Hur man är en bra mamma

Definitionen av en bra mamma varierar beroende på vem du frågar. Men de flesta är överens om att det viktigaste är att älska dina barn och se till att de känner sig älskade. Det finns inga bestämda regler för hur man är en mamma, så vi har sammanställt en lista över några riktlinjer du kan använda för att föräldra dina barn på ett kärleksfullt sätt. Om du någonsin blir överväldigad, var noga med att luta dig på ditt supportsystem och nå ut till familj eller vänner för hjälp.

Steg

Metod 1 av 13:
Visa kärlek ofta.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 4
1. Maträtt gott om kärlek i form av kramar, kyssar och beröm. Kärlek påminner om ditt barn att de är älskade ovillkorligt. Dessutom är det kopplat till högre självkänsla, bättre akademisk prestanda, färre beteendemässiga problem och ett övergripande starkare förhållande mellan dig och ditt barn.
  • Se till att de flesta av de interaktioner du har med dina barn är positiva och kärleksfulla. Sträva efter att visa kärlek dagligen.
  • Om du har en bebis, kan kärleken helt enkelt involvera att du håller ditt barn regelbundet eller talar lugnande.
Metod 2 av 13:
Spendera tid med dina barn en-mot-en.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 6
1. Kvalitetstid är viktigt för att bygga starka relationer. Om du har flera barn, gör ett försök att umgås med var och en på egen hand istället för som en grupp. Även korta fönstren kan stärka bindningen mellan dig två.
  • Om du har att göra med barn eller småbarn kan en-på-en-tiden inkludera att komma ner på golvet och leka med dem.
  • För ett äldre barn, försök att göra en hobby med dem, som bakning, vandring eller hantverk.
Metod 3 av 13:
Visa ditt stöd.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 7
1. Validera ditt barns intressen för att hjälpa dem att känna sig värdiga. Även om det inte är precis vad du skulle välja själv, vårda deras intressen kan hjälpa till att öka ditt barns självkänsla och få dem att känna sig självsäkra i sitt eget liv. Deras intressen kan komma och gå, så var beredd att flytta redskap ganska ofta.
  • Om din tonåring har gått med i ett band, ge någon positiv feedback om de låtar de skriver.
  • Om din medelskolan är besatt av rymden, köp dem böcker eller ta dem på en fälttur till planetarium.
Metod 4 av 13:
Älska dina barn ovillkorligen.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 8
1. Det kommer att hjälpa dina barn att känna sig självsäkra i sig själva och i dig. Även om ditt barn krossar eller du måste disciplinera dem, låt dem veta att du fortfarande älskar dem. Som förälder är ditt jobb att älska ditt barn för vem de är, inte för vem du önskar att de var.
  • Försök att undvika att kritisera eller skylla på ditt barn för sina misstag. Istället, fokusera på vad de kan göra bättre nästa gång.
Metod 5 av 13:
Ställ in tydliga, fasta regler.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 2
1. Kommunicera med dina barn om vad som är okej och vad är det inte. Håll ett familjemöte för att verbalisera riktlinjerna och se till att alla förstår konsekvenserna om de inte följer. Sedan, skicka ett fuskblad i reglerna i ett gemensamt område, som på kylskåpet.
  • Gör regler tydliga och korta men med en positiv snurr, som "alla ska gå inomhus" istället för "ingen körning i huset!"
  • Beroende på dina barns ålder kan du ha en öppen diskussion med dem att bestämma rättvisa regler och konsekvenser. Du kan börja försöka göra det när ditt barn kan arbeta för sig själva några konsekvenser för missförhållande.
Metod 6 av 13:
Följ igenom med konsekvenser.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 3
1. Du gjorde reglerna, och dina barn måste följa dem. Du behöver inte vara en stickler för disciplin - om någon kommer hem 5 minuter efter utegångsförbud, kan du låta det glida. Men se till att du verkställer de regler som du har satt upp så dina barn vet att du menar.
  • Disciplinering av dina barn för regelbrytning översätter inte nödvändigtvis till att vara medelvärde. Kritisera beteendet snarare än barnet. Det här låter som, "Charlie, vad ska du göra istället för att trycka på din bror? Eftersom du tryckte, måste du vänta 5 minuter innan du tar en tur för att visa hur patienten du kan vara."
  • Se till att konsekvenserna känner sig logiska. Till exempel, om ditt barn tittar på för mycket TV och slutade inte sina läxor, överväga att begränsa deras skärmtid.
Metod 7 av 13:
Försök att öva vad du predikar.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 9
1. Tänk på det exempel du är inställd för dina barn. Om du berättar att de inte ljuger, borde du inte berätta för lögner. Om du ofta pratar om vikten av hälsosam kost, försök att hålla fast vid en balanserad kost. Barn är mer benägna att följa reglerna om du följer dem också.
  • Detta inkluderar också att modellera saker som en hård arbetare och inte använda droger eller alkohol.
Metod 8 av 13:
Erkänna när du var fel.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 12
1. Du kommer inte att bli en perfekt mamma, och det är okej. När du erkänner dina misstag och ber om ursäkt för dem, visar du dina barn som du respekterar dem som människor. Att erkänna dina egna feldoingshows dina barn att det inte finns något att skämma över om misstag - så länge de fess upp och försöker göra förändringar.
  • Till exempel, om du av misstag jämför ett barn till ett annat, erkänner att det var fel genom att säga, "Jeff, jag vill be om ursäkt till dig. Jag jämförde dig med din bror igår och jag borde inte ha. Var och en av er är speciell med egna egenskaper. Kommer du att förlåta mig?"
Metod 9 av 13:
Dela ansvarsområden med din medförälder.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 17
1. Goda mammor försöker inte göra allt på egen hand. Om du är föräldraskap med en make eller partner, be dem att dela lasten med dig. Om du är överväldigad, begära att de tar på sig fler uppgifter, så du kan vila. Du kan också ge dem specifika uppgifter att göra det att du inte är bogged nere.
  • Detta kan låta som, "Sweetie, jag har inte sovit bra i dagar. Har du något emot att sätta barnen till sängs ikväll så jag kan vända mig tidigt?"
  • Om du inte har en medförälder, är det okej. Försök att luta dig på ditt supportsystem, som en bra vän eller familjemedlem, för hjälp.
Metod 10 av 13:
Modell hälsosamma relationer.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 10
1. Visa dina barn hur man behandlar människor på lämpligt sätt. Oavsett om du är med din make, medförälder, familjemedlemmar, vänner eller främlingar, bör du alltid behandla människor med respekt och vänlighet. Låt dina barn veta vad det innebär att vara en bra vän eller partner, och visa dem hur du aktivt lyssnar, kompromissar och delar med andra.
  • Använd lärbara ögonblick när du och din make är oense (på lättare saker) för att visa dina barn hur man arbetar genom konflikter.
Metod 11 av 13:
Ta tid för dig själv.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma Steg 13
1. Du borde inte känna dig skyldig att ta en paus då och då. Det skickar ett meddelande till dina barn om vikten av att hantera stress och vårdande för sig själv. Plus, spendera tid ifrån varandra hjälper dig att dekomprimera och hjälper dem att lära sig att göra saker på egen hand.
  • Att vara stressad påverkar dina barn, så skära ut tid för egenvård dagligen. Detta kan vara avkopplande med en lång blöt och en bok varje kväll, eller njut av en lugn kopp kaffe innan barnen stiger varje morgon. Kom bara ihåg att ta hand om dig!
  • Var inte rädd för att berätta för dina barn att du tar lite tid åt dig själv. Förklara självomsorg för dem och fråga dem vad de gör för självvård. Detta kommer att bygga en hälsosam vana i dina barn.
Metod 12 av 13:
Försök djupt andning i tider av stress.
  1. Bild med titeln Använd yoga för att förbättra sömnsteget 20
1. Föräldraskap kommer med många höga stresssituationer. Om du någonsin känner dig själv om att förlora din coola, sluta och ta några djupa andetag in genom näsan och ut genom din mun. Det kan också bidra till att räkna till 10 innan du reagerar på en situation. Om du lugnar dig först, kan du arbeta med att räkna ut en lösning utan att blåsa upp.
  • Meditation och yoga kan också hjälpa dig att sänka dina stressnivåer under hela dagen.
Metod 13 av 13:
Luta på din supportgrupp.
  1. Bild med titeln vara en bra mamma steg 14
1. Vänner och familjemedlemmar kan hjälpa till när du är överväldigad. Om du behöver, nå ut till en nära vän eller en familjemedlem för att bara chatta eller komma ut ur huset. Du kan också gå med i en MOM-grupp i ditt lokala samhälle för att ansluta till andra som också har barn.
  • Möt mammorna i dina barns vänner i skolan, i kyrkan, eller på lekplatsen för att få nya vänner.
  • Det är lika viktigt att ansluta med andra som en människa, inte bara som en mamma! Häng ut med vänner, gå på datum och värna dina familjära relationer också.

Konversationshjälp

Sätt att uppmuntra dina barn att öppna upp till dig

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Sätt att verbalt stödja dina barn

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Sätt att lyssna på dina barn

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Tips

Var inte rädd att be om hjälp när du behöver det. Att ha ett stödsystem är verkligen viktigt, särskilt strax efter att du har tagit ditt barn hem.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande