Hur man vaglar en lacrosse boll

Det tar övning att vagga en lacrosse boll. Tekniken kommer mycket naturligt för vissa människor, medan det tar lite mer tid för andra att få ner det. Det grundläggande konceptet är att hålla bollen i fickan när du kör med en kombination av centripetalkraft och effektiv stickpositionering. Din vagga teknik varierar beroende på djupet av din ficka i allmänhet, mäns lacrosse regler kräver djupare fickor, medan kvinnors regler verkställer grundare fickor.

Steg

Metod 1 av 5:
Skapa en ficka för vagga
  1. Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 1
1. Se till att din ficka är djup, men inte olaglig. När du placerar en lacrosse boll i nätet av din pinne, ska den inte sjunka helt under den översta plastfälgen i fickan. Om fickan är för djup, kommer det att vara orättvist lätt för dig att hålla bollen i ditt nät, och din pinne kommer att bryta mot spelreglerna. I en spelsituation kommer en domare inte att tveka att straffa dig för en icke-reglering av fickan, så gör en vana att kontrollera din pinne innan du spelar. Om din ficka är för djup, kan du untie och justera strängarna.
  • För Mäns Lacrosse: Se till att fickan inte är för grunt. När en boll är i fickan och du håller pinnen helt horisontellt, ska bollen inte vara synlig ovanför huvudets kant. Om fickan är för grunt, kommer du inte att kunna styra bollen när du vaggar, passerar och skjuter.
  • För kvinnors lacrosse: i motsats till mäns lacrosse, är ingen ficka tillåten. Bollfickan måste skjuta ut från toppen av trä- eller plastfälgen när du håller pinnen horisontellt. Denna grunda fickregel gör det lättare för andra spelare att lossa bollen från din kontroll - och det betyder också att du måste vagga annorlunda för att hålla din boll i pinnen.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 2
    2. Justera fickan. Lossa knutarna som sticker ut från huvudet där det möter axeln. Dra strängarna något längre från pinnens huvud, och sedan retie knutarna så att fickan är grundare.
  • Fråga en tränare eller en lagkamrat för hjälp.
  • Var medveten om att du kan behöva justera och justera fickan flera gånger tills den känns rätt.
  • Metod 2 av 5:
    Utför grundläggande vagga
    1. Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 3
    1. Använd din dominerande hand för att styra pinnen. Håll axeln på lacrossen strax under huvudet. Du kommer att glida den här handen upp och ner på axeln för att fånga och kasta bollen - så tänk på din vagga position som ett mellanliggande steg mellan dessa åtgärder.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 4
    2. Använd din icke dominerande hand för att löst stödja axelns nedre ände. Du borde känna bollens vikt i pinnen.
  • Alltid täcker stavens rumpa med din bottenhand så en annan spelare kan inte slå den och slå bollen ur pinnen. Om du lämnar din "svans" Hänger ut, du ger en annan spelare det perfekta tillfället att avväpna dig.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 5
    3. Håll din pinne parallellt med din kropp med din axel vilar nära höften och huvudet nära ditt öra. Håll din pinne på en 45 till 60 graders vinkel med marken och försök hålla huvudet på pinnen om en fot framför ditt ansikte. Den öppna sidan av ditt nät ska fatta framåt.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 6
    4. Använd din dominerande hand för att krulla pinnen mot dig, sedan tillbaka, i en slät rytm. Rörelsen är varken full vridning eller full rotation. Vrid axeln genom att curling din handled medan du roterar hela pinnen om din armbåge. Den centripetalkraft som skapas av stavens rotation kommer att hålla bollen inuti fickan.
  • Försök att hålla din teknik så snäv och effektiv som möjligt. Vrid inte allmänt eller vildt. Var medveten om hur stabil din vagga är, och försök att inte lämna huvudet på din pinne som hänger för en försvarare att ta bort bollen.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 7
    5. Öva cradling medan du kör. Du måste köra bollen ner i fältet någon gång, så det är viktigt att du kan vagga i rörelse såväl som när du står stilla. Den viktigaste aspekten av att springa med bollen är att vagga i kadens med din naturliga löpande rörelse. Säg dig vagga med en hastighet av 7 gånger om 10 sekunder, men du tar ett annat körsteg med en hastighet av 10 gånger i 10 sekunder - det blir mycket svårare att styra bollen i fickan. Eftersom du måste köra i varierande hastigheter måste du kunna vagga på olika kadenser för att matcha kroppens rörelser.
  • Se till att när du kör i praktiken, kör du med din Stick Cradling. Om du kör runt ditt grannskap, överväga att vagga en lacrosse boll när du går. Öva detta tills det går med en pinne är lika naturligt som att springa utan.
  • Först, träna vagga medan du står stilla. När du förbättrar, försök att vagga medan du kör. Lär dig att byta sidor, vagga bollen enhänt och perfekt skytte vaggan för att bli en ännu effektivare spelare.
  • Metod 3 av 5:
    Byte av sidor
    1. Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 8
    1. Plantera dina fötter breda och böj knäna något. Håll pinnen med din dominerande hand, nära vertikalt, så att den öppna fälgen i huvudet vetter mot dig. Lämna några inches av utrymme mellan din dominerande hand och huvudet på pinnen.
  • Bild med titeln Cradle a lacrosse boll steg 9
    2. Sväng pinnen låg mellan knäna i en v-rörelse, och placera din icke dominerande hand över din dominerande hand på pinnen. Dra pinnen upp till en vagga position på din icke-dominerande sida, så att din dominerande handglas till stavens rumpa.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 10
    3. Vagga med din icke-dominerande sida. Arbeta med att använda samma tekniker som du använder för att vagga med din dominerande hand. Det kan vara besvärligt först, men med övning blir det mer naturligt.
  • När du växer som spelare är det väldigt viktigt att du kan byta din vagga mellan dina dominerande och icke-dominerande sidor. Om du är högerhänt, tenderar du förmodligen att vagga med din högra hand på toppen och din vänstra hand nära stavens rumpa. Om en försvarare attackerar från din högra sida kan det vara mycket användbart för att snabbt byta händerna - du kan undvika till vänster eller undvika försvararen med din vänstra hand på toppen och din högra hand nära stavens rumpa.
  • Metod 4 av 5:
    Cradling med en hand
    1. Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 11
    1. Placera din kropp mellan bollen och försvararen. Enhänt cradling tillåter angripare att flytta i full fart och använda sin kropp för att skydda bollen från försvarare. Det tar dock längre tid att passera eller skjuta, eftersom du måste flytta din fria hand i läge innan du kommer att kunna göra heller.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 12
    2. Grepp staven strax under huvudet. Pinnen ska vara nästan parallell med din torso. Använd din fria hand för att skapa utrymme från försvararen. Håll armen ut med din hand pekad på marken medan du kör för att hålla försvarare från att komma för nära.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 13
    3. Swing your stick arm tillbaka som din pinne side ben steg framåt. Håll din armbågsböjd. Se till att ansiktet på pinnehuvudet vetter mot bröstet.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 14
    4. Böj dina handleder för att hålla bollen i fickan. Den genererade sido-till-sidan kommer att generera samma typ av kraft som upp och ner rörelse av den tvåhandiga vaggan.
  • Metod 5 av 5:
    Passerar och skjuter bollen
    1. Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 15
    1. Vänd din pinne vertikalt för att fånga bollen. Skjut din dominerande hand upp till "hals" av huvudet. När bollen seglar i fickan, dra din pinne tillbaka lite så att den inte studsar ut.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 16
    2. Börja cradling så snart bollen träffar din ficka. Ta med din pinne tillbaka till sin 45-60 graders vagga vinkel, krulla pinnen och vaggan nära för att hålla bollen i fickan medan du kör ner fältet eller leta efter ett pass.
  • Öva fångsten - har någon kasta bollen till dig, eller kasta den mot dig mot en höjd eller tegelvägg.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 17
    3. Curl sticken ut ur vaggan så att huvudet vetter mot rakt upp för att kasta eller skjuta. Skjut upp din övre hand ner på axeln tills den är direkt över din bottenhand.
  • Bild med titeln Cradle A lacrosse Ball Steg 18
    4. Dra din pinne tillbaka över axeln, direkt ur vaggan. Piska sticken framåt i den riktning som du vill kasta bollen. Se till att titta i den riktning som du planerar att kasta. Öva denna rörelse medan du står stilla, då när du kör. Fortsätt arbeta med det tills du kan övergå från att vagnera bollen för att passera eller skjuta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Denna sport kan vara extremt frustrerande men bara hålla på den. Du bör försöka träna 4 gånger i veckan i minst 20 minuter.
  • Självkorrigera som du övar. Försök att fånga dig själv som svänger huvudet vildt, och var alltid medveten om hur konsekvent du är vagga.
  • Öva plockar upp markbollar. Kasta några bollar på marken, lås dina armbågar och skopa bollen upp. Var noga med att böja knäna djupt och ta med din pinne nästan parallell med marken för att plocka upp bollen. Stoppa inte när bollen är i din stick-tryck genom bollen och släpp sedan din botten ner till stavens rumpa för att hålla bollen inuti.
  • Titta på andra erfarna spelare vagga, och försök att efterlikna sin teknik. Överdriver sina rörelser, först, så att du kan arbeta på det allmänna flödet av vagga. Om du spelar Lacrosse på ett lag, titta på dina lagkamrater och dina tränare som de vagga. Om du är ny i spelet, var inte generad att fråga andra spelare för tips. Be någon att se dig vagga och ge dig konstruktiv kritik.
  • Om du behöver svänga din pinne, kanske du dodging en motsatta spelare eller byta din vagga till din icke-dominerande sida-försök att återställa din balans så fort som möjligt.
  • Cradling kommer naturligt efter ett tag, när du kör.Försök inte tvinga det eller du kommer att bli mer benägna att förlora bollen.
  • Försök hålla pinnen löst med händerna och starta en långsam jogga med bollen i din pinne.När du kör, ska pinnen börja försiktigt rocka fram och tillbaka.Vad du försöker göra är att simulera denna rörelse med hjälp av dina händer för att styra pinnen.
  • Tjejer tenderar att vagga annorlunda än män på grund av de olika storlekarna av fickan. Tjejer tenderar att ha mer axelrörelse och tenderar att flytta sin pinne från ena sidan av huvudet till andra sidan av huvudet.
  • Saker du behöver

    • Lacrosse pinne
    • Huvud med laglig ficka
    • Boll
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande