Hur man fokuserar mer i klassen

Slacking off under klassen är inte bara en dålig vana, men det är också mycket skadligt för din betyg! Fokusering i klassen visar verkligen lärare att du är en kompetent student, men det visar också att du har en solid nivå av mognad och självkontroll, vilket kommer att vara mycket viktigt i ditt framtida liv.

Steg

Del 1 av 4:
Delta i klassen
  1. Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 6
1. Titta på läraren. Din lärare står inte bara för sin hälsa - de försöker utbilda dig. Ge dem respekt. Visa dem att de har din fulla uppmärksamhet, genom att titta på dem i ögat, och lyssnande. Försök ditt bästa att se varma. Om du känner dina ögon avvärt till något annat i rummet, fånga dig själv och fokusera tillbaka på din lärare. Din lärare ska alltid ha din fulla uppmärksamhet under klassen. Dina ögon ska inte drivas någon annanstans.

Dricks: Om du drar av, försök att dricka några flaggor av vatten, eller gå upp och gå ner i hallen. En fysisk återställning kan ofta hjälpa dig att komma i zonen mentalt.

  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 7
    2. Förstå målet. De flesta lärare berättar för klassens ämne och det mål som de syftar till att du ska lära dig. Om möjligt, skriv ner det här målet den minut du hör det. Vad är det som behöver göras idag? Vad ska du lära dig om? Hur kan du vara uppmärksam och fokuserad under den här tiden? Ange mål för dig själv och påminna dig om målet i hela klassen. På det här sättet vet du exakt vad du måste göra.
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 8
    3
    Anteckna. Genom att ta exakta anteckningar kan du "komma in i" lektionen. Känna igen nyckelpunkter som din lärare talar och lyssnar på nyckelfraser som "Det här är viktigt," "Detta är huvudidén," och "Detta kommer att vara på provet,", till exempel. Detta kan varna dig för att lyssna mer intensivt - du har något att göra och fokusera på.
  • Mål: Om din lärare normalt skriver ner lektionens mål i början av klassen, behåll det i ditt huvud och se till att du har uppnått det i slutet av lektionen.
  • Försök inte avsluta gamla anteckningar eller läxor i klassen. Gör det senare, när du har ledig tid eller annars kan du sakna nyckelpunkter.
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 9
    4. Bli involverad i klassdiskussioner. Detta är ett underbart sätt att bli en mer fokuserad, framgångsrik student. När en lärare frågar en fråga, erbjuda att svara på det. Om hon / hon frågar om en åsikt, dela din egen. Detta visar att läraren som du lyssnar intensivt under klassen och att du känner till dina saker. Detta kan också hjälpa dig att undvika de pinsamma ögonblicken, när du ringer på och du råkar inte vara uppmärksam. Också, lärare kommer att notera till college officerare att du aktivt bidrar i klassen.
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 10
    5. Ställa en fråga. Om du inte förstår något, var aldrig rädd att fråga. Detta visar verkligen din lärare som du vill lära dig och kan känna igen de saker du har svårt med. Chansen är att någon annan i klassen har samma fråga och kan ha varit rädd att fråga.
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 11
    6. Gör ditt bästa. När du går in i det klassrummet, lägg ett leende på ditt ansikte och lite förtroende i fickan. Var det bästa att du alltid kan vara, och visa din sanna potential.
  • Del 2 av 4:
    Avlägsnande av distraktioner
    1. Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 3
    1. Sitta på framsidan av klassen. Detta hjälper dig att fokusera på läraren.
    • Detta gör det också möjligt för dig att höra din lärare tydligt, vilket gör det lättare att förstå mer vad hon / hon pratar om.
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 4
    2. Undvik att sitta med vänner. Även om trängseln att sitta med dina kompisar kan vara tilltalande, försök ditt bästa för att undvika frestelsen. Chattar med vänner är att distrahera dig och få dig att förlora. Detta kommer inte bara att få dig problem, men sänker din koncentration för klassen helt och hållet.
  • Om du känner uppmaningen att prata med en klasskamrat, sitter du i en tilldelad plats, prata med din lärare om att få dina byte. Misslyckas med det, låt vännen veta (utanför klassen!) att detta inte är avsett att förolämpa dem - du behöver bara fokusera.
  • Dricks: Om dina vänner pratar, svarar snabbt på vad de säger och kommer sedan ihåg att se tillbaka på läraren och fortsätta med dina anteckningar. Håll öronen öppna för saker som "det här är viktigt" eller "lyssna" eller fraser som kan indikera en särskilt viktig del som du behöver veta.

  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 5
    3. Befria dig från andra distraktioner. Vissa av oss blir distraherade mycket lätt och distraktioner håller oss från att lära oss. Till exempel, om din vattenflaska hämtar all din uppmärksamhet, ta omedelbart bort det från ditt skrivbord.Eliminera eventuella distraktioner (även om du inte vill) Och du kommer snart att hitta din uppmärksamhet omedelbart till läraren varje klass.
  • Del 3 av 4:
    Förberedelser före klassen
    1. Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 1
    1
    Få en god natts sömn. Studenter mellan 6 och 12 år behöver 9 till 12 timmars sömn varje natt, medan de som sträcker sig i ålder från 13 till 18 behöver 8 till 10 timmar. Det är dock svårt att behålla de goda sömnvanorna. Ställ in en sängtidsrutin och gå och lägg dig på samma timme varje natt. Ditt sinne kommer inte att kunna koncentrera sig om det inte vilas...Det behöver en paus!
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 2
    2
    Ät en hälsosam frukost. Även om detta kan tyckas vara irrelevant att fokusera under klassen, ger du en näringsrik måltid på morgonen dig ny energi för dagen. Kom ihåg: En hälsosam frukost betyder inte en stor frukost. Två enkla skivor toast, färska apelsinjuice (med massa, om möjligt) och servering av a hårdkokt ägg(s) är ett exempel på en bra frukost.

    Dricks: Om du börjar med en bra frukost, kommer du att känna dig mer energisk och mindre groggy under hela dagen. Detta gör det lättare att uppmärksamma i klassen.

  • Del 4 av 4:
    Vistas fokuserad
    1. Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 12
    1. Lyssna på musik under din paus. Det är väldigt uppfriskande och det kan rensa ditt sinne mellan ämnen, vilket kan förbättra din produktivitet, men bli inte för borttagen.
    • Upbeat musik utan texter är mindre distraherande än låtar med texter, eftersom din hjärna kommer att försöka fokusera på att orden sjöng.
  • Bild med titeln fokusera mer i klasssteg 13
    2. Visualisera din framtid. Innan du går och lägger dig på natten, var noga med att använda din barndomsgåva av fantasi och tänka på var du ser dig själv i framtiden. Hur sannolikt kommer du att kunna uppnå den drömmen utan att ha tillräckliga fokuseringsförmåga. Även om din dröm inte är akademisk baserad, kanske du är intresserad av sport och musik, kom ihåg att du fortfarande behöver bra fokuskunskaper att vara, till exempel, en fotbollsspelare. Bli inte distraherad i skolan. Var en smart person och gör rätt saker.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Har aldrig någon elektronik i klassen. Om du har elektronik som en mobiltelefon eller en MP3-spelare, stäng av dem innan du går in i klassen. Du kommer att bidra till att undvika chansen att du har tagit bort din elektronik.
  • När du lämnar klassen, granska vad du har lärt dig. Se om du kan återkalla de stora punkterna i dagens lektioner, och om du förstår alla begrepp. Detta ger dig en uppfattning om huruvida du gjorde ditt jobb den dagen eller inte.
  • Sitta upp rakt och låt bli Titta på klockan som väntar på klassen för att avsluta. Detta kan märkas av läraren, och visa att du är ointresserad i lärande.
  • Kom ihåg att läxorna är viktiga, också. När du kommer hem från skolan, ta en timme att äta och vila. Då bör du börja på dina läxor och studera för de klasser du har problem i. Alternativt kan du omedelbart starta dina läxor och ta en paus senare.
  • När skolproblemen verkar överväldigande kan det vara frestande att hoppa över klassen ibland. Prata med din lärare eller skolrådgivare för att hjälpa dig att hitta en lösning.
  • Om du känner dig som att somna, be om att ta en drink med vatten eller gå på toaletten och stänk ditt ansikte med kallt vatten ett par gånger. Detta kommer att bidra till att hålla dig vaken. Men gör det inte en vana. Du borde vara väl vilad före skolan.
  • Förstå att så småningom kommer att vara över, så gör det mesta av det!
  • Om du är rädd för att ställa en fråga kan du alltid fråga läraren om läxor eller vad du inte förstod i lektionen i slutet av klassen. Om klassen inte är helt tom, var inte rädd att fråga med någon annan där. De kan vänta på att ställa en fråga också.
  • Om du fortfarande har svårt, försök att prata med din lärare om att flytta upp din plats, eller om det inte fungerar, planera ett möte med din vägledare.
  • Rensa alltid ditt sinne efter varje session och vara färskt och redo för nästa klass.
  • Popquizzer och extra arbetsbelastningar som projekt är bra sätt att få fler märken och bidra till dina myndigheter mycket. Var beredd på sådana aktiviteter genom att hålla aktuell med dina studier.
  • Ha en separat anteckningsbok för att spela in alla dina anteckningar för varje klass. På det sättet kan du hålla dem organiserade och läsbara för nästa klass.
  • Om du förlorar fokus medan du tar ett test, koppla av och bara läsa sidan.
  • Ät inte under klasserna.
  • Ta inte med några problem du måste klass. Tänk inte på alla saker du behöver göra senare den dagen. Istället fokusera på lektionen i din nuvarande klass.
  • Se till att du är välutrustade för lektionen. Du kommer inte att slösa bort tid och fråga om papper eller en penna. Du kommer att vilja ta snygga anteckningar när du ser tillbaka för att studera och inte slösa tid på att försöka ta reda på vad du tidigare skrivit.
  • Var inte för hårt på dig själv eller stressa dig själv. Fokusera på vad din lärare säger och inte dina vänner.
  • När du har avslutat ett visst ämne i skolan, när du kommer hem, frågar du själv eller skriv ut några träningsblad. Detta hjälper till att se till att du vet vad du gör.
  • Använd olika färger när du skriver. Det gör att du koncentrerar dig mer. Markera viktiga datum eller noterar att läraren gör det speciellt omnämnandet av. Chansen är att de kommer att vara på ett test.
  • När du är informerad om att du har ett test eller en quiz, skriv ner datum på färgstarkt papper och lägg det i ditt rum så att du alltid ser det som en påminnelse som du behöver studera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande