Hur man försvarar dina rättigheter som en gata fotograf

I allmänhet i USA får du fotografera vad du vill ha i allmänhet eller på platser där du har behörighet att ta bilder. Denna standard är densamma för en professionell fotograf samt en vanlig person som tar bilder. Om det inte finns en särskild lag som förbjuder fotografering på en viss plats eller du är legitimt att störa polisverksamheten, kan du ta en bild av allt du ser i offentliga utrymmen. Det är viktigt att känna igen dina juridiska rättigheter i samband med gatufotografering så att du inte är olagligt eller felaktigt förbjuden att ta bilder. Det är också viktigt för dig att tänka på det bästa sättet att reagera om en person försöker stoppa dig från att ta bilder i offentliga utrymmen.

Steg

Del 1 av 3:
Skydda dina rättigheter till fotografera i allmänhet
  1. Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gatufotograf Steg 1
1. Vet vad som är offentligt och i vanlig utsikt. Din rätt att ta fotografier och video av människor och saker som är i offentliga utrymmen och i vanlig syn är konstitutionellt skyddad. Att ta fotografier av offentliga platser och offentliga tjänstemän, även polis, i allmänhet anses vara en form av offentlig övervakning av regeringen. I allmänhet, om inte förbjudet av en särskild lag eller förordning, får du fotografera följande i offentliga utrymmen:
  • Byggnader, inklusive offentliga byggnader och broar.
  • Människor i allmänhet, inklusive barn.
  • Kändisar.
  • Polisen och andra offentliga tjänstemän, inklusive när de utför sina officiella uppgifter.
  • Flygplatser och andra masstransiter.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 2
    2. Bekräfta din rätt att ta bilder av och på masstransitering. Det finns en vanlig missuppfattning, särskilt sedan den 11 september, att du inte kan ta bilder på masstransit eller i flygplatsterminaler. Det finns inget brett förbud mot fotografering på masstransitering. Transportsäkerhetsadministrationen (TSA) har sagt att fotografering är tillåten i och runt flygbolagets säkerhetskontroll så länge du inte störa screeningprocessen.
  • I New York City var det ett drag för att stoppa fotografering på tunnelbanor, Long Island Railroad och Metro North Trains. I slutändan uppgav Metropolitan Transportation Authority (MTA) bekräftat att det inte finns något förbud mot fotografering.
  • Trots detta förbud har MTA-poliser hotat att arrestera och civila fotografer.
  • Om du hotas med arresteringar för att ta bilder på kollektivtrafik, kan du kontakta ditt lokala ACLU-kontor för att få information om dina juridiska rättigheter i ditt område.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gatufotograf Steg 3
    3. Utöva din rätt att fotografera offentliga byggnader. Det finns ingen federal lag som förbjuder individer att fotografera utsidan av federala byggnader. Medan journalister och civila tar bilder har lidit trakasserier, blivit kvarhållen och arresterad för att fotografera och videoa federala byggnader från offentliga trottoarer, finns det ingen rättslig motivering för detta beteende.
  • Du.S Department of Homeland Security utfärdat ett memo som anger att fotografering av utsidan av federala byggnader från offentlig egendom är tillåten.
  • Du kan komma åt en kopia av memo på ACLUs hemsida. ACLU rekommenderar att du tar en kopia av memo med dig om du planerar att fotografera federala byggnader.
  • Du bör notera att du har rätt att ta ett fotografi av utsidan av en byggnad. Om du använder en telefoto-lins för att se inuti någons fönster invaderar du den personens integritet och du kan vara föremål för en rättegång.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 4
    4. Fotografera polisen. Medborgarna har rätt att ta en bild eller videoband poliser i allmänhet som utför sina jobb. Fotografering, i det här fallet står som en oberoende rekord av polisaktivitet, som kan användas för att visa polisens missförhållanden.
  • Du har rätt att fotografera polisen. Poliser kan berätta att du inte får fotografera dem. Men som diskuteras mer detaljerat nedan, om du tar bilder eller video i ett offentligt utrymme eller i ett privat utrymme där du har rätt att vara närvarande, och du inte stör polisen, har du den lagliga rätten att ta bilder.
  • Del 2 av 3:
    Förstå gränserna för gatufotografering
    1. Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 5
    1. Känner igen privat egendom och gränserna för att komma in i den egendomen. Du kan bara ange privat egendom med tillstånd från fastighetsägaren och fastighetsägaren har rätt att begränsa vad du får fotografera på hans eller hennes land. En fastighetsägare kan be dig att lämna fastigheten om du misslyckas med att följa de regler som grundades för din fotografi. Du kan arresteras för att komma in i någons privata egendom utan tillstånd, detta kallas intrång. Du kan dock ta bilder av privat mark från en allmän plats eller från en annan plats där du har behörighet att komma in.
    • Det finns flera undantag från överträdelselagen som relaterad till fotografering. Du får ta bilder för att dokumentera eller minska en katastrof. Du är också tillåten att ta bilder på någon annans egendom för att dokumentera ett brott.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gatufotograf Steg 6
    2. Var medveten om gränser för polisbegränsning av fotografering. Poliserna kan beställa en person att sluta ta bilder om personen stör polisens verksamhet. Att störa polisverksamheten betyder inte att du spelar eller fotograferar polisen medan de arbetar. Om du är beordrad att sluta fotografera polisen måste du göra en dom om du kommer att följa ordern. Om du inte är nära scenen men det verkar som du trakasseras eftersom poliserna inte vill att deras aktiviteter fångas på kameran, kan du överväga respektfullt minskat officerens begäran.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 7
    3. Erkänna juridiska konsekvenser av dina handlingar relaterade till fotografering. Om du stör polisens operationer eller bryta en lag för att ta en bild (som trespassing), kan du bli arresterad eller kvarhållen av polisen. Du kan också arresteras om du fotograferar vissa platser relaterade till den nationella säkerheten, såsom kärntekniska anläggningar eller militära installationer. Medan privatpersoner kanske inte har rätt att stoppa dig från att fotografera dem på en offentlig gata, det finns gränser för hur du kan använda bilden.
  • Till exempel kan du inte publicera en bild av en person för reklamändamål utan att söka tillstånd från den person du fotograferade.
  • På samma sätt kan du inte använda fotot i en artikel som beskriver något som kan anses vara negativt utan att ha personens tillstånd. Till exempel kan du inte använda ett fotografi som du tog offentligt i en artikel om fetma utan att få personens tillåtelse.
  • Du kan bli stämd om du använder en persons bild felaktigt.
  • Du kan inte fotografera människor när de har avskilda sig på platser där de har förväntningar om integritet, som omklädningsrum, badrum eller inuti sina hem.
  • Del 3 av 3:
    Hanteringskonfrontationer över gatufotografering
    1. Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gatufotograf Steg 8
    1. Förstå gränserna för icke-polismyndigheten. Ofta börjar säkerhetsvakter konfrontationer över fotografer som tar bilder på den plats där de arbetar. Ibland kan säkerhetsansvariga försöka begränsa fotografering som citerar vagt formulerade säkerhetsproblem. Som professionell eller civil fotograf bör du förstå att en allmänhet inte har rätt att hindra dig på ett offentligt ställe eftersom du tar bilder. Även om en person frågar dig frågor, är du inte skyldig att ge några svar på din fotografi.
    • Det är olagligt för en allmänhet att hålla dig mot din vilja.
    • Lagligen kan en person inte använda rädsla eller hot om våld för att tvinga dig att avslöja din identitet eller anledningen till att du tar bilder.
    • Om du trakasseras eller hotas av en medlem av allmänheten kan du ringa till polisen. Om du känner att du kan bli skadad, kan du ringa 911 och försöka ta bort dig från skada så fort som möjligt.
    • Vissa stater kräver att du avslöjar din identitet till en polis, men du är inte skyldig att avslöja din identitet till en allmänhetens medlem.
  • Bilden med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 9
    2. Hantera alla konfrontationer försiktigt. En fotograf kan kunna defyta en spänd situation med en person som fotograferades genom att tala artigt och lugnt till personen. Om personen börjar eskalera situationen och du känner dig hotad, bör du ringa polisen. Om någon försöker hålla dig eller ta din film, överväga att fråga följande frågor så att du kan följa upp med rättsliga åtgärder vid behov:
  • Fråga personen för hans eller hennes namn.
  • Be personen att identifiera sin arbetsgivare. Detta kan vara särskilt viktigt om en säkerhetsvakt trakasserar dig.
  • Fråga dem om du är fri att lämna och om de tänker fängsla dig. Om de anger att det kommer att kvarhålla dig, fråga dem om de tänker använda fysisk kraft.
  • Fråga dem om vilka juridiska grunder som de tycker att de kan hindra dig eller försöka konfiskera din kamera.
  • Du bör kontakta polisen så snart du kan.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gatufotograf Steg 10
    3. Interagera med polisen noggrant och artigt. I de flesta fall har polisen ingen rättslig grund för att hindra dig från att ta bilder. Det är dock viktigt att du är artig när du talar med polisen och aldrig fysiskt motstå en polis. Om du är stoppad av en polis, kan du göra följande:
  • Fråga "är jag fri att gå?"Om tjänstemannen säger nej, är du kvar av polisen. I allmänhet kan en polis kan inte hindra en person utan rimlig misstanke om att du begått eller skulle begå ett brott. Innan du frågar om du kan lämna, anses ditt stopp frivilligt och juridiskt.
  • Om befälhavaren ökar dig, har du rätt att artigt be om vilken anledning eller brottslighet du misstänker för att begå. Du kan också påminna den officer som din rätt att ta fotografier är skyddad av det första ändringsförslaget.
  • Fotografer har belastats med oordnat beteende, intrång och obstruktion av statlig administration bara för att ta bilder som en del av sitt jobb. Ofta avfärdar distriktsadvokater avgifterna, men officerarna, genom att arrestera fotografen på tvivelaktiga avgifter, kunde stoppa fotografen från att ta bilder.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gatufotograf Steg 11
    4. Utöva din rätt att vägra konfiskering av din fotograferingsutrustning. Om du ses som fotograferar en händelse, kan en poliser försöka konfiskera eller kräva tillgång till din fotograferingsutrustning eller för att se din film eller video. Du kan vägra polisens tillgång till din utrustning genom att fråga om de har en garanti för att se dina digitala data. Denna fråga kan vara tillräcklig för att stoppa en polis från att fortsätta saken. Medan den högsta domstolen inte har styrt specifikt om behovet av en garanti för att visa digitala bilder, har det beslutat att polisen behöver en garanti för att söka i telefonen. Privata partier kan inte tvinga dig att ta bort bilder om de inte får en domstolsbeslut.
  • Under vissa omständigheter kan polisen komma åt din mobiltelefon och troligen din kamera utan en garanti. Polisen skulle behöva visa exigent omständigheter, vilket innebär att de behöver komma åt din elektronik för att rädda ett liv, eller eftersom polisen har en rimlig, god tro på att de kan förhindra förstörelse av bevis.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 12
    5. Neka att radera bilder. Poliserna är inte lagligt tillåtna att ta bort dina fotografier eller video under några omständigheter. Officers som har engagerat sig i denna typ av beteende har mött brottskostnader för bevis som manipulerar och obstruktion och stöld för att ta en fotografens minneskort. Om en officer försöker ta bort ditt fotografi, kan du hymnt påminna honom om att det är ett brott om han tar bort materialet.
  • Bild med titeln Försvara dina rättigheter som en gata fotograf Steg 13
    6. Utforska dina juridiska läkemedel om de trakasseras. Om du drabbats trakasserier, hot, eller hot, eller du var fysiskt kvarhållen, borde du kontakta polisen. Om du lidit i polisens händer, bör du kontakta en civilrättsadvokat och fråga dem hur du ska fortsätta. Ofta finns det civila klagomål som du kan anmäla felaktigt och olagligt polisförfarande.
  • Du kan också ha ett civilrätt mot den person som trakasserade på din eller deras arbetsgivare. Du kan ha rätt till pengarskador för eventuella skador som du lidit.
  • Varningar

    Vissa brottsbekämpande organ har försökt använda wiretapping lagar för att förbjuda videobildning av polisverksamhet genom att hävda att en ljudinspelning uppgår till olaglig inspelning eller wiretapping. Ingen domstol har bekräftat denna påstående om poliserna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande