Hur man blir en metallfabriker

Om du någonsin har undrat hur metall formas till en användbar produkt, kan metallfabrikation vara jobbet för dig. Metallfabriker är ansvariga för att göra delar ut ur metall och montera dessa delar till nya saker. Fabricators är ansvariga för objekt som kanaler och till och med massiva ramar för fordon och byggnader. Arbetet har inte mycket utbildningsbehov, men de flesta arbetsgivare kräver att du har ett gymnasiet eller GED, följt av praktisk träning. Du kan också behöva få certifiering efter avslutad träning. När du har avslutat träning får du en mycket viktig roll för att skapa varor av metall.

Steg

Del 1 av 3:
Slutföra utbildningsbehov
  1. Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 01
1. Tjäna ditt gymnasiet diplom eller a Ged. De flesta arbetsgivare förväntar sig att sökandena åtminstone har en gymnasieutbildning. Det räcker för att komma in i de flesta inbyggda jobb. Använd din tid i skolan för att ta klasser som hjälper dig att lyckas som tillverkare. Kolla med din skola för att se om de har några arbetsstudier eller lärlingsprogram som gör att du kan få en hoppstart på din karriär.
  • GED anses vara motsvarande en gymnasieutbildning. Om du inte slutar gymnasiet, ta GED-testet istället för att kvalificera sig för fler möjligheter.
  • Medan du är i skolan, prata med en rådgivare eller akademisk rådgivare för att du ska ta de bästa möjliga stegen för att förbereda sig för arbete som tillverkare.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 02
    2. Studie Matematik för att förbereda sig för mätning och skärning av metall. Metallfabrikation innebär en hel del matte. För att lyckas i fältet bör du åtminstone ta algebra klasser i skolan. Geometri och trigonometri är också till hjälp när du beräknar hur man ska ordna och kombinera olika metallstycken.
  • Eftersom matematiken kan vara komplicerad, få lite erfarenhet av det före utbildning för anställning. Du kan sedan få ytterligare erfarenhet genom ett metallfabrikationsprogram eller lärling.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 03
    3. Öva kommunikationsförmåga så att du kan fungera bra med ett lag. De flesta tillverkare arbetar i lag. Som tillverkare måste du kunna fungera bra med människor, oavsett om de är lagmedlemmar, handledare eller kunder. Ta språk och kommunikationsklasser för att förbereda. Sök även efter frivilliga möjligheter som sätter dig i direkt kontakt med kunder och andra volontärer.
  • Du kan ha flera personer som arrangerar och svetsar olika delar av samma projekt, till exempel. Om ingen är på samma sida kan du hamna med felaktiga produkter som är osäkra för användning.
  • Läsförståelse är också viktigt eftersom tillverkare måste tolka ritningsdesigner och förmedla detaljerna till lagmedlemmarna.
  • Vissa tillverkare är till och med ansvariga för att kommunicera med kunder. Du kan bli ombedd att bestämma kundens behov och se till att de är nöjda.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 04
    4. Börja använda olika verktyg som metallbearbetare använder för att tillverka. Du kan träna med många av dessa verktyg hemma på skrotstycken av metall. Börja med metallskärverktyg som skär och hålslag. Bli van vid hantering av att gå med i verktyg som svetsbrännare och lödstrykjärn. Läs även om verkstadsverksamheten och de verktyg som används för att hålla allt som kör, till exempel Riveters, Formationsmaskiner, Kopplappar och Power Presses.
  • Om du kan, besök en workshop för någon förstahandsupplevelse om hur det fungerar. Be om att skugga en professionell tillverkare för en dag.
  • Forskning olika metaller och de tekniker som används för att göra dem till kommersiella produkter. Du behöver inte lära dig allt på egen hand, men att studera dessa saker hjälper till att förbereda dig för träning.
  • Workshops använder datorstödd design (CAD) -program för att designa ritningar. Du kan träna med gratis CAD-program hemma eller ta klasser för att lära dig om det.
  • Del 2 av 3:
    Avsluta grundläggande träning
    1. Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 05
    1. Fyll i ett 1-årigt träningsprogram om du vill få mer erfarenhet. Många tekniska skolor och högskolor erbjuder studieprogram för studenter som är intresserade av metallfabrikation. Kolla några skolor i ditt område för att se vilka typer av träningsprogram de erbjuder. Att delta i ett program kan vara en mycket bra idé om du inte har ett gymnasiet eller GED. I slutet av träningen får du ett certifikat som visar att du har avslutat utbildning.
    • Metallfabrikationsutbildning täcker ämnen som butiksmatik, kvalitetskontroll och ritningsläsning.
    • Det certifikat du får öppnar mer arbetsmöjligheter. Vissa arbetsgivare kan vara mer benägna att anställa dig eftersom du har officiell utbildning.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 06
    2. Ansök på olika företag att söka en lärling. Sök efter alla metallverkstäder eller fabriker i ditt område med öppningar för nya anställda. Leta efter de med utbildningsmöjligheter. Ansök via företagets hemsida eller överväga att ringa eller besöka dem personligen. Skicka ett CV inklusive din utbildningsbakgrund och kvalifikationer.
  • Om du inte har stor erfarenhet av metall måste du gå igenom en lärlingsperiod.
  • Tala med din skolas akademiska rådgivare om potentiella möjligheter. De kan länka dig till olika företag som anställer.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 07
    3. Gå med i ett 3-årigt lärlingsprogram för att träna på jobbet. De flesta metallfabriker börjar på fältet genom att arbeta som en lärling. Metalbearbetningsföretag driver dessa program. Som en lärling får du upplevelse på jobbet när du arbetar för företaget. Företaget har då möjlighet att anställa dig heltid när du har slutfört din träning.
  • Metallbearbetningsföretag anlitar ofta nya anställda genom lärling. Om du är ny på metallbearbetning är en lärlingsskap det bästa sättet att komma igång.
  • Vissa områden har lärlingsprogram för gymnasieelever. Om du är säker på att du vill fortsätta metallfabrikation, använd ett sådant tillfälle att övergå direkt till anställning när du avslutar gymnasiet.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 08
    4. Få certifierad som en tillverkare om den är obligatorisk i ditt område. Metallfabriker behöver vanligtvis inte licensieras för att kunna fungera. Men vissa områden kräver att du får ett certifikat som förväntar sig att få ditt intyg efter att ha slutfört ett utbildningsprogram eller en lärling, beroende på reglerna. När du har ett certifikat kan du arbeta någonstans som en tillverkare.
  • Till exempel, Alberta och Quebec, Kanada, kräver att tillverkare har ett certifikat. I resten av Kanada är certifiering valfri. Du kan också ansöka om ett interprocinciellt certifikat som låter dig arbeta var som helst.
  • I områden där certifiering är valfritt kan ett certifikat öppna nya möjligheter. Certifiering kräver vanligtvis inte mycket extra värd att få, så kraven är värda att titta på.
  • Del 3 av 3:
    Arbetar som specialist
    1. Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 09
    1. Ansök om specialistroller om du vill skapa en specifik produkt. Metallfabrikation är ett mycket brett fält, så det finns många olika roller du kan ta under hela din karriär. Grundläggande tillverkning handlar om att göra hushållsprodukter som kanaler och takrännor. Det finns separata positioner för dem som vill arbeta med byggnader, fordon eller till och med datorer. Den roll du väljer bestämmer vilken typ av extra utbildning och certifiering du behöver, om någon.
    • Till exempel passar installationsfabricatorer nybyggnader med kanaler, takrännor och annan metall. De reser ibland till arbetsplatser och gör anpassade delar där.
    • Strukturella fabriker är ansvariga för att sätta ihop byggnader. Om du är intresserad av bilar, gå in i automatisk tillverkning. Alternativt, prova elektronisk tillverkning om du är intresserad av teknik.
  • Bildtiteln Bli en metallfabriker Steg 10
    2. Delta i ett 2-årigt träningsprogram om du planerar att ange ett avancerat fält. Några högre nivåer i metallbearbetning kräver ytterligare träning. Om du planerar att ange en specialiserad roll som involverar komplexa komponenter som elektriska ledningar, planerar du att få en associerad examen eller yrkesutbildning. Kolla in tekniska skolor i ditt område för att se vilka program de har.
  • Om du planerar att arbeta med elektronik, fordon eller flygplan, till exempel, sök ut ytterligare träning. Del av tillverkningskomplexa maskiner är att veta om elektriska kretsar, värmesystem och andra komponenter.
  • Bild med titeln Bli en metallfabriker Steg 11
    3. Tjäna extra certifiering i andra färdigheter om du vill öka dina referenser. Den extra certifieringen är inte nödvändig, men det kan göra det lättare att hitta jobb. Svetsning är en viktig del av en fabricators arbete, så du kan inte gå fel genom att bli en certifierad svetsare. Se även i att få erfarenhet av tryckbromsoperation, signera tillverkning eller andra relaterade fält.
  • För att få svetscertifiering, registrera dig i ett svetsutbildningsprogram och godkänna ett certifieringstest. Det finns en massa svetskertifieringar som täcker olika tekniker, så fokuserar på en kan du netto en specialiserad roll som tillverkare.
  • Försök att få ett certifikat i lödning om du planerar att arbeta med elektriska system. Det är användbart för anslutning av ledningar i avancerade tillverkningsjobb som behandlar elektronik eller fordon, till exempel.
  • Tips

    Metallfabrikation är ett fysiskt jobb, så ta hand om din hälsa. Var beredd att arbeta i heta, bullriga miljöer där du kommer att bli ombedd att flytta lakan av metall.
  • Säkerhet är viktig i en workshop. Fabricatorer bär redskap som en hårdhatt, värmebeständiga handskar och en svetsmask.
  • Vissa jobb kräver att du är borta från hemmet ett tag. Om du inte har något emot att resa, förfölja roller utanför tillverkningsverkstäder, till exempel i byggkonstruktion.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande