10+ Beprövade tips som hjälper dig att essera ett test

Vi har alla varit där: En lärare meddelar ett kommande test, och du börjar oroa dig för hur du ska göra. Kanske du känner dig oförberedd, eller kanske vill du bara se till att du utför så bra som möjligt. Hur som helst är den goda nyheten att du redan är på vägen till en A - du är här, letar efter information om hur man spikar det testet! Oavsett om du har gott om tid kvar för att studera eller du är nere till tråd, kan vi hjälpa dig att sätta upp dig för framgång.

Steg

Metod 1 av 14:
Ta anteckningar i klassen.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 1
1. Din instruktör brukar täcka testmaterial under klasstiden, så var uppmärksam på vad de säger. Få en bra anteckningsbok som du bara använder för den klassen, och hanterar viktiga datum eller fakta. Din lärare nämner för hand. Om din lärare upprepar något, skriver det på brädet, eller ger en särskild tonvikt, var noga med att lägga det i dina anteckningar eftersom det kommer att bli viktigt att komma ihåg.
  • Använd kulapunkter och symboler för att hjälpa till att ta anteckningar snabbare så att du inte saknar någon information och skriv så snyggt som möjligt. Du vill inte kämpa för att läsa ditt eget skrivande senare!
  • Försök skriva dina anteckningar i en flödesschema eller konceptkarta så att du kan hålla liknande idéer och ämnen tillsammans.
  • Om du saknar något i dina anteckningar, fråga en annan klasskamrat eller din instruktör efter klassen för att gå över vad du missade.
Metod 2 av 14:
Fråga din lärare vad du kan förvänta dig.
  1. Bild med titeln Ace Ett test Steg 2
1. Om du fortfarande är säker på vad du testet täcker, vänta tills efter klassen och prata med din lärare. Låt dem veta att du är lite förvirrad och fråga vilka ämnen du borde studera. Du kan också fråga vilka typer av frågor som kommer att vara på provet så att du kan hitta liknande övningsfrågor. Din lärare vill se dig lyckas i klassen, så de kommer att peka dig i rätt riktning.
  • Din lärare kan till och med dela ut studieguider eller träna tentor så att du kan se frågor som liknar dem på det faktiska testet.
Metod 3 av 14:
Granska klassmaterialet varje dag.
  1. Bild med titeln Ace Ett test Steg 3
1. Medan det kan verka som Overkill, behåller du mycket mer information om du studerar varje dag. Lägg åt tid där du inte blir distraherad så att du kan organisera dina anteckningar och gå över testmaterialet. Läs igenom dina klassnoteringar så att du kan uppdatera ditt minne på nyckelvillkor eller formler.
  • Om du har krävt läsningar, ta anteckningar på texten så du kommer ihåg det bättre.
Metod 4 av 14:
Fokusera på de ämnen du inte vet.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 4
1. Titta igenom dina anteckningar och skriv ner allt du fortfarande är förvirrad av på ett annat papper. Som du studerar, skumma genom din lärobok eller föreläsningar för att hitta informationen om de ämnen som du är minst bekant med. När du hittar ämnena, var noga med att skriva ner datum, namn och andra viktiga begrepp som kan visas på ditt test.
  • Skriv ner alla provämnen på Flashcards och gå igenom dem varje dag. När du blir förvirrad av ett ämne, lägg korten på toppen av stapeln så att du vet att du måste fokusera på dessa områden först.
  • När du blir mer bekant med ett ämne, försök ta en 1- till 2-dagars paus från att granska det. När du kommer tillbaka till det, se om du fortfarande kommer ihåg all information.
Metod 5 av 14:
Ta övningstest.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 5
1. Din lärare kan redan ge dig övningstest, men om inte, är du tvungen att hitta lite online. Behandla övningstestet som om det var den riktiga saken. Använd inte dina anteckningar och ställ in en timer så att du kan bli van vid att svara på frågorna. När du har avslutat träningstestet, kolla dina svar för att se vad du har fel. Granska dina anteckningar för alla ämnen eller frågor du kämpade med.
  • Öva tentor är ett bra sätt att eliminera stress från det faktiska testet, eftersom du blir van vid tidkrisen och ämnen som omfattas.
  • Om du inte kan hitta en övning, gör du en egen. Kontrollera din lärobok för frågor i slutet av kapitlet och skriv dina egna frågor baserat på dina anteckningar eller klassdiskussioner.
Metod 6 av 14:
Skriv nyckelkoncept i dina egna ord.
  1. Bild med titeln Ace Ett test Steg 6
1. Omskrivning hjälper dig att tänka kritiskt och kom ihåg information bättre. Välj ett ämne från dina anteckningar eller lärobok och skriv det på toppen av en ny sida. Ta några minuter att skriva ner all information du kommer ihåg om ämnet så att du kan se hur bra du förstår det. Om du kämpade med att komma med någonting, gå tillbaka till din lärobok, föreläsningar och anteckningar att granska informationen.
  • Var noga med att kontrollera vad du skrev för noggrannhet också. Även om du tror att du kommer ihåg något bra, se till att det är rätt information.
  • Försök skriva informationen som om du lärde den till någon annan. På det sättet kan du få en bättre, mer förenklad förståelse för det också.
Metod 7 av 14:
Bilda en studiegrupp.
  1. Bild med titeln Ace Ett test Steg 7
1. Att studera i en grupp låter dig jämföra anteckningar, ställa frågor och diskutera förvirrande koncept så att du kan se vad du ska fokusera på. Plocka någonstans tyst och fri från distraktioner, som biblioteket eller någons hem, för att vara värd för din studieperiod. Prata om vilka ämnen du alla kämpar med och prioriterar de först medan du studerar.
  • Gör en studiehandledning för gruppen med provfrågor från boken eller online.
  • Försök att ta vändningar som förklarar ämnen till varandra så att du inte behöver läsa så mycket på egen hand.
  • Ta några 10 minuters pauser medan du studerar så du har lite tid att koppla av och ha kul med dina klasskamrater.
Metod 8 av 14:
Få en god natts sömn före provet.
  1. Bild med titeln Ace Ett test Steg 8
1. Din hjärna behöver vila före ett stort test, och sömn kan till och med hjälpa dig att komma ihåg de begrepp du just studerat. Försök att undvika att äta eller ha koffein precis innan du går och lägger dig så att du har en lättare tid som sover. Begränsa med din telefon eller annan elektronik eftersom ljusa skärmar kan hålla dig vaken. Gör ditt rum så mörkt som möjligt innan du klättrar i sängen och får lite vila.
  • Om du fortfarande har mycket i åtanke innan du går och lägger dig, försök meditera eller läsa en bok för att lugna dig och känna dig avslappnad.
Metod 9 av 14:
Ät en hälsosam frukost på morgonen.
  1. Bild med titeln Ace Ett test Steg 9
1. Du kanske har hört det kallas den viktigaste måltiden på dagen, men det är ännu mer när du har ett test för att fokusera på. Försök med lite havremjöl eftersom det kan hjälpa dig att ge dig den mentala energin att komma igenom morgonen. Du kan också prova mandel, yoghurt och frukt för att hålla dig energiserad. Till och med bara ett äpple 30 minuter innan ditt test kan hjälpa dig att hålla dig vaken och redo för tentamen.
  • Ät en balanserad kost med frukt och grönsaker eftersom det kan hjälpa dig att betala bättre uppmärksamhet medan du tar provet.
Metod 10 av 14:
Psch själv med positiva bekräftelser.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 10
1. Om du fortsätter att berätta för dig att du inte kommer att göra bra på provet, kan du sätta dig i en negativ tankegång. Istället, säg saker som "Jag förberedde mycket för det här testet och jag ska göra det bra på det," eller "Jag vet att jag är smart och jag kommer att kunna skicka det här."Genom att bygga upp dig, kommer du att känna dig mer självsäker och kommer inte vara lika nervös medan du tar provet.
  • Försök att undvika att prata negativt till andra studenter också. Till exempel, berätta inte för dina klasskamrater att du är nervös eller att du inte tror att du studerat nog.
Metod 11 av 14:
Försök att titta över hela testet direkt.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 11
1. Du kanske inte vet hur man ska budgetera din tid för varje fråga om du inte vet vad som är på provet. Skanna igenom allt materialet på testet så att du kan se vilka typer av frågor och ämnen som det täcker. Notera eventuella uppsatser eller frittskrivningsfrågor eftersom de tar upp mer tid. När du har fått en uppfattning om hur länge testet är, vet du var du ska fokusera din uppmärksamhet.
Metod 12 av 14:
Läs igenom varje fråga noggrant innan du svarar.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 12
1. Se till att du har en fullständig förståelse för frågan så att du inte misstänker det och gör ett misstag. När du har läst frågan, gissa vad du tycker att svaret kan vara innan du tittar på några alternativ. Kolla sedan på dina val för att se om någon av dem anpassa sig till vad du tycker att svaret kan vara.
  • Om du är förvirrad av en fråga om testet, fråga din lärare för förtydligande. Chansen är en annan av dina klasskamrater kan också vara förvirrad.
Metod 13 av 14:
Börja med de enklaste frågorna.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 13
1. Leta efter nyckelord eller villkor i frågorna och svaren för att se om du är bekant med konceptet.Om du ser något som du positivt vet, fyll i svaret genast så att du inte behöver komma tillbaka till det senare. Om du blir förvirrad eller du inte vet svaret, oroa dig inte. Hoppa bara över frågan för nu och kom tillbaka till det i slutet när du har mer tid att fokusera på det.
  • De rätta svaren på en multipelvalsexamen är vanligtvis grammatiskt korrekta eller har liknande ord som frågan.
  • Ord som "nej", "aldrig," "alltid," och "bara" i sanna eller falska frågor är vanligtvis falska.
Metod 14 av 14:
Kontrollera ditt arbete när du är klar.
  1. Bild med titeln Ace ett test steg 14
1. Det kan vara väldigt lätt att göra ett dumt misstag när du stressar över ett test. När du har slutfört ditt test, gå tillbaka genom dina svar om du har tid att se till att de fortfarande ser rätt ut. Om du märker ett misstag eller något felaktigt, fixa det innan du tar emot testet i. När du tror att du har svarat på allt korrekt, vänd sedan ditt test.
  • Även om du inte får rätt svar kan du fortfarande få delkredit om du visar ditt arbete och tankeprocess.

Tips

Bli inte stressad om dina klasskamrater vänder sig i sitt test före dig. Ta dig tid för att du ska göra ditt bästa och svara på frågor noggrant.
  • Prata med din lärare om du har problem i klassen för att se hur du kan förbättra.
  • Varningar

    Aldrig fuska på ett test eftersom du kan få i allvarliga problem med din skola.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande