Hur man blir en teknisk författare

Tekniska författare förbereder manualer, hur-guider och artiklar som beskriver komplex information på enkla sätt. Om du gillar att skriva och är intresserade av att effektivisera svåra ämnen för att göra dem enklare att förstå, kan tekniskt skrivande vara karriären för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Få nödvändig erfarenhet
  1. Bildbetiteln blir en teknisk författare Steg 1
1. Få en kandidatexamen i teknisk skrivning. Tekniska författare har vanligtvis en högskoleexamen. Att ha en relevant examen eller träning i fältet kan multiplicera dina chanser att landa tekniska skrivarbeten. Om du vill börja skolan, utforska grader skriftligt och kommunikation.
  • Tekniska skrivningsgrader ger dig normalt möjlighet till tekniska, medicinska och vetenskapliga alternativ för din examen. Du måste välja det alternativ som intresserar dig mest.
  • Du kan gå till en dubbel stor skriftlig och ett annat fält som du är intresserad av, som biologi, datavetenskap, grafisk design, förvar, teknik eller mekanik.
  • Bildbetaget blir en teknisk författare Steg 2
    2. Lägg till en associerad examen eller certifiering. Om du redan har en examen, fortsätt att uppdatera dina uppgifter genom en associerad examen eller certifiering i teknisk skrivning. Att ta klasser hjälper dig att få träna med teknisk skrivning och lärande tips av handeln. Att lägga till referenser ger dig en konkurrensfördel och kan innebära fler arbetstillfällen.
  • Du kan också få en associerad examen eller certifikat i kommunikation, engelska eller journalistik. Dessa tre fält tränar också dig skriftligen och vissa erbjuder en koncentration i teknisk skrivning.
  • Att få en associerad examen är längre än att få ett certifikat. Ett certifikat erbjuder också mer koncentrerade klasser på ett ämne, medan en associerad examen ger dig fler alternativ i de typer av klasser du kan ta.
  • Många tekniska skrivande certifikatprogram är tillgängliga online. Att ta en online-klass är något du kan göra på fritiden för att bygga din kunskap och färdigheter.
  • Bildbetatled blir en teknisk författare Steg 3
    3. Förbättra din programvara och teknik färdigheter. Tekniska författare skriver inte bara - de förbereder också dokument med diagram, bilder och videor. Att göra ett dokument med olika medier kräver kunskap om en mängd olika program, som Microsoft Office Suite, Adobe FrameMaker, Madcap Flare, Adobe Creative Suite, Lotus Notes och Microsoft Visio. Ta dig tid att undersöka dessa program och träna med dem. Att vara skicklig med dessa program är vanligtvis en förutsättning när du ansöker om ett tekniskt skrivande jobb.
  • Om du inte redan har tillgång till dessa program, köp dem eller använd en provversion på din persondator.
  • Det är också bra att veta viss kod, till exempel C ++, Python, HTML och jаvascript.
  • Bild med titeln Bli en teknisk författare Steg 4
    4. Volontär för erfarenhet. Volontärarbete kommer att öka din erfarenhet inom teknisk skrivning. Ring lokala företag och fråga om de behöver någon att skriva sina tekniska dokument. Ge dem ett urval av ditt arbete för att övertyga dem. De flesta företag skulle vara villiga att ha sin manual skrivna från en kvalificerad person till en låg kostnad eller gratis.
  • Volontärarbete är också en CV och portföljbyggare och kan öppna flera jobbmöjligheter för dig.
  • Bild med titeln Bli en teknisk författare Steg 5
    5. Få kontraktsjobb. Kontraktsarbete är ett sätt att bygga ditt CV i tekniskt skrivande och kan leda till mer heltidsmöjligheter. Om du hittar företag som söker frilans, kontraktsarbete, uttrycka ditt intresse. Arbetande frilans är ett sätt att komma in i ett fält när du är ny på det eftersom ett företag inte behöver begå dig för länge.
  • Del 2 av 3:
    Bygga din portfölj
    1. Bildtiteln blir en teknisk författare Steg 6
    1. Samla artiklar du har skrivit. Du vill visa potentiella arbetsgivare som du vet hur man skriver om komplexa ämnen på ett enkelt, lättförståeligt sätt. En portfölj är en samling skrivprover som visar dessa färdigheter. Om du redan har skrivit manualer, hur-till guider eller instruktioner, skriv ut dem och lagra dem i en mapp för att ta med intervjuer.
    • Om du har skrivit från ett tidigare jobb, få tillstånd från den arbetsgivaren att använda arbetet i din portfölj.
  • Bild med titeln Bli en teknisk författare Steg 7
    2. Skriv dina egna artiklar. Om du inte redan har några exempel på teknisk skrivning eller skrivning som visar färdigheter som behövs i teknisk skrivning, skriv en ny artikel. För att skriva en artikel, hitta en webbplats som ger en tjänst, som en butik där du kan köpa kläder. Många klädaffärer har guider om hur man köper, betalar och byter eller returnerar ett köp. Om en butik inte har en guide så här, skriv en för dem.
  • Bildbetaget blir en teknisk författare Steg 8
    3. Använd papper du har skrivit i skolan. Om du har tagit några klasser har du förmodligen haft skrivuppdrag. Även om du inte har skrivit en manuell eller en guide, är en uppsats som beskriver ett komplext ämne på ett enkelt sätt ett bra exempel på teknisk skrivning. Så titta igenom gamla uppdrag och hitta bitar som du kan lägga i din portfölj.
  • Bild med titeln Bli en teknisk författare Steg 9
    4. Översätt ett aktuellt jobb i det tekniska skrivfältet. Om du är anställd i ett fält utanför tekniskt skrivande, se om du kan göra teknisk skrivning för jobbet. En manual att träna människor är en typ av teknisk skrivning. Så fråga din chef om du kan skriva en träningsmanual för nya anställda. Lägg sedan till den här handboken till din portfölj.
  • Del 3 av 3:
    Hitta ett jobb i teknisk skrivning
    1. Bildbeteckningen blir en teknisk författare Steg 10
    1. Nätverk i fältet. Nätverk i ett fält ger dig nära andra personer som arbetar i den som sedan kan ansluta dig till jobb. Ett enkelt sätt att börja nätverket i det tekniska skrivfältet är att gå med i en förening. Föreningar har ofta månatliga möten där du kan träffa andra författare, höra om sina erfarenheter och lära sig om jobbmöjligheter.
    • Samhälle för teknisk kommunikation är en teknisk skrivförening. https: // stc.org /
    • Föreningar har också många resurser, som online kurser och webinars.
  • Bildbetatled blir en teknisk författare Steg 11
    2. Hitta en mentor genom en förlag. Ett annat sätt att bryta sig in i det tekniska skrivfältet och bli anslutna till jobbmöjligheter är att hitta en mentor. Kontakta redaktörer vid förlagsorgan och berätta för dem att du är intresserad av teknisk skrivning. Försök att ge dem ett urval av ditt arbete såväl, så de vet att du är allvarlig. Du kanske måste kontakta flera redaktörer innan du får ett svar.
  • En mentor kan också visa dig handens rep och hjälpa dig att förbättra dina färdigheter.
  • Bildbeteckningen blir en teknisk författare Steg 12
    3. Sök efter tekniska skrivarbetsplatser. Det finns många webbplatser att söka efter jobb, men många av dem listar alla typer av jobb, från barnpassning till kontorsledning. För att hitta ett jobb enklare, sök efter webbplatser som är specifika för tekniska eller skrivande jobb. För att hitta sådana webbplatser, skriv in "Tekniska skrivande jobb" eller "Skriva jobb" i din sökmotor.
  • Att göra det tar lite tid och forskning, men det kommer att betala på lång sikt när du har en lista över webbplatser som är specifika för de jobb du vill ha.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Känna din publik och anpassa ditt innehåll i enlighet med detta.
  • Tilldela alltid lite tid för korrekturläsning. Det tar inte bara bort fel utan ger dig också nya idéer för att förbättra din bit.
  • För att vara en bra författare måste du vara en bra läsare. Läs tidningen dagligen. Läsning kommer också att hålla dig uppdaterad med nya trender och utveckling av teknik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande