Hur får man bra betyg i biologi klass

Att lyckas i en biologi klass kräver tid, engagemang och memorisering.Även om du inte planerar att driva en karriär i biologi, det finns sätt att du kan engagera med materialet så att du kan essa det nästa testet. Börja med att fokusera på att vara förberedd och förstå begreppen biologi att göra det bra i kursen.

Steg

Del 1 av 5:
Kommer till klassen förberedd
  1. Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 1
1. Läs din biologi bok i förväg. Läs några relevanta kapitel före klassen så att du kan förstå föreläsningen bättre. Du kommer också att vara medveten om några begrepp som du har svårt att förstå. Du kan fråga läraren före klassen eller under klassen för att klargöra dessa begrepp.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 2
    2. Notera viktiga biologiska koncept. När du läser och studerar före klassen bör du ta anteckningar. På det här sättet stannar du materialet i ditt sinne. Du bör också skanna eller omforma eventuella siffror eller diagram som är viktiga (e.g. De dyker upp flera gånger i kapitlet).
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 3
    3. Ta med anteckningar till klassen. För varje klass bör du ta med anteckningar från tidigare klasser. Du bör också ta med dina anteckningar från oberoende studier, inklusive bilder. Detta kan ge dig en kant på att ta anteckningar i klassen, som kommer att frigöra mer tid för dig att absorbera vad läraren säger.
  • Del 2 av 5:
    Fokusera i föreläsningsklasser
    1. Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass steg 4
    1. Anteckna. Medan du är i klassen måste du vara flitig över skriva anteckningar På viktiga ämnen. Allt som läraren skriver på brädet borde vara i dina anteckningar. Också, om du får veta att skriva något ner, gör det. Antag aldrig att du kommer ihåg viktiga ämnen.
    • Se även försiktiga anteckningar om uppdrag och test, det hjälper dig att förstå vad instruktören letar efter.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 5
    2. Var uppmärksam på biologiska föreläsningar. Biologi är ett komplext ämne, och föreläsningarna kan bli mycket involverade. Undvik att du använder din telefon eller chatt med klasskamrater bredvid dig. Fokusera bara på vad instruktören diskuterar.
  • Det är en bra idé att spela in föreläsningarna, men du måste ha din instruktörs behörighet i förväg.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 6
    3. Fråga frågor. Din instruktörs jobb är att hjälpa dig att lära dig. När du kämpar för att förstå något som de undervisar, tala upp och fråga dem. Du kan till och med vänta till kontorstid eller efter klassen om du är obekväma talar framför klassen.
  • Till exempel kanske du frågar "Professor, hur kopierar du en cell?"
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 7
    4. Fyll i alla läxor. Läxor ges av två skäl. Antingen din instruktör vill betygsätta det, eller de vill att du ska lära dig materialet så att de kan betygsätta dig på liknande begrepp senare. Båda är viktiga för din framgång i klassen. Ägna tid varje dag efter klassen för att göra din biologi läxa.
  • Del 3 av 5:
    Fokusera i laboratorier
    1. Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 8
    1. Läs laboratoriet i förväg. När du läser laboratoriet i förväg, vet du vad du ska vara beredd på. Se till att du förstår de begrepp och rutiner som behandlas i experimentet. Skriv ner några frågor, särskilt de som gäller säkerhet, före lab.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 9
    2. Följ säkerhetsanvisningarna. Biologi Labs används för att förstärka koncept som lärt sig i föreläsning, och förbereda eleverna för mer avancerade laboratoriearbete. Efter säkerhetsåtgärderna skyddar inte bara dig, det är ofta en del av din betyg. Dessutom reglerar de allmänna laboratorierna som din instruktör ger dig, du bör leta efter några speciella säkerhetsåtgärder som nämns i litteraturen för varje experiment.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass steg 10
    3. Välj en bra partner. Om du har privilegiet att välja din lab-partner, se till att välja någon som är där för att göra det bra. Din framgång kan hjälpas eller hindras av din partners enhet. Singel ut någon du vet är engagerad i biologi och fråga dem före tid att vara din partner.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 11
    4. Uppdela arbetet. De flesta laboratorier är utformade för att vara ett två (eller flera) personjobb. Undvik uppmaningen att göra allt, och delegera lite arbete till din partner. Om din partner verkar göra majoriteten av arbetet, lägg in och se till att du förstår begreppen. Labs är utformade för att förstärka de begrepp som omfattas av din biologi klass.
  • Del 4 av 5:
    Studera biologi effektivt
    1. Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 12
    1. Gör ett studieplan. Att sprida ut studietid är avgörande för framgång i en biologi kurs. Denna teknik håller din studerande disciplinerad och förutsägbar.Den allmänna regeln för biologi kurser är att du bör avbryta ungefär två timmars studietid för varje timmes klass.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 13
    2. Känna din inlärningsstil. Förstå vilka typer av information du behåller bäst. Du kommer inte troligen att ha kontroll över hur instruktörsföreläsningarna, men du kommer att ha kontroll över hur du studerar. Använd detta till din fördel och studera materialen på det sätt du lär dig bäst. De erkända inlärningstyperna är:
  • Visuell - du föredrar att inkludera bilder, bilder, videor, etc.
  • Auditiv - du gillar att höra information och / eller integrera musik och ljud.
  • Språklig - du lär dig information när det är i form av språk (skrivet eller talat).
  • Kinestetisk - Du är en "händer på" Learner. Rörelse och fysisk touch hjälper dig att behålla information.
  • Matematisk - Du är beroende av Logic Systems för att lära dig.
  • Interpersonal - det mesta av ditt lärande sker i en gruppinställning.
  • Intrapersonal - lärande ensam passar dig bäst.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klassen steg 14
    3. Undvik cramming sessioner. Forskning visar att cramming är ineffektiv. Att använda samma mängd studietid som sprids över dagar eller veckor tillåter din hjärna att behålla mer information än en enda CRAM-session. Fokusera på ett biologiskt koncept i taget och sprida komplicerade processer över flera sessioner. Kom ihåg att ta en studiebrytning varje fyrtiofem minuter för att vila din hjärna.
  • Till och med bara 15 minuter att studera varje dag kan du hjälpa dig att behålla informationen.
  • Granska gammalt material varje session.
  • Använd notekort för snabb, på språng.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass steg 15
    4. Delta i en studiegrupp. Att studera som en social aktivitet kan vara mycket fördelaktig. Det låter dig se olika synpunkter på biologiska koncept, och olika studiekniker. Erbjuda dig att ta saker, det kan du konstatera att du vet saker som andra i gruppen har missat.
  • I din studiegrupp, försök att förklara en biologisk process högt för alla medan de verifierar vad du säger med dina anteckningar. Då kan de låta dig veta om det finns några luckor i din förståelse.
  • Del 5 av 5:
    Grasping Basic Biology Concepts
    1. Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 16
    1. Förstå att alla organismer består av celler. Den mest grundläggande grunden för biologi är att alla organismer är sammansatta av ett antal celler som är oberoende av varandra, men fungerar som en multicellulär organism. Antalet celler varierar från enkla cellorganismer till organismer med trillioner av celler. Tänk på att inte alla celler i en organism måste vara identiska med varandra (E.g. Hjärnceller och hjärtceller).
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 17
    2. Kom ihåg viktiga molekyler. Celler fungerar genom att flytta molekyler och energi fram och tillbaka. Det finns ett antal en molekyler som är nyckeln till livet som vi känner till det. Du borde ha en förståelse för dessa biologiskt signifikanta molekyler och vad de gör. Detta kommer att göra förståelsebiologi mycket enklare.
  • Till exempel är ATP (adenosintrifosfat) energilagringsmolekylen. Det gör det möjligt för celler att lagra energi och använda den senare.
  • Bild med titeln Få bra betyg i biologi klass Steg 18
    3. Analysera ärftliga egenskaper. Ingen organism lever för alltid. Istället reproducerar organismer en generation efter en annan. Deras genetiska information passeras genom DNA (deoxiribonukleinsyra) för att styra utvecklingen av deras avkommor. Egenskaper som hjälper en organism att överleva i sin miljö gynnas och får reproduceras oftare, medan andra egenskaper dör av. Detta utgör grunden för begrepp som arv och evolution, och är centralt för biologifältet.
  • Tips

    Titta online för övningstest och frågesporter du kan ta.
  • När du studerar, gör en lista med de saker du är övertygad om att du förstår. Då fokusera på de saker du inte är så säker på.
  • Bra studievanor hjälper också dina poäng i biologiestest. Kom ihåg de få tipsen här: förstå, föreställ dig och relatera. Relaterade begrepp och idéer är den viktigaste nyckeln för att göra bra resultat i biologi, så träna det här! Du kan göra detta med saker som analogier och mnemonics.
  • Att skriva ner allt du kan komma ihåg kommer att ta tid och tålamod, men det blir värt det i slutet. Eftersom du har skrivit svaren i dina egna ord är det troligt att det kommer att stanna kvar i ditt långsiktiga minne efter att testdagen har gått, vilket innebär att du verkligen har lärt dig materialet. Denna metod är mest effektiv i biologi klasser på grund av den rena mängden material som måste memoreras och utnyttjas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande