Hur man är en bra lyssnare i klassen

Att vara en bra student betyder att vara en bra lyssnare. Oavsett om du är en ung student eller kommer in på college är det viktigt att lära sig att uppmärksamma i klassen och ta bra anteckningar som hjälper dig att lyckas. Lär dig att lyssna bra och ställ dig upp för framgång genom att undvika distraktioner.

Steg

Del 1 av 2:
Lyssna bra
  1. Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen steg 1
1. Titta på läraren. Bra lyssnande börjar med bra att titta på. När din lärare pratar, ska dina ögon vara uppe. Titta inte ut genom fönstret, eller på barnen bredvid dig, eller i telefonen försöker du gömma dig under ditt skrivbord. Titta på din lärare och vad som presenteras.
  • Titta på brädet åtminstone, eller hitta något på framsidan av rummet för att fokusera ditt öga om du är uttråkad och kämpar för att uppmärksamma. Ser fram emot, mot framsidan av rummet.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 2
    2
    Sätt dig upp. Om du vill se ut som du uppmärksammar, sitta upp så rakt som möjligt. Tryck din rumpa tillbaka i stolen och håll ryggen rakt. Sätt fötterna platt på golvet och dina höfter under dig. Om du är en kreativ person, gör något kreativt som färg eller doodle. Det hjälper dig att koncentrera dig bättre på vad som presenteras.
  • Finnar inte med saker. Du behöver inte röra med dina händer. Korsa dem bara framför dig eller ta anteckningar.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 3
    3. Följ instruktioner. När din lärare frågar dig att göra något, gör det. Om du ska få ut din bok och vända dig till en viss sida, ta ut din bok och vända dig till den sidan. Om du ska komma in i en grupp, komma in i en grupp med människor runt dig så fort som möjligt. Gör det när du är frågad, utan att röra eller tveka.
  • Samtidigt gör du inte saker som du inte har begärt att göra. Om du inte får veta att prata med dina grannar, ingen goofing runt.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klass 4
    4. Ställ frågor när du är osäker. När som helst du är osäker på vad som händer, eller om du har en uppföljningsfråga, fråga den. Bidra till konversationen som händer i klassen. Höj din hand och vänta på att fråga om frågor ordentligt. Om du har en fråga är chansen att någon annan gör det.
  • Svara när frågor ställs, liksom. Om din lärare ställer en fråga till klassen, höja din hand om du har ett bra svar.
  • Du behöver inte svara på varje fråga. Att svara några gånger om dagen är nog. Låt andra människor prata och ge dem en chans att bidra med.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 5
    5. Sitt inte med dina bästa vänner. Det är svårt att hålla fokus och uppmärksamma i klassen när du är vänner distraherar dig. Det kan tyckas som roligare att komma igenom klassen medan du sitter bredvid en kompis, men det är precis hur du kommer i trubbel och kamp. Istället sitta någon annanstans och bestämma sig för att hänga senare.
  • Om du fortfarande vill sitta med dina vänner, sitta framför klassrummet så att dina vänner måste också. Det är svårt att röra sig när du är precis bredvid läraren.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 6
    6
    Var beredd på klass. När det är dags att gå till klassen, se till att du har allt du behöver redo att gå, så du behöver inte sakna någonting för att du kämpar för att komma ikapp. Du kommer att sakna en del av en föreläsning om du försöker avsluta dina läxor innan klassen börjar. I allmänhet vill du se till att du har, för varje klass:
  • Papper för anteckningar, eller anteckningsböcker
  • Pennor har redan skärpt eller pennor som fungerar bra
  • Böcker som behövs för klass
  • Läxor eller uppdrag som är förfallna
  • Lim, kritor, linjaler, kalkylatorer eller andra specialty saker för en viss klass
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 7
    7
    Vara organiserad. Att hålla dina saker organiserade för klassen hjälper dig att betala bättre uppmärksamhet. Du kan vara lugn och övertygad om att du har allt du behöver för att lyckas.
  • Ha en specifik plats för dina nya anteckningar, dina gamla anteckningar, dina läxor och andra saker som är nödvändigt för klassen. Vissa människor gillar att hålla ett separat bindemedel, medan andra som enskilda mappar för varje klass. Det rekommenderas att du har en anteckningsbok som du håller en att göra lista in för alla dina klasser, så du kan enkelt kolla allt som du behöver göra varje natt.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 8
    8
    Ät rätt och få gott om sömn. Att hålla ditt blod-socker upp hjälper dig att uppmärksamma och lyssna i klassen. Om du är hungrig och känner dig däck, kommer ditt sinne att vandra och du kommer verkligen kämpa för att vara en bra lyssnare i klassen.
  • Ät alltid frukost. Fokusera på att äta hela korn och frukter till frukost, istället för något sugary som kommer att resultera i en krasch senare på dagen. Ät något som kommer att hålla dig full till lunch.
  • Till lunch, äta en god måltid. För många studenter tror att en påse chips och godisbar kommer att få dig igenom dagen. Om du kämpar för att lyssna i klassen, gör ett försök att äta en fullständig måltid till lunch, eller ta med dig själv.
  • Få gott om sömn. Studenterna stannar ofta för sent och måste vakna tidigt för skolan. Se till att din sängtid är tillräckligt tidigt att du kan få minst åtta timmars sömn.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 9
    9. Tala upp om du kämpar. Prata med din lärare, din rådgivare, eller dina föräldrar om du verkligen har problem med att följa vad som händer i klassen och uppmärksamma. Inlärningssvårigheter kan korrigeras på olika sätt, om du har problem. Chansen är att din lärare redan vet att du kämpar och vill att du ska sluta med efter klassen.De vill att du ska lyckas, men du måste ta initiativet.
  • Prata med din lärare om möjligheten att spela in dina klasser så att du kan granska dem senare. Detta hjälper dig att studera för tentor om du kämpar för att uppmärksamma och ta anteckningar under klassen.
  • Om du kommer i trubbel regelbundet, prata med din lärare. Det är viktigt att låta din lärare veta att du vill göra det bättre och du försöker. Lyssna på vad de säger.
  • === Kom ihåg vad du hör ===

    1. Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen steg 10
      1. Lyssna på idéerna, försök inte fånga varje ord. Koncentrera sig på att förstå de breda begreppen, men oroa dig för mycket om att lyssna på varje enskilt ord. Lyssna på nyckelord och koncept som din lärare nämner och uppmärksammar vad som skrivs på styrelsen. Allt som läraren tog tid att skriva ner på brädet är oerhört viktigt. Också, allt som upprepas flera gånger är mycket viktigt.
    2. Det är okej om ditt sinne vandrar några medan du lyssnar, om Ditt sinne vandrar runt det specifika problemet som du pratar om i klassen. Om du börjar undra hur det var i den tid du pratar om i historikklassen, är det bra.
    3. Bli inte avskräckt om du känner att du saknar saker. Bara fokusera på den stora idén, och försöker förstå det.
    4. Bild med titeln vara en bra lyssnare i klasssteg 11
      2. Var uppmärksam på visuella signaler och kroppsspråk. Massor av kommunikation är icke-verbal. Det betyder att det är bra att titta på din lärares kroppsspråk för att få en uppfattning om vad som är viktigt och vad som inte är viktigt, så du kan uppmärksamma de mest kritiska delarna av informationen.
    5. Om din lärare står upp och pratar väldigt dynamiskt, är det förmodligen viktigt. Om din lärare dronerar på medan du sitter, och inte verkar super-intresserad, det kanske inte är viktigt.
    6. Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen steg 12
      3. Håll ett öppet sinne medan du lyssnar. Det är viktigt att undvika att döma de saker du lär dig i klassen innan du har haft en chans att förstå dem. Ibland hör vi något och tänker automatiskt, "Åh det är dumt" eller "Jag behöver inte veta det" eller "Det är förvirrande." När vi redan har bestämt blir det mycket svårt att faktiskt lära sig någonting om ämnet. Istället, försök att vara mottaglig för vad din lärare säger, och antar att du kommer att hitta det intressant.
    7. Försök att komma med kreativa sätt att lära sig. Om du är i matematik, föreställ dig inte att du lär dig tråkigt matteproblem, föreställ dig att du studerar för att bli en astronaut, eller du lär dig ett nytt robotspråk.
    8. Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 13
      4. Visualisera vad läraren pratar om. I ditt sinne, skapa en visuell "film" av vad du lär dig. Försök att sätta koncepten och bilderna i ett landskap och faktiskt bildar dem.
    9. Om du pratar om plot av ett spel du läser, bildar tecknen faktiskt gör vad du pratar om.
    10. Om du pratar om biologi, faktiskt bildar mikroberna som delas upp och ändras enligt de processer du diskuterar. Krympa dig till deras storlek och titta på.
    11. Även om du pratar om matematik, försök att faktiskt visa de begrepp som händer. Bildgrupper av objekt som äpplen eller potatis blir större eller mindre när du multiplicerar och delar dem i ett visst nummer. Det gör det mycket lättare att lära sig.
    Del 2 av 2:
    Tar bra anteckningar
    1. Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen steg 14
    1. Ha bra anteckningstagande material redo att gå. Har en annan anteckningsbok för varje klass, och har några pennor eller pennor redo att gå när du vill ta anteckningar. Det finns många olika sätt att notera-ta, Men det finns inget fel sätt. Så länge du försöker hålla upp och skriva ner viktiga idéer, är redo och anteckningar ett bra sätt att uppmärksamma i klassen.
    • Håll dina anteckningar organiserade efter ämne. Skriv datum för klassen och perioden längst upp på varje ny sida och dra sedan en rad när du är klar, eller när du är klar med ett visst ämne och gå vidare till något annat.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen steg 15
    2. Skriv ner anteckningar även om du inte får veta att. Vissa studier visar att notering, även om du inte använder anteckningarna senare, hjälper dig att engagera dig med vad du lyssnar på och uppmärksammar mer. Bara handlingen att skriva saker hjälper dig att uppmärksamma och lyssna bättre.
  • Skriv alltid ner anteckningar när du får veta, eller när din lärare skriver något på brädet. Detta är ett gott tecken som du behöver komma ihåg något för ett test eller för läxor senare.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klasssteg 16
    3. Skriv bara ner nyckelord. Massor av skolan involverar ordförråd. Förstå koncepten och de problem du studerar kommer att innebära att lära sig många nya ord. När du lär dig en, skriv den i dina anteckningar, tillsammans med definitionen eller annan viktig information för att komma ihåg om ämnet.
  • Försök inte skriva ner för mycket i dina anteckningar. Det är inte nödvändigt att ha en total rekord av allt som din lärare säger.
  • Några ord som din lärare säger mycket kan vara viktigt att komma ihåg. Om det inte finns en tydlig definition, vilket gör en bra chans för en fråga.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 17
    4. Försök skriva saker i dina egna ord. När du skriver något i dina egna ord hjälper det dig att komma ihåg vad du har lärt dig. Översätta dina anteckningar, eller till och med bara skriva dem är ett bra sätt att studera och hjälpa dig att lära dig vad du pratar om i klassen.
  • Ibland kan dina anteckningar bli snäll och kopiera dina anteckningar snabbt efteråt, kommer du att se till att du kommer ihåg föreläsningen tydligare.
  • Re-copying notes är som att lära sig varje sak tre gånger. Du hör det, du skriver det, då läser du det och kopierar det. Bra sätt att studera.
  • Bild med titeln vara en bra lyssnare i klassen Steg 18
    5. Om du inte tar anteckningar, Doodle. Forskning visar att doodling, även om du bara är doodling former eller bilder, eller inget särskilt, hjälper dig att uppmärksamma dig.
  • Doodling hjälper dig att förstå nya koncept, behålla information och vara fokuserad medan du lyssnar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande