används i Parkour för att klättra hinder längre än din hopphöjd. När du kör på en vägg kan du använda din framåtriktad moment för att ge dig mer vertikal hiss genom att överföra din framåtriktad rörelse uppåt med en (eller några) snabba "steg" av din framfoten på en vertikal yta, som en vägg. Uppgifterna för denna teknik har många variationer, men för att utföra en grundläggande väggkörning är allt du behöver är övningen och rätt utförande.

Steg

Del 1 av 2:
Utföra en vertikal väggkörning
  1. Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 2
1. Värm upp innan du försöker väggkörningen. Du kommer främst att använda dina ben för att utföra väggkörningen, så var noga med att du är noggrant sträcka och värma upp benen. Du kanske också vill ta en snabb jogging eller uppvärmning så att din kropp är beredd på att ansträngningen behövs för att springa upp en vägg.
  • Bild med titeln vara aktiv Steg 9
    2. Välj en bekväm takt. Medan du får en känsla för mekaniken i detta drag, vill du närma dig ditt vertikala hinder med en måttlig hastighet som låter dig mäta vilken fot du kommer att slå hindret. Du kanske vill hålla händerna upp framför dig för att stärka dig själv eller styra dig när du kör upp väggen.
  • När du är bekväm med alla rörelser som är involverade i väggkörningen, bör du öka din hastighet när du närmar dig ditt hinder. Börja med en måttlig hastighet och, när du drar nära ditt hinder, påskyndas.
  • Många erfarna traceurs, Termen som används för en parkourutövare (den feminina formen är traceuse), rekommendera att du undviker att gynna en fot när du gör en väggkörning. Detta uppmuntrar anpassning av din rörelse till din miljö, vilket är en grundläggande princip för parkour.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 3
    3. Hoppa på väggen på ett avstånd av en takt. När du är en takt från väggen måste du höja ett ben i förberedelse för kontakt med ditt vertikala hinder när du hoppar med din andra. Vanligtvis bör du ta kontakt med väggen på ungefär samma höjd som du höjer din fot från marken.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 5
    4. Ta kontakt med det vertikala hindret och tryck av med din fot. Du vill ha framkant av din fot, från bollen på din fot till tårna, att komma i kontakt med ditt vertikala hinder. Du måste reagera snabbt, gripa väggen med din fot och driva benet nedåt för att omdirigera din framåtgående moment uppåt.
  • Om din fot ansluter sig med väggen felaktigt, kommer kraften på ditt tryck att riktas bort från väggen eller du har inte tillräckligt med grepp på väggen för att ändra din riktning uppåt.
  • Anslutning med väggen för hög gör det svårt för dig att köra nedåt med din anslutande fot. Detta kommer att göra det svårare att generera den kraft du behöver för att starta dig och över väggen.
  • Lyssna på ljudet av din fot när du kommer i kontakt med väggen. Om du hör din fot Strike högt är det här en bra indikation på att din kraft är inriktad in i väggen, istället för att vara riktad uppåt.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 6
    5. Scramble upp väggen. Beroende på dina reflexer, styrka och skicklighet kan du kunna höja din efterföljande fot till väggen på samma sätt som du gjorde din ledande fot. Mycket som din ledande fot vill du ha framkant av din efterföljande fot att ansluta till hindret från bollen till tårna när du kör ner.
  • Håll händerna framför dig för att hjälpa dig att styra dig på väggen. Att ha dina händer framför dig kan skydda dig från slamming i väggen om du kom in för fort på ditt tillvägagångssätt.
  • Dina händer bör också vara redo att ta sig till läppen av toppen av ditt hinder. Det är osannolikt att du kommer att kunna valv till toppen av ett långt hinder utan hjälp av dina händer.
  • Särskilt skicklig traceurs kan ibland komma i flera steg för ännu större vertikal hiss. När du övar den här manövreringen bör du börja med ett enda steg och lägga till mer när du blir mer bekväm med rörelsen.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 7
    6. Följ igenom med din rörelse. För att framgångsrikt övervinna hindret måste du fortsätta din uppåtgående rörelse genom att fånga läppen av ditt hinder med dina händer och dra din kropp till toppen. Underlåtenhet att göra det kan leda till att du stannar, vilket kan låta dig hänga från läppen av ett långt hinder.
  • Del 2 av 2:
    Öva väggkörningen
    1. Bild med titeln land ett hopp i parkour steg 10
    1. Börja sakta. Väggens rörelse är utländska människor sällan upplever känslan av att försöka springa upp ett vertikalt objekt. Dina första försök behöver inte vara perfekta. Även om du glöder upp till väggen och befinner dig som trycker på och bort från väggen, hjälper det dig att bekanta dig med de krafter som är inblandade i väggkörningen.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett vägg Steg 9
    2. Ange mål för dig själv. Hitta en lång vägg där du kan träna. Sedan, med tejp och en stege, markera flera höjder som stiger upp på väggen hela vägen upp till toppen. När du blir mer bekant med mekaniken och börja omdirigera din framåtriktad rörelse för att driva dig upp på väggen, sikta på den närmaste tejpen upp på väggen.
  • När din teknik förbättras och din kropp stärks, sikta på en högre tejp. Det kan ta flera timmar, dagar eller till och med veckor innan du konsekvent kan uppnå din maximala höjd.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 8
    3. Lägg till variation till dina hinder. Vissa hinder kommer att vara smidigare än andra, och vissa kommer att ha en liten sluttning inåt eller utåt. Eftersom Parkour är en konst som avser att anpassa mänsklig rörelse kring hinder, för att behärska flytten måste du vara bekväm på nästan vilken yta som helst.
  • Att öva din väggkörning på olika ytor har den extra fördelen att hjälpa dig att känna igen hinder som du bör undvika. Vissa kommer att vara för smidiga för din fot att greppa och driva av. En erfaren traceur känner till hans gränser.
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 11
    4. Träna din kropp. För att utföra Parkour flyttar bra, måste du vara i god fysisk form. De flesta Parkour-rörelser involverar funktionell rörelse och kardiovaskulär ansträngning. För att utföra den här brunnen borde du:
  • Springa
  • Gör kroppsvikt squats och hoppa squats
  • Gör armhävningar
  • Gör benlyftar
  • Göra pullups
  • Bild med titeln Köp upp och över ett väggsteg 12
    5. Gå med i en Parkour-grupp. Detta är ett utmärkt sätt att få uppmuntran, inspiration och att få instruktioner från mer erfarna traceurs. Dessa möten, ibland kallade "sylt," engagera traceurs öva tillsammans på egen nivå och takt. Var noga med att bära kläder som är bekväma, begränsar inte motion, och potentiellt skyddar dig om du tar en tumble. Vissa alternativ inkluderar slitstarka, lös passande lastkort / byxor och atletiska shorts. De skor du väljer ska passa bra, var bekväm och har bra grepp.
  • Facebook och Google är värdefulla resurser för anslutning till andra traceurs.Helt enkelt skriva i din stad (eller närmaste stora stad), stat och ordet "parkour" In i sökfunktionen av någon av dessa kan du ta kontakt med personer som delar ditt intresse.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är nybörjare på Parkour, försök hitta en vägg som har mycket grepp, som en tegelvägg. Detta kommer att bidra till att förhindra att du glider på väggen.
  • Kom ihåg att lägga din fot nära midjans höjd. Detta kommer att hjälpa till att driva din momentum uppåt.
  • Varningar

    Detta är en avancerad parkourteknik. Har spotters i närheten för att hjälpa till i händelse av en olycka.

    Saker du behöver

    • Bekväma, välpassade skor med bra grepp
    • Lös, bekväma kläder
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande