Hur man blir en pediatrisk fysioterapiutövare

En pediatrisk fysioterapeut hjälper barn i alla åldrar att återhämta sig från skador och sjukdomar som påverkar deras rörlighet. De hjälper också patienter med medfödda förhållanden att förbättra sina fysiska förmågor. Att bli en pediatrisk fysioterapeut kräver omfattande utbildning, kliniska timmar och licenser. I Förenta staterna regleras fysioterapeuter av fysiska terapiföreningar och statliga styrelser. Förutom att uppfylla alla utbildnings- och licensieringskrav måste pediatriska fysioterapeuter också vara mycket tålmodiga och vara beredda att arbeta med barn som kanske inte förstår varför de måste delta i fysiska terapi sessioner.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder dig själv
  1. Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 1
1. Gå ut gymnasiet. För att komma in i ett grundutbildningsprogram måste du få ditt gymnasiet eller ta emot ditt GED-certifikat för allmän utbildning. Att ta avancerade vetenskapsklasser hjälper dig att förbereda dig för högskolestudier.
  • Arbeta hårt i gymnasiet och hålla din GPA så hög som möjligt för att öka dina chanser att komma in i ditt föredragna grundutbildning.
  • Bild med titeln Balans ditt arbete och hemliv (för kvinnor) Steg 2
    2. Få erfarenhet. Börja utforska ditt intresse för fysisk terapi genom att leta efter skolans jobb eller frivilliga möjligheter som ger dig lite erfarenhet på fältet, även om du bara svarar på telefonen.
  • Det kan också vara till hjälp att få lite erfarenhet av att arbeta med barn. Överväg att leta efter möjligheter på daghem, efter skolprogram, sommarläger, barnsjukhus eller barnläkare.
  • Bild med titeln Använd Tidshantering på arbetsplatsen Steg 10
    3. Bedöm dina färdigheter och intressen. Att arbeta som en pediatrisk fysioterapeut presenterar många unika utmaningar, så det är bäst att tänka på kraven så tidigt som möjligt för att se till att den här karriären är en bra passform för dig.
  • Du måste ha en genuin önskan att hjälpa och kommunicera med barn i smärta, vilket kräver mycket tålamod och medkänsla.
  • Du måste ha starka kommunikationsförmåga. Som en pediatrisk fysioterapeut måste du behöva förhållanden, begränsningar och behandlingsplaner för både barn och deras föräldrar. Starka kommunikationsförmåga är viktiga för att kommunicera med barn är mer utmanande än att förklara fysisk terapi till vuxna.
  • Du måste vara beredd på fysiskt utmanande arbete. Pediatriska fysioterapeuter är på sina fötter för mycket av arbetsdagen och måste ofta fysiskt hjälpa sina patienter.
  • Del 2 av 3:
    Att bedriva en utbildning i fysisk terapi
    1. Bild med titeln Enforce Change i ditt personliga liv och arbetssteg 4
    1. Få en grundutbildning. Du har många olika alternativ, så gör din forskning för att välja det bästa grundutbildningen för dig. Oavsett vilken typ av program du väljer är det viktigt att tänka på förutsättningarna för forskarskolan. Överväg att kontakta forskarskolor du är intresserad av att ansöka om i framtiden för att ta reda på vilka grundkurser som krävs för upptagande. Vanliga förutsättningar krav inkluderar fysik, psykologi och en mängd olika vetenskapsklasser.
    • Ett alternativ är att vara i ett ämne som är relaterat till fysisk terapi, såsom biologi eller fysiologi. Det finns också några program som är speciellt utformade för att förbereda dig för forskarutbildning i fysisk terapi, även om du säkert kan bli antagen till ett examensprogram utan denna specifika typ av major.
    • Vissa skolor erbjuder program som kombinerar grundutbildning och forskarutbildning, så att du kan tjäna en kandidatexamen och doktorsexamen i fysisk terapi från en institution utan att behöva återanvända.
    • Om du vill börja arbeta i det fysiska terapifältet så snart som möjligt kan du överväga att bedriva en associerad examen för att bli en fysioterapeutassistent. Detta är ett bra alternativ om du vill ha mer erfarenhet på fältet innan du åtar dig vidareutbildning, eller om du vill arbeta som en fysisk terapiassistent medan du arbetar med dina mer avancerade grader.
  • Bild med titeln Välj terapi för klimakteriet steg 6
    2. Ansök om fysiska terapi praktikplatser. Många fysiska terapi kliniker hyra aspirerande fysioterapeuter att arbeta på kontoret eller hjälpa till med träningen. Denna kliniska erfarenhet ger dig en chans att uppleva vad det verkligen tycker om att arbeta i en fysisk terapi, och det kommer att lägga till i ditt CV.
  • Bild med titeln studera det medicinska tillståndet av nefrotiskt syndrom Steg 3
    3. Delta i ett gymnasieprogram. Du måste välja ett doktorandprogram som är ackrediterat av kommissionen om ackreditering i fysisk terapiutbildning (CAPT). Dessa doktorander av fysiska terapi (DPT) -program tar i allmänhet tre år att slutföra och ge dig djup kunskap om ämnen som anatomi och farmakologi. Du får också möjlighet att fokusera dina studier om pediatrisk fysioterapi.
  • Förbered dig på grundskolan genom att ta GRE medan du är en grundutbildning. Dessa program är konkurrenskraftiga, så starka betyg och testresultat är viktiga.
  • Magisterexamen är inte längre tillgängliga för nya studenter som vill bli fysioterapeuter, även om de var ett alternativ under det senaste förflutna.
  • Du kan behöva göra ett praktikprogram som en del av din DPT.
  • Bild med titeln Använd fysikalisk terapi för att återhämta sig från ett stroke steg 6
    4. Fyll i ett bostadsprogram. Du kommer att behöva slutföra cirka 1 500 timmars klinisk praxis i specialiseringen av ditt val. Bostäder är vanligtvis färdiga på University Medical Centers, och ger dig möjlighet att utöva fysisk terapi under överinseende av en certifierad fysioterapeut.
  • Del 3 av 3:
    Få licensierad och starta din karriär
    1. Bild med titeln Deal med examen stress steg 25
    1. Få licensierad i ditt tillstånd. Du måste ta den nationella fysioterapi-examen (NPTE), som bedömer din kunskap och förmåga inom fysisk terapi. Varje stat har sina egna krav för att utfärda licenser till fysioterapeuter, så kolla med ditt tillstånd för att ta reda på om det finns ytterligare tentor du behöver ta.
  • Bild med titeln Få din förare
    2. Ansök om certifiering med den amerikanska styrelsen för fysioterapi specialiteter (Abpts). Denna styrelse kräver att du slutför 2000 kliniska praxis timmar i ditt specialitet eller ett godkänt bostadsprogram. De administrerar också ett test för certifiering som innehåller frågor som rör din specialitet. Efter avslutad tid kommer du att certifieras som specialist på pediatrisk fysioterapi.
  • Bild med titeln Välj terapi för klimakteriet steg 3
    3. Börja leta efter ditt första jobb. Ansök om jobb med sjukhus, kliniker eller fysioterapi. Få pediatriska fysioterapeuter kan starta sin egen träning direkt eftersom de har en mindre pool av patienter att dra från. Ett pediatrisk sjukhus eller organisation kan vara ett bra ställe att leta efter din första position.
  • Du kan också välja att börja arbeta som en fysioterapeut när du har fått din licens, men innan du får certifiering från Abpts.
  • Bild med titeln Få din förare
    4. Ta fortbildningskrediter. För att hålla din certifiering och licens måste du slutföra fortbildningskrediter varje par år. Krav varierar beroende på stat, så var noga med att kontrollera kraven i ditt område.<
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande