Hur får man bra betyg på universitetet

Att få solida betyg kan hjälpa dig att landa praktik, bli accepterad till Grad School, och till och med markera jobbmöjligheter i framtiden. Om du bara börjar universitetet kan få bra betyg att känna sig som en uppförsbacke-men det behöver inte vara! Håll dessa tips och tricks i åtanke under dina universitetsår så att du kan få bra betyg och fortsätta på karriärvägen för dina drömmar.

Steg

Metod 1 av 14:
Delta i varje klass.
  1. Bild med titeln Få bra betyg vid universitetet Steg 1
1. Det låter som en no-brainer, men det här är super viktigt. Om du inte går till klassen kan du inte lära dig materialet effektivt. Vissa professorer faktiskt faktor närvaro i din slutbetyg. Även om du hoppar över en klass eller två kan vara okej, gör det till ett mål att dyka upp för varje klass så att du kan hålla dig på spår med ditt kursarbete.
  • Om du måste sakna en klass, skriv en vän eller klasskamrat och be dem att skicka anteckningarna. På det sättet får du fortfarande materialet.
Metod 2 av 14:
Fråga och svara på frågor.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 2
1. Deltagandet är lika viktigt som att dyka upp. Om din professor säger något du inte förstår, höja din hand och fråga dem om det. Om de frågar klassen en fråga, gör ditt bästa för att få det rätt att bevisa att du har varit uppmärksam. Direkt engagerande med materialet i klassen hjälper dig att lära dig och komma ihåg det.
  • Medan det inte är super vanligt, är vissa universitetsklasser faktiskt betygsätter dig till deltagande. Om din professor gör, frågar och svarar på frågor är ännu viktigare.
Metod 3 av 14:
Anteckna.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 3
1. Kom till klass med en anteckningsbok och en penna för anteckning. Vissa lärare kan låta dig ta anteckningar med din bärbara dator, men var försiktig med att undvika att bli distraherad av saker som Internet. Var noga med att skriva ner vad som är på presentationen och allt som läraren talar om mycket, eftersom det är mer än troligt att det kommer att vara på ett framtida test.
  • Om du har problem med att ta läsbara anteckningar, försök använda Cornell anteckningar stil.
  • Om din handstil är lite rörigt, försök skriva dina anteckningar istället för att skriva dem.
Metod 4 av 14:
Titta på kompletterande läsning.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 4
1. Det kan hjälpa dig att förstå kursen bättre. De flesta universitetsklasser har krävt läsning och valfri läsning på kursplanen. Om du har problem med ett visst ämne, försök läsa artiklar eller böcker om det som professorn rekommenderar för extra hjälp.
  • Du kan också hitta kompletterande läsning online eller på ditt bibliotek om du inte förstår något. En alternativ text på jobbet kan hjälpa dig att förstå materialet.
Metod 5 av 14:
Kontrollera regelbundet kursplanen.
  1. Bilden med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 5
1. Håll test och förfallna datum i åtanke genom att titta på ditt schema. Du kan hitta din kursplan antingen online eller i en handout från den första dagen i klassen. Försök att kontrollera det varje vecka och påminna dig om kommande test, projekt eller papper som beror.
  • Vissa professorer kommer att påminna dig när ett förfallodatum kommer upp, men andra kommer inte. I de flesta universitetsklasser är det upp till dig att hålla dina tidsfrister i åtanke under hela terminen.
Metod 6 av 14:
Gör en veckovis att göra-lista.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 6
1. Håll dig organiserad så att du inte faller bakom. Innan början av varje vecka, skriv ner vad du måste göra och vilka uppdrag du behöver jobba på. Det kan vara till hjälp att bära runt en planerare eller en journal för att hålla reda på alla dina klasser.
  • Bestäm när du ska studera, göra läxor, umgås, och så vidare. Ha en daglig rutin som du följer som fungerar med ditt klassschema.
  • Hålla fast vid allmänna regler som fungerar för dig. Till exempel kanske du behöver ett par veckor för att skriva ett solidt papper. Se till att alltid starta papper per vecka innan de är förfallna.
Metod 7 av 14:
Studera lite varje dag.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 7
1. Cramming i sista minuten kan vara stressande. Istället, efter dina klasser varje dag, granska dina anteckningar och studera begreppen. Om du arbetar med att studera en liten mängd varje dag, hjälper det dig att behålla informationen på lång sikt.
  • Hitta en tid när du lätt kan studera. Leta efter luckor i ditt schema. Kanske kan du studera lite på morgonen på dagar du har en senklass. Kanske kan du studera efter lunch och före en klass runt 5 på natten.
Metod 8 av 14:
Börja på uppdrag tidigt.
  1. Bilden med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 8
1. Bara för att du kan skriva ett papper på en natt betyder inte att du borde. Om det finns några uppdrag eller projekt som kommer att ta ett tag, starta dem nu! Att ge dig själv extra tid hjälper dig att göra det bästa möjliga arbetet du kan göra för högsta betyg.
  • Detta är super viktigt för slutliga projekt som kan ta hela termen eller terminen. Det kan tyckas som en lång tid, men tidsfristen kommer att närma sig snabbare än du tror.
Metod 9 av 14:
Gå till kontorstid.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 9
1. Träffa din professor en på en för att ställa frågor. Vanligtvis kommer deras kontorstid att skrivas ut på kursplanen eller online någonstans. Du kan visa upp och ställa frågor du behöver (så länge de är klassrelaterade).
  • Var inte rädd för att fråga "dumma" frågor-din professor är där för att hjälpa! Vanligtvis kommer de gärna att gå över begrepp med dig tills du känner dig självsäker.
Metod 10 av 14:
Nå ut till TA.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 10
1. Lärarens assistent kan också hjälpa dig om du kämpar. Om din klass har en TA, nå ut till dem och be att träffa dem efter klassen. Du kan fråga dem frågor eller få dem att titta över ditt arbete för att se om du är på rätt spår.
  • Vanligtvis är Tas också studenter, så de förstår exakt var du kommer ifrån. Men det betyder också att de kan vara lite upptagna, så var beredda att arbeta runt deras schema om de behöver komma till klassen eller göra läxor.
Metod 11 av 14:
Bilda en studiegrupp.
  1. Bilden med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 11
1. Få feedback och hjälp från dina klasskamrater. Nå ut till några andra personer i klassen och se om de vill träffas en eller två gånger i veckan för att studera tillsammans. Om det är ett koncept som du inte är förstående, fråga din studiegrupp för hjälp (och om det finns något de behöver hjälp med, arbeta med dem på det också).
  • Det är okej att arbeta med läxor och uppdrag tillsammans, men se till att du inte plagierar någon annans arbete.
Metod 12 av 14:
Släpp klassen om du inte kan vidarebefordra den.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 12
1. De flesta klasser har ett droppdatum, så du kan dra tillbaka utan straff. Om du föll bakom tidigt och du vet att du inte kommer att klara klassen, det kan vara en bra idé att ta ut istället. Då kan du ta klassen igen nästa termin och få en bra betyg.
  • Om det är förbi drop-datum för en klass, kommer det att märkas med en sen återkallelse. Men det kommer inte att påverka din GPA, så det är fortfarande ett bättre alternativ än att misslyckas.
  • Om du är osäker på huruvida du ska släppa klassen, checka in med din akademiska rådgivare.
Metod 13 av 14:
Få gott om sömn varje natt.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 13
1. Syfte för minst 8 timmars sömn för att känna sig uppdaterad. Många människor försummar sova på college, men du är osannolikt att vara en akademisk framgång om du är trött hela tiden. Konsekvent kör på mindre än 4 timmars sömn kommer din förmåga att koncentrera sig.
  • Hålla fast vid ett sömnschema. Försök att gå och lägga dig på ungefär samma gång varje dag.
  • Undvik elektroniska skärmar före sängen, eftersom dessa kan stimulera hjärnaktivitet och sova svår.
Metod 14 av 14:
Hålla sig till en balanserad diet.
  1. Bild med titeln Få bra betyg på universitetet Steg 14
1. Ge dig en energi att göra bra under klassen. Undvik bearbetade livsmedel och söta livsmedel så mycket du kan. Ha en sallad till lunch istället för en skiva pizza. Mellanmål på saker som frukt, grönsaker och nötter över chips och andra skräpmat. Du kommer att bli förvånad över hur mycket mer energisk och självsäker du känner när du äter en diet av hälsosamma livsmedel.
  • Splurging på en efterrätt eller en behandling då och då är det helt bra, men det borde inte vara en daglig förekomst.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Om du kämpar i en viss klass, överväg att få en handledare.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande