Hur uppmuntrar man goda studievanor i ett barn

Att uppmuntra dina barn att utveckla goda studievanor från en tidig ålder är en av de viktigaste sakerna du kan göra som förälder. Hjälp ditt barn att utveckla en livslång kärlek att lära sig genom att skapa ett studieutrymme utan distraheringar, bli organiserad och hjälpa dem att känna sig positiva om sitt skolarbete.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör det perfekta studieutrymmet
  1. Bild med titeln uppmuntra bra studievanor i ett barn steg 1
1. Välj en plats bort från TV: n eller någon annan typ av skärmar. Eliminera alla distraheringar du kan, börja med TV: n och / eller skärmarna. Slå av skärmarna när studietiden börjar och gör det till en konsekvent regel. Det är högt och färgstarkt, och det finns inget sätt ditt barn kan studera bra framför det. Hjälp ditt barn att hitta en plats att arbeta i ett rum utan tv.
  • För yngre barn som fortfarande behöver massor av hjälp från föräldrarna, prova köket eller matsalen.
  • Äldre barn kanske föredrar att studera ensam på ett skrivbord i sitt rum, så motstå deras önskemål om att sätta en TV i sitt sovrum.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 2
    2. Ställ in regler för allas mobiltelefoner. Under studietid bör alla i huset lägga sina telefoner på tysta och begränsa sin skärmtid. Modellering Detta beteende för yngre barn är särskilt viktigt, eftersom de kommer att känna att de är en del av en lagarbete.
  • Om du har äldre och yngre barn i samma hus, be äldre barn att sätta sina telefoner på tyst och inte kontrollera dem när de är framför yngre, studerar syskon.
  • Bild med titeln uppmuntrar goda studievanor i ett barn Steg 3
    3. Acceptera datorn som en nödvändig distraktion. Eftersom så mycket läxa är online nu, kommer du inte att kunna undvika distraktionen av datorn. Antingen sitta med ditt barn eller checka in med dem ofta för att se till att de inte är på sociala medier eller surfar på internet när de ska studera.
  • Du kan också ställa in programvara för att begränsa Internet Distraction. För Macs är självkontroll en gratis tjänst som blockerar en lista över webbplatser under studietiderna. För Windows, gå med kallt kalkon mot en avgift på $ 20 per månad. Det finns också stayfocused för Chrome-webbläsare eller leechblock för Firefox.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 4
    4. Ge gott om ljus. Att ha ett väl upplyst utrymme kommer att hålla ditt barn vaken och fokuserat och hindrar dem från att anstränga sina ögon. Se till att det finns ljusa överliggande lampor eller flera lampor i ditt studieutrymme. Ett fönster är också en bra idé, men fortsätter ditt barn om det blir en distraktion.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 5
    5. Gör ditt eget arbete i utrymmet med ditt barn. Om du tittar på TV medan ditt barn studerar, kommer det bara att göra dem avundsjuk och distraherade. Lär dem genom exempel. Sitta ner bredvid ditt barn och arbeta på något medan de studerar. Avsluta ditt arbete, skriv en livsmedelsbutik, eller betala räkningar i deras studieutrymme medan de arbetar. Detta kommer att hålla dem från att känna sig ensamma.
  • Till exempel, om ditt barn studerar i köksbordet, sitta ner bredvid dem och arbeta med en egen uppgift.
  • Att se dig fokuserat på dina uppgifter är också ett bra sätt att modellera bra beteende för ditt barn.
  • Metod 2 av 3:
    Bli organiserad
    1. Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 6
    1. Ange ett studieplan för att skapa en rutin. Välj några timmar varje dag som kan vara dedikerad till att studera och göra läxor. Hålla fast vid den här tiden så gott du kan, som att hålla en rutin kommer att hjälpa ditt barn att lära sig att avsätta tid för dessa uppgifter på egen hand, eftersom de blir äldre.
    • Om studieplanen inte kan vara detsamma från dag till dag, håll det konstant från vecka till vecka. På så sätt är din veckovisa rutin stabil och igenkännlig för ditt barn.
    • Bryt studietid upp i några kvarter på 1-2 timmar om det behövs. Ett kvarter kan inträffa strax efter skolan, och sedan en annan strax efter middagen.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 7
    2. Samla ditt barns veckovisa eller månatliga lektionsplaner. Speciellt när ditt barn är yngre, behöver de din hjälp att stanna ovanpå uppdrag. Fråga ditt barns lärare för listor med sina veckovisa läxor, samt uppdateringar om större, månader-långa projekt.
  • Dessa listor kan vara online. Om så är fallet, skriv ut dem och skicka dem någonstans både dig och ditt barn se dem varje dag.
  • Vid mitten och gymnasiet ger lärare vanligtvis kursplaner som täcker hälften eller till och med hela året. Om ditt äldre barn fortfarande behöver vägledning, fråga dem om de skulle vara villiga att dela med sig av de kursplanen så att du kan hjälpa dem att hålla reda på förfallodagar.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 8
    3. Hjälp ditt barn att göra en kalender för att hålla reda på uppdrag. Köp en stor skrivbordskalender på en skolmaterial eller online. Sätt dig med ditt barns listor över uppdrag och kursplaner och fyll i alla de stora förfallodagarna för uppdrag, tester, skolavbrott och extracurricular evenemang.
  • Fyller i spännande saker som vinterbrott och skolspelet är lika viktigt som att skriva ner det stora vetenskapsprojektet. Det ger ditt barn något att vara upphetsad när de kontrollerar sin kalender.
  • När de kan skriva bra, få ditt barn att vara den som gör skrivandet. Detta kommer att hjälpa dem att memorera datum såväl som att känna kalendern är verkligen deras.
  • Bild med titeln uppmuntrar goda studievanor i ett barn Steg 9
    4. Lär ditt barn hur man använder en planerare för dagliga och veckovisa uppgifter. Du bör också köpa en planerare för att hjälpa ditt barn att göra dagliga och veckovisa listor. Detta kan innehålla mindre, kortfristiga uppdrag såväl som de större.
  • Du kan också använda planeraren för att hjälpa ditt barn att komma ihåg att göra dagliga eller veckovisa sysslor.
  • Lär dem att bli glada över att kontrollera saker från deras att göra-lista. Du kan ge dem klistermärken och markörer att göra skrivande i sin planerare mer roligt och personligt.
  • Bild med titeln uppmuntrar goda studievanor i ett barn steg 10
    5. Lär ditt barn till göra flashcards att göra bra på frågesporter och test. Speciellt för lärande formler i matematik och vetenskap och memoriserande ordförråd i språkklasser kan Flashcards vara det perfekta studieverktyget. Bryta ut indexkorten och markörerna. Visa ditt barn att de kan använda Flashcards till Quiz själva eller en vän.
  • När ditt barn är yngre kan du skapa flashcards med dem och quiz dem med flashcards. När de blir äldre kan du uppmuntra ditt barn att vara mer självständigt genom att coacha dem eftersom de gör flashkorten och hjälper dem att hitta sätt att studera med flashkorten på egen hand.
  • Bild med titeln uppmuntrar goda studievanor i ett barn Steg 11
    6. Uppmuntra ditt barn att ta goda anteckningar när du studerar. När de läser, berätta för ditt barn till Ta anteckningar eller markera texten. Detta kommer att hjälpa dem att verkligen engagera sig med materialet.
  • Sitta med dem de första gången de tar anteckningar eller höjdpunkt. Var noga med att de inte ska ta anteckningar på eller markera allt de läser. Betona nyckelvillkor, stora datum och viktiga definitioner.
  • Visa ditt barn olika sätt att organisera sina anteckningar. Till exempel kan de behålla ett ark för termer och definitioner, en annan för att notera datum och en mer för att juttna ner svar på stora bildfrågor som "Vad är det stora temat för den här historien?"Eller" Vad är den globala betydelsen av den amerikanska revolutionen?"
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla en bra tankegång
    1. Bild med titeln uppmuntrar goda studievanor i ett barn steg 12
    1. Hjälpa ditt barn Ställ frågor och tänka kritiskt. Se till att ditt barn inte bara memorerar information. I stället arbeta med dem för att få dem att tänka djupt om sina uppdrag, eftersom det kommer att tillåta dem att verkligen förstå vad de lär sig.
    • Du kan ställa frågor som: "Varför tror du att din lärare skulle tilldela denna typ av projekt? Vad tror du att du lär dig av det?"
    • När ditt barn får ett korrekt svar, be dem att förklara hur de kom med det.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn Steg 13
    2. Gör specifika studiemål. I början av skolåret, sitta med ditt barn och skriv ner tre till fem mål relaterade till deras skolarbete och studievanor. Halvvägs till och med i slutet av året, titta på din lista och kontrollera dina framsteg.
  • Ditt barns mål kan relateras till sina studievanor, eller att göra det bra på ett visst uppdrag.
  • Dessa mål kan vara saker som: "Lär dig att ta mer effektiva anteckningar", "förbättra mina betyg i jordvetenskap" eller "läsa en kapitelbok på egen hand."
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn steg 14
    3. Ställ ditt barn med en studie kompis. Prata med ditt barn för att ta reda på om de har en vän de skulle njuta av att studera med, eller kontrollera med ditt barns lärare eller en bibliotekarie på det lokala biblioteket för att hitta en studie kompis för ditt barn. Du och väns föräldrar kan vända sig värd för en veckovis studieperiod för dina barn.
  • Uppmuntra ditt barn och deras vän att hjälpa varandra med var och en av sina starkaste ämnen. Man kan vara "ansvarig" av matematik, och den andra av läsning.
  • Att ha en studie kompis är ett bra sätt att få ditt barn vanligt att kväva sig själva eller andra människor att begå information till deras minne.
  • Se till att sessionerna inte blir sociala timmar genom att checka in ofta. Du kan göra så snyggt genom att ta över snacks eller ha studieresessioner i ett gemensamt område i ditt hem.
  • Bild med titeln Uppmuntra goda studievanor i ett barn steg 15
    4. Undvik att låta ditt barn panik över skolan. Se till att ditt barn är positivt om sitt skolarbete. Även om de kämpar med en klass, påminna dem om att allt de kan göra är att försöka sitt bästa, och att du är här för att hjälpa.
  • Även om ditt barn är panik eftersom de helt har glömt de behöver göra en vulkanskärm med 6:00 nästa morgon, lägg inte till krisen genom att bli arg. Du borde båda ta djupa andetag och ta itu med situationen lugnt.
  • Bild med titeln uppmuntrar goda studievanor i ett barn Steg 16
    5. Fokusera på ditt barns ansträngningar istället för betyg. Medan du vill att ditt barn ska sträva efter de bästa kvaliteterna som de kan få, vill du inte göra dem oroliga eller prestationsbesatt. Berätta för ditt barn att du vill att de ska försöka sitt bästa, och att betygen är sekundära. Detta kommer att hjälpa dem att lära sig att studera för kunskapen snarare än a.
  • Tips

    Det är också viktigt att du ser till att ditt barn äter friska, balanserade måltider och får gott om sömn. Barn och tonåringar ska sova ungefär åtta till tio timmar per natt, och deras sömnschema ska vara samma från natt till natt.
  • Var säker på att ditt barn lär sig att älska frukost från en tidig ålder! Hoppa över denna måltid betyder att ditt barn börjar skoldagen utan tillräckligt med energi för att göra det till lunch.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande