Hur uppmuntra barn att älska vetenskap

Uppmuntra barn att älska vetenskapen borde inte vara svårt.Skapa en hemmiljö som vårdar vetenskaplig utredning med böcker, programmering och praktiska vetenskapliga experiment.Prata med dina barn om vetenskapliga ämnen av intresse och visa en respekt för vetenskap och forskare.Exponera dina barn till en mängd vetenskap som teknik, astronomi, kemi och ekologi.Uppmuntra dem att utveckla sina egna förklaringar och ställa sina egna frågor om naturfenomen och vetenskapliga processer.

Steg

Metod 1 av 4:
Pratar med dina barn
 1. Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 1
1. Fråga barnfrågor om vetenskapliga ämnen.Vetenskap är processen att ställa frågor om världen och tänka på rimliga svar.För att hjälpa dina barn att börja ner den här vägen och komma för att njuta av den kreativitet som den involverar, ge dem frågor, inte svar.Detta kommer att få dem att utveckla sina egna svar och hjälpa dem att älska processen med utredning som är så viktigt i vetenskapen.
 • Till exempel, istället för att berätta för dina barn varför himlen är blå, kan du fråga dem varför de tycker att himlen är blå.Lyssna noggrant på deras svar, fråga dem hur de kom fram till det här svaret.Hjälpa ditt barn att hitta resurser för att upptäcka om de har rätt.
 • Leta efter lärbara vetenskapsmoment. Till exempel, om ditt barn leker med block och de faller över, försök att fråga ditt barn varför de tycker att det hände, till exempel "Vad tycker du att blocken skulle falla?"Och" varför tror du det?"
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 2
  2. Visa dina barn vetenskapen bakom sina intressen.Även barn som inte är passionerade om vetenskapen kan lära sig att älska det om du visar dem hur det påverkar deras mer omedelbara intressen.Till exempel, om dina barn älskar baseball, kan du dela några videor som förklarar fysiken bakom hur baseballs reser genom rymden och hur tyngdkraften påverkar bollens kurs.Om dina barn älskar videospel, prata med dem om de elektriska signalerna och koden som krävs för att programmera spelsystemet och programvaran.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 3
  3. Vara ihållande när du uppmuntrar dina barn att älska vetenskapen.Kärlek och uppskattning av vetenskapen kommer ofta senare i livet som dina barn får exponering för olika typer av vetenskap.Men om du har lagt en solid grund för att förstå vetenskapliga principer och processer blir det lättare för dem att utveckla den passionen när de växer.
 • Ge uppmuntran när ditt barn visar intresse för ett vetenskapligt ämne.
 • Hjälpa till att klargöra vetenskapliga idéer om ditt barn frågar om dem.
 • Uppmuntra ditt barn att ställa frågor och arbeta med ditt barn för att hitta svaren på sina frågor. Sök på internet tillsammans och leta efter svar.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 4
  4. Visa ett intresse för vetenskapen själv.Barn tar ofta efter sina föräldrar, och om du har en positiv attityd om vetenskap, kommer dina barn förmodligen också.När du läser något intressant som gäller vetenskap, dela det med ditt barn.
 • Metod 2 av 4:
  Uppmuntra utforskning
  1. Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 5
  1. Exponera dina barn till en mängd vetenskap.Vetenskap är inte en monolitisk enhet.Det finns många typer av vetenskap, så om dina barn inte är i biologi, var inte avskräckt.Introducera dem till astronomi istället.Om de inte bryr sig om astronomi, försök att dela lite geologi istället.Göra ett försök att exponera dina barn till en mängd olika vetenskaper.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 6
  2. Uppmuntra barn att ta saker ifrån varandra.Den vetenskapliga instinkten att dissekera och demontera vanliga föremål kan vara kraftfulla.Att låta dina barn agera på denna instinkt kommer att hjälpa dem att älska vetenskap (även om de inte vet att de gör).När dina barn vill demontera en gammal dator, hjälp och uppmuntra dem att göra det.Om de vill plocka kronbladet av en blomma, insistera inte på att de förstör det.Att göra processen med Discovery Fun är ett viktigt sätt att hjälpa barnen att älska vetenskap.
 • Dina barn kan också ha kul att dissekera mer komplexa organismer.Döda grodor är till exempel lätta att få från företag som ger vetenskapssatser till homeschooled barn.Owl pellets är en annan vanlig dissektionsmöjlighet som barnen njuter.
 • Se till att din barns naturliga nyfikenhet är uppenbart på ett säkert sätt och leder inte till att de håller dem att hålla knivarna i eluttaget.
 • Lär din barnsäkerhet genom att alltid insistera på att de inte ska experimentera eller demontera saker utan ditt godkännande och övervakning.Dessutom lär dem att använda isolerade handskar och skyddsglasögon vid hantering av elektriska delar.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 7
  3. Ge möjlighet till prospektering.Ge dina barns tid att observera djur och vilda djur genom att ta dem till lokala parker och rekreationscenter.Om du bor nära en stor sjö eller nära havet, ta dem till stranden för att se vilka typer av skal och konstiga varelser som de kan hitta.De kan dras till vissa buggar, växter eller djur.Därifrån kommer din barns naturliga nyfikenhet att ta över.
 • När du besöker dessa naturliga livsmiljöer, engagera dina barn i konversation.Be dem att beskriva vad de ser och ger förklaringar till något ovanligt.
 • Du kan också överväga att köpa en fjärilkit eller en gård för att ge möjlighet till ditt barn att lära och utforska.
 • Metod 3 av 4:
  Att hjälpa barnen att identifiera som forskare
  1. Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 8
  1. Förklara att någon kan vara en vetenskapsman.På grund av vissa historiska och sociala trender representeras män oproportionerligt i stamfält och i akademin.För att motverka dessa trender, berätta för dina barn att både pojkar och tjejer kan vara forskare.
  • Uppmuntra dina tjejer att delta i vetenskapliga organisationer som tjejer som kodar och ger dem vetenskapssatser som gult räckvidd.
  • Lär dina barn om kända kvinnliga forskare såväl som kända manliga forskare.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 9
  2. Presentera dina barn till forskare.Om barn aldrig har någon direkt kontakt med forskare, är tanken att vetenskapen är ett företag som riktiga människor deltar i kommer att vara en avlägsen och abstrakt uppfattning.För att hjälpa dina barn att lära sig att älska vetenskap, ta dem till ditt lokala vetenskapscenter eller naturhistoriska museet där de kan prata med professionella forskare och se hur de fungerar.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 10
  3. Uppförande vetenskapliga experiment hemma.Om barnen kan göra vetenskapen själva, är de mer benägna att älska det.Det finns otaliga böcker och webbplatser som enumererar praktiska vetenskapliga experiment du och dina barn kan göra hemma.Alternativt, köp ett förpackat vetenskapligt experiment kit packat med experiment som du kanske inte kan utföra med hjälp av material som du normalt skulle ha ljuger om huset.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 11
  4. Ge inte belöningar för lärande vetenskap.När du belönar barn för att läsa en vetenskapsbok eller genomföra ett hemvetenskapsexperiment, förringar du värdet av lärandeupplevelsen genom att göra det mer om belöningen än vad de gjorde eller lärde sig.Det skickar också ett subtilt budskap som vetenskapen är en slags chore, och bara värt att göra för att i slutet av det får du en belöning.
 • Metod 4 av 4:
  Skapa ett vetenskapligt hem
  1. Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 12
  1. Ge dina barn med böcker som firar vetenskapen.Det finns många böcker som kan uppmuntra ditt barn kärleksvetenskap.Till exempel, Ada Byron Lovelace och Thinking Machine av Laurie Wallmark eller The Boy som utnyttjade vinden: att skapa elström och hopp från William Kamkwamba och Bryan Mealer kan inspirera ditt barn att lära sig mer om det viktiga arbetet som forskare har bidragit till samhället genom historien.
  • Ditt barn kan också njuta av fiktiva erbjudanden som Rosie Revere, ingenjör.
  • Äldre barn kan ha kul att läsa åldersfria biografier.
  • När dina barn växer kan de uppskatta åldersfria vetenskapliga tidskrifter som "Nat Geo Kids" eller "Zoobooks".
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 13
  2. Visa dina barns vetenskapliga programmering.Visar som Bill Nye Science Guy och Sid vetenskapen kan få dina barn att rotera upp om vetenskapen.Om dina barn är lite äldre, kanske de gillar att titta på CSI eller en liknande show som visar hur rättsvetenskap fungerar.
 • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 14
  3. Ge dina barn leksaker som relaterar till vetenskapen.Kopplingsvetenskap med roligt är det enklaste sättet att uppmuntra dina barn att älska vetenskap.Ge dina barn leksaker som magna-plattor, små anslutbara magnetiska plattor som kan inspirera nyfikenhet om hur magneter fungerar.De kan också njuta av goldieblox byggnadsuppsättningar som uppmuntrar tjejer att titta på stam som en rolig strävan.
 • Mer generiska leksaker som kan leda dina barn att älska vetenskapen inkluderar förstoringsglasögon, fjärrstyrda bilar och dumt kitt.Dessa leksaker kan leda barn att fråga hur de fungerar eller hur de är gjorda.Rikta ditt barns uppmärksamhet på dessa frågor när det är möjligt.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande