Hur uppmuntra hårväxten

Att hitta några lösa hårsträngar på din kudde eller i duschen är det vanligtvis inte något att oroa sig för. Men om ditt hår ser lite tunnare på sistone, finns det saker du kan försöka hjälpa till att uppmuntra mer att växa. Håll dig till beprövade strategier och produkter för bästa resultat och du kan ofta märka resultat inom några veckor. För att hjälpa dig, har vi sammanställt en praktisk lista över alternativ för dig att ge din hårväxt en hälsosam boost.

Steg

Metod 1 av 13:
Shampoo varannan dag.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 1
1. Undvik överwashing ditt hår och torka ut din hårbotten. Shampooing remsor ditt hår och hårbotten av dina naturliga oljor, så gör det inte varje dag. Använd alltid balsam när du schampo för att hydrera din hårbotten och hålla ditt hår friskt och glänsande, vilket kommer att uppmuntra till ny tillväxt.
  • Tvätta håret med kallt vatten för att hålla det från att torka ut är faktiskt en myt. Varmt vatten är helt bra (och känns trevligare).
Metod 2 av 13:
Få en trim var tredje månad.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 2
1. Klipp av splitändar för att förhindra brott. Medan det är en myt som skär ditt hår gör det att växa snabbare, få en lätt trim varje par månader kan hjälpa till att förhindra brott, så du kommer att kunna växa håret längre. Du behöver inte ha någon längd avstängd, bara skumma kanterna.
Metod 3 av 13:
Gör en veckovis skalpmask.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 3
1. Det kommer att exfoliera och fuktar din hårbotten. En hårbottenmask är en djupkonditioneringskräm som du ansöker direkt till din hårbotten för att hjälpa till att lugna och föryngra den. Det ökar också ditt hår och hårbottenhälsa, vilket kan uppmuntra hårväxt. Applicera en hårbottenmask en gång i veckan för de bästa resultaten.
  • Du kan hitta hårbottenmasker på din lokala skönhetsbutik eller varuhus. Du kan också beställa dem online.
  • Applicera en djup balsam i ditt hår en gång i veckan kan reparera, fylla på och rehydrera skadat hår från roten hela vägen ner till ändarna av dina tresses.
Metod 4 av 13:
Undvik att använda en hårtork eller rätare.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 4
1. De kan orsaka eller öka din håravfall. Hårtorkar och hårrätare kan faktiskt orsaka stor skada på ditt hår och kan torka ut hårbotten. Om du försöker uppmuntra hårväxt, raka bort allt som kan bidra till potentiell håravfall.
  • Dessutom kan kemiska rätare eller perms också torka ut ditt hår och göra det skört. Det är bäst att undvika dem, om du försöker uppmuntra ditt hår att växa.
Metod 5 av 13:
Använd Minoxidil (Rogaine).
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 5
1. Applicera det direkt på din hårbotten för att stimulera hårväxten. Om du upplever betydande håravfall, har Minoxidil, även känd som Rogaine, visat sig hjälpa till att regrowha. Välj upp några av ditt lokala apotek och applicera det på hårbotten enligt anvisningarna på förpackningen. Det tar upp till 2 månader innan du märker stora resultat, men om du håller fast vid en vanlig rutin kan du använda Minoxidil för att uppmuntra hårväxt.
  • Du kan köpa Rogaine och generiska versioner över disken, men din läkare kan ordinera dig en starkare version för allvarlig håravfall.
  • Om du är en kvinna, se till att du använder minoxidilprodukter som är utformade för kvinnor. Om du är gravid eller ammar, använd det inte alls för att undvika att du skadar din baby.
Metod 6 av 13:
Applicera pepparmintolja för ett naturligt alternativ.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 6
1. Gnugga det i din hårbotten för att hjälpa till att öka hårväxten. Studier tyder på att pepparmintolja kan bidra till att främja hårväxt utan några negativa biverkningar. Applicera oljan en gång om dagen i minst 4 veckor för märkbara resultat. Du kommer också att lukta riktigt nice!
  • Du kan hitta pepparmintolja på ditt lokala apotek eller var som helst som säljer eteriska oljor. Du kan också beställa det online.
  • Gå med 100% ren pepparmintolja så det finns inga tillsatser eller kemikalier.
Metod 7 av 13:
Ta zink och vitamin B12.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 7
1. De hjälper båda reparation och växer ditt hår. Zink och vitamin B12 finns naturligt i din kost, men om du inte får tillräckligt med dem, kan du också ha problem med att växa mer hår. Dessutom finns vitamin B12 bara i animaliska produkter, så om du är en vegan eller vegetarian, kanske du inte får nog. Ge din hårväxt en ökning genom att ta ett dagligt zink och vitamin B12-tillskott.
  • Om du är en vegan, oroa dig inte. Det finns växtbaserade vitamin B12-kosttillskott du kan ta för att du får nog av det utan att konsumera några animaliska produkter.
  • Det finns inga risker i samband med att ta zink och vitamin B12-tillskott. Om du har för mycket i ditt system, kommer din kropp att spola ut det naturligt.
Metod 8 av 13:
Prova biotintillskott.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 8
1. Se till att du har tillräckligt med det i ditt system. Biotin har blivit prydnad som en magisk behandling för håravfall, men det får inte faktiskt ditt hår att växa. Biotin är ett vitamin som hjälper din kropp att bryta ner fetter, kolhydrater och proteiner, och om du inte har tillräckligt med det kan det leda till håravfall. Så om du försöker uppmuntra en hälsosam hårväxt, kan du ta ett biotintillskott för att du inte är bristfällig.
  • Biotin är också känt som vitamin B7.
  • Du kan hitta biotintillskott på din lokala vitaminbutik eller apotek.
  • Eftersom biotin är ett vattenlösligt vitamin, kommer eventuellt överskott i ditt system att utsöndras i urinen, så det finns mycket liten chans för en överdosering.
Metod 9 av 13:
Ta vitamin D-tillskott.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 9
1. Det är en viktig del av ditt hårs tillväxtcykel. Din kropp skapar naturligt vitamin D från solljus på din hud, men det är verkligen vanligt att folk ska ha en brist. Var och en av dina hårsäckar har ett vitamin D-receptorhormon, och det spelar en viktig roll i växande hår. Ett dagligt vitamin D-tillskott kommer att se till att du har tillräckligt med att fortsätta att odla mer hår.
  • Medan vitamin D-toxicitet från att ta för mycket är mycket sällsynt, om du upplever några biverkningar som illamående eller frekvent urinering, sluta ta vitamin D-tillskott.
Metod 10 av 13:
Fråga din läkare om järntillskott.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 10
1. Se till att de är säkra för att du ska ta innan du försöker dem. En järnbrist kan få dig att förlora ditt hår. Men att ha för mycket järn i ditt system kan vara väldigt skadligt. Om du tror att du kan ha en järnbrist, prata med din läkare. De kommer att kunna undersöka dig och köra test för att avgöra om det är säkert för dig att ta ett järntillskott.
Metod 11 av 13:
Ät en hälsosam kost.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 11
1. Dålig näring kan bidra till håravfall. Ett av de bästa sätten du kan hålla ditt hår (och hårbotten) glad och hälsosam är att ge det de näringsämnen som det behöver trivas. Börja efter en hälsosam kost För att säkerställa att du får kvalitetsnäring och tillräckligt med de viktiga byggstenarna av hårväxt, som viktiga syror.
  • Fokusera på att äta massor av grönsaker, mager proteiner och hela korn och försök att begränsa bearbetade och skräpmat.
  • Du kan också prova ett proteintillskott för att du får tillräckligt med aminosyror.
Metod 12 av 13:
Minska dina stressnivåer.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 12
1. Stress kan leda till ytterligare håravfall. Hitta sätt som hjälper dig minska mängden stress I ditt liv, såsom motion, massage, meditation eller andningsteknik. Att minska din stress kan hjälpa till att förhindra mer håravfall och öka din hud och hårbottenhälsa, vilket kan bidra till att uppmuntra nytt hår att växa.
  • Sova kan också spela en stor roll i din stress. Försök att få minst 7-8 timmar av vilsam sömn varje natt.
  • Om du verkligen kämpar för att hantera någon stress eller ångest i ditt liv, försök att prata med en psykisk hälso-professionell som en terapeut, rådgivare eller psykiater.
Metod 13 av 13:
Tänk på hårtransplantation.
  1. Bild med titeln Uppmuntra hårväxt Steg 13
1. Det är ett förfarande som kan hjälpa dig att regrow ditt hår. En hårtransplantation innebär att man tar bort en remsa i hårbotten där ditt hår växer bra (t.ex. baksidan av huvudet) och implanterar det i ett område där håret är gallrande. När du återhämtar sig från proceduren börjar de implanterade folliklarna att växa hår och fyll i området. Prata med din läkare för att ta reda på om hårtransplantation är ett alternativ för dig.
  • Tänk på att den fullständiga hårtransplantationsprocessen kan kosta cirka 10 000 dollar.

Vad kan jag göra för att uppmuntra mitt hår att växa tjockare och längre naturligt?

Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

Jenny tranJenny Tranprofessional Hair Stylist

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Det finns massor av "hårmyter" där ute som att klippa ditt hår kommer att få det att växa snabbare, borsta ditt hår kommer att distribuera dina naturliga oljor och stimulera din hårbotten och shampooing för ofta kan få hårbotten att producera mindre olja. Din bästa satsning är att hålla fast vid saker som har visat sig uppmuntra till hälsosam hårväxt.

Varningar

Att ha för mycket järn kan vara väldigt skadligt. Ta aldrig ett järntillskott utan att kontrollera med din läkare först.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande