Hur man tillämpar serum till ditt hår

Hårserum kan minska frizz och lägga till glans, flexibilitet och styrka till ditt hår. Hårserum är vanligtvis för personer med torrt, vågigt eller lockigt hår som är medium till lång längd. Men det bästa sättet att se om hårserum är rätt för dig är att helt enkelt försöka.Människor rekommenderar att du använder hårserum på olika sätt. Du kan använda den förtvätt, eftertvätt eller efterstil, men det är oftast använda poststil för att ge ditt hår glans.

Steg

Metod 1 av 3:
Få rätt produkter
  1. Bild med titeln Applicera serum till ditt hår Steg 1
1. Tänk på dina alternativ innan du köper hårserum. Kontrollera etiketterna och jämföra hårserumerna för att hitta en som passar ditt hårbehov. Det finns olika typer av hårserum som du kan använda beroende på hårtyp och preferens. Om du har tunt hår kanske du vill prova ett förtjockande serum. Eller om du har bra hår, finns det också lätta serum för personer vars hår inte behöver så mycket fuktighet. Om du stilar ditt hår ofta finns det hårserum som också skyddar mot skador på grund av värme. Om du redan har skador från stylingverktyg, kanske du vill köpa ett serum med keratin, vilket kan hjälpa till att sätta protein tillbaka i ditt hår. Det finns också speciellt utformade serum för att förbättra krullarna i lockigt och vågigt hår, de som lägger högglans och på andra sidan, det finns hårserum som används för att skapa en mer naturlig frisyrer.
  • Du kan hitta en rad hårserum på alla varuhus eller apotek.
  • 2. Applicera några squirts av serum i ditt hår innan du tvättar det. Detta är ett valfritt steg. Vissa människor finner att lägga till serum till ändarna av håret innan de tvättar hjälper till att bekämpa krusning och torkning som orsakas av kemikalierna i schampon. För att skydda ditt hår medan du tvättar, använd mer serum i ditt hår än normalt. Applicera 3-4 squirts av serum till midsektionen och speciellt ändarna av ditt hår.
  • Tvätta och skölja håret som vanligt, se till att tvätta alla tvålen ur ditt hår.
  • 3. Tvätta och skicka ditt hår innan du stilar. Ett annat sätt att använda serum kräver att du applicerar serumet att blötlägga vått hår. När du duschar är det en bra idé att använda ett fuktgivande schampo och balsam som är bra för torrt hår. Eller om du har vågigt eller lockigt hår, kan du köpa anti-frizz-shampoo och balsam eller schampo och balsam för lockigt / vågigt hårhår.
  • Överväg att göra en "no-poo" rutin för att rensa vågigt och lockigt hår. Om du försöker skapa mer naturliga vågor finns det schampon utan rengöringsmedel som gropar upp nagelbandet och skapa frizz.
  • Om du planerar att bara tillämpa serumet till ditt stilade hår, kan du hoppa över det här steget.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av rätt mängd serum
    1. Var försiktigt blotta ett par droppar serum i ditt blötande våt hår. Handduk torka ditt hår innan du applicerar serum. Hårexperter säger att det är bäst att applicera hårserum direkt till vått hår. Använd 1-2 droppar serum på medellängdshår. Gnugga serumet mellan dina palmer väl, och sedan fördelar jämnt på midsektion och ändar av håret.
    • Var försiktig så att du inte använder för mycket serum, det kan göra ditt hår oljigt och tungt om du gör det.
  • 2. Stil ditt hår normalt. Överväg att använda en värmeskyddsspray på ditt hår innan du stilar ditt hår med värme. Du vill försöka hålla ditt hår så naturligt starkt och levande som möjligt så att du kan använda mindre serum.
  • 3. Squirt en liten mängd serum i din hand. När du har stylat ditt hår, lägg en tårdel mängd serum i handen för att börja. Du kan alltid lägga till mer senare. Om du inte vill spruta den i handen, klämmer du ut en till två fingertips värda av serum från munstycket.
  • 4. Gnugga serumet i dina palmer bra. Distribuera droppen i dina palmer jämnt för att hjälpa dig jämnt fördela serumet i ditt hår. Till exempel vill du inte att alla ditt serum kan hamna på en plats på ditt huvud.
  • Metod 3 av 3:
    Applicera serum
    1. Applicera serumet på baksidan av ditt hår först. Börja inte med framsidan eller toppen av ditt hår och förstöra din stil med för mycket serum. Använd istället dina händer för att försiktigt blotta serumet i mitten och tipsen på ditt hår - från och med baksidan och framåt till framsidan av ditt hår. På det här sättet, om du applicerar för mycket till ditt hår för att börja, kommer det inte att märkbart.
  • 2. Lägg till mer serum om det behövs. Om du har varit mycket försiktig, inte över Apply Serum, kan du behöva lägga lite mer till ditt hår. Om ditt hår fortfarande ser lite torrt, applicera en annan droppe till din hand, och igen, gnid det mellan dina palmer bra. Applicera det nu på sidorna och framsidan av ditt hår. Serumet ska göra ditt hår mindre krusigt, mer flexibelt och mer levande.
  • 3. Curl lilla bitar av ditt hår. När du har blottat håret med serumet och det har det glans du vill, kan ditt hår bero på en sista liten volymökning. Om ditt hår är lite platt, gå tillbaka och re-curl / stil ditt hår för att återaktivera det.
  • 4. Bedöm hur hårserumet gör. Om efter ett par timmar eller en dag ditt hårserum lämnar ditt hår oljigt och tungt, överväg att shoppa för ett annat hårserum. Du kanske har plockat ett serum som inte passar din hårtyp. Det är vanligt med hårprodukter som försök och fel är nödvändigt innan du har framgång.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Överdrivna mängder serum kommer att väga ner håret och få det att se oljigt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande