Hur man väljer en ögonkräm eller balsam

Huden runt dina ögon är tunnare och känsligare än andra områden. Ditt ögonområde är benäget att puffiness, torrhet, fina linjer och mörka cirklar. För att bekämpa dessa problem, försök använda en ögonkräm eller balsam för att lugna och hydrera ditt ögonområde. Beroende på dina hudvårdsbehov kan du välja en ögonkräm eller ett ögonbalsam. När du har hittat rätt produkt för dig kan du då lära dig hur du tillämpar det korrekt.

Steg

Del 1 av 3:
Väljer en ögonkräm
  1. Bild med titeln Välj en ögonkräm eller Balm Steg 1
1. Leta efter en ögonkräm med retinol för fina linjer. Retinol och vitamin A kan hjälpa dina hudceller att regenerera och stimulera kollagenproduktion. Detta kommer att förbättra några fina linjer eller rynkor i ditt ögonområde. Dessa ingredienser kan också bidra till att vända solskador runt dina ögon, till exempel solfläckar.
  • Använd bara en liten mängd ögonkräm med retinol och vitamin A på din hud, som för mycket kan göra din hudkänslig eller irriterad.
  • Retinol kan göra din hudkänslig för solen, så applicera alltid solskyddsmedel på ditt ögonområde efter att du har applicerat ögonkräm och innan du går in i solen.
  • Leta efter ögonkräm som innehåller SPF, speciellt om den också innehåller retinol och vitamin A. Detta kommer att se till att din hud är skyddad mot solskador.
  • Leta efter ett något som är peptidbaserat eftersom det vanligtvis är mer mildt än andra anti-aging-produkter.
  • Bild med titeln Välj en ögonkräm eller Balm Steg 2
    2. Välj en ögonkräm som är lugnande för puffiness. Undereye puffiness uppstår när vätska bygger upp i detta område, vilket orsakar svullnad. Du kan få undereye puffiness på grund av allergier, brist på sömn, eller en dålig kost. Ögonkräm som innehåller koffein eller gurka kan bidra till att minska svullnad.
  • Ögonkrämer som innehåller ingredienser som grönt te, aloe vera, kokosnötolja, kamomill och lakritsrot kan också vara bra för att minska puffiness och svullnad.
  • Bild med titeln Välj en ögonkräm eller Balm Steg 3
    3. Gå till en ögonkräm som kommer att minska mörka cirklar. Om du tenderar att få mörka cirklar under dina ögon, leta efter en ögonkräm som innehåller vitamin C, vitamin K och koffein. Gurka och kojinsyra är också goda ingredienser för att minska mörka cirklar.
  • Du bör också leta efter en ögonkräm som innehåller ljusreflekterande ingredienser. Detta kommer att bidra till att lysa upp detta område.
  • Bild med titeln Välj en ögonkräm eller Balm Steg 4
    4. Välj en ögonkräm baserat på din hudtyp. Om du har fet hud, leta efter en ögonkräm som inte innehåller olja. Om du har torr hud, leta efter en fuktgivande ögonkräm (eller ögonbalsam). Om du har kombinationshud, leta efter en ögonkräm som passar både oljig och torr hud.
  • Bild med titeln Välj ett ögonkräm eller Balm Steg 5
    5
    Gör din egen ögonkräm. Om du föredrar att spara pengar på ögonkräm, gör din egen hemma. Gör en ögonkräm för att minska undereye cirklar med gurka, mint, aloe vera och mandelolja. Eller prova en ögonkräm gjord med malet kaffe, olivolja och bivax för att minska fina linjer runt dina ögon.
  • Del 2 av 3:
    Välja ett ögonbalsam
    1. Bild med titeln Välj en ögonkräm eller balsam Steg 6
    1. Använd ett öga balsam för torr hud. Till skillnad från ögonkrämer innehåller ögonbalmen inte vatten. Ögonbalmen är vanligtvis vaxbaserade, vilket innebär att de bildar en skyddande barriär på huden och håller huden hydratiserad. Om du kämpar med torr hud runt ögonen, är ett ögonbalsam för dig.
    • Även om du kan prova en ögonkräm för torrhet kan ögonbalmen vara effektivare. Vissa ögonkrämer innehåller förtjockningsmedel, konserveringsmedel och tillsatser som faktiskt kan göra din hud ännu mer torr.
  • Bild med titeln Välj ett ögonkräm eller Balm Steg 7
    2. Leta efter ett ögonbalsam gjord med naturliga, icke-irriterande ingredienser. Använd en ögonkräm som innehåller sheasmör, jojobaolja och bivax. Kontrollera att ögonbalmen är helt naturligt och tillverkat av fuktgivande ingredienser.
  • Leta efter ögonkalmer som innehåller naturliga örter som mint och rosmarin, eftersom de kan lugna för torr hud.
  • Bild med titeln Välj ett ögonkräm eller Balm Steg 8
    3. Undvik ögonbalsam med skadliga ingredienser. Håll dig borta från ögonkrämer som innehåller doft, eftersom de kan sluta torka ut din hud mer. Kontrollera att ögatbalsam inte innehåller några tillsatser, konserveringsmedel eller kemikalier. Undvik ögonbalsam som innehåller alkohol, eftersom de kan irritera och torka ut din hud.
  • Del 3 av 3:
    Applicera ögonkräm eller balsam
    1. Bild med titeln Välj en ögonkräm eller Balm Steg 9
    1. Applicera ögonkräm på morgonen eller på natten. Få vana att applicera ögonkräm eller balm regelbundet. Sätt det på morgonen innan du börjar din dag. Eller applicera det på natten före sängen så ingredienserna kan absorberas i din hud medan du sover.
    • Försök att integrera ögonkräm eller balsam som en del av din skönhets rutin. Applicera det en gång om dagen och efter behov så kan du börja se förbättringar i ditt ögonområde.
  • Bild med titeln Välj ett ögonkräm eller Balm Steg 10
    2. Använd ett tryck och släpp-rörelse för att tillämpa produkten. För att applicera ögonkräm eller balsam, börja med att tillämpa små dabs under ditt öga. Använd ett rent finger för att trycka ned lätt på grädden och applicera den i en smidig swiping-rörelse. Arbeta från insidan av ditt öga på utsidan av ditt öga.
  • Se till att du applicerar ögonkräm till det inre hörnet av ditt öga under din ögonbryn på ditt övre lock också. Arbeta utåt från ögonsidan.
  • Bild med titeln Välj en ögonkräm eller Balm Steg 11
    3. Förvara ögonkräm i kylskåpet. Håll ögonkräm eller balm snygg och cool genom att lagra den i kylskåpet. Detta kommer att bidra till att bevara grädden eller balsam, speciellt om det är helt naturligt. Det kommer också att må bra att applicera den kalla grädden eller balsam i ditt ögonområde. Det här kan vara perfekt om du försöker lugna torr hud eller puffiness runt dina ögon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande