Hur man är beredd på en pop quiz

Popquizzer kan bli din vän om du förbereder dig bra. Om du förbereder dig, kan du komma att tänka på popquizzer som roliga övningar menade att förbereda dig för mer viktiga test. Genom att uppmärksamma i klassen och skapa goda studievanor kan du essa dina popquizzer. Om du gör det bra på din pop quiz, glöm inte att belöna dig själv för allt ditt hårda arbete med glass eller en film med vänner.

Steg

Metod 1 av 3:
Ge popquizen ditt bästa skott
  1. Bild med titeln Förberedd för en pop quiz Steg 1
1. Få tillräckligt med sömn. Sova är ett viktigt inslag i inlärningsprocessen. Var noga med att få dina rekommenderade sju till åtta timmars sömn per natt. Att få tillräcklig sömn hjälper din hjärna att behandla den information du lärde dig dagen innan. Därför kommer du att kunna komma ihåg informationen bättre.
  • Bild med titeln Förberedd för en pop quiz Steg 2
    2. Granska dina anteckningar och blixtkort före klassen. Innan klassen, granska alltid dina anteckningar och flashcards. Eftersom popquizzer är oväntade, kommer det att se till att du kommer att vara beredd på någon pop quiz. Granska dina flashkort med en vän och fokusera din uppmärksamhet på flashcards som du har svårt med.
  • Var noga med att granska dina tidigare popquizzer och notera vilken typ av material de täckte.
  • Bild med titeln förberedd för en pop quiz Steg 3
    3. Få råd från andra studenter eller äldre syskon. Om en klasskamrat eller äldre syskon har haft din lärare innan, så är de mer bekanta med din lärares tendenser och vanor. Fråga dem om när din lärare är mest sannolikt att ge ut en pop quiz, och hur ofta din lärare ger popquizzer. Att ha mer insikt om din lärares undervisningsstil och vanor hjälper dig att förbereda dig bättre för sina popquizzer.
  • Till exempel kan din lärare inte tilldela läxor natten innan om det finns en pop quiz nästa dag. Eller om din lärare fortsätter att påminna alla under veckan att de borde fokusera på ett visst ämne eller ämne, kan det vara ledtråd till en kommande popquiz.
  • Bild med titeln förberedd för en pop quiz steg 4
    4. Var positiv. Vissa elever blir ångest när de tänker på popquizzer. Men om du har förberett dig själv genom att göra dina uppdrag, studera och granska dina anteckningar, och genom att göra flashcards, är det inte nödvändigt att vara angelägen. Kom ihåg att popquizzer är avsedda att hjälpa dig och din lärare förstår vilken information du behöver spendera extra tid på för att vara beredd på det stora testet.
  • Försök att tänka på popquizzer som roliga övningar, och belöna dig själv efteråt om du gör ett bra jobb.
  • Kom ihåg att popquizzer inte gör eller bryter din terminskvalitet.
  • Bild med titeln bereddes för en pop quiz steg 5
    5. Lugna dina nerver. Om du lider av test ångest dagen för popkviz, övar andningssteknik i klassen. Genom att lära sig att kontrollera din andning kan du sänka din hjärtfrekvens och därmed lugna nerverna och återställa din självkänsla.
  • Öva andningsteknik genom att stänga ögonen, andas genom näsan och utandas genom munnen. Försök att göra det minst tre gånger. När du andas in, visualisera att du andas i positivitet och självförtroende. Sedan, när du andas ut, visualisera att du släpper negativitet, jag.e., ångest, från ditt system. Ditt sinne borde rensa, och du borde kunna komma ihåg hur väl förberedd du är för popquizzen.
  • Du kan också lugna nerverna med hjälp av dina tidigare quizupplevelser för att hjälpa dig att förutsäga vad som kommer att bli ombedd på popquizzen och hur frågorna kommer att bli ombedda.
  • Metod 2 av 3:
    Betala uppmärksamhet i klassen
    1. Bild med titeln förberedd för en pop quiz steg 6
    1. Lyssna på ledtrådar. Om du lärare är benägen att ge popquizzer, kommer de sannolikt att betona poäng under klassen som de vill att du kommer ihåg. Var uppmärksam på de punkter som din lärare betonar, och jot dem ner i dina anteckningar. Sätt en stjärna bredvid dessa punkter för att indikera att det är viktig information, så att du kan spendera extra tid att studera för att komma ihåg informationen.
    • Om din lärare upprepar information mer än en gång i klass eller veckan är chansen att det är viktig information och kommer att vara på pop quiz.
    • När din lärare presenterar information och de säger, "det här är väldigt viktigt" eller "det kan komma upp igen", den här informationen kommer sannolikt att vara på pop quiz.
    • Beroende på din lärare kan de ge tips om att en popquiz kommer upp snart eller de kan vara ganska förutsägbara när de ger frågesporter. Du kan till exempel märka att din lärare tenderar att ge pop quizzer om dagen eller två efter ett nytt ämne eller ett koncept introduceras.
  • 2. Fråga din lärare vilka coursework popquizzer kommer att täcka. Självklart kommer din lärare inte att berätta för dig precis vad som är på frågesporten, men de kan låta dig veta om frågesporterar om quizzer täcker läxor, föreläsningar eller tilldelade avläsningar. Vanligtvis lärare gör sina popquizzer om läxor för att uppmuntra dig att göra det! Vissa lärare kan också vara OK med att säga saker som om frågesporten kommer att vara flera val, kort svar eller en uppsats eller hur många popquizzer som förväntar sig varje betygsperiod.
  • Vissa lärare kommer att insistera på att inte ge någon information, eller till och med medvetet försök att ta dig iväg med en pop quiz strax efter en semester, men är mer rimliga och det gör vanligtvis inte att fråga sig artigt om dessa saker.
  • Bild med titeln förberedd för ett popquiz-steg 7
    3
    Ta detaljerade anteckningar på lektionen. Under klassen, ta anteckningar om information som finns på kursplanen eller som täcktes i dina uppdrag du gjorde natten innan. Ta även anteckningar om idéer eller anslutningar som du gör i huvudet medan läraren presenterar. Detta gör det möjligt för dig att minnas informationen bättre.
  • Skriv ner Exempel Läraren använder för att förklara koncept, särskilt exempel som står ut till dig, jag.e., Exempel som skapade en levande bild i ditt sinne.
  • Utveckla personliga förkortningar som gör att du kan ta anteckningar snabbare. Till exempel, gör förkortningar för begrepp eller idéer som har långa namn.
  • Parafrasera vad din lärare säger. Du kan komma ihåg saker bättre om de är i dina egna ord.
  • Bild med titeln bereddes för en pop quiz Steg 8
    4. Ställ frågor i klassen. Ställ alltid frågor i klassen för att klargöra koncept eller idéer som du inte förstår. Medan du gör dina uppdrag natten innan, kom med en lista med frågor om de saker du har svårt att förstå eller som du tycker är intressant. Om informationen din lärare presenterar i klassen fortfarande inte har rensat upp din förvirring, fråga frågan i klassen.
  • Bild med titeln förberedd för en pop quiz Steg 9
    5. Prata med din lärare. Före eller efter klassen, prata med din lärare om några studiereguider som de kan ha som kan förbereda dig för en pop quiz. Om de inte har en formell studiehandledning, fråga din lärare vad de förväntar dig att lära dig från sin klass. Du kan säga, "Jag skulle vilja vara väl förberedd för eventuella framtida popquizzer. Idag lärde jag mig x, y och z under klassen. Finns det något jag saknar? Förstå jag informationen korrekt?"
  • Du kan också fråga dem om den information som du bör ägna särskild uppmärksamhet åt när du läser de tilldelade kapitlen för läxor.
  • Metod 3 av 3:
    Studerar för din pop quiz
    1. Bild med titeln bereddes för en pop quiz steg 10
    1. Skapa en studieplan. Skapa en studieplan genom att beskriva dina studiemål, och hur mycket tid du kommer att spendera och granska varje vecka. Det är viktigt att du skriver din studieplan ner så att du kan hålla fast vid den.
    • Identifiera och skriva ner ditt studiemål. Till exempel, "Jag vill vara beredd på mina popquizzer."I en planerare eller på en kalender, lägg till hur många timmar per vecka du tror att du måste vara beredd på din pop quiz. Sedan hittar du tider under hela veckan där du kan passa i dina studietid. Till exempel en timme efter middagen, en timme varje lördag, eller en timme före eller efter arbetet.
  • Bild med titeln förberedd för en pop quiz Steg 11
    2. Ta anteckningar på varje kapitel. När du läser dina kapiteluppdrag, ta detaljerade anteckningar. Ta anteckningar om information som din lärare presenterade i klassen. Skriv ut definitionerna av nya ord du stöter på. Ta anteckningar om begrepp och idéer som du inte helt förstår så att du kan fråga dem i klassen nästa dag.
  • När du tar anteckningar, följ kapitlesordern. Detta kommer att göra dina anteckningar logiska och enklare att studera.
  • Bild med titeln förberedd för en pop quiz steg 12
    3
    Gör blixtkort. När du tar anteckningar, gör Flash-kort med viktig information så att du enkelt kan granska den här informationen. Gör dina flashkort genom att skriva ner nyckelbegrepp och idéer ena sidan och svaren eller förklaringarna på andra sidan. Försök att granska dina flashkort minst tre gånger i veckan, eller innan du sover.
  • Bild med titeln förberedd för en pop quiz Steg 13
    4. Gör övningarna i slutet av varje kapitel. För att testa din kunskap, gör övningstestet i slutet av varje kapitel. Spendera extra tid som studerar den information som du har fel. Inkludera den information du missade i dina flash-kort så att du inte får fel på popquizzen.
  • Om din bok inte har övningstest i slutet av varje kapitel, kan du göra egna övningsprov. Gör egna övningsprov genom att skapa frågor baserat på dina anteckningar. Gör dessa frågor öppna frågor där du måste skriva ut svaren. Genom att skriva ut svaren kommer du att minnas informationen bättre.
  • Ha en vän skapa ett träningstest för dig. Detta är ett utmärkt sätt att göra förberedelser efter pop quizzes roliga och effektiva.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande