Hur man blir en hjälparbetare för fn

FN: s hjälparbetare utför en rad olika uppgifter i många av de fattigaste och farligaste delarna av världen. Deras uppdrag sträcker sig från att distribuera vacciner i södra Afrika för att bygga hus i Afghanistan. Stödarbete omfattar intensivt engagemang med utländska samhällen och exponering för svårigheter och ofta fysisk fara. Det finns ingen uppsättning väg att bli en hjälparbetare för FN. I allmänhet tar det år att utveckla din färdighetsuppsättning och volontärarbete för att säkra en internationell position inom området.

Steg

Metod 1 av 3:
Få rätt erfarenhet
  1. Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 1
1. Graduate med kandidatexamen och mästare i ett relaterat fält. Att bli en FN-stödarbetare är ett mycket konkurrenskraftigt område. Många kvalificerade personer vill ha den här karriären, så ju mer kunskap du har desto bättre. Börja med en kandidatexamen i ett område som är relevant för biståndsarbete, såsom omvårdnad, samhällsvetenskap eller språk.
  • Du kan kanske få jobb med bara en kandidatexamen, men att få en magisterexamen i ett relevant fält kan göra dig ännu mer önskvärt. Fortsätt ett fält som är relaterat till det område där du vill att ditt hjälparbete ska vara, till exempel klimatförändringar, mänskliga rättigheter eller hälsovårdstjänster.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 2
    2. Volontär med en hjälporganisation, antingen hemma eller utomlands. Chanserna att få ett jobb som hjälparbetare utan någon volontärupplevelse är väldigt smal. De flesta frivilligt i flera år innan de får sitt första jobb. Detta kräver att du arbetar gratis, men ju mer erfarenhet du har desto mer sannolikt kommer du att landa ett jobb.
  • Du kan prova frivilligt hemma under dina undergrad och examensprogram och tillbringa helgdagar och somrar som volontärarbete internationellt.
  • Oroa dig inte för volontärarbete med FN först. Att få erfarenhet är det viktigaste på den här tiden.
  • Bildbeteckningen blir en hjälpare för FN-steg 3
    3. Nätverk för att träffas så många som möjligt. Ibland är det med ett jobb som hjälparbetare om vem du vet. Många administratörer vill ha pålitliga och pålitliga personer som kan hantera de stressiga och farliga förhållandena. Med hjälp av volontärarbete och hushållsarbete för att bygga kontakter och göra bra visningar kan hjälpa dig att hitta ett jobb i framtiden.
  • Delta i föreläsningar och konferenser om utländskt biståndsarbete. Använd dessa möjligheter att träffas så många som är involverade i fältet som du kan. Presentera dig som en aspirerande hjälparbetare.
  • Fråga gemensamma vänner i samhället för introduktioner eller rekommendationer till andra som de vet.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 4
    4. Arbeta på ett hemkontor. Även om ditt mål kan vara att arbeta utomlands, måste de flesta hjälparbetare arbeta eller volontär på ett hemkontor innan de går utomlands. Denna erfarenhet kan verkligen hjälpa dig att förbereda dig för ditt framtida jobb. Inte bara får du relaterad upplevelse för ditt CV, men du möter också människor som kan bli framtida kontakter.
  • Ibland kan du placeras på ett kontor utanför ditt land men inte på frontlinjen. Till exempel kan du hamna på ett FN-kontor i New York, London eller Paris.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 5
    5. Överväga online volontärarbete. Om du är i skolan eller arbetar men fortfarande vill ha volontärupplevelse, försök online volontärarbete för lättnadsorganisationer. De flesta organisationer, inklusive FN, erbjuder möjligheter att frivilligt och erbjuda dina färdigheter online.
  • Exempel på online volontärarbete inkluderar skrivning och redigering, konst och design, översättning, forskning, teknik, projektutveckling, uppsökning och undervisning och utbildning.
  • Det här är bra sätt att få erfarenhet i din skicklighetsområde medan volontärarbete på hjälpbyrån.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla dina färdigheter
    1. Bild med titeln Bli en hjälparbetare för FN-steg 6
    1. Fokusera på dina färdigheter. Önskvärda kandidater har färdigheter att erbjuda. Färdigheter kan innehålla skriv-, närings-, finans- och tekniska stöd. Dessa färdigheter hjälper dig att göra dig önskvärd för specifika jobb och kunna fylla vissa behov.
    • Till exempel kan du ha en examen i ekonomi, men också älska att arbeta med barn. Att få frivillig erfarenhet av att arbeta med barn kan ge dig en extra skicklighet du kan använda.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 7
    2. Studera olika språk. Du kan interagera med personer som inte talar engelska under ditt arbete, så att vara flerspråkig kan hjälpa dig att göra dig mer omsättbar. Många frivilliga erfarenheter och jobb föreslår en minsta arbetskunskap om flera språk, som engelska, spanska och franska.
  • Välj ett specifikt språk och börja lära dig det. Du kan också försöka lära dig bitar av några olika populära språk så att du kan prata lite i olika delar av världen.
  • Till exempel kanske du vill lära dig arabiska, mandarin, spanska, franska eller hindi.
  • Ta klasser genom ditt universitet, prova community-klasser, eller använd ett online-språkprogram. Om möjligt, resa till länder där språken talas så att du kan arbeta med dina konversationsförmåga och få internationell erfarenhet för ditt CV.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 8
    3. Arbeta heltid i ditt kompetensområde när du söker en position. När du försöker få en position, arbeta heltid i ditt område. Denna erfarenhet är viktig för dina framtida mål. Tänk på att få ett heltidsjobb medan volontärarbete på hemmamarknaden eller med andra biståndsbyråer.
  • Yrkeserfarenhet och en demonstrerad arbetsetik är avgörande för att få jobb som hjälparbetare. Arbetar för ett år som sjuksköterska eller en lärare kommer att göra dig en mycket mer attraktiv kandidat till FN.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta ett jobb
    1. Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steg 9
    1. Sök efter jobböppningar på nätet. När du har fått dina grader, färdigheter och erfarenhet, kan du börja leta efter ett jobb. Börja med att titta på FN: s webbplats, men se till att prova andra internationella arbetsplatser . Tusentals positioner är upplagda online, så det är ett bra ställe att börja. Du kan leta efter alla internationella jobb, eller rikta in ett visst ställe för att se vad som är tillgängligt.
    • Leta efter positioner markerade FS-1, vilket kräver minst erfarenhet.
    • Börja med webbplatser som Reliefweb, Förtroende.org, och Devnet. Dessa webbplatser kommer att ge FN: s positioner, tillsammans med andra möjligheter från andra organisationer för att hjälpa dig att ge dig erfarenhet.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steget 10
    2. Ansök om ett jobb för vilket du är kvalificerad. Att hitta stödarbete är något annorlunda än andra jobb. Du måste se till att du har alla kvalifikationer när du ansöker om ett hjälpjobb. I ditt brevbrev, betona din yrkeserfarenhet, och beskriver ärligt dina färdigheter och erfarenheter i ditt CV.
  • Till exempel, om en postering säger att du måste vara flytande på spanska, gäller inte om du inte kan hålla en konversation, slutföra intervjun eller arbeta på spanska. En spansk i gymnasiet är inte tillräckligt. Om det står att du behöver erfarenhet av näringsprogram med ungdom, det betyder att arbeta med barn på ett sommarläger inte tillräckligt.
  • Din CV bör återspegla hur din erfarenhet anpassar sig till kvalifikationerna.
  • Bildbeteckningen blir en hjälparbetare för FN-steget 11
    3. Ha tålamod. Som alla karriärer tar en professionell internationell hjälparbetare tid. Du måste spendera år att få utbildning och erfarenhet. Du kommer inte att kunna examinera från undergrad och gå rakt in i ett utomeuropeiskt jobb. Ofta tar det 10 till 15 år att äntligen landa ett jobb.
  • Inget du gör är ett avfall. Varje frivillig möjlighet, varje jobb hos en inhemsk biståndsbyrå, och varje gemenskapsprogram du arbetar med kan hjälpa till att bygga ditt CV och hjälpa dig att få dig mot ditt mål.
  • Tips

    Varningar

    Internationellt biståndsarbete är ett riskabelt yrke. Du kan hamna i ett område som plågas av inbördeskrig och våld, och ofta fångas FN: s biståndsarbetare i crossfire.
  • Detta jobb är emotionellt och psykiskt beskattning. Du kan interagera med offer för fruktansvärda våldshandlingar och lyssna på historier om trauma, som kan bära på dig.
  • Att vara en hjälparbetare innebär att du kommer att ta jobb i andra länder, bort från din familj och vänner. Många av platserna har inte samma moderna tekniker och bekvämligheter, och områdena kommer att bli fattigdomsstrikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande