Hur man raderar ett pimple ärr

Ärrbildning och fläckar från akne kan få dig att känna sig självmedveten om ditt utseende, men det finns steg du kan ta för att bli av med ärr. Oavsett om dina akne ärr är senaste eller de har varit där ett tag, det finns behandlingar du kan använda som kan hjälpa dem att blekna eller ens försvinna helt.

Steg

Metod 1 av 3:
Behandla tidiga akne fläckar och ärr
  1. Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 1
1. Minska rodnad. Bekämpa rodnad av en fläck genom att applicera kortisonkräm. Cortisone kommer att bidra till att bekämpa inflammation och kommer att minska ärrens omgivande rodnad, vilket gör att det verkar mindre märkbart.
  • Du kommer att kunna köpa kortisonkräm utan recept, på de flesta apotek. Det borde kosta ca $ 10.
  • Leta efter krämer som är märkta som "icke-komedogen", vilket innebär att de undviker ingredienser som kan täppa till porer, som kakaosmör, koltjära, isopropylmyristat och pigment och färgämnen. Behandla dina ärr samtidigt som du orsakar mer akne som att slåss mot en förlorad kamp.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 2
    2. Prova blekna krämer. Ett annat verktyg i din arsenal är blekna krämer. Fade krämer som innehåller kojinsyra eller arbutin hjälper till att lätta på pigmentet av den blemade huden och därmed minska dess synlighet.
  • Sådana krämer, igen, bör vara tillgänglig på ditt lokala apotek för en ganska låg kostnad.
  • Var försiktig med hydrokinon. Hydrokinon hud blekande topikal är blekna krämer som lyser pigment i huden - men de har nyligen fallit av förmån på grund av bekymmer om eventuella cancerframkallande egenskaper.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 3
    3. Använd retinoider. Retinoider är aktuella eller muntliga produkter som normaliserar "hyperkeratinisering", vilket betyder att de hjälper dina hudceller slough i en normal hastighet, vilket förhindrar dem från igensättning av porer och orsakar akne. De har också antiinflammatoriska egenskaper och kan förbättra hudens utseende genom att främja läkning.
  • Topiska retinoider som retin-A eller TazorAc används vid behandling av akne såväl som ärrbildning. Alfa-hydroxisyror och beta-hydroxisyror är å andra sidan kemiska peels som tar bort det övre skiktet av död hud, vilket avslöjar den nyare, mindre fläckiga huden under.
  • Du kan vanligtvis köpa retinoider i en kräm eller serum utan recept.
  • Gravida kvinnor bör undvika dem retinoider, eftersom de inte är säkra för fostret.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 4
    4. Använd vitamin C. Askorbinsyra, eller helt enkelt vitamin C, kan vara ett effektivt sätt att blekna eller till och med ta bort akne ärr och kan hittas i något som helt enkelt som citronsaft. C-vitamin innehåller inte bara antioxidanter och minskar inflammation men det är viktigt vid framställning av kollagen, som kroppen använder för att läka bindväv.
  • Du kan köpa speciellt formulerade vitamin C hudkrämer eller serum på apotek och apotek.
  • En ännu enklare metod är att applicera citronsaft i ansiktet med en bomullspinne, efter en grundlig rengöring och lämnar det inte längre än en halvtimme. Du kan känna lite sting eller obehag. Din hud kan också torka ut, så du borde applicera fuktkräm efteråt.
  • En annan variant av detta hemmedicin är att blanda citronsaft med honung och mjölk i en andel av 1: 2: 3 och att applicera den som en mask efter rengöring. Ta bort efter högst en halvtimme.
  • Undvik långvarig exponering för solen medan du använder citronsaft för att lätta din hud. Långvarigt solljus är dåligt för dina akne ärr som det är, men med citronsaft på din hud är det särskilt dåligt.
  • Liksom många aktuella behandlingar är resultaten inte omedelbar men regelbunden säker användning kan hjälpa till att förebygga och behandla akne.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 5
    5. Undvik krämer med vitamin E. Krämer med vitamin E kan faktiskt göra mer skada än bra. Eftersom det är ett vitamin, är vi frestade att tro att det kommer att vara fördelaktigt eller ofarligt. Faktum är att ett universitet i Miami-studien rapporterade att vitamin E-behandling inte hade någon effekt eller förvärrade utseendet på ärr i 90% av ämnena, med förbättring av endast 10% av fallen.
  • Metod 2 av 3:
    Behandla sena, uttalade ärr
    1. Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 6
    1. Kontakta din läkare. Många rekommenderade behandlingar för uttalade akne ärr måste administreras av en läkare. Det kan tyckas som ett krångel - varför kan du inte göra det hemma? -Hav, risken och potensen av dessa metoder innebär att de alltid ska göras med korrekt medicinsk övervakning.
    • Gör ett möte med en hudläkare. En specialist på hudproblem, kallad en hudläkare, kan ge dig informerad råd om hur du behandlar dina akne ärr.
    • Om du inte redan har en hudläkare kan du göra ett möte med din allmänläkare och be om ett hänskjutande.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 7
    2. Tänk på en kemisk peel. Prata med din läkare om att administrera en starkare kemisk skal. Med hjälp av potenta syraformler lyfter dessa procedurer av toppskiktet eller skikten av huden, vilket minimerar utseendet på ärr.
  • Starkare kemiska peeling måste alltid ske under en doktorsövervakning. Beroende på akne svårighetsgrad, hudtyp och andra faktorer, kommer din läkare att ge en specifik typ av skal, samt ge dig instruktioner för eftervård.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 8
    3. Genomgå dermabrasion eller microdermabrasion. "Dermabrasion" är processen att sloka av de övre skikten av huden med en snabbt roterande trådborste.Vanligtvis tar det här förfarandet fläckar på hudytan och minskar utseendet på djupare ärr.
  • Dermabrasion är inte utan risker. Förfarandet kan kan kan ta tillfälligt rodnad eller svullnad, förstorade porer, infektion och sällan, ärrbildning. Det kan också orsaka förändringar i hudpigment för patienter med mörkare hud.
  • Microdermabrasion är ett lättare förfarande som tillämpar små kristaller på det övre skiktet av huden, som sedan dammsugas, tillsammans med döda hudceller. Eftersom förfarandet bara tar bort det övre skiktet av huden är resultatet i allmänhet mycket mindre uttalade än dermabrasion.
  • Bild med titeln Radera ett pimple ärr Steg 9
    4. Prata med din läkare om laser resurfacing. I laser resurfacing använder läkaren en laser för att avlägsna det yttersta skiktet av huden (epidermis) och stramar mellanskiktet. Huden växer normalt tillbaka ser mjukare, vanligtvis i tre till 10 dagar. Ibland behövs flera behandlingar för att minska akne ärr.
  • Laserbehandlingar fungerar inte för alla, och kan ha oförutsägbara resultat. Läkare vet ännu inte varför laserbehandlingar är effektiva för vissa men ineffektiva för andra.
  • Många människor är nöjda med proceduren, men få patienter kommer att se en 100% eliminering av ärr. Även om det hjälper till att minska sikten av ärr, är det nästan aldrig helt effektivt och det måste användas tillsammans med andra behandlingar.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 10
    5. Överväga kosmetisk kirurgi. Som en sista utväg, kontakta en medicinsk professionell om operation för stora, djupa lesioner eller ärr. I det här förfarandet kommer en läkare att använda en stansutmärkning för att skära bort ärret och byt ut det med sömnad eller ett hudtransplantat. Mindre lesioner kräver bara sömmar, medan stora lesioner kan kräva ett hudtransplantat från en annan del av din kropp.
  • Tänk på det här alternativet noggrant och kontakta din läkare innan du fortsätter. Kom ihåg att det här är en mindre kirurgi och bär risk. Det kan kräva anestesi och en kirurgisk anläggning och kan visa sig ganska dyrt. Du kommer också att kräva tid att läka.
  • Metod 3 av 3:
    Öva förebyggande vård
    1. Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 11
    1. Undvik exponering för solljus. Exponering för överdrivna mängder solljus kommer att orsaka akne ärr för mörkare (hyperpigmentering) medan han hindrar läkningsprocessen - detta inkluderar garvning och sola. Var försiktig med att undvika direkt solljus, speciellt under högtider på eftermiddagen.
    • Applicera solskyddsmedel (bredspektrum SPF 30) Liberalt innan du går ut och återanvänds två timmar senare. Försök hitta varumärken som inte kommer att täppa till hudporer.
    • Bära en brett brimmed hatt och solglasögon för extra skydd. Om dina ärr är på dina armar, nacke eller bak, täcka dem med kläder också.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 12
    2. Välj inte eller pressa finnar. Till stor del gjorda av kollagen är ärr kroppens naturliga sätt att läka sig själv. Plockar och klämmer på din akne eller akne ärr kommer ytterligare att irritera hudvävnaden och hålla den från ordentligt läkning.
  • Tvätta i stället med en mild rengöring för att bli av med oljorna och smuts som orsakar akne. Du kan också försöka över-the-counter akne produkter. Leta efter produkter som har bensoylperoxid som den aktiva beståndsdelen.
  • Titta på vad som rör din hud. Håll ditt hår rent och svept bort från ditt ansikte och undvik att vila händer eller föremål som telefoner på ditt ansikte.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 13
    3. Ha god hygien. Det finns en balans mellan tvätt och övervatte hud. Undertvätt lämnar överskott av hudceller, olja, bakterier och andra skräp på huden, potentiellt clogging porer och skapar fläckar. Övertvätt irriterar och torkar huden, vilket bidrar till överflödig oljeproduktion och fler breakouts. Avstå från att tvätta problemområden mer än två gånger om dagen. Vid tvättning, använd mjuka rengöringsmedel med släta korn och ljusskrubbning för att exfoliera. Undvik produkter som innehåller stora korn, som mandel- eller aprikosskalfragment, som potentiellt kommer att skada eller irritera huden.
  • Dusch är särskilt viktig efter träning och / eller tung svett för att förhindra bakteriell tillväxt på huden.
  • Tvätta dina händer När det är smutsigt och undvik att röra ditt ansikte eller andra problemområden. Touch kan köra bakterier och skräp i hårsäckar, vilket orsakar akne.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 14
    4. Undvik sminkprodukter med alkohol. Produkter som innehåller isopropylalkohol kommer att ta bort det övre skiktet av huden och torka ut det. Som ett resultat kommer sebaceous körtlar i huden att producera mer olja, eventuellt försämras eller orsakar fler breakouts.
  • Bild med titeln radera ett pimple ärr steg 15
    5. Driva en fokuserad behandlingsplan. Det är frestande att bara kasta något och allt på din akne och akne ärr. Detta är dock vanligtvis inte effektivt. Prata med din hudläkare och utforma en riktade plan för att attackera dina ärr.
  • Din plan kan innebära ett oralt antibiotikum, en topisk retinoid och en fade kräm. Din läkare kan också ordinera något för att få din akne under långsiktig kontroll.
  • Behandla dina ärr med din läkares vägledning. Mest av allt, var tålmodig när din hud blir tydligare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande