Hur får man bra betyg i mellanskolan

Att lära sig att hantera mellanskolan kan vara en stor uppgift. Du måste jonglera olika ämnen och lärare, och du kan ha långsiktiga projekt utöver ditt vanliga skolarbete och läxor. Men dina betyg behöver inte lida bara för att du har fler ansvarsområden. Håll dig på spår genom att öva bra organisatoriska och tidshanteringsförmåga, och ge dig den bästa chansen att lyckas med att uppmärksamma och delta i klassen. Viktigast, men glöm inte att ha kul!

Steg

Metod 1 av 4:
Bli organiserad
  1. Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 1
1. Använd en Planner eller Calendar-app för att vara organiserad. Det kan vara svårt att komma ihåg varje uppgift du har på grund, speciellt om du bara vänjer dig att ha flera klasser om dagen. För att du inte glömmer någonting, använd en veckoplanerare för att skriva ner varje läxa, quiz, test och projekt som du är tilldelad. Kom ihåg att kontrollera din planerare varje dag för att se till att du vet vad du ska vända in!
  • Om du gör det mesta av ditt skolarbete online kanske du föredrar att använda kalenderappen på din enhet för att spåra dina uppdrag. Din skola kan också ha en online-uppgiftshanterare du kan använda.
  • Du kommer att känna dig mer självsäker i klassen om du alltid kommer ihåg när dina uppdrag är förfallna!
  • Du kan inkludera roliga datum som du vill komma ihåg i din planerare, som födelsedagar och helgdagar.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 2
    2. Placera allt ditt pappersarbete i ett bindemedel. Få ett vanligt 3-ringsbindemedel och använd delare för att skapa olika sektioner för varje klass. Det kan hjälpa till att sätta pocketmappar i bindemedlet för att lagra papper som inte har hål som stansas i dem. När som helst du får några papper, lägger dem omedelbart i rätt avsnitt i ditt bindemedel. På det sättet går de inte vilse.
  • Du kan till exempel ha en sektion för engelska, en för matematik, en för vetenskap och en för historia.
  • Om du bara fyller papper i din ryggsäck efter klassen, kommer de förmodligen att bli skrynkliga och oorganiserade. Det kan innebära att du glömmer att vända på en viktig uppgift, eller du kan förlora en tillåtelse att du behöver dina föräldrar att underteckna.
  • Även om du gör det mesta av ditt skolarbete på distans, måste du troligen skriva ut saker som anteckningar och kalkylblad, så ett bindemedel kommer fortfarande att vara till hjälp.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 3
    3. Håll din skolmaterial ordentligt organiserad på ett ställe. Det är svårt att lyckas i klassen om du ständigt letar efter en penna eller din räknare. Oavsett om du är närvarande på klasser online eller personligen, försök att behålla alla dina böcker, bärbara datorer och andra skolmaterial på samma ställe. När du är organiserad kan du ta tag i det du behöver snabbt och enkelt.
  • Försök hålla alla dina skrivartiklar i ett litet fall eller påse. På det sättet, om du förlorar en penna eller din penna går ur bläck, blir det lätt att ta en ersättning.
  • Var noga med att dubbelkontrollera att du har rätt leveranser före starten av varje klass. Du kan till exempel hålla alla dina böcker i din skåp och sedan byta ut dem mellan klasserna.
  • Det kan hjälpa till att koordinera de förnödenheter du behöver för varje klass. Du kan till exempel använda ett rött bokomslag på din mattebok, sedan sätta en röd klistermärke på din matte anteckningsbok och eventuella tillbehör du kanske behöver för den klassen.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 4
    4. Tillbringa lite tid varje natt som organiserar vad du behöver för nästa dag. När du har avslutat dina läxor varje kväll, ta några minuter för att se till att du har allt redo för nästa dag i skolan. Kontrollera din planerare för att se till att du har alla dina uppdrag och packa din ryggsäck med böckerna, bärbara datorer och tillbehör du behöver för varje klass.
  • För att få ett extra hopp på nästa dag kan du även ta en stund att välja vad du ska bära när du vaknar nästa morgon!
  • Att vara förberedd för klass varje dag blir det lättare att fokusera på dina lektioner, snarare än vad du saknar. Detta kan så småningom hjälpa dig att förbättra dina betyg!
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 5
    5. Rengör dina mappar, ryggsäck och skrivbord varje vecka eller två. Även om du är organiserad är chansen att en liten rodnad börjar bygga upp när du går från klass till klass hela veckan. Håll dig själv från att bli för rörig genom att ställa en vanlig tid att sortera genom din ryggsäck, skåp eller skrivbord. Sortera genom dina papper och lägg något som är viktigt i ditt bindemedel, och se till att dina skolmaterial är ordentligt organiserade, liksom.
  • Till exempel kan du ta några minuter varje fredag ​​efter skolan för att gå igenom dina papper och kasta ut de du inte behöver. På det sättet har du en ny start när du går tillbaka till skolan nästa måndag.
  • Återvinna någonting du är säker på att du inte behöver igen, som anteckningar som du redan kopierade eller ett skrotplåt av papper som du använde för ett matteproblem.
  • Om du inte är säker på om du behöver ett papper igen, håll det på den säkra sidan - det kan vara till nytta när du studerar för ett test. Du kan också fråga din lärare om det är något du behöver igen.
  • Metod 2 av 4:
    Delta i klassen
    1. Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 6
    1. Vara i tid och visa upp för klass varje dag. Det är svårt att få bra betyg om du saknar klass mycket. Gör ditt bästa för att delta i klass varje dag, och försök att inte vara sena lärare gör ofta meddelanden i början av klassen, så du kan sakna något viktigt om du är till och med några minuter sent.
    • Om du måste missa en skola, kontrollera om du kan göra ditt skolarbete på distans den dagen. Om det inte är ett alternativ, prata med din lärare om hur du kan utgöra det arbete du missade.
    • Även om det är mycket viktigt att vara närvarande i skolan så mycket som möjligt, stanna hemma om du har feber, illamående, kräkningar, diarré eller andra tecken på smittsam sjukdom.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 7
    2. Var uppmärksam på lektionen. Ibland kan det vara lite svårt att fokusera i klassen, men det är super viktigt att lyssna när din lärare pratar. Vanligtvis kommer din lärare att introducera ett ämne, och sedan använder de quizzer, kalkylblad och läxa uppdrag att bygga på det. Om du inte lyssnar under en lektion blir det mycket svårare att förstå resten av dina uppdrag senare.
  • Om du har svårt att hålla dig fokuserad när du är i klass, försök att sitta i ett skrivbord nära framsidan, där det kan bli lättare att undvika att bli distraherad av dina klasskamrater.
  • Om du kämpar för att fokusera under fjärrutbildning, försök ändra ditt studieområde för att hjälpa till att blockera allt som kan distrahera dig. Du kan också använda en app på din surfplatta eller telefon som kommer att blockera saker som texter eller sociala medier anmälningar.
  • Det är okej om dina tankar går en gång i ett tag under klassen som händer med alla! Försök bara gå tillbaka för att uppmärksamma så snart du märker det händer.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 8
    3. Lär känna alla dina lärare. I grundskolan hade du förmodligen en klassrumslärare, och din lärare hade bara ett klassrum av studenter. I gymnasiet kan du ha så många som 7 lärare, och dina lärare har sannolikt väl över 100 studenter. Dina betyg blir bättre om du känner dig bekväm att prata med dina lärare, för då kommer du att bli mer benägna att nå ut om du har en fråga i klassen. Eftersom din lärare lär dig bättre, kan de vara mer benägna att märka om du behöver lite extra hjälp, också.
  • Om de inte är upptagna, gör ögonkontakt och säger hej till din lärare när du går in i klassrummet. När klassen är över, säg hejdå.
  • Om du gör det för det mesta avlägset lärande, skicka ett mail som introducerar dig själv i början av terminen och försök att delta i så många få-to-know-you-uppdrag som möjligt.
  • Många lärare älskar verkligen chansen att lära känna sina elever bättre, så var inte rädd att prata med dem!
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 9
    4. Bli involverad i klassdiskussioner. När du är i klassen behåller du mer av vad du lär dig om du gör ditt bästa för att delta. Det blir lättare att uppmärksamma också. Till exempel, när din lärare frågar en fråga, höja din hand om du känner till svaret, och var inte rädd att fråga om du inte vet något. Bli involverad i gruppdiskussioner, för-du behöver inte dominera diskussionen, men försök att bidra när du har något att säga.
  • Om du är blyg kan du känna dig lite skrämmad att tala upp i klassen. Försök bara att trycka igenom den känslan, men det blir lättare med övning.
  • Kom ihåg att lyssna med respekt när dina klasskamrater eller läraren pratar.
  • I vissa fall räknas deltagandet faktiskt mot din slutbetyg i klassen!
  • Bilden med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 10
    5. Ta anteckningar när din lärare pratar. I början av varje klass, ta ut ett tomt pappersark (eller sätt på en tom sida i din anteckningsbok) och skriv datumet längst upp på sidan. Skriv sedan ner de viktiga sakerna som din lärare nämner under klassen. Oroa dig inte om att skriva ner varje sak de säger, för det kommer att göra det svårt att uppmärksamma vad din lärare säger-bara jot ner några nyckelord och fraser som hjälper dig att komma ihåg vad du studerade den dagen.
  • Om du har några frågor under klassen, skriv dem i dina anteckningar, tillsammans med svaret när du räknar ut det.
  • Om din lärare upprepar ett ord eller en fras är det förmodligen viktigt. Skriv ner det.
  • Att ta goda anteckningar gör det mycket lättare att studera för dina test!
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 11
    6. Be om hjälp om du känner dig förvirrad om någonting. I mellanskolan bygger begreppen ofta på varandra. Om du saknar en sak kan det vara svårt att förstå något annat som kommer efter det. Försök att be om extra hjälp så snart du inser att du känner dig förlorad, antingen genom att höja din hand och fråga i klassen, stanna efter klassen för lite mer hjälp, eller prata med dina föräldrar om extra handledning.
  • Att ställa frågor i klassen är till hjälp om du för det mesta följer, men du blev lite förvirrad på en del av lektionen.
  • Försök att prata med din lärare efter klassen om du brukar göra det bra i det ämnet, men du känner att du börjar bli kvar. Du kan också maila din lärare om du bor efter klassen är inte ett bra alternativ.
  • En en-till-en-handledare kan vara till hjälp om du känner att du är långt bakom dina klasskamrater.
  • Metod 3 av 4:
    Studerar effektivt
    1. Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 12
    1. Skapa ett dedikerat utrymme för läxor och studera. Hitta en plats i ditt hem där du kan arbeta utan att vara störd. Gör det till din go-to-spot för skolarbete, inklusive avlägset lärande, läxor och skolarbete. Om du kan, försök att hålla dina skolmaterial här - och om du inte kan, försök att placera dem i en behållare i närheten så att du enkelt kan komma åt dem.
    • Om du har ett dedikerat studieutrymme, som ett skrivbord i ditt rum, försök att anpassa det genom att lägga till bilder på dina vänner, hängande affischer på väggen, eller visa små föremål som får dig att le. Du kan till och med skriva ner fraser för att motivera dig själv, som "Ge inte upp!" eller "Du kan göra det!" Var noga med att inte inkludera något som kommer att distrahera dig för mycket.
    • Välj ett lugnt område bort från andra människor, om du kan. Om det inte är möjligt, be dina familjemedlemmar att ge dig lite tyst tid när du behöver studera.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 13
    2. Håll en vanlig läxa rutin. Gör det till en vana att få dina läxor gjort samtidigt varje dag. När du gör läxor en del av din dagliga rutin, är du mindre benägna att glömma det. Experimentera först för att se vilken tid som fungerar bäst för dig. Till exempel kan du komma hem, koppla av i en halvtimme och börja sedan dina uppdrag.
  • Tänk på de tider på dagen du tenderar att fokusera bäst. Om du kommer hem från skolan full av energi, det kan vara en bra tid att studera. Å andra sidan, om du kommer hem utmattad och perk upp efter middagen, kan du göra bättre att studera på kvällarna.
  • Falla inte i fällan att tänka att läxor inte är så viktigt - det kan ibland ta hänsyn till en riktigt stor del av din slutbetyg i en klass. Inte bara det, men gör dina läxor varje dag hjälper till att låsa i vad du lärde dig i klass den dagen, vilket kan hjälpa dig på dina slutliga tentor.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 14
    3. Ta pauser under långa studie sessioner. Studier betyder inte att du bara måste stirra på en bok i timmar i taget. Stanna istället varje 30-45 minuter för att ta en 15-minuters paus. Under den tiden, gå upp och gå runt och ta ett mellanmål eller en drink om du behöver en. Som hjälper till att hålla allt du studerar från suddning tillsammans, och du kan faktiskt behålla mer av informationen.
  • Dessutom kan det hjälpa dig att känna dig avbruten och överväldigad.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 15
    4. Granska vad du lärde dig i skolan varje dag. Varje kväll, läs igenom de anteckningar du tog i klassen den dagen. Du kanske vill läsa eventuella handouts eller kapitel som din lärare diskuterade, liksom. Detta kan hjälpa till att förstärka det du lärde dig, så det blir lättare att återkalla senare.
  • Försök skriva om dina anteckningar snyggt så att de är lätta att läsa. Dessutom kan du lägga till några klargörande detaljer, frågor du fortfarande har, eller diagram som kan hjälpa dig att förstå ämnet när du studerar senare.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 16
    5. Studiematerial i bitar. Om du behöver lära dig mycket nytt material, bryta ner det i mindre delar. Det kommer att göra det mycket mer hanterbart - speciellt om du planerar och ger dig gott om tid att lära sig varje sektion.
  • Till exempel, om du behöver lära av 20 ord på spanska i slutet av veckan, kan du bryta den i 4 sektioner av 5 ord vardera. Du kan då studera en ny grupp av ord varje natt. Kom bara ihåg att gå tillbaka över de avsnitt du redan studerat så att du inte glömmer dem.
  • För en stor tentamen, bryta upp det material du behöver för att studera och skriva ett studieplan. Försök att studera 20-45 minuter om dagen under några veckor.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 17
    6. Håll reda på dina långsiktiga uppdrag på din kalender. Från mellanskolan får du ibland uppdrag som sträcker sig över veckor eller till och med hela terminer. Du kan också ha slutliga tentor som täcker stora mängder information. Planera framåt för stora uppdrag genom att skriva påminnelser i din planerare innan de beror. Dessutom skriv ner vad du behöver för att utföra varje dag att vara beredd.
  • För ett stort papper, kan du till exempel behöva forskning på biblioteket på en dag, skriv en skiss en annan dag och sedan spendera en timme eller två varje dag för resten av veckan som skriver det grova utkastet och det slutliga utkastet.
  • Detta kan hjälpa dig att få dig att känna sig överväldigad med ett stort projekt. Dessutom kommer det att hålla dig från att behöva rusa för att få det färdigt i sista minuten.
  • Metod 4 av 4:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 18
    1. Göra vänner så du kommer att känna dig bättre justerad. Känn dig inte skyldig att chatta med dina vänner mellan klasserna - Att ha några vänner i skolan kan faktiskt ha en positiv effekt på dina betyg! Om du känner dig helt isolerad i skolan, kommer du att ha mer problem med att fokusera i klassen, och det kommer att göra det svårare för dig att få bra betyg. Försök hitta några personer du klarar av, och gör en punkt att spendera lite tid med dem när som helst du får chansen.
    • Gå med i en efterskolklubb i något du verkligen gillar ett enkelt sätt att träffa människor som delar dina intressen.
    • Försök att prata med de människor du sitter bredvid i klassen före och efter klockringarna. Även bara säga hej och ler kan få dig att verka vänlig och varm.
    • Att göra vänner kan vara svåra ibland, så slå inte dig själv om det inte händer direkt. Håll bara vara snäll mot människor och ta hand om dig själv. Om du gör det är chansen bra att du hittar några likasinnade vänner förr eller senare.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 19
    2. Övning för att förbättra ditt fokus. Försök hitta sätt att få din kropp att flytta under hela veckan. Övning är bra för din kropp, men det är bra för ditt sinne, det kan faktiskt hjälpa till att göra det lättare för dig att uppmärksamma i klassen eller medan du studerar.
  • Försök att anmäla sig till lagsporter, dans eller spåra om du är atletisk.
  • Även om du inte tänker på dig själv som samordnad eller stark, kommer du fortfarande att dra nytta av att gå upp och flytta i minst 30 minuter varje dag.
  • Om du försöker studera och du inte kan koncentrera, försök att ta en snabb promenad, gör några hoppande jackar, eller byt ut dina favoritdansrörelser!
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 20
    3. Ät bra för att driva din hjärna. Hoppa inte över måltider - precis som din kropp behöver mat för energi, behöver din hjärna mat som bränsle för allt det djupt tänkande du ska göra! Ät en hälsosam frukost före skolan varje dag, ha en näringsrik lunch och avsluta dagen genom att äta middag med din familj. Dessutom kan du inkludera några friska snacks hela dagen, som en handfull nötter, en granolabar eller en bit frukt.
  • Du kanske inte alltid kan välja dina egna måltider när du är i gymnasiet, men försök att göra hälsosamma val när du har ett alternativ. Till exempel, om du får en drink från en varuautomat, kan du få en flaska vatten istället för läsk.
  • Bild med titeln Få bra betyg i Middle School Steg 21
    4. Ladda varje natt med en hel natts sömn. Det är nästan omöjligt att göra det bra i skolan om du är utmattad. Försök att gå och lägga sig samtidigt varje kväll, även på helgerna. Ange ett larm så att du vaknar samtidigt varje dag, liksom. Detta gör det lättare för din kropp att somna snabbt, så du kommer att vara mindre benägna att ligga vaken när du ska vila.
  • Om du är en preteen, behöver du 10-12 timmars sömn varje natt. Om du är en tonåring, behöver du mellan 8 1/2 och 9 1/2 timmars sömn varje natt.
  • Försök inte stanna upp hela natten cramming för ett test. Din hjärna behöver sova för att bearbeta det du har studerat.
  • Försök att inte ta en tupplur efter skolan - det kan göra det svårare att sova på natten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande