Hur man tillämpar vitamin c serum för ansiktsvård

VIDEO

Om din hud ser lite tråkig eller du vill blanda din hudvårdsrutin, lägg till vitamin C serum. För att få strålande hud, tvätta ansiktet och gnida sedan några droppar av serumet i din hud. Antioxidanterna i C-vitamin kan minska inflammation och hjälpa din hud att reparera sig själv. Kom ihåg att applicera en fuktkräm och njut av din glödande hud!

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av serumet effektivt
  1. Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansikts hudvård Steg 1
1. Göra en patchtest att kontrollera efter en allergisk reaktion. RUB 1 droppe av vitamin C serum på en liten lapp av din inre handled. Eftersom huden är känslig här, är du mer benägna att märka en reaktion på vitamin C. Vänta 24 timmar för att se om din hud är irriterad eller bryts ut i utslag. Om det inte gör det kan du använda C-vitamin på ditt ansikte.
  • Om du har en reaktion på vitamin C, använd den inte som en del av din dagliga hudvårdsrutin och nämna den till din läkare eller dermatolog.
  • Om du också använder AHAS och BHAS, som glykol, salicylic eller mjölksyror, vänta några minuter innan du applicerar vitamin C serum eller riskerar att irritera din hud.
  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansikts hudvård Steg 2
    2. Planera med att använda serumet på morgonen eller före sängen. Eftersom din hud bara kan absorbera så mycket vitamin C på en dag, behöver du bara applicera den en gång om dagen. Bestäm om du vill göra det en del av din morgon hudvård rutin och kom ihåg att applicera solskyddsmedel efter användning av serumet. Om du föredrar, använd serum på kvällen innan du tillämpar din nattfuktare.

    Dricks: Om din nattens fuktkräm innehåller retinoider kan du använda den med serum så länge det inte irriterar din hud. Forskning har visat att C-vitamin med retinol faktiskt förbättrade utseendet på åldrande hud.

  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansikts hudvård Steg 3
    3. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsmedel. Stänk kallt vatten över ditt ansikte och gnugga en myntstorlek av rengöringsmedel jämnt över din ansikte. Använd fingertopparna för att försiktigt massera rengöringsmedel i huden i ca 30 sekunder. Använd sedan vatten för att skölja rengöringen av ditt ansikte.
  • Använd en rengöring som är utformad för din hudtyp. Till exempel, om du har känslig hud, använd en doftfri rengöringsmedel som inte innehåller alkohol.
  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansiktshudvård Steg 4
    4. Torka din hud och klappa toner över ditt ansikte. Blott ditt ansikte torka med en ren trasa och suga sedan en bomullsboll i ansikts toner. Borsta bomullsbollen jämnt över ditt ansikte, men undvik att få toner runt dina ögon. Låt sedan tonern torr innan du applicerar vitamin C serum.
  • Om du har fet hud och använd en toner som innehåller bensoylperoxid, vänta minst 5 minuter innan du använder serumet. Blandning av bensoylperoxiden med vitamin C kan förhindra att serumet fungerar effektivt.
  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansikts hudvård Steg 5
    5. RUB 2 till 3 droppar serum på ditt ansikte. Använd droppen i flaskan av serum för att klämma 2 till 3 droppar vitamin C-serum i en öppen palm. Sedan gnuggar fingrarna i din andra hand i oljan och dab lite av det på dina kinder och panna. Massera oljan jämnt över resten av ditt ansikte.
  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansiktshudvård Steg 6
    6. Vänta 5 till 10 minuter innan du ansöker fuktkräm. Ge vitamin C serum en chans att suga in i din hud innan du lägger en annan hudvårdsprodukt på. När din hud känns som den absorberas serumet, massera försiktigt fuktkräm över ditt ansikte.
  • Om du gör ansiktet på morgonen, överväg att använda en dagtidsfuktkräm som innehåller SPF för att skydda din hud.
  • Metod 2 av 2:
    Behandla hudproblem med vitamin C serum
    1. Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansiktshudvård Steg 7
    1. Applicera vitamin C med zink för att minska inflammation som orsakar akne. Använd vitamin C serum som också innehåller zink en gång om dagen för att bekämpa bakterier som orsakar vissa typer av akne. Eftersom vitamin C också har en antiinflammatorisk effekt, kan den lugna din irriterade hud.
    • För allvarlig ansikts akne, prata med din hudläkare om mikronedling med vitamin C.

    Visste du? Om du använder en topisk aknebehandling som innehåller vitamin B3, även känd som niacinamid, kan det göra det vitamin C serum mindre effektiva.

  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansiktshudvård Steg 8
    2. Skydda din hud från solskador genom att applicera vitamin C och E serum. Om du vill Skydda din hud Från skadliga UV-strålar, lägg alltid solskyddsmedel på ditt ansikte innan du går ut. När du är tillbaka inuti för dagen, tvätta ditt ansikte och tillämpa vitamin C serum som också innehåller vitamin E.
  • Vitaminerna hjälper din hud att reparera sig från solens exponering, varför du borde tillämpa den efter att ha blivit utsatt för UV-strålar.
  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansikts hudvård Steg 9
    3. Lägg till serum som en del av en hudvårds-anti-aging-rutin. Du har antagligen sett anti-aging hudvårdsprodukter som hävdar att öka kollagen. Forskare fann att applicering av vitamin C en gång om dagen faktiskt kan öka kollagenproduktionen, ett protein som hjälper din hud att reparera sig och minimera rynkor.
  • Du måste använda C-vitamin i minst några månader innan du kan förvänta dig att se en förbättring av hudens utseende.
  • Bild med titeln Applicera vitamin C serum för ansiktshudvård Steg 10
    4. Använd vitamin C serum för att minska hyperpigmentering. Solexponering eller graviditet kan orsaka märkbara mörka fläckar som ska visas på ditt ansikte. Applicera vitamin C serum en gång om dagen för att minska pigmentet som får de mörka fläckarna att visas.
  • Tänk på att du måste använda serumet i minst 3 eller 4 månader innan du kanske märker en förbättring.
  • Ska du exfoliera på morgonen eller på natten?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Mohiba Taren, MDMohiba Tareen, MDFAAD Board Certified Dermatolog

    Expert Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Kommer det att rensa upp min hud?
      Adarsh ​​vijay mudgil, md
      Adarsh ​​vijay mudgil, md
      Board Certified Dermatologist & Dermatopatholog
      Droppe. Adarsh ​​Vijay Mudgil är en styrelsecertifierad hudläkare, dermatopatolog och ägare till Mudgil Dermatology, en toppmodern dermatologikpraxis baserad i New York, New York. Som en av de få dermatologerna i området för att uppnå styrelsecertifiering i både dermatologi och dermatopatologi, Dr. Mudgil specialiserar sig på alla aspekter av medicinsk, kirurgisk och kosmetisk dermatologi. Han fick sin kandidatexamen med Phi Beta Kappa-heder från Emory University och fick sin läkare i medicin (MD) med Alpha Omega Alpha-heder från Steny Brook University School of Medicine. I läkarskolan, dr. Mudgil var bland en handfull studenter rikstäckande för att få en eftertraktad Howard Hughes Medical Institute Fellowship and Scholarship. Han avslutade sedan sitt uppehållstillstånd i Dermatology på Mount Sinai Medical Center på Manhattan, där han tjänade som chef bosatt. Dessutom, Dr. Mudgil fortsatte att slutföra ett stipendium på den prestigefyllda Ackerman Academy of Dermatopathology. Han är en kollega i den amerikanska akademin för dermatologi, det amerikanska samhället för dermatologisk kirurgi och det amerikanska samhället av dermatopatologi. Droppe. Mudgil är också medlem i Mount Sinai School of Medicine Undervisning Fakultet.Adarsh ​​vijay mudgil, md
      Adarsh ​​vijay mudgil, md
      Board Certified Dermatologist & Dermatopatholog
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Så det kommer inte att skada någonting, vi vet det. Men det finns viss debatt i det dermatologiska fältet över den grad som dessa slags krämer och behandlingar gör någonting. Vitamin C släpper antioxidanter, vilket bidrar till att neutralisera fria radikaler i din kropp. Som hjälper till att rensa din hud. Men vi vet inte faktiskt om du lägger det direkt på din hud har mycket av en inverkan. Mina känslor är att det inte kommer att lösa någonting, men det är inte som att det kommer att skada din hud.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 2
    Ställa en fråga

    WikiHow Video: Hur man tillämpar vitamin C serum för ansiktsvård

    Kolla på

    Tips

    Köp ett högkvalitativt vitamin C-serum från skönhetsbutiker, naturmarknader eller online. Du kan också gör din egen hemma!
  • Följ alltid tillverkarens rekommendationer för att tillämpa serumet.
  • Lagra Din flaska serum ut ur direkt solljus. Om du märker att serumet har blivit brunt, kassera det och köp en ny flaska som inte har gått ut.
  • Varningar

    Om du utvecklar utslag eller nässelfeber, sluta använda vitamin C serum. Du kanske vill låta din läkare eller dermatologist veta att du misstänker en allergi.
  • Vitamin C serum kan göra huden torr, irriterad eller fläckig, speciellt om du har känslig hud. Överväg att använda ett serum med en lägre koncentration av vitamin C eller applicera en mindre mängd serum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande