Hur man lyser huden naturligt

När din hud är torr eller felaktigt omhändertagen kan det börja se tråkigt och lackas. Lyckligtvis kan du lysa din hud naturligt med ett antal enkla metoder. Genom att integrera grundläggande hudvårdspraxis i din dagliga rutin, blanda upp några hemlagade ansiktsbehandlingar och göra små förändringar i din kost kommer du att vara på väg till en naturligt glödande hud.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en vanlig hudvård rutin
  1. Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 1
1
Tvätta ditt ansikte på morgonen och före sängen för att ta bort föroreningar. Tvätta ditt ansikte är det första och mest grundläggande steget i någon hudvårdsrutin. Genom att tvätta din hud två gånger om dagen med en enkel rengöringsmedel, tar du bort olja, föroreningar, smuts och smink som kan täppa till porer, orsaka akne och gör huden mindre än fräsch.
  • Din ansiktsrengöring bör tvätta huden utan att avlägsna de friska oljorna som ger ditt ansikte sin naturliga glöd. Om du har oljig eller akne-benägen hud, bör du välja att skumma vätskor. Om du kämpar med torr hud, välj en kräm eller lotionrengöringsmedel. Oljebaserad ansiktsvask är utmärkt för känslig hud och smältbalsam kan hjälpa till att lugna mer mogen hud.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 2
    2. Fuktar din hud två gånger om dagen för att förhindra torr, tråkig hud. När din hud är torr kan den dyka upp duller och mörkare. Använd en hydrerande fuktkräm på morgonen och före sängen för att återställa hudens naturliga ljusstyrka och glöd.
  • Om du har glänsande hud, leta efter en oljefri hydrator med ingredienser som hyaluronsyra för att ge viktlös fukt och jämn ut slickness i ljusstyrka.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt Steg 3
    3. Exfoliera din hud 1-2 gånger per vecka för att ta bort döda celler. Under hela ditt dagliga liv kan rester och döda celler ackumuleras på ytan av din hud. Detta kan leda till ojämn konsistens som kan få din hud att dyka upp. För att bli mjukare och ljusare hud, exfoliera ditt ansikte en eller två gånger i veckan med en pensel, svamp eller kemisk exfoliant som alfa eller beta-hydroxisyra (finns i många butiksköpta ansikte tvättar).
  • Om du använder en skrubb eller kemisk exfoliator, gnugga produkten på din hud som försiktigt är små, cirkulära rörelser i ca 30 sekunder. Skölj sedan med ljummet, snarare än varmt, vatten. Om du använder en pensel eller svamp, använd kort, ljusstreck.
  • Du kan göra din egen exfoliant med två delar socker eller salt blandat med en del olja av något slag. Eftersom det löser sig lättare, är socker mindre slipande än salt, vilket gör det till ett bättre alternativ för mer känslig hud.
  • Metod 2 av 3:
    Använda naturliga ansiktsmasker och behandlingar
    1. Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 4
    1. Nourish din hud med en Yoghurt och honungsmask. Blanda 2 matskedar (30 ml) vanlig yoghurt med 1 matsked (15 ml) honung ihop i en liten skål och applicera den på ditt ansikte i ett tunt lager. Låt masken torka i 10-15 minuter innan du sköljer blandningen med varmt vatten. Upprepa några gånger i veckan för de bästa resultaten.
    • Både yoghurt och honung är naturliga hudljusare, liksom fuktgivare, vilket gör dem stora naturliga ingredienser för en glödinducerande ansiktsmask.
    • Använd gärna någon typ av yoghurt för din ansiktsmask: om yoghurt kommer från mjölken av getter, får eller kor, kommer det fortfarande att vara förpackat med komplexfärgande B-vitaminer, såväl som hudstärkande vitamin D och kollagen-boosting vitamin A.
    • Vill inte göra din egen yoghurtbehandling? Du kan köpa yoghurtbaserade ansiktsmasker online eller på din lokala skönhetsaffär.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 5
    2. Mash upp en papaya för en lättnad och exfoliating ansiktsbehandling. Papaya innehåller papain-enzymer, som är naturliga aknefighters, exfoliatorer och hudlättare. Dra nytta av detta naturliga ljusmedel genom att mosar en papaya till en fin och jämn pasta. Applicera det på ditt ansikte och låt det sitta i ca 20 minuter innan du tvättar masken med varmt vatten. Upprepa dagligen i några veckor tills du börjar se resultat.
  • Om mashed papaya är för tjock eller klumpig, försök blanda den med lite olivolja eller mandelolja för att förbättra konsistensen.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 6
    3. Placera gurka skivor under dina ögon för att ljusna mörka cirklar. Många människor kämpar med mörka cirklar under sina ögon - särskilt efter en dålig natts sömn. För att naturligt lysa upp detta problem, placera färska gurka skivor direkt på huden under dina ögon. Gurka hjälper till att binda kollagen för att säkerställa fast hud samtidigt som den ger en antiinflammatorisk effekt. Lämna skivorna på 10-15 minuter och du bör se resultat direkt.
  • För en extra kyl- och puffinessbekämpningseffekt, placera gurka skivor i ett kylskåp i några minuter innan du använder på din hud.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt Steg 7
    4. Prova en gurkmejabehandling för att lysa mörka fläckar. Gurkmeja är en naturlig exfoliator som har visat sig minska utseendet av hyperpigmentering, liksom fina linjer och rynkor. Du kan skapa en naturlig mörk spotbehandling genom att blanda gurkmeja med en liten mängd vatten eller fuktkräm tills det bildas en pasta. Applicera på blandning till några mörka fläckar och lämna den på huden i 30 minuter innan du sköljer med varmt vatten. Upprepa dagligen och du bör se resultat inom några veckor.
  • Beroende på din hud kan gurkmeja fläckar din hud en gulaktig färg. Innan du applicerar det på ditt ansikte, försök att testa behandlingen på ett dolt område för att se hur det reagerar med din hud.
  • Metod 3 av 3:
    Gör kostförändringar
    1. Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 8
    1. Håll huden hydratiserad genom att dricka mycket vatten. Hudceller består av mestadels vatten, så om du är dehydrerad, kommer din hud sannolikt att se torr, tråkig eller till och med lite grå. För ett enkelt sätt att öka hudens ljusstyrka, sikta på att dricka 6-8 koppar vatten per dag.
    • Varje källa till H2O kommer att hjälpa till att närma din hud, inte bara vanligt vatten. Om du kämpar för att dricka de rekommenderade 8 kopparna om dagen, försök att integrera fler frukter, grönsaker eller te (som alla innehåller vatten) i din kost.
    • Försök att undvika att röka eller överdriven alkoholkonsumtion, eftersom båda ytterligare kan dehydrera din hud.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 9
    2. Ät mat rik på beta-karoten för att öka den nya hudcellsproduktionen. Din kropp kan omvandla beta-karoten (ett växtpigment som ger vissa grönsaker sin färg) till vitamin A, som reglerar cellproduktionen och uppmuntrar till produktion av färska, nya hudceller. Det är också en antioxidant och kan hjälpa till att reparera skadan solen gör till din hud. Beta-karoten kan hittas naturligt i vissa frukter och grönsaker, inklusive morötter, papaya, mango och mörka bladiga gröna. Syfte för tre 1-kopps portioner varje dag.
  • Inte ett fan av dessa livsmedel? Du kan också ta ett beta-karotentillskott. Var noga med att kolla med din läkare om korrekt dosering och användning.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 10
    3. Konsumera mer antioxidanter för att bekämpa inflammation och fri radikal skada. Fria radikaler finns i UVA och UVB strålar från solen samt infraröd strålning, föroreningar och andra stressorer - kan skada dina hudceller, dölja din naturliga ljusstyrka. Naturligt förekommande antioxidanter kan hjälpa till att bekämpa denna skada och minska inflammation i huden.
  • Du kan hitta hudljusande antioxidanter i grönt te, tomater, mandel, bär, mörk choklad, granatäpplen och gröna grönsaker som kale eller broccoli.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 11
    4. Öka ditt intag av zink och järn för att främja ny cellproduktion. Zink bidrar till cellproduktion och naturlig omsättning av celler, vilket bidrar till att minska tråkighet som orsakas av död hud. Järn hjälper till att öka din huds glöd genom att förstärka dina röda blodkroppar. Syfte för 1 servering av befästning av spannmål, magert kött (som fläsk och fjäderfä) eller ostron per dag för att nå en optimal nivå av zink och järn.
  • Om du inte konsumerar kött eller skaldjur, tala med din läkare om huruvida Iriska och zinktillskott kan vara ett bra val för dig.
  • Bild med titeln Lighten Hud Naturligt steg 12
    5. Syfte för 65-90 milligram vitamin C dagligen för att förbättra hudens helande. C-vitamin är ett powerhouse-element för din hud, främjande av strålande hud och hjälpa fläckar läka ordentligt. Men eftersom din kropp inte producerar eller lagrar vitamin C, måste du få det från din kost eller tillskott. De flesta vuxna bör sträva efter att konsumera 65 till 90 milligram vitamin C per dag för ljus, glödande hud (och ett hälsosamt immunförsvar).
  • C-vitamin kan hittas i jordgubbar, citrusfrukter, röd paprika och broccoli. Två 1-kopps portioner bör ge den rekommenderade dagliga dosen av vitamin C.
  • Om du känner att du inte får tillräckligt med vitamin C i din kost, finns det gott om kosttillskott som kan ge dig extra. Försök bara att förbruka mer än 2000 mg per dag.
  • Tips

    Du kan också uppnå ljusare hud genom att använda smink, till exempel en duggstöd eller skimmerhögare.

    Varningar

    Innan du använder nya produkter eller hemlagade behandlingar för hela ditt ansikte, försök att testa dem på en liten fläck av hud för att säkerställa att de inte orsakar en negativ reaktion.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande