Hur man skapar bra studievanor för tentor

Med goda studievanor kan du minska din stress och ta prov och tentor med förtroende. Medan byggnadens varaktiga studievanor kan verka hårt först, snart är din nya Bra vanor kommer att vara en del av din rutin. Du kan skapa bra studievanor för tentor genom att först skapa en studierutin och lära dig ditt kursmaterial. För att bättre dina studievanor kan du använda bra studera strategier för att hålla sig på spår och använda din inlärningsstil för att studera bättre.

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in rutinen
  1. Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 1
1. Ange en daglig studietid. Att studera för ett test börjar bra innan du når examensdagen. Du bör avsätta tid varje dag för att studera så att du kan lära dig det material du förväntas veta.
  • Dagliga studie sessioner behövs för att hålla materialet färskt i ditt sinne och att ge dig tid att göra förbindelser mellan begrepp.
  • Om du har andra läxor kan du bestämma dig för att göra det under din angivna studietid eftersom det hjälper dig att förstå materialet.
  • Genom att reservera en viss tid varje dag för att studera kan det vara lättare att fokusera, för du behöver inte oroa dig för några andra prioriteringar som konkurrerar om din uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 2
    2. Ordna ditt studieutrymme för att främja lärande. Välj ett område som är rent, väl upplyst och fritt från distraktioner så att du kan fokusera på dina studiematerial. Göra en vana att studera på samma plats varje dag.
  • Undvik att sitta framför TV: n eller runt en upptagen del av ditt hem.
  • Vissa människor gillar att studera i biblioteket eller kaféet, men det kan inte fungera för dig om du enkelt distraheras av rörelse eller ljud.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 3
    3. Samla dina material innan du börjar. Du vill inte komma igång på din studieperiod för att bli spärrad genom att inte ha det du behöver. Se till att du har dina texter, anteckningar, skrivredskap, highlighters och andra nödvändiga leveranser.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 4
    4. Stäng av din elektronik. Elektroniska enheter är en stor distraktion, så kom ihåg att stänga av telefonen och tv. När du behöver använda din dator under din studieperiod, håll dig borta från sociala medier, e-post och off-topic webbplatser.
  • Håll din mobiltelefon bort från dig, eftersom den kommer att distrahera dig. Kontrollera bara dina e-postmeddelanden eller meddelanden efter att ha studerat, under paustid.
  • Ladda din mobiltelefon medan du studerar. Din mobiltelefon behöver extra boost, och du kommer att vara glad att din telefon är borta från dig.
  • Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 5
    5. Använd en anteckningsbok eller planera för att spåra dina uppdrag. Skriv ner termin, veckovis och dagliga mål för att hålla reda på vad du behöver för att studera. Till exempel kan du lista alla dina tentor för en kurs på din semesterplan, sedan bryta ner dina veckovisa studie sessioner som leder till varje tentamen. Därifrån kan du göra en daglig att göra-lista.
  • Du kan också använda en väggplanerare och lista för att hålla reda på uppdrag och vad du planerar att studera varje dag.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 6
    6. Skapa en studieplan. Göra en tidtabell För provdagar genom att markera datumen på kalendern i din planerare, kalender eller anteckningsbok. Arbeta bakåt för att planera hur du kommer att studera för tentamen. Till exempel, ange de dagar du vill fokusera på det ämnet, och vilka sektioner du kommer att granska varje dag.
  • Det är okej för din plan att vara en allmän kontur. Låt inte din planering slösa den tid du planerar att använda för att studera.
  • Bryta informationen ner så att du bara tar itu med lite varje dag. Det kan hålla dig från att känna sig överväldigad, och det blir lättare att belöna dig själv kontinuerligt för att hålla fast vid din plan.
  • Del 2 av 4:
    Lära sig materialet
    1. Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 7
    1. Läs kursmaterial och texter. Du borde ha en lärobok för varje kurs, och din instruktör kan också tilldela andra böcker eller artiklar för dig att läsa. Skumma inte texterna eller läsa en sammanfattning. Bra studievanor kräver att du läser alla de tilldelade texterna.
    • Om du kan, markera de viktiga delarna av texterna.
    • Forskning allt du inte förstår och tittar upp förvirrande ordförråd. Gör dig själv en flashcard på plats så att du får det för senare.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 8
    2
    Ta och granska anteckningar, fyllning i luckor med din egen forskning. Under lektionen och När du läser Kursmaterialet, skriv ner de viktigaste punkterna och ämnena du vill fortsätta undersöka senare. När du kommer hem från skolan är det en bra idé att gå igenom dina anteckningar från dagen och försöka fylla i några luckor där du saknade saker eller inte riktigt förstod. När du studerar för dina tentor, kolla upp information som inte är tydlig för dig så att du kan få mer information.
  • Det är avgörande att du granskar informationen under veckorna och dagarna som leder fram till tentamen. Ju mer du återkommer informationen desto mer blir det internaliserat och lättare att komma ihåg.
  • Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 9
    3. Spela in dina klassföreläsningar på en digital inspelare eller din telefon. Du kan då lyssna på inspelningarna så ofta du behöver så att du förstår materialet. Du kan också fylla i luckorna i dina anteckningar.
  • Kontrollera med din lärare eller professor för att se till att det är okej att spela in föreläsningen.
  • Använd inte detta som en ursäkt för att inte ta anteckningar under klassen. Du bör fortfarande ta anteckningar för att hjälpa dig att lära sig materialet.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor steg 10
    4
    Gör dig själv flashkort. Flashcards är ett bra sätt att studera ditt material, särskilt ordförråd, nyckelpunkter och listor. Du kan till exempel lägga vetenskapliga processer, matematiska formler eller historiska siffror som du behöver veta på Flashcards.
  • Försök använda indexkort för att göra dina flashkort eller skära upp ett papper.
  • Dessutom kan du använda ett onlineverktyg som quizlet eller kahoot för att skapa flashcards och träna quizzer.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 11
    5
    Tänk på kartor. Mind Maps är grafiska illustrationer av ditt ämne och ett bra minne verktyg att använda, särskilt under tentor. Till exempel kan du skapa en webb som ansluter de idéer du studerar, eller skapar en doodle baserat på dina anteckningar. Var kreativ i hur du ordnar dina anteckningar när du gör din sinne karta.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor steg 12
    6. Be någon att quiz du. När du kommer närmare din tentamen, fråga en förälder, vän eller din lärare att quizera dig över informationen. Du kan skapa exempel frågor för dem att fråga dig, få dem att fråga dig från översynen, eller låt dem fråga dig från dina anteckningar. Detta visar dig om du behöver granska några ämnen före den faktiska tentamen.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 13
    7. Justera dina studievanor beroende på typ av tentamen. Du kan ta ett multipelval, fylla i-the-blank, uppsats, kort svar eller en annan typ av tentamen. Många tentor innehåller mer än en typ av fråga.
  • För en multipelvalsexamen, gör listor och tabeller, vet skillnaderna mellan begrepp och ord, och know-how-ämnen är relaterade till varandra.
  • För en in-the-blank examen, fokusera på dina anteckningar eftersom de flesta lärare tar sina frågor från de anteckningar som de tillhandahåller. Du borde förvänta dig att din lärare ska ta bort ett viktigt ord eller ord från en mening, till exempel en term, datum, fras eller historisk figur.
  • För en uppsats eller kort svar, var uppmärksam på vad din instruktör betonas i klassen. Skriv ut vad du vet om det här ämnet och gör ytterligare forskning om det behövs. Använd kursplanen, studiehandboken och textbokens sammanfattning av materialet för att göra en lista över möjliga frågor. Skapa en studielista för varje möjlig uppsatsfråga.
  • Del 3 av 4:
    Att hjälpa dig att studera bättre
    1. Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor steg 14
    1. Ta en paus ungefär halvvägs genom dina studie sessioner. Gå upp och gå runt, gå bort från ditt studieutrymme. Du kan ta ett mellanmål, gå en kort promenad, eller göra några sträckor. Försök att rensa ditt sinne så att du kan börja fräsch när du går tillbaka till ditt studieutrymme. Din paus borde vara i 5-15 minuter, beroende på hur länge du studerar.
    • Vissa människor drar nytta av kortare, mer frekventa raster.
    • Du bör också ta en paus när du känner dig frustrerad.
    • Om du studerade med en dator eller annan elektronisk enhet, använd inte enheter under dina raster. Dina ögon kommer tacka dig!
  • Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 15
    2. Söka handledning om du kämpar med materialet. Du kan gå till din lärare, en klasskamrat eller dina föräldrar för handledning. Du kanske till och med vill anställa en privat handledare. Att få lite extra hjälp är normalt, så fråga frågor så snart du känner dig själv.
  • Många skolor erbjuder gratis handledning från lärare eller kamrater.
  • Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 16
    3. Gå med i en studiegrupp. Studiegrupper Dela anteckningar, tankar och idéer. Att arbeta i en grupp gör att du kan studsa idéer från dina kamrater. Du kan hjälpa varandra bättre att förstå begrepp som kan vara svåra att lära sig själv. Bonding med någon som delar dina kamp, ​​förhoppningar, och mål är mycket inspirerande. Du kan ömsesidigt mentor och quiz varandra och övervaka utförandet av schemalagda uppgifter. Känslan av kollektivt ansvar gör eleverna mindre benägna att lata och skjuta dem för att göra samordnade ansträngningar på väg till pedagogisk framgång.
  • Leta efter en studiegrupp på din skola.
  • Besök det lokala eller skolbiblioteket för att hitta poster om studiegrupper på anslagstavlan.
  • Be dina vänner att bilda en studiegrupp med dig.
  • 4. Lära materialet till någon annan. Ett av de bästa sätten att förstå och behålla material är genom att undervisa det till någon annan! Arbeta med en vän i samma klass, eller lära koncepten till dina föräldrar eller syskon. Du kan till och med handledare en yngre student i ämnet om du känner dig säker på din förståelse av materialet. Deras frågor kan hjälpa dig att tänka på materialet på nya sätt.
  • Bilden med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 17
    5. Belöna dig själv för att träffa dina studiemål. Planera en liten belöning för varje dag du studerar, till exempel tid som spelar ditt favoritspel, en bit godis eller pengar för att lägga åt sidan för något du verkligen vill ha. Tänk på veckovisa mål för att träffa varje daglig mål den veckan, som några timmar med dina vänner eller en helgsläck.
  • När du börjar, bifoga din belöning till ditt beteende, som att studera varje dag, snarare än resultatet, vilket skulle vara din betyg.
  • Fråga dina föräldrar eller rumskamrat för att hjälpa dig med belöningarna. De kan kanske ge dig en ersättning för att träffa dina studiemål, eller de kunde hålla fast på godis och ge dig en bit när du tjänar det.
  • 6. Hantera din stress som leder fram till tentamen. Det kan vara lätt att känna sig överväldigad och nervös före en tentamen. För att minska stressen, gör en trevlig och avkopplande aktivitet, till exempel yoga, meditation, eller utövande. Du kan också lyssna på lugnande musik, spendera tid med dina vänner, färg eller läs.
  • 7. Undvik att cramming natten innan. Cramming natten innan en tentamen inte har bevisats förbättra betyg. Istället ta tid att förbereda under veckorna och dagarna före tentamen. Natten innan, borde du äta en hälsosam måltid och se till att få 7-8 timmars sömn. Dessa strategier är ett mycket bättre alternativ för att förbereda dig för provet än cramming.
  • Del 4 av 4:
    Använda din inlärningsstil för att studera bättre
    1. Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 18
    1. Inkorporera bilder om du är en visuell elev. Leta efter visuella representationer av vad du lär dig, till exempel bilder av en historisk figur, en karta för geografi eller illustrationer av en cell för cellbiologi. Du kanske vill kolla dokumentärer online.
    • Andra bra alternativ är att färgkod dina anteckningar, använd en highlighter, rita diagram, eller skissa ut vad du lär dig.
    • Använd mnemonics och mental imager för att hjälpa dig att återkalla vissa regler och formler. Till exempel, i Math, kan du använda akronym Pemdas (parentes, exponenter, multiplikation, division, tillägg, subtraktion) för att komma ihåg orderingången i en ekvation.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 19
    2. Lyssna på musik eller en audiobook om du är en auditiv elev. Musik kan hjälpa ditt sinne fokus medan du läser, eller du kan försöka hitta din text som en audiobook. Vissa läroböcker inkluderar digital åtkomst till en ljudfil eller till och med inkludera en CD. Om du läser en roman för klass, leta efter ljudversionen.
  • Du kan också försöka läsa dina anteckningar högt eller förklara vad du lär dig högt för någon annan.
  • Bild med titeln Skapa bra studievanor för tentor Steg 20
    3. Bygg rörelse i dina studie sessioner om du är en kinestetisk elev. Vissa ämnen, som vetenskap, är lättare att para med rörelse eftersom du kan bygga modeller av vad du studerar. Du kan alltid hänga upp en whiteboard eller affischbräda i ditt rum, sedan stå på det medan du skriver ut de viktiga begreppen eller skapa ett diagram över vad du lär dig. Detta gör att du kan flytta när du behandlar informationen, som hjälper dig att lära dig.
  • Andra stora alternativ inkluderar rollspel, vilket gör en modell eller skapa en representation av vad du lär dig.
  • Hur kan jag klara av testande ångest?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Jai flickerJai Flickeracademic Tutor

    Provstudieplaner

    Prov veckovis studieplan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Sample månadsstudieplan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Studieplaneringsmall

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Markera alltid huvudpunkterna i din bok så att du kan veta vad som är viktigt i hela kapitlet.
  • Vänta inte till sista minuten för att börja studera eftersom du inte kommer att kunna lära dig allt material i tid.
  • Tillåt dig några minuter att bosätta sig i en zon med intensiv koncentration när du närmar dig din läsning eller skrivande akademiska uppdrag.
  • Var uppmärksam på läraren och försök att inte prata med dina klasskamrater under lektionen.
  • Titta på en video på ämnet du studerar. Ibland lyssnar på någon annan förklara det kan hjälpa dig att komma ihåg materialet bättre.
  • Konsistens är nyckeln till att studera väl.
  • Fokusera på de saker du känner väl först, och sedan gör resten. Kontrollera ditt arbete efteråt om det behövs.
  • Varningar

    Kom ihåg att det bara är ett test och du blir beredd, så stressa inte dig för mycket.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande