Hur man utvecklar en hudvårdsrutin för torr hud

Har du torr, tight och känslig hud på ditt ansikte? Känner det sig obehagligt ut, och ser flakigt och ibland rött, kliande och ömt? Då är din hudtyp torr. Oavsett om du alltid har haft torr hud, eller det är vinterväder eller hårda hudvårdsprodukter som har orsakat detta, det är inte nödvändigt att oroa sig. Genom att helt enkelt utveckla en snabb hudvårdsrutin, för att hjälpa till att torka huden från insidan och ut, kommer din hud att må bra och fuktas men inte oljig på nolltid.

Steg

Metod 1 av 4:
Morgnar
  1. Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 1
1. Ge ditt ansikte ett snabbt stänk med varmt vatten, bara för att fräscha upp och öppna dina sömniga ögon.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 2
    2. Använd en mild fuktgivande rengöringsmedel, specialiserad för torra och känsliga hudtyper. Välj en naturlig, eller en som (såväl som fuktgivande) har inga hårda kemikalier i den. Grädde eller gel rengöringsmedel fungerar bäst. Massera rengöringen i våt hud och följ anvisningarna på produkten innan du sköljer med varmt vatten.
  • 3. Använd inte en toner eftersom de kan torka dig och vatten är faktiskt ett bättre alternativ. Syftet med toner är att hjälpa till att skapa "fukt" att din fuktkräm kan då "försegla". Du kommer att se bättre resultat om du byter ut din toner med ett serum.
  • Använd rosenvatten som ett alternativ.Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 3
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 4
    4. Använd fuktkräm. Om du har några speciella krämer för torra fläckar, är det dags att applicera dem innan du plockar en tunn daglig fuktkräm för känslig hud. Applicera bara ett tunt lager av detta, massera det med cirkulära rörelser. Om du har torr hud, hitta en rik fuktkräm. Helst, en kräm.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 5
    5. Använd Sun Cream. Se till att solskyddsmedel är bredspektrum (skyddar från UVA och UVB-strålar). Detta hjälper till att skydda din hud, och om du väljer en fuktgivande kräm för torr och känslig hud, kommer det också att hjälpa till att hålla huden hydratiserad hela dagen.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 6
    6. Välj istället en tonad fuktkräm eller en mineralfundament för torr hud om du gillar att ha på sig stiftelsen. Applicera bara lite, men om du behöver en extra täckning, använd Concealer eller Highlighter.
  • Metod 2 av 4:
    Under dagen
    1. Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 7
    1. Nypa till toaletterna och tillämpa ett annat tunt lager av den fuktkräm du använde på morgonen på skolan morgonbrottstid eller på din omslag. Igen, massera det i grundligt och ägna särskild uppmärksamhet åt torra fläckar. Se till att din fuktkräm är oljfri, och om din hud fortfarande känner sig fuktad och hydratiserad före morgonbrott, hoppa sedan över det här steget.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 8
    2. Ta dig tid att applicera en bra läppbalsam eller smör (kroppsbutiken gör stora!) medan du är i toaletterna. Om du fortfarande gillar att bära läppstift och glans också, applicera sedan ett bra lager av balm innan, och använd sedan din läppstift / glans / färg på toppen.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 9
    3. Köp en stor flaska vatten vid den här tiden. Dricksvatten återhöjer huden från insidan, och även om du redan har en drink med dig, kommer viss extra vätska inte göra någon skada. En stor drink kommer att hålla dig hela dagen.
  • Bild med titeln utveckla en hudvård rutin för torr hud steg 10
    4. Ta en annan drink vid middagen (som du borde dricka minst 2 liter vatten varje dag) och få en hälsosam lunch. Vattenbaserad frukt och grönt rekommenderas för att hjälpa torr hud, såväl som frukt och grönt rik på antioxidanter och vitamin A, B och C. Ett par idéer är att ta med en grönsaksoppa och en fruktsallad till efterrätt, eller kanske en hälsosam sallad, ett par bitar av frukt och någon yoghurt?
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 11
    5. Pop in i toaletterna igen innan du går tillbaka till jobbet / skolan / jobb etc efter lunch. Du kanske vill fylla på lite fuktkräm eller solskyddsmedel.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 12
    6. Ät hälsosamt, drick laster och håll dig ovanpå din torra hud genom att fuktar hela tiden under resten av dagen.
  • Metod 3 av 4:
    Innan läggdags
    1. Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 13
    1. Börja med att få dig själv en hälsosam kvällsmat som hjälper din torra hud. Prova ett glas mjölk med några jordgubbar.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 14
    2. Stänk ditt ansikte med lite ljummet vatten, innan du använder en mild sminkborttagare. Se till att det är för känslig eller torr hud, såväl som effektiv.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 15
    3. Använd samma mjuka rengöringsmedel som den som används på morgonen igen, massera den innan den sköljs. Du kan då använda Rose Water igen nu om du vill.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 16
    4. Använd en tjock krämig fuktkräm eller en rik nattkräm. Att använda en av dessa kommer att suga in under natten, och närma det medan du sover och lämnar din hud mer fuktad på morgonen. Applicera ett bra lager, med särskild uppmärksamhet på torktumlare.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 17
    5. Ta dig i sängen och lägg en flaska vatten i räckhåll.
  • Metod 4 av 4:
    En gång i veckan
    1. Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 18
    1. Använd en exfoliator för att rengöra porer och ta bort döda hudceller varje vecka av dig har oljig eller kombinationshud. Men för personer med torr hud kan exfoliatorer vara hårda och torka för huden. Istället massera istället bara din hud i cirkulära rörelser med en tvättduk för att avlägsna döda hudceller innan du använder din dagliga mjuka rengöringsmedel och fuktkräm.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 19
    2. Känn dig fri att använda en ansiktsmask en gång i veckan oavsett din hudtyp. För torr hud, kolla upp hemlagade ansiktsmask recept eller köpa en hydratisering, fuktgivande och helst naturlig (frodig har stora ansiktsmasker för alla olika hudtyper!). Vanliga ingredienser för hemlagade ansiktsmasker för torr hud kan innehålla honung, oljor, bananer, yoghurt, mjölk och ibland smör och choklad.
  • Bild med titeln Utveckla en hudvårdsrutin för torr hud Steg 20
    3. Med denna rutin ska din hud vara mycket bättre på nolltid. Dessutom kommer du att få fördelen av att äta hälsosamt om du äter några av de mat som nämns för att hjälpa torr hud!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Människor med torr hud bör undvika att använda varmt vatten på huden, eftersom det ofta gör huden trät och torrt.
  • Har inte tid att gå ut för att köpa en fuktkräm? Blanda bara en tesked olja (som kokosnöt eller avokado), med 2 teskedar honung och ca 2 tsk rosewater och häll i en liten behållare. Denna fuktkräm är naturlig och mild på huden, så du kan lägga till större mängder av ingredienserna, så det kommer att finnas fler applikationer av det.
  • Titta upp friska recept som involverar frukt och grönt med vitamin A, B och C i dem (för hudreparation och förnyelse) och är vattenbaserade (för hydratisering). Vissa grönsaker inkluderar morot, selleri, gurkor, paprika och spenat, och vissa frukter är jordgubbar, apelsiner, druvor, blåbär, tomater och aprikoser.
  • När du väljer din dagliga rengöringsmedel, välj en mild krämig en som är alkoholfri. Skumrengöringsmedel kan torka.
  • Är du på väg till skolan / arbetet medan du läser detta och har torr hud men har inte gjort något av ovanstående? Oroa dig inte, det finns en sak som sparar din torra hud under tiden. Vaselin, Petroleum Jelly eller Aloe Vera Gel! De flesta tjejer kvinnor, och ibland män har den här typen av saker med dem hela tiden. De kommer att lugna torka fläckar och lindra torrt snygg hud.
  • Är du inte alltför angelägen om vanligt vatten? Föredrar något med en liten smak? Bara pressa saften ut ur några av de tidigare nämnda frukterna och lägg till ett glas vatten. Det kommer att smaka bra!
  • Kom alltid ihåg att vara nöjd med huden du är i!
  • Få en tidig natt, som en annan viktig sak för stor hud är sömn. Det lyser huden, blir av med mörka cirklar under dina ögon och uppdaterar din hud medan du sover. Så skönhet sova verkligen existerar!
  • Att vara i vatten för överdrivna perioder kan också torka ut huden. När du är i en pool, svettar du faktiskt mer än ur vatten, och det kan orsaka att huden är mindre hydratiserad och kliande. De flesta pooler har också klor som kan sticka och irritera huden, så minska poolens sessioner.
  • Eftersom vatten är en av de viktigaste sakerna för fuktad, hydratiserad hud, när du använder fuktkräm, stänk ditt ansikte först och utan petting det torrt, applicera din fuktkräm. Detta kommer att hjälpa vattnet att suga in.
  • Du kan vara i en rush, men när du använder din rengöringsmedel är en av de viktigaste sakerna att göra det i. Detta kommer att stimulera olja för att producera i din hud.
  • Om du är hemma vid lunchtid, varför inte laga en omelett med paprika och spenat på toppen, och blanda sedan några av de frukter som nämns eller en hälsosam smoothie snack? Eller kanske prova en hemlagad soppa med några av de grönsaker som nämns eller lägga till några av dem till en gryta eller gryta, och göra en fruktpavlova, tårta, sallad eller glass till efterrätt? Du kan till och med bara strö lite hackad frukt eller grönt som nämns över några av dina favoriträtter!
  • Övning och frisk luft kan göra underverk i din hud. Varför inte gå till skolan, eller ta en promenad runt parken i din lunchpaus? Eller kanske ta dig tid att gå för en jogga efter jobbet / skolan. Du kan sluta utveckla en ny hobby!
  • Välj mat som har ett högt svavelinnehåll, som ägg.
  • Överdriven solljus kan torka din hud ut. Var noga med att applicera solskyddsmedel och följ korrekta solskyddsförfaranden för att undvika kliande och irriterad hud.
  • Observera att överdriven fuktgivande i en värmesperiod betyder oljig fuktighetsgivare som inte absorberar på grund av svett och istället för att blanda med det, vilket får dig att vara obekväma och fuktiga. Under sommaren kommer det att påverka dig det värsta, men det finns inget verkligt sätt att undvika detta.
  • Varningar

    Läs ingredienserna på baksidan av alla fuktgivare, rengöringsmedel, läppbalmen mm för att du inte är allergisk mot någon av ingredienserna. Om du är, använd inte produkten!
  • Gör detsamma för känslig hud (som är mycket torr, blir inflammerad och blir irriterad lätt, är kliande och ofta röd och öm) och normal hud (som hanterbar och balanserad).
  • Alternativt, om du har fet hud, titta upp rutiner för den hudtypen för att utveckla några bra sätt på hur man hanterar med det.
  • Om du vet att ett visst varumärke eller produkt irriterar din hud på något sätt, använd inte den alls.
  • Om din hud är riktigt torr och inte verkar förbättra, kan du ha ett hudtillskott som eksem. Se din läkare.
  • När du applicerar någon kräm, renare, balm, etc till din hud, var försiktig med att undvika dina ögon och hårlinje. Om produkten inte är för läpparna, undvik också dina läppar när du ansöker.
  • Du kommer att vara mycket imponerad av resultaten om du följer denna rutin!
  • Om du är allergisk mot eventuella livsmedel, gör inte, ät eller drick dem.
  • Har du torra fläckar på din hud, men också oljiga områden? Eller har du torktumlare och en oljig t-zon, benägen att spot? Då har du kombinationshud. I stället för att följa denna rutin, kolla upp rutiner för kombinationshud, eftersom en del av denna rutin för torr hud kan vara för fuktgivande för oljiga områden.
  • Inte säker på om en produkt kommer att irritera din hud? Gör ett patch-test genom att helt enkelt applicera lite av produkten på baksidan av din handled. Lämna under ganska lång tid, och om området blir irriterat, rött, kliande eller ont på något sätt, tvätta det hela, avbryta användningen, kasta produkten i facket och lägg inte produkten någonstans i närheten av din hud igen , eller någonstans nära ditt ansikte!
  • Kom ihåg att följa alla instruktioner noggrant på den produkt du använder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande