Hur man klarar mörkade inre lår

Om du störs av mörkare fläckar av hud på dina inre lår, är du inte ensam! Många människor upplever denna fråga av flera olika skäl, från chafing till hormonella obalanser. Försök använda ingredienser som du sannolikt redan har hemma för att lätta de mörkare områdena, som Aloe Vera, kokosnötolja och citronsaft. Om Home Remedies inte fungerar, kontrollera med din hudläkare och prova några alternativ med over-counter, som vitamin C serum eller hydrokinonkräm. Det kan ta några månader att se resultat, men med daglig ansökan och lite tålamod bör du märka en skillnad.

Steg

Metod 1 av 3:
Försöker över-the-counter-produkterna
  1. Bild med titeln Klar mörkade inre lår Steg 1
1. Besök en hudläkare först för att få en diagnos. Innan du använder några OTC-produkter (OTC), schemalägga ett möte med din hudläkare så att de kan utesluta någonting mer allvarligt som kan orsaka dina mörka fläckar. När de känner till den främsta orsaken kan de rekommendera en bra behandling.
  • Mörka inre lår kan orsakas av några olika saker. Chafing, känslig hud, hormonella obalanser, eller hyperpigmentering kan vara den skyldige. Din hudläkare är den enda personen som kan ge dig en sann diagnos.

Dricks: Din hudläkare kan rekommendera att hoppa direkt till en receptbelagd behandling. De kan ofta ordinera högre styrka hydrokinonkrämer och retinolserum än du skulle kunna köpa i affären.

  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 2
    2. Välj en 2% hydrokinonkräm för att lysa dina inre lår. Hydrokinon saktar ner produktionen av melanin och gör också mörka fläckar som visas lättare. Applicera det en gång om dagen till ditt inre lår - sluta använda det om det orsakar nässlor eller en brännande känsla.
  • Du kan också använda den här grädden på andra delar av din kropp som har mörka fläckar.
  • Det tar vanligtvis ca 2 månader att börja se resultat.
  • Varning: Använd högst hydrokinonkräm i 4-5 månader innan du tar en paus. Det är viktigt att ge din hud lite tid för att återställa sig själv. Om du vill fortsätta använda hydrokinonkräm, vänta 2-3 månader innan du börjar använda den igen.

  • Bild med titeln Klar mörkade inre lår Steg 3
    3. Investera i ett retinol eller vitamin C-serum för att lätta huden och förbättra sin textur. Gnugga några droppar av serumet i låren varje kväll innan du lägger dig. Dessa serum kan göra din hud förnya snabbare, vilket innebär att de döda cellerna kommer att vara borta och ersättas med nya, ljusare snabbare.
  • För de bästa resultaten, sätt serumet på torr hud.
  • Varning: Använd inte retinolserum om du är gravid. Chansen är att du och din baby skulle vara okej med en liten topisk behandling, men det rekommenderas fortfarande att du undviker det helt och hållet under graviditeten.

  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 4
    4. Prova en surt topisk behandling för att avlägsna döda celler och lätta huden. Leta efter produkter som inkluderar glykolsyra, azelainsyra eller kojinsyra. Dessa syror avlägsnar väsentligen bort det övre skiktet av huden för att avslöja ljusare hud under. Applicera behandlingen varje kväll innan du lägger dig. Sluta använda det omedelbart om det orsakar en brännande känsla eller utslag.
  • Det är bäst att använda dessa typer av produkter i samband med en fuktkräm som de tenderar att torka ut din hud. Om du tillämpar den sura behandlingen på natten, använd en känslig grädde eller kokosnötolja på morgonen.
  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 5
    5. Använd din OTC-produkt varje dag i 6-8 veckor för att se resultaten. Det tar i allmänhet lite tid för dig att märka en synlig förändring i din hudton. Produkter som lovar resultat över natten eller inom en vecka brukar inte fungera eller innehålla skadliga kemikalier. Vara tålmodig och förenlig med applikationen för att se lättare inre lår inom några månader.
  • Om du efter det gången fortfarande inte ser en skillnad kanske du vill prova en annan produkt eller diskutera dina alternativ med din hudläkare.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av hemmahörande
    1. Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 6
    1. Applicera honung till dina mörka ställen för att hjälpa dem att blekna. Att använda honung kan hydrera din hud och dess antibakteriella egenskaper kan hjälpa till att blekna ojämn hudton över tiden. Ta 1 till 2 teskedar (4.9 till 9.9 ml) honung och gnugga den i låren. Skölj det med varmt vatten efter 10 minuter.
    • Överväg att skapa en exfolierande skrubb med 1 tesked (4 gram) socker. Skrubben kan hjälpa till att ta bort döda hudceller, vilket kan ljusa din hud ännu snabbare.
  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 7
    2. Blanda citronsaft med en fuktgivande olja för att lätta mörka fläckar av huden. Citrusen i citronsaft kan hjälpa naturligtvis att lätta din hud. Du kan antingen späda 1 matsked (15 ml) citronsaft med 1 matsked (15 ml) vatten och applicera den på huden eller skapa en mer fuktgivande salva genom att kombinera citronsaften med 2 till 3 matskedar (30 till 44 ml ) av kokosnötolja, sheasmör eller mandelolja.
  • Antingen lämna citronsaften på din hud eller torka av den med varmt vatten efter 10-15 minuter.
  • Eftersom citronsaft är surt, kanske du vill testa den på din hud först så se till att den inte brinner eller irriterar huden.
  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 8
    3. Lätta dina inre lår genom att applicera skivad eller riven gurka. Skär 5-6 skivor gurka och bara gnugga dem över de mörkade områdena i ca 5 minuter. Eller du kan skära mer skivor och lämna dem på dina inre lår i ca 20 minuter.
  • Gurkor har stora antioxidanter och vitaminer A och C. De kan hjälpa till att bekämpa hudens missfärgningar över tiden.
  • Bild med titeln Klar mörkade inre lår Steg 9
    4. Använd Aloe Vera Gel för att lätta och läka din hud. Om dina lår är irriterad och missfärgad, applicera ett tunt lager av Aloe Vera till de drabbade fläckarna i 15-20 minuter. Aloe innehåller antiinflammatoriska element, så det borde lugna din hud - det innehåller också aloin, vilket kan lätta din hud med långvarig användning.
  • Du kan använda färsk aloe från en aloe vera växt, eller du kan använda butiksköpt Aloe Vera Gel.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra mörka fläckar
    1. Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 10
    1. Behåll en hälsosam vikt så att dina lår inte gnuggar så mycket. Chafing som kommer från dina lår konsekvent gnugga mot varandra är en av de främsta synderna av mörka inre lår. Medan du bara ska gå ner i vikt om du vill, kom ihåg att det kan minska mängden chafing du upplever.
    • Vissa människor kommer att uppleva lårrubbning oavsett deras vikt.
    • Försök med spandex shorts under kjolar eller klänningar för att förhindra att låren gnuggar ihop medan du går.
  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 11
    2. Sluta ha på sig täta byxor för att minska chafing och skydda din hud. Styra av tyger som inte låter din hud andas och det kramar dina lår för hårt. Istället, leta efter byxor som är fukt-wicking och det låter din hud andas. Bomull är ett bra val, liksom sportspecifika byxor.
  • Jeans är en viktig orsak till chafed lår. Se till att dina jeans passar bra och är inte för täta eller för lösa.
  • Om dina byxor är obekväma och orsaka chafing men du behöver bära dem, applicera en kräm eller pulver till låren innan du klär sig på morgonen. Babypulver eller liknande produkter absorberar svett och kan hjälpa dig att hålla dig bekväm längre.
  • Bild med titeln Klar mörka inre lår Steg 12
    3. Undvik sola sängar eller exponering för solen för att förhindra ytterligare mörkare. När du är utomhus, se till att applicera solskyddsmedel med en SPF på 30 eller högre för hela din kropp, inklusive dina inre lår. Leta efter produkter som inkluderar zinkoxid eller titandioxid och som främjar "bredspektrumskydd."
  • Solexponering ökar produktionen av melanin, som gör mörka områden ännu mörkare.
  • Bild med titeln Klar mörkade inre lår Steg 13
    4. Använd kroppsvaskar och rakkrämer gjorda för känslig hud. Vissa hudvårdsprodukter är för grova för den känsliga huden på dina inre lår. Om du upplever obehag och irritation, särskilt efter rakning, försök att stänga av dina vanliga produkter för de som är mildare eller gjorda av naturliga ingredienser.
  • Leta efter produkter som är lugnande och fuktgivande. Shea smör, kokosnötolja och havregryn är stora ingredienser som borde lugna, snarare än irritera, din hud.
  • Bild med titeln Klar mörkade inre lår Steg 14
    5. Besök din läkare om du känner att du kan ha en hormonell obalans. Ibland är det inte något du kan göra topiskt för att bekämpa mörka inre lår. Hormonella obalanser eller saker som polycystiskt ovarie syndrom (PCOS) kan orsaka hudtonförändringar. Din läkare är den bästa personen att avgöra om det här är sant för dig och för att hjälpa dig att komma med en behandlingsplan.
  • Många gravida kvinnor upplever hyperpigmentering på lår, mage, ansikte och händer. Om det händer med dig, kan du förvänta dig att missfärgningen blekna i månaderna efter födseln.
  • Tips

    Många av dessa produkter och hemmahörningar kan användas över hela din kropp för att bekämpa ojämn hudton.

    Varningar

    Det är en bra idé att besöka en dermatolog innan du börjar någon behandling för en hudproblem. De kan utesluta allvarligare problem och hjälpa till att bestämma orsaken till dina mörka inre lår.
  • Sluta använda någon produkt eller ingrediens som orsakar utslag eller gör din hud irriterad.
  • Om du använder hydrokinonkräm, stanna efter 4-5 månader för att förhindra att du skadar din hud.
  • Undvik att använda retinolkräm eller serum om du är gravid. Chansen är att du och din baby skulle vara bra, men det rekommenderas fortfarande att det inte används under graviditeten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande