Hur får man bra betyg i test med lite studie

Studerar är inte alltid kul, men du måste hålla dina betyg oavsett vad. Om du gör ditt arbete i hela klassen behöver du mindre studera tid när dina test kommer runt. Plus, du kan använda några knep för att minimera din studietid, inklusive att hålla din hjärna skarp genom att hålla din kropp frisk.

Steg

Metod 1 av 6:
Lärande i klassen
  1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 12
1. Tänk på materialet innan du kommer till klassen. Du brukar veta vad din klass kommer att handla om att din lärare tilldelade dig någon form av material i förväg. När du kommer till klassen, tänk på vad du kommer att täcka den dagen, förbereder dig själv för tiden framåt. Denna process kommer att få dig i rätt sinnesstämning och hjälpa dig att absorbera information bättre.
  • Bild med titeln Ace English Class Steg 26
    2. Gå till lektionen. Om du är i gymnasiet, har du verkligen inte möjlighet att inte dyka upp, men på college har du ansvaret för din egen tid. Ett av de enklaste sätten att tjäna bra betyg utan att studera mycket är att visa upp till dina klasser och lyssna på vad din lärare har att säga. Det betyder inte bara att dyka upp men att vara uppmärksam också.
  • Dessutom kommer många professorer att göra närvaro och deltagande en del av din betyg. Därför att bara delta kommer att bidra till att du gör bättre betyg. Om du inte visar tillräckligt, förlorar du dessa punkter.
  • Bild med titeln Study Steg 21
    3. Sitta i den främre raden. Det kan vara frestande att sitta i bakre raden, ur din professors sikte och sinne. Men du kommer att bli bättre kunna se vad din professor skriver på brädet på framsidan, och du kommer att kunna höra henne bättre. Du kommer också att vara mindre frestad att låta ditt sinne vandra.
  • Bild med titeln studie i fem minuter före ett test steg 15
    4. Fråga frågor. Om du är förvirrad om något, var inte rädd för att ställa en fråga. Din lärare kommer gärna att kasta lite ljus på vad som är förvirrande, och andra studenter kommer sannolikt att ha samma fråga.
  • Bild med titeln studera en vecka före ett examen steg 9
    5. Vara intresserad. Det kan låta svårt att göra, speciellt om ämnet är något du inte gillar, till exempel matte. Men börja med att kväva intresse, om du måste. Psch själv upp, säger hur mycket du älskar matte. Försök att hitta delar av det som intresserar dig, även om det är en liten del. Att vara intresserad av vad du lär dig hjälper dig att ta in information mer effektivt.
  • Bild med titeln Ace English Class Steg 10
    6. Leta alltid efter huvudpunkterna. Din lärare kommer sannolikt att njuta av vad som är viktigt genom att skriva huvudidéer i styrelsen eller betona det med sin röst. Hon kan till och med upprepa de viktigaste idéerna för att se till att klassen förstår vad som är viktigt. Ständigt fråga dig själv vad de viktigaste idéerna och huvudpunkterna är, så att du använder din tid i klassen för att tänka på och absorbera idéerna.
  • Bild med titeln Ace English Class Steg 1
    7. Ta bra anteckningar. Att ta bra anteckningar betyder inte att skriva ner varje ord din lärare säger. Faktum är att det ofta betyder att du inte absorberar informationen, skriver du bara på den på sidan. Du kommer inte heller att kunna fortsätta, om du inte tar anteckningar på en dator och kan skriva mycket snabbt. Därför är det bäst att skriva ner anteckningar med några ord eller korta meningar som fångar huvudpunkterna.
  • Till exempel, om din lärare säger, "Vi pratar om verb idag. Verbs är meningen med meningen. Det finns två huvudtyper av verb, att vara och handling verb." Du kan skriva: "Verbs: Betydelse av mening. 2 typer: vara, åtgärd."
  • Det är en bra idé att använda stenografi eller förkortningar för att göra ditt skrivare snabbare, men var noga med att vara konsekvent så att du alltid vet vad du skrev.
  • Även om du kan fånga mer med en dator, har studier visat att anteckningar med hand faktiskt hjälper dig att lära dig mer än att ta anteckningar på en dator.
  • Bild med titeln studera bra steg 13
    8. Bli inte distraherad. Det är frestande att sluta vara intresserad om rummet är för varmt eller folk pratar. Kanske är dagen väldigt trevlig ute, eller du känner dig inte som att vara där. Förbinder dig att uppmärksamma. Blockera vad som distraherar dig, och fokuserar bara på vad läraren säger och klassens diskussion.
  • Allas sinne vandrar någon gång. När du befinner dig som driver bort, ta med ditt fokus tillbaka till vad din lärare säger.
  • Om du absolut inte kan fokusera eller du befinner dig och ska sova, försök att gå på toaletten för en kort paus för att stänka vatten på ditt ansikte, om din lärare låter dig.
  • Bild med titeln Studie Poesi Steg 3
    Bild med titeln Studie Poesi Steg 3
    9. Skriv eller granska dina anteckningar efter klassen. Om du skriver dina anteckningar, försök skriva in dina anteckningar när du kommer hem. Att skriva dem kommer att förstärka informationen i din hjärna, vilket hjälper det att hålla sig längre. Om du skrev dina anteckningar i klassen, försök att läsa dem när du kommer hem.
  • Metod 2 av 6:
    Gör dina läxor
    1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 16
    1. Göra ett schema. När du får läxa uppdrag, schema i tid för var och en av dem. Hålla fast vid ditt schema, så att du alltid får dina läxor gjort i tid.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 11
    2. Gör dina läxor. Dina läxor räknas för en del av din betyg, så att vända sig i dina läxor är viktig. Men gör inte bara tillräckligt med arbetet att passera. Ta faktiskt tid att arbeta genom uppdraget. Din läxa och läsning är ett sätt att förstärka det du lär dig i klassen, och om du tar dig tid att lära det effektivt nu, kommer du inte ha så mycket att studera att göra senare.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 9
    3. Läs kritiskt. Skal inte bara genom din lärobok. Läs varje mening noggrant, ta in informationen. Om du har svårt att uppmärksamma, försök läsa det högt för dig själv eller en vän. Ta lite tid att titta på vad de viktigaste idéerna är. Det kan hjälpa dig att ta anteckningar på de viktigaste idéerna, så att du har en allmän översikt. Plus, skriver ner kommer att bidra till att förstärka informationen.
  • Bild med titeln Studie English Literature Steg 27
    4. Organisera dina anteckningar, läxor och tester. Ha en mapp eller bindemedel för varje klass och behåll dina anteckningar, läxor och tester som organiseras efter avsnitt och datum. På det sättet vet du var allt material på ett ämne är, och du kan dra dem ut för att se över senare.
  • Metod 3 av 6:
    Studerar på ditt bästa
    1. Bild med titeln studie i fem minuter före ett test steg 5
    1. Få de hårda ämnena ur vägen först. Du kommer att arbeta med det när din hjärna är fräschare, vilket gör det lättare än om du försökte göra det när din hjärna är trött. Också, när du får det ur vägen, känner du att du har gjort något stort. Dessutom kommer ditt andra arbete att tyckas lättare efter de hårda sakerna.
  • Bild med titeln Studie för ett geografi examen steg 15
    2. Ta raster. Att studera för länge utan pauser kan bära dig ner. Dessutom kommer du att sluta absorbera information också. Var noga med att ta regelbundna raster minst en gång i timmen. Gå upp och gå runt. Få en kopp te. Hoppa jacks, eller prata med en vän i några minuter. Ta bara en mental paus, och du blir mer beredd att hoppa tillbaka i.
  • Bild med titeln Study Steg 23
    3. Förhalna inte. Även om du behöver ta pauser, när det är dags att studera, behöver du studera. Do doodle, eller skriv slumpmässiga anteckningar i marginalerna. Faktiskt komma ner till jobbet när du ska, och du kommer att skära ner betydligt på din studietid.
  • Bild med titeln Skapa en grundläggande studiehandledning Steg 2
    4. Hoppa över ämnen. I stället för att försöka studera ett ämne i timmar, hoppa från ämnet till ämne, speciellt om du har flera test framåt. Försök till exempel flytta motiv när du tar en paus. Denna typ av studie håller dig mer intresserad av vad du lär dig, hjälper dig att lära dig vad du behöver veta snabbare.
  • Metod 4 av 6:
    Studerar för test mer effektivt
    1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 2
    1. Använd en studiehandledning eller kursplanen för att göra en plan. Om du inte har någon, måste du använda dina klassanteckningar eller lärobok för att bestämma din plan. I grund och botten behöver du en översikt över vad du behöver för att täcka för testet. Du kan göra en skiss genom att använda huvudrubrikerna i din lärobok eller använda de viktigaste koncepten du täckte före denna tentamen.
    • När du har alla koncept måste du täcka, avsätta en viss tid för att täcka var och en, baserat på hur mycket tid du vill spendera totalt täcka tentamen.
    • Du behöver inte ge samma tid till varje koncept. Om du vet ett koncept bättre än ett annat, fokusera mer tid på den du inte vet. Om ett koncept är mer komplext, kan det behöva mer tid än andra begrepp.
  • Bild med titeln Studie English Literature Steg 4
    2. Granska dina anteckningar. Ett av de bästa sätten att studera för ett test är att granska ditt klassmaterial. Läs över de anteckningar du har tagit i klassen. Skumma genom rubrikerna i kapitlen du läser i tiden före denna tentamen för att säkerställa att du täcker allt du behöver göra. Men försök inte att läsa kapitel, som det tar mer tid än du måste studera för testet.
  • Bild med titeln Studie för ett geografi examen Steg 17
    3. Har diskussionsgrupper. Arbeta med dina vänner att studera mer effektivt. Det är roligare att arbeta i en grupp, och så länge du stannar på ämne kan det vara mycket effektivt. Att diskutera idéer engagerar dig i materialet, vilket gör det lättare för att du ska absorbera information.
  • Till exempel, om du försöker studera en bok för ett test, försök använda en online studie guide till Spark Diskussion med dina vänner. Du hittar diskussionsfrågor för de flesta klassiska litteraturverk.
  • För något som matte, försök med att ha mini tävlingar. Ta ett problem, och se vem som kan lösa det snabbast. Om någon har problem, gå igenom problemet med honom eller henne för att hjälpa henne att förstå det. Oavsett om du gör det förklarar eller behöver förklaringen, stelnar du informationen snabbare.
  • Bild med titeln Ha kul medan du studerar Steg 29
    4. Anslut idéer. De flesta försöker lära sig genom att använda Rote-memorisering - det vill säga, de läser något om och om tills det sticks. Ett effektivare sätt att lära sig är att ansluta vad du lär dig nu till något du redan vet. Genom att dra den in på din webbsida, gör du det snabbare.
  • Till exempel, säg att du försöker lära dig ett djurs cirkulationssystem. Du kan jämföra kroppens delar till ett tågsystem, där huvudstationen är hjärtat, medan de stora tågrutterna flyttar från stationen är artärerna och de som rör sig till stationen är venerna.
  • Bild med titeln Ha roligt medan du studerar steg 15
    5. Prova flashcards. Om du hittar nätverksidéer fungerar inte för dig, försök Flashcards för att hjälpa din rote memorization. Flash-kort hjälper dig att lära dig eftersom de tvingar dig att upprepa konceptet om och om igen. Dessutom tillåter de dig att fråga dig om ämnet.
  • Skriv bara ett ord eller något du behöver lära dig på ena sidan, och skriv sedan definitionen eller vad som är anslutet till det konceptet på andra sidan. Flashcards fungerar bäst med studiekoncept som har två delar, till exempel ord och definitioner, evenemang och datum, eller namnet på en ekvation och ekvationen.
  • Ett annat sätt Flashcards kan hjälpa till är att de låter dig studera precis vad du inte vet. När du definitivt har lärt dig ett koncept eller ett ord, kan du ta ut det av uppsättningen av kort, med fokus på din tid på att lära dig vad du inte vet.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 8
    6. Fokusera din studie om vilken typ av test du tar. Till exempel, om du behöver komma ihåg datum, blir flashcards effektivare. Om du försöker lära dig hur man gör problem, är det sannolikt att arbeta genom träningsproblem det mest effektiva sättet att studera. Om du försöker lära dig koncept eller studerande litteratur för en uppsatsexamen, kan det vara det mest effektiva sättet att studera.
  • Metod 5 av 6:
    Tar test bättre
    1. Bild med titeln Skapa en grundläggande studiehandledning Steg 1
    1. Skriv ner fakta. Om du behöver komma ihåg en uppsättning fakta för testet, skriv dem på toppen av testpapperet så snart du får börja skriva. På det sättet vet du att du inte kommer att glömma dem medan du tar provet.
  • Bild med titeln Studie för en geografi examen Steg 3
    2. Läs alltid anvisningarna. Anvisningarna kan berätta hur länge dina svar måste vara eller till och med hur många frågor du behöver svara. Det är viktigt att läsa anvisningarna försiktigt, eller du kan förlora enkla poäng.
  • Bild med titeln Ha kul medan du studerar Steg 33
    3. Tid själv. Se till att du har tillräckligt med tid för alla delar av testet. Ta ett ögonblick i början att titta igenom testet och se vad du har framåt. Om du har uppsatsfrågor, se till att du inte spenderar så mycket tid på andra delar av testet som du inte har tid för uppsatsfrågan. Håll ett öga på din tid i hela provet.
  • Bild med titeln Ha kul medan du studerar steg 23
    4. Arbeta till dina styrkor. Om du vet att du är bäst på kort svar, börja med de här frågorna först. På det sättet vet du att du kommer att ha svarat på de frågor som du är bäst på, vilket ger dig de flesta poäng.
  • Bild med titeln Studie English Literature Steg 1
    5. Läs frågor noggrant. Ibland kommer din lärare att orda frågor på ett särskilt förvirrande sätt. Se till att du vet exakt vad frågan frågar innan du svarar. Med andra ord vill du inte hoppa till ett svar efter att ha bara läst några ord av frågan.
  • Bild med titeln Gör en fallstudie Steg 2
    6. Kontrollera om du förlorar extra poäng för felaktiga svar. På vissa test får du bara inte poängen om du svarar felaktigt. På andra test får du inte poängen om du hoppar över frågan, men om du svarar felaktigt får du extra poäng avtagna. I det första fallet, gissar du på flera val ingen skada och kan hjälpa dig. I det andra fallet kan du förlora fler poäng än du får med gissning.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 5
    7. Vet hur man svarar på flera valfrågor. Flera valfrågor kan göra det lättare för dig att svara på frågan. Du behöver inte faktiskt leverera svaret, eftersom svaret redan är där som ett av valen. Men ibland kan de vara svåra eftersom två svar verkar för liknande.
  • När du har läst igenom frågan bestämmer du vad du skulle svara innan du tittar på svarval. På det sättet kommer du inte att svängas av andra svar innan du kommer till en slutsats. Om ditt svar är där, välj det och fortsätt. Om det inte är, läser du frågan om du läser det fel.
  • Om du har problem med att bestämma, eliminera de dumma eller löjliga valen. Ofta är ett eller två av svaren uppenbarligen fel. Sätt en linje genom dem så du behöver inte överväga dem längre.
  • Om du fortfarande inte kan bestämma mellan de andra svaren, välj en och fortsätt, så länge du inte straffas för gissning.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 6
    8. Jot ner en snabb skiss för längre frågor. Om du behöver svara på en uppsatsfråga, gör en snabb skiss först. Bara se till att du vet vilka huvudidéer som går in i din uppsats och hur du ska organisera dem. Det kommer att göra ditt skrivande att gå mer smidigt.
  • Bild med titeln studera en vecka före ett examen steg 13
    9. Kontrollera dina svar i slutet. Om du har tid i slutet, gå tillbaka igenom och kolla ditt arbete. Om du tar en matteexamen, titta över ditt arbete för att se till att du inte gjorde ett dumt misstag. Kontrollera också att du inte missade några frågor, som det är ett enkelt sätt att förlora poäng.
  • Metod 6 av 6:
    Ta hand om dig själv
    1. Bildbeteckningen uppför sig i klassen Steg 17
    1. Få tillräckligt med sömn. När du vilas, behåller du mer information än när du är trött. Därför, genom att bara få tillräckligt med sömn varje natt, behåller du mer information, minskar ditt behov av studietid.
  • Bild med titeln studera bra steg 17
    2. Ät rätt mat. Din kropp kan bättre fungera när du matar den bästa matarna. Hoppa över sugary skräpmat och hålla fast med fyrkantiga måltider som inkluderar magra proteiner, frukter och grönsaker och hela korn. Din hjärna kommer att fungera bättre när du matar det bättre.
  • Bild med titeln studera bra steg 16
    3. Drick ditt vatten. Precis som resten av din kropp, behöver din hjärna vatten för att fungera ordentligt. Att hålla sig hydratiserade kommer att hålla din hjärna som fungerar bäst, så var noga med att få tillräckligt med vatten varje dag.
  • Du kan räkna te, kaffe och juice i ditt vattenintag. Kom bara ihåg att juice är sugary, så drick inte för många uns juice. Försök lägga till frukt till vatten för att infusera det med smak och gör det mer lockande.
  • Även om standardregeln är att dricka åtta glas vatten om dagen, kan du behöva mer. Kvinnor behöver i allmänhet ca 9 koppar vatten om dagen, och män behöver ca 13 koppar.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 7
    4. Få regelbunden motion. Precis som träning aktiverar din kropp, det aktiverar också ditt sinne. Det får ditt blod som flyter, vilket ökar blodet till din hjärna. Försök att komma i åtminstone lite träning varje dag. Försök till exempel ta en kort promenad eller jogga när du tar studieavbrott. Du kommer tillbaka och redo att komma tillbaka till jobbet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande