Hur man cram för ett test

Har du varit för upptagen eller helt enkelt förhalad redo för ett test? Medan cramming förmodligen inte får dig en "A," Det kan definitivt rädda dig från en "F." Följ förslagen nedan och gör dig redo för en lång, hård natt.

Steg

Del 1 av 2:
Natten före provet
  1. Bild med titeln CRAM för ett test steg 1
1. Göra goda anteckningar. Om du har minimal tid att studera för en tentamen, har goda anteckningar och anteckningskompetens att vara nödvändiga för att få ut det mesta av natten innan.
  • Ta reda på vad du verkligen behöver studera.Om din lärare har en granskningssession före tentamen, dra nytta av möjligheten.Du får reda på vilka ämnen som läraren tycker är viktiga och du får möjlighet att ställa frågor (även om du måste skrämma, har du förmodligen några alltför många frågor vid denna tidpunkt).Många lärare delar ut studieguider, så var noga med att använda dem.Medan de förmodligen inte kommer att täcka allt som kommer att vara på testet, kan du åtminstone fokusera på de viktigaste ämnena.
  • Ta ut dina föreläsningsanteckningar.Antag att du deltog i klassen regelbundet, borde du ha några anteckningar att titta över.Om du inte har några anteckningar, försök att få kopior från en klasskamrat.Dina klassnoteringar är en skattkörning av viktig kunskap eftersom din lärare täcker vad han eller hon tycker är viktigast.
  • Bild med titeln CRAM för ett test Steg 2
    2. Notera de viktiga begreppen. När du går igenom dina anteckningar, hitta viktiga definitioner, koncept och ekvationer. Om du inte känner till dem, skriv dem ner på ett separat papper - dina cramming-anteckningar-eller på små notekort.Detta hjälper dig att identifiera vad du behöver veta, och du får en praktisk uppsättning flashkort.
  • Omskrivningsakten kan också hjälpa dig att memorera innehållet. Om du är en bra visuell elev, så kommer det definitivt att hjälpa. Om du är en bra auditiv elev, vilket betyder att du lär dig genom att höra, recitera orden som du skriver ner dem på notekorten.
  • Om du har tillräckligt med tid, överväga att skriva om dina noteringar kort flera gånger. Det kan tyckas som Overkill, men om du försöker lära dig fakta och information är det mycket hjälpsam. Om du försöker lära dig ekvationer eller mer praktiska tillämpningar är denna upprepning inte lika användbar.
  • Bild med titeln CRAM för ett test Steg 3
    3. Studera effektivt. Du kommer självklart inte att ha tid att täcka allt som kan vara på testet, men du kan begränsa vad som sannolikt kommer att täckas och hitta sätt att bäst fokusera på dessa begrepp.
  • Identifiera nyckelämnen. Gå igenom din studiehandledning och dina CRAMING-anteckningar och kolla upp de viktiga eller mest upprepade ämnena i din lärobok. Skanna de viktigaste delarna av din text och skriv ner någon ny information som du tycker är viktigt. Tanken här är inte att skriva ner allt, utan snarare att identifiera de specifika idéerna, fakta eller ekvationer som sannolikt kommer att vara på provet och fokusera på dessa ämnen så mycket som möjligt.
  • Titta på början och ändarna av lärobokens kapitel.Den första sidan av ett kapitel identifierar ofta viktiga punkter som hjälper din förståelse av materialet.De sista par sidorna kommer ofta att sammanfatta kapitlet, definiera eller markera nyckelvillkor och, när det gäller matematiktexter, lista viktiga ekvationer.
  • Överväga möjliga uppsatsfrågor (om tillämpligt) och hur du skulle svara på dem.Nu borde du ha åtminstone ett ljus grepp om materialet.Tänk på de övergripande koncepten som är involverade och skiss (helst på papper) ditt tillvägagångssätt för uppsatsfrågor.
  • Bild med titeln CRAM för ett test steg 4
    4. Gör en lätt genomgång. Det är här gummit börjar träffa vägen. Nytta upp all information du har feriöst monterat, testa dig själv och utvärdera snabbt hur du kanske har gjort. Detta borde berätta vilka studieområden du fortfarande behöver fokusera på.
  • Granska dina Flashcards eller Cramming Notes först.Gå igenom de viktigaste ämnena snabbt.Om du känner att du förstår och kan komma ihåg ett visst ämne eller ekvation, korsa den av listan eller ställa in den flashkortet åt sidan.Om du kommer med ytterligare frågor, kolla upp dem i dina anteckningar eller online (bara se till att använda en pålitlig webbplats).
  • Testa dig själv.Om din lärare delade ut ett övningstest, gör det nu.Om inte, gör övningstest eller granska frågor i slutet av dina lärobokkapitel.Gör bara de frågor som är direkt relevanta för de begrepp du har identifierat som viktigt.Spendera inte mycket tid på varje fråga.Om du fastnar på en fråga, notera den och kom tillbaka till det efter att du har betyget ditt test.
  • Betygsätta dina självtest. Var ärlig med din betygsättning. Om du inte är, kommer du bara att skada dig själv när det gäller det faktiska testet.Titta på de frågor du har fel och jämför dem med dina cramming-anteckningar eller flashcards.Du kan behöva göra några nya flashkort eller återkomma några av de begrepp du trodde du visste.
  • Bild med titeln CRAM för ett test Steg 5
    5. Om fakta inte sticker, och studerar inte går bra, prova några memoriseringsstrategier. Hjärnan glömmer aldrig. Att glömma en bit av information är antingen felet att lagra det, misslyckandet att återkalla det, eller misslyckandet att lagra det på ett sätt som det kan hittas. Öva några enkla memoriseringstekniker för att hjälpa dig att rymma din sista minuten CRAM-session.
  • Försök använda en mnemonisk enhet. Det är bara ett fint ord för "minnesenhet," vilket betyder ett snabbt och enkelt sätt att komma ihåg något. Kom ihåg när din lärare lärde dig Roygbiv för att hjälpa dig att komma ihåg sekvensen av färger i regnbågen? Göra något i en akronym, som "Roygbiv," är en mnemonisk enhet.
  • Försök använda "pinnar" att hänga informationen på. Det kan göra informationen till ett rim, relaterat till en bild du är bekant med, eller berättar om en historia om det du vet att du kommer ihåg. Försök att ta information som smälts med en känsla (ord smälts genom syn) och försök att smälta det i en annan.
  • Prova chunking. Detta betyder bara att organisera något under en kategori. Till exempel, om du studerar ekonomi, försök att gruppera aktier, obligationer, medel, etc. Under en stor kategori, värdepapper och förstå vad den kategorin betyder. Organisera viktiga idéer under begrepp.
  • Bild med titeln CRAM för ett test Steg 6
    6. Packa upp och få lite sömn. Ibland har du bara inte tillräckligt med tid för sömn, men försök att få så mycket sömn som möjligt före ditt test. Det är en bra idé att få huvuddelen av din cramming innan du går och lägger dig upp med tillräckligt med tid att granska lite mer. Om du drar en all nämpare, blir du trött och mer benägna att göra slarviga misstag på provet.
  • Studier indikerar att förlust av sömn eroderar minnesprestanda. Inte bara detta, brist på sömn kommer att göra sista minuten bit av information svårare att återkalla. Så fokusera på att cramming så mycket som möjligt innan du blir sömnig och lägger dig i en tidig timme.
  • Del 2 av 2:
    Testdagen
    1. Bild med titeln CRAM för ett test Steg 7
    1. Få ett ljus, balanserat frukost åtminstone en timme före provet. Undvik att äta bara kolhydrater, och istället ta en måltid som är hög i protein (ägg), omega-3-fettsyror (lax), fiber (svarta bönor) eller frukter och grönsaker.
    • Vissa "supermat" Det bidrar till att öka hjärnfunktionen och livslängden inkluderar: blåbär, lax, nötter och frön, avokado, granatäpplejuice, grönt te och mörk choklad. Du kan överväga att chomping ner på en eller två av dessa som en del av din frukost.
  • Bild med titeln CRAM för ett test steg 8
    2. Planera en studieperiod. Studera i bilen eller på bussen med en vän. Få några vänner tillsammans i timmen före provet och quiz varandra på nyckelkoncept. Du vill att informationen ska vara så fräsch som möjligt i ditt sinne. Var noga med att inte låta studiesessionen överlämna sig till den sociala timmen.
  • Bild med titeln CRAM för ett test Steg 9
    3. Granska alla dina CRAMING-anteckningar eller flashcards en gång till.Strax före provet, gå igenom var och en av dina flashkort eller anteckningar, även om du tror att du har memorerat dem. Du vill att allt ska vara färskt i ditt sinne när du tar provet.Om du har några problem med att komma ihåg en viss definition eller ekvation, skriv den ner sex eller sju gånger i rad.Det borde noggrant skriva det på din hjärna.
  • Bild med titeln CRAM för ett test steg 10
    4. Identifiera en viss information som är viktigast för testet och som du verkligen behöver komma ihåg. Se till att du inte tar en information längre än tre till fyra ord / en formel i taget. Stirra på din viktigaste information i minst 1-2 minuter. Koncentrera väl. Skriva om som tentamen närmar sig för att maximera memoriseringen.
  • Bild med titeln CRAM för ett test Steg 11
    5. Gå till provrummet tidigt och besök badrummet. Kom till provrummet minst 5 minuter före provet och se till att slå de små tjejerna eller pojkens rum innan du bosätter dig i din plats. Du vill inte oroa dig för naturens samtal medan du tar ett test. Efter det, slå dig ner, slappna av och vara säker. Visualisera framgång.
  • Tips

    Innan du går in i testet, titta över alla dina anteckningar igen snabbt - det kan finnas något som du missade-vem vet? Kanske kommer du att glömma de enklaste sakerna. Säkra före det osäkra.
  • Se till att du inte stannar för sent, för att du blir väldigt trött på morgonen. När du är trött kan du inte fokusera på ditt test / quiz.
  • Läsa högt. Verbal memorisering är ofta ett bättre sätt att lära sig ha bråttom än att läsa av en sida.
  • Ta frekventa, korta pauser.Breaks hjälper dig att hålla dig alert, och de kan också förhindra utbrändhet. Ta 10 minuters paus för varje 50 minuters arbete.
  • När du har testat, skriv omedelbart ner alla fakta du tror att du kan glömma på sidan eller baksidan av ditt test. Detta kallas ett juridiskt cheatblad. Kopiera bara inte det från dina anteckningar.
  • Medan du försöker studera tänka hur bra du kan imponera på läraren med vad lite du förvärvar. Försök att skriva det annorlunda än andra istället för bara kopia av text eller anteckning. Börja uppsatsfrågor imponerande. Kom ihåg att första intryck spelar saken så försök att svara på frågor som du vet först.
  • Bara plugga. Börja med att avsluta de enklare delarna och när du är klar har du en känsla av prestation och du kommer att bli mer motiverad.
  • Eliminera så många potentiella distraheringar som möjligt. Om du kan studera utan dator, se till att du jobbar bort från en. Om din uppgift är på datorn, stäng av internet tillfälligt innan du börjar. Om du arbetar på Internet genom att göra forskning, måste du utöva självkontroll.
  • Att skapa din egen studiehandledning kan hjälpa dig genom att få alla saker du redan vet väldigt bra ur vägen och du kan skriva ner de saker du behöver komma ihåg.
  • Strax före testet, försök att få lite motion. Kör upp några trappor eller gör några hoppa-jacks.Övning får blod som flyter och slappnar av dig.Det ökar också din alertness.
  • Kommer från en nuvarande crammer, är det bästa att göra över några tidigare läxor och sedan få en familjemedlem eller vän att quiz.
  • Avsluta de svåra sakerna först, gör sedan de enklare och enklare sakerna. Din hjärna använder den mest energi när du börjar.
  • Beroende på hur du lär dig bäst kan det vara till hjälp att skriva allt på papper.
  • Försök att vakna tidigt på morgonen så att du har tillräckligt med tid att revidera.
  • Om du tuggar samma smakgummi som under testet kommer du att minnas mer och det hjälper dig att tänka
  • Inga telefoner, TV, etc. inga distraktioner.
  • Försök att lösa tidigare årsfrågor.
  • Förklara materialet till en familjemedlem eller en vän, eftersom det hjälper till med memorisering.
  • Om du inte blir distraherad, kan det hjälpa om du arbetar med en vän. Att arbeta med en vän kan hjälpa dig att förstå saker du inte kunde ha tidigare, och hjälper dig att komma ihåg. Bara bli inte distraherad!
  • Om du blir för nervös, tvätta bara ditt ansikte och ta ett djupt andetag. Allt kommer att vara okej.
  • Gör en sång med de anteckningar du har tagit.
  • Varningar

    Sömnbrist och koffeinintag är mycket ohälsosamma och bör undvikas om möjligt. Sömnbrist kan också sakta din reaktionstid, så tänk två gånger om körning till eller från klassen efter en nattkropps session.
  • Undvik frestelsen att fuska. En femtio procent som du tjänat är bättre än någon annans a. Även om du inte känner dig skyldig efteråt, tar du fortfarande en stor risk. Lärare uppskattar inte fusk och om de fångar dig, kan effekterna bära långt bortom en noll på testet. De kommer att börja betygsätta dina uppdrag mer hård och om du behöver en lärarrekommendation, kommer de förmodligen att vägra att ge det till dig eller nämna händelsen som en kommentar. Vissa skolor använder även upphängning som ett straff för fusk.
  • Även om du gör det bra på ett test, förvänta dig inte att minnas materialet ett par dagar senare.Människor lär sig i allmänhet bättre om de gör det gradvis.Cramming är bara ett kortfristigt memoriseringsbistånd.Om du behöver veta de materiella matematiska ekvationerna är ett utmärkt exempel - du måste noga granska det igen efter testet.
  • Saker du behöver

    • Läroböcker
    • Anteckningar
    • Penna
    • Papper
    • Flashcards (valfritt)
    • Highlighter
    • Klisterlappar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande