Hur man cram för matematik

Att ta ett matematikprov eller quiz kan vara stressande, speciellt om du måste cram strax före undersökningen. Även om en av de bästa studiestrategierna är att börja studera tidigt, ibland är det inte alltid möjligt. Om du måste cram för en matematikprov, gör det lättare att koncentrera dig genom att samla alla dina studiematerial och genom att eliminera distraktioner. Om du omarbetar dina läxauppdrag, försök att lösa nya problem, granska nyckelbegrepp och ta dig tid under undersökningen, du kan framgångsrikt cram för ett matteprov.

Steg

Metod 1 av 3:
Granska kursmaterialet
  1. Bild med titeln CRAM för matte steg 1
1. Studera läxa uppdrag och lösningar. Din instruktör kan dra inspiration för problem och frågor från dina tidigare läxa uppdrag. Granska dina uppdrag och var noga med att ange något koncept eller problem som du kämpade med. Bekanta dig med dessa typer av problem och frågor om du stöter på dem på tentamen.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 2
    2. Omarbeta läxans uppdrag. Skriv ner läxproblemen på ett separat papper och återgå till det vid en senare tidpunkt. Försök lösa problemen igen utan att hänvisa till din läxa uppdrag. Om du fastnar eller får det felaktiga svaret, se tillbaka till ditt uppdrag för att kontrollera ditt arbete.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 3
    3. Öva provproblem eller ta ett övningstest. Leta efter provproblem i din lärobok, arbetsbok eller online. Arbeta genom var och en av dessa problem individuellt, eller använd dem för att konstruera ditt eget praxisstest. Försök att arbeta genom dessa problem utan att hänvisa till dina studiematerial, böcker eller anteckningar.
  • Öva nyckelbegrepp och granska egenskaperna hos varje problemstyp hjälper dig att förstå hur man närmar sig liknande problem på tentamen.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 4
    4. Gör blixtkort. Om du behöver memorera flera formler, teorier eller ekvationer, skriv dem på Flash-kort som hjälper dig att studera. Flash-kort har visat sig förbättra ditt minnesåterkallelse, så att använda dem kan hjälpa dig att komma ihåg nyckelinformation. Granska dessa kort innan du går och lägger dig och vänd igenom dem igen före undersökningen.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 5
    5. Skriv ner nyckelbegrepp och formler. När du har granskat dina uppdrag och slutförde flera praktikproblem, börja tänka på de viktigaste koncepten. Fråga dig själv vad problemet löser för och den information som behövs för att lösa den. Gör anteckningar som beskriver varje steg och markerar vilka regler och steg är den mest utmanande för dig. Upprepar stegen för att lösa problemet hjälper dig att begå det till minne.
  • Om du får använda anteckningar under tentamen, med en sida som detaljer hur man löser problemet kommer att bli en stor hjälp. Det kommer också att påminna dig om att granska och kontrollera de steg som du har mest problem med att slutföra.
  • Skriva ner information med PEN och papper kan hjälpa dig att komma ihåg information mer effektivt än om du bara skrev det. Skrivning hjälper hjärnan att begå idéer, koncept och information till minne och öka din förmåga att lära dig.
  • Metod 2 av 3:
    Studerar effektivt
    1. Bild med titeln CRAM för matte steg 6
    1. Samla dina studiematerial. Att ha alla dina kursmaterial till hands hjälper till att spara dig tid och energi. Var noga med att få dina läroböcker, studera anteckningar, studiehandböcker och dina kurs anteckningar lättillgängliga så att du inte slösa bort tid efter dem i mitten av att lösa en ekvation.
    • Var noga med att ha en räknare, färska pennor och massor av pappershandigt,.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 7
    2. Har massor av exempel på hand. Var noga med att samla anteckningar och kalkylblad som har exempel på ekvationerna och formlerna du studerar i klassen. Ju fler exempel du har, desto mer kommer du att kunna förstå stegen för att lösa problemet. Dessutom kommer du att kunna känna igen mönster, identifiera felaktig information eller spot vanliga misstag.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 8
    3. Undvik distraktioner. Se till att telefonen är avstängd. Håll TV: n av medan du studerar. Dessa distraheringar skiftar ditt fokus från att studera, och de gör det svårare att absorbera informationen snabbt.
  • Om du arbetar bättre i en lugn miljö, besök ditt lokala bibliotek eller studiehall i skolan för att undvika avbrott och primera i fred.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 9
    4. Cram med dina klasskamrater. Att studera med andra kan vara ett effektivt sätt att absorbera material och lära sig nya färdigheter. Dina vänner eller klasskamrater kan hjälpa dig att förstå vissa metoder för att lösa matematiska problem, eller de kan dela några egna tips och tricks för att lösa ekvationerna. Om du studerar bra med andra, överväga att fråga några av dina klasskamrater att gå med i en studieperiod på biblioteket eller en närliggande kafé.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 10
    5. Öva andas djupt. Cramming för en tentamen kan vara stressande, så se till att du tar pauser och låter dig slappna av genom att ta djupa andetag. Ta ett långsamt, djupt andetag i näsan och håll i tio räkningar. Andas långsamt genom din mun och vänta några sekunder innan du tar ett annat djupt andetag. Att öva djupt andning kan bidra till att öka optimismen och hjälpa dig att styra dina känslor, vilket är till hjälp under en stressig cramming-session.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 11
    6. Undvik cramming för tentor när det är möjligt. Cramming för en tentamen kan orsaka stress och förhindra att du tillräckligt behåller informationen. Gör planer på att studera för dina matteprov under flera veckor istället för att vänta till en dag eller två före en tentamen. Att ha planerat kommer regelbundna studieresessioner att hjälpa dig att förstå materialet mer noggrant, och det kommer att ge dig tid till dig att prata med din instruktör om du inte förstår något helt.
  • Skapa ett matteutbildningsschema. Om du gör och följer ett studieplan, blir det en del av din vanliga rutin. Bestäm hur många dagar per vecka du ska studera och hitta ledig tid i ditt schema. Om du är en morgonperson, planerar du att granska dina anteckningar under frukost. Om du arbetar bäst på kvällen, avsätta tid för att utöva provproblem efter middagen.
  • Metod 3 av 3:
    Tar undersökningen
    1. Bild med titeln CRAM för matte steg 12
    1. Få lite vila före tentamen. Försök att få en god natts sömn före din examen så att du kommer att vakna känna sig uppdaterad och skarp. Ditt Memory Recall fungerar bäst efter att du har haft kvalitet vila, så förhandla all-nighter och planera att få lite sömn.
    • Försök att få 8 till 9 timmars sömn.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 13
    2. Ha en lätt frukost. Att bränna din kropp är också nyckeln för att hålla ditt sinne skarpt under en tentamen. Ha en ljus, proteinfylld frukost. Njut av någon yoghurt med frukt eller några äggröra och rostat bröd. Undvik att äta en stor, tung måltid, vilket kan få dig att känna dig trött och trög under tentamen.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 14
    3. Läs instruktionerna. Innan du börjar lösa problem, läs igenom alla instruktioner och se till att du förstår vad som krävs. Du vill inte misstänka problemet och sakna ett avgörande steg.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 15
    4. Lös de problem du är mest bekväma med först. För att få ut det mesta av din tid, skanna igenom hela examen först och hitta de problem som du är mest bekväma lösa. Om du kämpar med ett visst problem, hoppa över det och återvända till det senare. Att arbeta genom de enklare eller kortare problemen sparar inte bara tid, men det hjälper dig att få dig uppvärmd för att ta itu med de svårare, längre eller mer komplicerade problemen.
  • Se till att din handstil är tydlig och läsbar så att din instruktör kan rättvist och noggrant bedöma dina ansträngningar.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 16
    5. Ta itu med de knepiga problemen senast. När du har slutfört de matteproblem som du är bekvämlösning, byt fokus mot de svåraste problemen. Du kommer att kunna använda din återstående tid för att koncentrera sig enbart på dessa svårare, komplicerade ekvationer.
  • Om du löser problemen på ett separat papper, var noga med att du har skrivit ner ekvationen korrekt.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 17
    6. Försök att få delkredit. Om du inte kan slutföra ett problem eller du fastnar, radera inte det arbete du har gjort och lämna det tomt. Du kan kanske få delkredit för något av det arbete du har slutfört. Skriv en anteckning som förklarar vad din tankeprocess var för det specifika problemet, eller kortfattat förklara vad du försökte göra och varför du fastnade. Din instruktör kan tilldela dig några poäng för dina försök, och de kommer att kunna hjälpa dig att förstå var du gick fel efter att tentorna har blivit graderade.
  • Bild med titeln CRAM för matte steg 18
    7. Stanna under hela examens varaktighet. Även om du avslutar provet tidigt, håller du och väntar till slutet av den tilldelade tiden innan du skickar provet. Du kanske kommer ihåg ett viktigt koncept, eller du kan granska ett slutfört problem och inse att du arbetade genom det felaktigt.
  • Var noga med att granska och kontrollera varje problem innan du skickar provet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande