Hur man får bättre betyg i grundskolan

Det finns många saker du kan göra för att få bättre betyg. Kom bara ihåg att prata med din lärare och föräldrar så att de kan hjälpa dig. Kom ihåg att alla, inklusive dig, vill att du får de bästa betyg som möjligt. Det finns många års skola framåt, men det är aldrig för tidigt att lära sig goda vanor för att göra bra skolarbete.

Steg

Del 1 av 4:
Frågar efter råd
  1. Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 1
1. Ta reda på hur din betyg är bestämd. En av de viktigaste sakerna du kan lära dig i början av skolåret är där din betyg kommer från. Det betyder att fråga vilka uppdrag som får betyg, och hur mycket var och en är värd. Detta kommer att låta dig veta vad de riktigt viktiga uppdragen är. Din lärare gav dig antagligen en del av den här informationen i början av skolåret, men det kan alltid hjälpa till att fråga.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 2
    2. Fråga din lärare om sätt att förbättra din betyg. Kom ihåg att din lärare är den person som ger dig betyg, så om du vill se till att dina betyg blir bättre, är din lärare den första personen du borde fråga. Om dina betyg inte är så höga som du vill att de ska vara, prata med din lärare så att de kan förklara varför du har det du har, och specifika saker du kan göra för att förbättra. Här är några exempel på frågor du kan fråga:
  • "Vad ska jag göra för att få en bättre betyg?"
  • "Varför fick jag den frågan fel?"
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 3
    3. Prata med en förälder eller vårdnadshavare. Om du vill få bättre betyg, prata med dina föräldrar om det. Det betyder inte bara att prata om dina problem. Det är viktigt att prata om skolan med dina föräldrar så mycket du kan. Se till att du berättar om de ämnen du lär dig, och eventuella problem du har. Om du inte berättar för dem kanske de inte vet att det finns några problem.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 4
    4. Ha en förälder eller vårdnadshavare till din lärare. De kan prata med läraren under en konferens, eller de kan planera ett möte. Be din förälder eller vårdnadshavare att prata med din lärare om hur du kan få bättre betyg. Kom bara ihåg att om dina föräldrar ger dig råd från din lärare, bör du följa den.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 5
    5. Be om extra hjälp. Om du, dina föräldrar, och din lärare arbetar hårt, men bara kan inte få dina betyg upp, kanske någon annan kan hjälpa till. Det här kan vara svårt att be om, men beroende på dina problem kan det vara det rätta att göra.
  • En sak att göra är att få en handledare, någon som vet ämnet riktigt bra och kan arbeta med dig direkt för att hjälpa dig att få det. Eftersom de känner till ämnet mycket bra, och är avsedda att arbeta nära med dig, kan de ge dig mer en-till-en-uppmärksamhet. Handledare kan dock kosta pengar, så prata med dina föräldrar om det.
  • Del 2 av 4:
    Bygga dina akademiska färdigheter
    1. Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 6
    1. Sitta upp, eller fråga läraren att tilldela dig en plats på framsidan. Detta kan vara tufft i vissa delar av grundskolan eftersom du har tilldelat sittplatser. Men om du har chansen, försök att få en plats nära framsidan eller fråga din lärare att tilldela dig en plats nära klassens framsida. Du kommer att vara närmare läraren, mer engagerad i vad din lärare pratar om, och du kommer ihåg mer information.
    • Om din klass gör någon aktivitet ut ur din stol, det skulle vara en stor chans att se till att du står upp på framsidan.
    • Också, om du sitter på framsidan, kommer du att vara mindre benägna att lura sig.
  • Bilden med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 7
    2. Delta i klassen. Höj din hand för att ställa frågor och svara på frågor. De flesta lärare gillar det verkligen när eleverna höjer sina händer. Du kommer inte komma i trubbel för att ge ett felaktigt svar, så länge du gör ditt bästa. Även om du har fel, kommer det att ge läraren möjlighet att ge dig rätt information. På det sättet, när frågan kommer upp på testet, är du redo.
  • Detta innebär att ställa frågor också. Om din lärare säger något och du inte förstår det, be dem att förklara det igen. Detta visar läraren att du verkligen vill veta informationen och gör det bra i klassen. Du kan fråga under klassen, eller skriv ner dina frågor och fråga läraren efter att klassen är över.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 8
    3
    Ta bra anteckningar. Skriva ner information som din lärare ger dig viktig. Du kanske redan gör det, men du kan alltid förbättra. Se till att du har tillräckligt med papper och pennor / pennor när skolan börjar så är du alltid beredd att skriva när din lärare börjar prata.
  • Du borde inte skriva ner allt som din lärare säger, eftersom du aldrig kommer att kunna fortsätta. I stället lyssna på läraren när de säger något är viktigt. Skriv ner information som läggs på styrelsen. Dessa bitar av information är definitivt värda att komma ihåg, och att veta att de hjälper dig att göra det bra på betygsatta uppdrag. Du kan också prata med din lärare om bättre sätt att berätta vilken information som är väldigt viktig för dig att veta.
  • Det finns många olika sätt att ta anteckningar, och du bör leta efter den som hjälper dig att förstå information som är bäst. Försök att beskriva din information, där du delar upp papperet i huvudidéer och sekundära idéer. Du kan också använda visuella hjälpmedel, till exempel bilder, grafer eller diagram. Du kan använda olika färger eller olika storlekar för att förbättra dessa ändringar.
  • För äldre studenter kan du överväga Cornellmetod, Vilket är ett annat sätt att hjälpa dig att organisera och granska dina anteckningar.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 9
    4
    Förbättra din läsförståelse. Du kan redan göra hela läsningen, och fortfarande kämpar för att få det rätt. Det betyder att du behöver förbättra hur du läser. Du borde kunna förstå och förklara vad du just läste. Om du glömmer saker kort efter att ha läst dem, prova några av dessa idéer för att hjälpa dig att behålla mer information och räkna ut de viktiga delarna av din läsning.
  • Försök läsa högt. I grundskolan kommer dina uppdrag troligen att vara ganska korta, så det tar inte för lång tid att komma igenom dem. Att säga orden högt hjälper dig att förstå saker tydligare och gör dig till en bättre läsare.
  • Om du är tillåten, försök att lyfta fram viktiga ord och fraser i boken och ta anteckningar. Markera allt som ser viktigt ut, och några ord du inte vet. Senare kan du prata om de saker du markerade med en förälder, vårdnadshavare eller vän.Du kan även rita bilder relaterade till läsningen om det hjälper dig.
  • Del 3 av 4:
    Förbättrad fokus och tidshantering
    1. Bilden med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 10
    1. Organisera ditt skolarbete. Att bo organiserad hjälper mycket. Om du inte är organiserad, kommer du att förlora saker, glöm inte att göra dem, eller glömma att vända dem. Detta hjälper dig att förberedas och hålla reda på vad du behöver göra varje natt. Du kan få separata bärbara datorer och mappar för olika ämnen, och en penna låda så att du alltid har något att skriva med.
    • Försök att få en planerare. Du kan skriva ner alla dina läxa uppdrag, och när de gör det. Det kan ta lite övning att vänja sig med att följa din planerare. Fortsätt arbeta med det. Det kan hjälpa dig att hålla reda på saker.
    • Försök att konfigurera dina skolor saker natten före skolan. När du har avslutat dina läxor, packa upp din väska och lämna den på sin normala plats. Det betyder att du inte kommer att känna dig som rusade på morgonen, och du kommer nog inte att glömma någonting.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 11
    2. Beter sig när du är i skolan. Det innebär att du följer dina lärares instruktioner, behandlar dina klasskamrater med respekt och inte distraherar dig själv med mobiltelefoner eller andra böcker. När du misshandlar, kommer du i trubbel och behöver tjäna lite straff. Det är mycket svårare att lära sig och fortsätta med jobbet om du är i tid, måste besöka huvudmannen, eller bara inte uppmärksamma.
  • Att komma i trubbel för att misshandla i skolan kan också skada dina betyg. Även om du får alla svar direkt på dina läxor och test, kommer din betyg fortfarande inte att vara en om din lärare sänker din betyg eftersom du inte uppmärksammar eller följer reglerna.
  • Dina föräldrar kommer troligen att känna till skolans policy för lämpligt beteende, inklusive klädkoden och lämpligt språk för referens. Om du är osäker på något, prata med dem för att se till att du följer reglerna.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 12
    3. Skapa en läxa rutin. Att ha ett vanligt schema för att göra dina läxor kan vara en stor hjälp när du försöker förbättra dina betyg. Gör ditt bästa för att se till att den här läxtiden händer samtidigt varje dag. Detta hjälper dig att komma in i en rytm att göra ditt arbete samtidigt, så du vet alltid när du ska göra läxor.
  • Glöm inte att tänka på andra aktiviteter när du planerar din läxa. Det är okej att göra andra saker som fotbollsövning, danslektioner eller till och med playdates. Kom bara ihåg att du måste se till att du har tid att göra skolarbete utöver de sakerna.
  • Bilden med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 13
    4. Klipp ut distraktioner. Under din läxa tid, se till att du inte har några distraktioner. Stäng av TV: n, videospel, mobiltelefon och allt som kommer att uppmärksamma dig från dina läxor. Detta kan också betyda dina föräldrar, syskon eller husdjur, verkligen allt som kan distrahera dig från att arbeta. Om du inte uppmärksammar, det gör det mer troligt att du gör något fel.
  • Om någon stör dig, säg "Lämna mig ifred. Jag måste fokusera på mina läxor." Få hjälp från en vuxen om din syskon inte lämnar dig ensam.
  • Kom ihåg att du inte behöver svara på dina meddelanden. Om dina vänner vill prata med dig, behöver du inte prata med dem om du är upptagen. Det kan vänta tills du är redo. Om de frågar om det senare kan du bara förklara "Jag var upptagen med läxor. Jag är gratis nu!"
  • Bilden med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 14
    5. Ha en förälder eller vårdnadshavare kontrollera ditt arbete. När du är klar med att göra ett uppdrag, eller läser något, fråga en vuxen i din familj för att kontrollera vad du gjorde. De kan hjälpa dig att se saker som du kan förbättra och kontrollera dina svar så du vet vad som behöver fixas. De kan också quiz du läser för att se hur bra du kom ihåg och förstod det.
  • Se till att du inte släcker det för länge. På det sättet, om vuxen märker ett misstag du gjort, har du tid att fixa det utan att känna sig rusade.
  • Del 4 av 4:
    Omsorg för din kropp och hjärna
    1. Bilden med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 15
    1. Ange ett rimligt mål. När du tänker på att få högre betyg, överväga vilka typer av betyg du vill ha. Du kanske vill få rakt A, men beroende på var du är i skolåret, kan det vara för sent. Det är okej, och du borde fortfarande arbeta för att få bättre betyg, men om du ställer in dina mål för högt, så kommer du bara att bli frustrerad om du inte kan nå dem.
    • Prata med dina föräldrar och lärare om att ställa in realistiska förväntningar. De känner till dina färdigheter, och kan hjälpa dig att bli alltför frustrerad. De kan också hjälpa till att se till att dina mål är tillräckligt höga. Även om du inte kan få rakt A, kanske kan du vara i ett eller två ämnen tillsammans med att förbättra alla dina poäng.
    • Du kan också prata med dina föräldrar om att få belöningar för goda betyg, kanske en liten höjning på din ersättning, eller en ny leksak. På det sättet har du något att arbeta mot. Naturligtvis kan dina föräldrar alltid säga nej till den här tanken, det är upp till dem.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 16
    2. Ät en hälsosam frukost varje morgon. Frukost hjälper till att vakna din hjärna och ge dig energi för dagen. Se till att du får en hälsosam frukost med hela korn, fiber och protein. Prata med dina föräldrar om de bästa typerna av mat, och fråga dem att se till att de är i ditt hus till frukost.
  • Goda livsmedel inkluderar färsk frukt, helkorn, lågsockerspann, yoghurt eller spårblandning. De fina sakerna om några av dessa livsmedel är att de också är lätta att äta och göra. Också, de gynnar om du och dina föräldrar är i en rush tidigt på morgonen (vilket förmodligen kommer att hända mycket!).
  • Om du inte känner dig hungrig när du vaknar, var noga med att ta lite frukostmat med dig så att du kan ha något lite senare på morgonen när du är.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 17
    3. Få massor av sömn. Du vill se till att du får gott om sömn varje natt, så många som 10 till 12 timmar, så du är vaken och varnar i skolan nästa dag. Om du inte får sömn, blir du trött eller irriterad under dagen, vilket betyder att du inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet under skolan. Om dina föräldrar ställer in en sängtid för dig, följ den.
  • Att få mycket sömn kan vara hård med så många elektroniska distraheringar tillgängliga. Det kan vara en bra idé att stänga av telefoner, TV och datorer en timme före din sängtid, och se till att det inte finns några sådana enheter i ditt sovrum.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 18
    4. Fortsätt att lära sig utanför skolan. Försök läsa böcker, eller titta på videoklipp som lär dig saker. Läs mer kan hjälpa dig att bli en bättre läsare och författare, som hjälper till att förbättra dina betyg. Du kan också lära dig mer om ämnen i skolan som du tycker är intressanta. Hitta saker som ser kul att lära sig om.
  • Kom ihåg att lärandet är en färdighet, så när du gör mer av det blir du bättre på den. Detta hjälper dig att göra bättre i skolan, även med de saker du inte nödvändigtvis gillar.
  • Det betyder inte bara att hitta saker online eller läsa serier. Prata med din lärare om böcker som är bra för din läsnivå och intressen så att du kan hitta bra saker att läsa.
  • Du kan också leta efter intressanta händelser och aktiviteter. Kanske gillar du verkligen att studera vetenskapen. Tillsammans med att hitta bra böcker om vetenskap kan du hitta experiment för att utföra hemma, eller ta en tur till ett museum med dina föräldrar.
  • Kom ihåg att ditt mål är att förbättra dina betyg, så se till att denna extra läsning kommer efter att du gör dina läxor.
  • Bild med titeln Få bättre betyg i grundskolan Steg 19
    5. Sluta inte om du har en inlärningssvårighet. Ibland händer dina dåliga betyg inte för att du är en dålig student, men för att du har problem med att uppmärksamma eller läsa ordentligt. Det betyder bara att du behöver extra hjälp. Din lärare, familj och läkare kan hjälpa dig att hantera saker och gör det bra i skolan.
  • Om du kämpar för att förbättra ditt skolarbete, trots att du lägger in mycket ansträngning, pratar du med dina föräldrar. Din läkare eller skola kan testa dig för förhållanden som ADHD eller dyslexi. Testerna kan innebära att du svarar på frågor eller spelar spel. Då kan de räkna ut vad du har, och vad du behöver.
  • Människor med inlärningssvårigheter behöver extra hjälp. Om du kämpar mycket, så är det ett tecken på att du inte får tillräckligt med hjälp. Du och din familj kan göra lite forskning om din funktionshinder, och vilka typer av saker är till hjälp i skolan.
  • 6. Fokusera på hur svårt du jobbar. Försök att inte fokusera på dina betyg. Tänk på hur svårt du jobbar och alla sätt du växer från det hårda arbetet.
  • Till exempel, om du spenderar mer tidsläsning varje vecka, så betyder det att du arbetar hårt och lärande!
  • Om du studerar dina flashcards några gånger per vecka, blir du ny kunskap från att göra det!
  • Tips

    Du borde kunna prata med dina föräldrar om att hjälpa dig att göra alla dessa saker. De vill hjälpa dig att göra det bra i skolan, så var inte rädd att prata om hur de kan hjälpa dig att vara en bra student och få bra betyg.
  • När du skriver uppsatser, ta ett djupt andetag och slappna av. Rusa inte. Går långsamt och tar tid att tänka, kan hjälpa mycket.
  • Varningar

    Se till att du gör ditt eget arbete och låt inte dina föräldrar göra det för dig. Dina föräldrar kan säkert hjälpa till genom att erbjuda råd och granska dina läxor, men du måste göra dina uppdrag. Du kan få mycket problem för att låta någon annan göra ditt arbete, och även om du inte fångas, har du inte lärt dig så mycket som om du hade gjort det själv.
  • För mycket stress är dåligt för dig. Om du oroar dig så mycket om skolan som du får dåliga magont eller huvudvärk, det är ett stort problem. Ibland är det ett tecken på en sjukdom som kallas en "ångestsyndrom," vilket innebär att du oroar dig för mycket. En läkare kan hjälpa om du tror att du kanske har en ångestsyndrom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande