Hur man rengör en småbarns öron

Om du har märkt mycket vax runt dina lilla öron, var säker på att det här är helt normalt! Småbarn producerar massor av öronvax som en skyddande åtgärd. En snabb torkning under badtid är ofta tillräckligt för att hålla din lilla öron rena. Men om du har problem med alltför stort vax i dina barns öron, prata med ditt barns barnläkare. De kan föreslå hemläkemedel och andra alternativ om öronvaxet orsakar problem för ditt barn.

Steg

Metod 1 av 3:
Städa utsidan av dina toddlers öron
  1. Bild med titeln Clean a toddler
1. Observera att vax är i allmänhet en bra sak för dina småbarns öron. Vax ger en skyddande, vattentät barriär mellan ditt barns trumhinnor, öronkanal och potentiella irriterande ämnen, såsom damm, bakterier och vatten. Utan öronvax skulle ditt barns öron vara med högre risk för infektioner och skada.
  • Ditt barns öron producerar ständigt öronvax, så allt överskott ska ta sig ut ur öronkanalen på egen hand och du behöver inte göra någonting.

Dricks: Om du har märkt en överdriven mängd vax runt utsidan av ditt barns öronkanal och du är bekymrad, påverkar det sin hörsel, det är bäst att prata med ditt barns barnläkare innan du gör någonting själv.

  • Bild med titeln Clean a toddler
    2. Torka ut på ditt barns öra med en fuktig tvättduk. För det mesta är det allt du behöver göra för att hålla dina barns öron rena. Fuktar en tvättduk under varmt rinnande vatten och dyker ut överskottet. Tryck sedan på tvättduken försiktigt mot din toddlers öra.Torka runt utsidan av ditt barns öron som går bort från öronkanalen och mot baksidan av ditt barns huvud. Torka sedan bakom öronen också.
  • Skölj tvättduken, vrida det och upprepa om det behövs.
  • Sätt inte in någon del av tvättduken i ditt barns hörselkanal. Detta kan orsaka skador och introducera bakterier! Tvätta endast delarna av ditt barns öron som är synliga.
  • Bild med titeln Clean a toddler
    3. Torka ditt barns öra med en ren, torr handduk efter badning. När du har fått ditt barn ett bad, alltid klappa runt öronen med en torr, ren handduk. Du kan också be ditt barn att luta huvudet till ena sidan och hålla handduken mot det öra så att vatten i örat kan strömma ut. Repetera sedan detta för det andra örat.
  • Igen, sätt inte in någon del av handduken i ditt barns öron för att torka dem. Torka bara de yttre delarna av ditt barns öron.
  • Metod 2 av 3:
    Försöker hemmet för vaxuppbyggnad
    1. Bild med titeln Clean a toddler
    1. Använd mineral eller olivolja droppar om ditt barn har mycket vaxuppbyggnad. Ditt barns barnläkare kan rekommendera ett enkelt hemmedicin, vilket inkluderar att lägga några droppar mineral eller olivolja i var och en av ditt barns öronkanaler en gång dagligen. Du kan använda en örondroppare (tillgänglig på drogbutiker) för att säkerställa att du inte lägger för mycket olja ditt barns öron. Var dock säker på att kontrollera med ditt barns barnläkare innan du försöker och aldrig lägger olja i ditt barns öron om de har en öroninfektion.
    • Lägga till några droppar olja till dina småbarns öron dagligen bör räcka för att lossa vaxet och då kommer det att komma ut på egen hand. Du behöver inte göra något annat för att få utkastet ut.
    • Om dropparna inte verkar hjälpa till efter några dagar, ring ditt barns barnläkare för att se vad de rekommenderar.
  • Bild med titeln Clean a toddler
    2. Prata med ditt barns barnläkare om öronvaxborttagningssatser. Det finns överdrivna öronvaxborttagningsknappar som du kan använda för att lossa överskott av öronvax och städa det bort, men du bör bara använda en av dessa på ditt barn om ditt barns barnläkare specifikt rekommenderar det.

    Dricks: Många av dessa kits använder droppar för att lossa öronvax, men mineral eller olivolja är ofta lika effektiv och billigare än dessa kit.

  • Bild med titeln Clean a toddler
    3. Använd inte candling för att ta bort öronvax från dina toddlers öron. Öronljus är en teknik för att ta bort öronvax som innebär att man sätter in den bakre änden av ett ihåligt ljus i ditt öra och belyser den andra änden. Det anses att värmen från ljuset och sugningen skapar drar vax från ditt öra. Denna behandling rekommenderas emellertid inte på grund av risken för skada och brist på bevis som det fungerar.
  • Detta är en populär alternativ behandling för att ta bort öronvax, men det finns mycket säkrare och enklare alternativ för din lilla!
  • Metod 3 av 3:
    Att hålla ditt barns öron friska
    1. Bild med titeln Clean a toddler
    1. Titta på ditt barns öron för att kolla på främmande föremål. Barnen stannar ibland små föremål i öronen, som russin, stenar, eller till och med små leksaker, så det är en bra idé att kontrollera dina barns öron då och då. Försök kontrollera dina småbarns öron när du rengör dem.
    • Om du upptäcker ett främmande föremål i ditt lilla örat, försök inte ta bort det själv. Ta ditt barn till barnläkaren och låt dem ta bort det för dig.
    • Infoga något i ditt barns öra för att ta bort ett litet objekt kan komplicera situationen, till exempel genom att trycka på det ytterligare eller skada ditt barns trumhinna.
  • Bild med titeln Clean a toddler
    2. Sätt aldrig in en bomullspinne eller annat objekt i ditt barns öra. Medan det kan vara frestande att städa ut vax från ditt barns öron med en bomullspinne eller hårnål, rekommenderas det inte. Du kan sluta skada ditt barns örontrumma eller trycka på vaxet i djupare och skapa ett blockering, vilket kan orsaka hörselproblem.

    Dricks: Ditt barns barnläkare kan hänvisa ditt barn till en specialist om de har problem med överdriven vaxuppbyggnad. De kan säkert ta bort vaxet från ditt barns öron med vattenbevattning och andra specialverktyg om det behövs.

  • Bild med titeln Clean a toddler
    3. Titta på tecken på att ditt barn kan ha öra smärta. Om din toddler klagar över öronmärta, ta dem för att se din barnläkare. Om ditt barn har en öroninfektion måste de omedelbart behandlas för att undvika ytterligare komplikationer. Några av de andra tecknen på en öroninfektion kan innefatta:
  • Feber
  • Gråt och fussiness
  • Tugging vid öronen
  • Svårighets sömn
  • Balansfrågor och klumpighet
  • Dränering från öronen
  • Svårighetsfrågor, särskilt tysta ljud
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande