Hur man blir en scenchef

En karriär som scenchef tar talang, erfarenhet och temperament. Stage Directors måste veta teatrar inuti. Var beredd att arbeta långa timmar och hantera intensiv stress. Det är ett otroligt svårt fält för att göra det.Om du är begåvad, helt engagerad, och beredd att uthärda år av hårt arbete för små pengar. Det är möjligt att förverkliga din dröm om att bli en scenchef.

Steg

Del 1 av 5:
Lär dig om drama
  1. Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 1
1. Vara en del av din skolas dramaavdelning. När du är i gymnasiet, bli involverad i skolans dramaavdelning. Vissa teateravdelningar tillåter studenter att styra spel. Om du inte kan rikta, få erfarenhet av att göra alla andra aspekter av teatern. Detta kommer att hjälpa dig att göra dig omsättbar förutom att hjälpa dig att komma in i teaterhögskolan.
  • Titta på ungdomsteater i ditt område. Många samhällsteatrar låter tonåringar delta i sina produktioner. Leta efter eventuella möjligheter att få erfarenhet.
  • Agera i produktioner och arbeta som en scenchef. Kör lamporna och rekvisita. Ta reda på vad du är bäst på, och vad du älskar att göra bäst.
  • Fråga din lärare för en realistisk bedömning av dina talanger.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 2
    2. Läs allt du kan. Teater är naturligtvis mycket litterär, och huvuddelen av en regissörs jobb är att tolka en skriftlig text. Om du vill göra det som en regissör, ​​måste du mata din passion för drama genom att fördjupa dig själv i den. Läsning hjälper dig att utveckla dina idéer och tillvägagångssätt samtidigt som du ger dig en djup kunskapsbrunn för att dra på. Genom att läsa om sammanhanget med dina favoritspel, kommer du att lära dig mycket mer om dem, vilket kommer att matas in i dina idéer om hur man direkt spelar.
  • Läs spel, romaner, skärmbilder och anpassningar, liksom litterär kritik, historia och biografi.
  • Ta en av dina favoritspel och försök att utveckla en djupare förståelse genom att läsa runt det. Till exempel, om du älskar Samuel Becketts I väntan på Godot, Läs några av hans andra spel och romaner för att få en fullständigare förståelse för honom som en författare.
  • Du kan också läsa några biografier och litterär kritik, såväl som sociala eller kulturella historier om tiden och platsen där han bodde och skrev. Fråga dig själv hur denna extra kunskap kan informera din tolkning av spelet.
  • Tänk dig att du försöker förklara ett tecken på en skådespelare, och skriv ner några tankar om hur du skulle göra det här för övning.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 3
    3. Gå på teater. Om du vill vara en scenchef, ska du gå till teatern så mycket som möjligt. Se så bred en rad spel som du kan för att bredda din kunskap och ge dig en inblick i staging och produktion. Gå till varje typ av teater du kan, från den bästa teatern i New York till en liten gemenskap eller skolteater i en liten stad. Ju fler spel du ser, desto mer kunskap och förståelse kommer du att ha.
  • Se en mängd olika spel. Se klassiker, experimentella, barn och musikaler. Även om spelet är hemskt, kommer du sannolikt att lära dig något.
  • Gå och se olika anpassningar av samma spel. Att se hur olika teatrar utför samma spel - eller spelar med samma dramatiker eller från samma period - kan lära dig mycket om att styra.
  • Se spel i andra länder. Översätt spelar från andra språk om du kan. Detta kan ge dig ett unikt perspektiv på teatervärlden och föreställningarna.
  • Många teaterproduktioner har fråga och svar sessioner efter vissa föreställningar. Delta i dessa sessioner och ställa frågor, eller lyssna på dramatiker, regissör och aktörer diskuterar sin process.
  • Del 2 av 5:
    Få en formell teaterutbildning
    1. Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 4
    1. Få en kandidatexamen i ett relaterat fält. Direktionen är mycket praktisk och praktisk, men en direktör kommer att ha en kandidatexamen i teaterproduktion eller något relaterat media eller konstfält. Bestäm vilka skolor som är bäst för dina karriärmål och din ekonomiska situation.
    • Hitta en stad med anmärkningsvärda teatrar och teaterprogram. Charleston, Boston, San Francisco, New York och Portland är alla stora städer av konsten med bra träningsprogram.
    • Tänk noga på vad du vill studera och prata med människor i de avdelningar du överväger.
    • Styrelseledamöter inkluderar kandidater i drama, engelsk litteratur, musik, kreativ och scenekonst och främmande språk. Andra humanistiska ämnen som historia, filosofi och psykologi kan alla vara en bra grund.
  • Bildtiteln Bli en scendirektör Steg 5
    2. Överväga alternativ till universitet. Om du inte har råd med ett prestigefyllt universitet, gå till en statsskola med en blomstrande dramaavdelning. Även om det kommer att finnas några prestige som är knutna till kända institutioner, kan en statlig college med en mycket aktiv avdelning vara ett bra ställe att få massor av praktiska erfarenheter i en mängd olika inställningar.
  • När du är på statskollegiet, se till att bygga ditt CV genom att delta i teaterproduktioner, sommarinstitut, samhällsteater, workshops och allt annat du kan hitta.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 6
    3. Överväga examen kurser. Vissa scenskolor har masterprogram i styrning, vilket kan vara utmärkt sätt att lära sig färdigheterna om du studerade något orelaterat. Med en kandidatexamen kan du starta en mästare i Konst (MFA). Dessa kan vara mycket selektiva, och kommer att omfatta omfattande studier av teori och kritik samt praktiska färdigheter.
  • Om du har en relevant examen och en rimlig mängd erfarenhet, är kandidatkurser verkligen inte nödvändiga, och kan vara mycket dyrt.
  • Detta kan vara särskilt lämpligt om din första examen är i ett ämne ganska långt bort för teater och drama.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 7
    4. Sluta inte lära dig. Fortsätt titta på och delta i workshops, drama labs och korta kurser även efter att du har examen. Detta hjälper dig att ständigt utvecklas och kommer att presentera dig för nya idéer och nya människor hela tiden. Teatern förändras alltid så att uppfriskande din utbildning regelbundet är en bra idé.
  • Del 3 av 5:
    Få praktisk erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 8
    1. Bli involverad i University Drama Society. Förvaltare förvärvar mycket kompetens genom erfarenhet och övning. När du studerar kan du arbeta med dina vänner och medstudenter att producera och direkta spel. Det kommer att bli en stor chans att uppleva hur det är att producera ett spel utan budget, och du kommer att lära dig mycket om samarbete och improvisera.
    • Att bli medlem i Drama Society kommer också att bidra till att lära känna många människor som har liknande intressen.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 9
    2. Få erfarenhet utanför universitetet. Titta bortom dina kurser för möjligheter att bli involverade i teatern i din stad. Ett sätt att få en inblick i hur en teaterkörning är att arbeta som en usher deltid medan du är på college. Du kommer att känna till publik och personal och kanske träffa några människor som kan ge dig bra råd.
  • Du kan också engagera dig i lokala amatördramagrupper som en volontär.
  • Med mindre samhällsgrupper kan du upptäcka att du kommer att få mer ansvar och mer möjlighet att bidra till alla aspekter av produktioner.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 10
    3. Fyll dina somrar med teatern. Försök att bli involverad i lokala program under sommaravbrottet. Be dina professorer att hjälpa dig att hitta dem. Det spelar ingen roll vad du gör där - bara komma in och göra något - agerar, scenhantering, hantering av rekvisita, belysning, uppsättning byggnad. Gör vad som helst och så mycket som möjligt.
  • Gör ett bra intryck på de människor som driver programmet eftersom du kommer att behöva sina rekommendationer senare.
  • Leta efter möjligheter med sommar lager teatrar.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 11
    4. Lär känna så många roller i teatern som möjligt. Håll ett öppet sinne och försök att engagera sig i alla aspekter. Du kommer att lära dig värdefulla lektioner som du kan ta med dig. Att lära sig att ändra en uppsättning, körbelysning och ordna kostymer är alla färdigheter som hjälper en direktör.
  • Som regissör kommer du att bättre kunna kommunicera med all specialpersonal om du har erfarenhet av vad deras arbete medför.
  • På alla stadier av spelet, berätta för alla att du är "Att lära sig att vara en direktör," inte "Jag vill vara en direktör." Fråga alla som ansvarar för någonting till "Lär mig hur man gör det." Folk älskar det, och det visar den rätta sinnestillståndet. Var ödmjuk, men inte blyg eller pensionär. Visa din passion utan ditt ego.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 12
    5. Lär dig om aktörerna. Att vara en bra teaterdirektör, måste du älska och njuta av att vara runt skådespelare. Mötesaktörer och prata med skådespelare hjälper dig att börja förstå vilken roll de kommer att spela i teaterproduktionen. Börja lära dig om förhållandet mellan en regissör och en skådespelare. Ta den här tiden för att förstå den kreativa processen i en skådespelare så att du vet vad de går igenom varje natt.
  • Överväg att ta skådespelarklasser. Detta hjälper dig att gå igenom samma processer som aktörer kommer att gå igenom, så du kan sätta dig i sina skor.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 13
    6. Lär dig att hantera människor. En de viktigaste sakerna som styrelseledamöter måste göra är att hantera människor. Du måste inspirera dem, men viktigare, du måste få folk att göra vad du vill att de ska göra. Ibland betyder det att människor spelar roller som de kan vara olyckliga att spela. Lära sig hur man relaterar, prata med, och inspirera människor hjälper dig att lyckas.
  • Del 4 av 5:
    Börjar din karriär
    1. Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 14
    1. Gå med i ett nätverk för unga styrelseledamöter. Det finns gott om organisationer och nätverk där ute för unga aspirerande styrelseledamöter. Att vara medlem i ett nätverk hjälper dig att hålla kontakten med dina kamrater och gör det lättare att stanna i vetskap om nyheter och arbetstillfällen.
    • Det kan också vara trevligt att bara prata med människor som upplever samma sak som du.
    • Du kan gå med i en relevant union, som skådespelarens aktieförening, för att hålla sig uppdaterad om nyheter i branschen.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 15
    2. Träffa människor och nätverk. Många styrelseledamöter får jobb genom nätverk och kontakter. Efter college, flytta till Los Angeles eller New York eller en annan stad med en aktiv teatergemenskap. Besök de små verkstäderna och teatrarna tills du kan landa ett jobb som gör något. Under den här tiden, fortsätt träffa människor och göra kontakter. Håll en lista över dessa kontakter, och håll kontakten med dessa personer. Detta hjälper dig när du börjar styra.
  • Försök att flytta upp hierarkin, och om du har fungerande talang, försök att få delar. Om inte, fortsätt scenhanterar och lär dig allt du kan.
  • Att förvärva ett brett utbud av erfarenheter är till stor hjälp för dina styrka och kan hjälpa till att betala räkningarna när du utvecklar din karriär.
  • Alltid vara på utseendet på en plats vid nästa bästa teater och försök att flytta upp stegen i storlek, prestige och produktionskvalitet.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 16
    3. Arbeta som assistent till en regissör. Arbeta som assistent är ett bra sätt att få din fot i dörren och uppleva vad livet är som för en regissör. Om du respekterar en lokal regissör och skulle älska att arbeta för den personen, skriv honom / henne ett brev med en CV och lite information om dig själv. Säg vad du kan ta med till bordet, och varför du vill arbeta med den här direktören.
  • Det är möjligt att människor kommer att erbjuda dig obetald arbetshjälp som en praktikant. Detta kan vara stor erfarenhet, men är inte hållbar på lång sikt.
  • Som assistent bör du vara dedikerad och entusiastisk, men kom ihåg att du inte vill stanna en assistent för alltid. Försök att hålla din karriär framåt utanför ditt assistentjobb.
  • Medan du ska vara engagerad i din regissör, ​​var noga med att du inte hamnar på att mimla direktören i ditt eget tillvägagångssätt. Förlora inte din egen röst och stil.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 17
    4. Ta jobbet när du kan hitta den och vara beredd på en kamp. Den tidiga karriären i en scenchef är nästan alltid till mycket svårt och frustrerande. Håll ett öppet sinne om arbete och tänka på vilken typ av roller som kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och erfarenheter.
  • Undersök Running Youth Workshops, eller arbetar på gemenskapsteaterprojekt. Leta efter någon aveny för att få erfarenhet och kontakter.
  • Tänk på att det sannolikt kommer att ta år att bli en fullfjädrad direktör med en tillförlitlig inkomst, och att många människor aldrig uppnår det.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 18
    5. Träffa dramatiker. Dramatiker är den kreativa hjärnan bakom spel. Börja träffa dramatiker, lära känna dem och prata om sitt arbete. Prata med dem om deras process, och få dem att hjälpa dig att förstå spelet bättre.
  • Ju mer dramatiker du befinner dig och träffas, ju mer ditt namn sätts i teatervärlden. Tänk på detta som nätverk. Att interagera med dramatiker kan hjälpa dem att lära känna dig så att de kan be dig att styra sina spel.
  • Del 5 av 5:
    Sätta på spel
    1. Bildbetaget blir en scendirektör Steg 19
    1. Bilda ett företag. Medan du träffas, förlora inte ögonen på ditt mål. Samlas med några av dina likasinnade vänner och kamrater och bilda ett företag. Oroa dig inte för storleken, och kom ihåg att i hela teaterns historia har varit nödvändiga. Det är en del av essensen av teatern.
    • Att skapa ditt eget företag är stor erfarenhet för att hjälpa dig att lära dig hur man direkt och hur man arbetar med de andra medlemmarna av en teaterproduktion.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 20
    2. Sätta på ett spel. Nästa steg är att sätta på en show som du direkt, på något sätt någonstans. Kanske teatern som du är ansluten kommer att låta dig styra en liten show, eller kanske du och dina vänner kan hyra en teater och presentera din egen. Ibland kan styra barns lekar vara ett bra steg.
  • Ett barns lek kan vara mycket roligt, och du kan hitta att du verkligen tycker om att arbeta med barn och skulle vilja utveckla dessa färdigheter.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 21
    3. Lär dig att hantera en budget. Detta är en avgörande skicklighet att utvecklas. Du måste spendera tidsundersökning för produktionen. Du måste också marknadsföra ditt spel för att locka en publik. Dessa är arbetsuppgifter som går utöver att arbeta med aktörerna.
  • Lär dig om hur en teaterfinansierar funktion och kostnaderna för att spela ett spel är viktiga delar av din praktiska utbildning.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 22
    4. Lär dig av dina framgångar och dina misslyckanden. Du kommer att lära dig så mycket av erfarenheten av att faktiskt sätta på en lek självständigt av din skola eller högskola. Analysera vad du gör och gör anteckningar om hur man förbättrar. Tänk på dina interaktioner med alla inblandade, från aktörer för att ställa in designers. En av de viktigaste sakerna du kommer att lära dig är hur man arbetar med en stor grupp människor, varav många kommer att arbeta för små eller inga pengar.
  • Att förstå allas motivationer för att arbeta i teatern hjälper dig att arbeta tillsammans.
  • Utvärdering av de finansiella resultaten visar hur mycket spelet verkligen kostar och markerar om du behöver göra mer arbete med insamling eller att locka större publik.
  • Bildbeteckningen blir en scendirektör Steg 23
    5. Ge inte upp. Att bli en teaterdirektör är en lång, grusande process. Det handlar om att hitta och göra möjligheter och hårt arbete, men medför också förmåga och lite men lycka till. Var beredd på motgångar och kämpar längs vägen, men håll din entusiasm för teatern.
  • Ett sätt att göra detta är att fortsätta upptäcka nya saker i utövande konst och utsätta dig för dem. Detta hjälper dig att stimulera idéer, vilket alla kommer att bidra till utvecklingen av din egen unika direktörsvision. Gå till konferenser, workshops och andra evenemang för att ständigt lära sig och expandera dig själv.
  • Läs specialistpublikationer om ny teater och kritik för att uppdatera dina idéer.
  • Tips

    Gå till varje prestanda av varje spel du är inblandad i. Gå till varje spel du kan, period.
  • Möt deadlines, varje gång.
  • Fortsätt med aktuella händelser. Inte bara kommer det att hålla dig i den verkliga världen, men det är viktigt information för alla styrelseledamöter.
  • Varningar

    Betala aldrig någon för att låta dig agera eller direkt.
  • Vara ödmjuk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande