Hur man deltar i community theatre

Är du intresserad av att bli involverad i din lokala samhällsteater, men vet inte hur eller var du ska börja? Sök inte mer! Det finns flera sätt att engagera sig - på scen, backstage och bakom kulisserna - och vi visar dig repen för varje.

Steg

Metod 1 av 5:
Bli informerad
  1. Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 1
1. Forskning din lokala teater online. Liksom de flesta saker blir det första steget att bli involverad informeras och internet är ett bra ställe att börja. Ta dig tid att bläddra i din närliggande teaterens hemsida, om de har en och läs om deras uppdragsstat, vad visar att de kastar, om de har besättningsöppningar, om de håller audition eller behöver donationer.
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 2
    2. Ring och prata med en anställd. De kan hjälpa dig att styra dig och föreslå vem som ska tala med ytterligare antingen via e-post, telefon eller personlig.
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 3
    3. Besök personligen. Chansen är att du redan har besökt teatern innan som en beskyddare, men om inte planerar att kolla ut en show. Stick runt efter showen, och se om du kan chatta upp nuvarande gjutna medlemmar. Detta är ett bra sätt att få en vibe av troupe och få tips eller pekare från någon som redan är i vet.
  • Metod 2 av 5:
    Går på en audition
    1. Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 4
    1. Sätta upp en audition. Visst, auditioner kan vara skrämmande, men här är några tips för att hjälpa till att ta stressen ur processen och hjälpa dig att spika den. Om du är intresserad av att bli involverad, men inte i skådespelare, hoppa vidare till Metod 3 för tips om hur du blir involverad av scenen.
    • Vissa pre-work går in i att ordna en audition, och organiseras med ditt schema är alltid en bra första start.
    • Om du måste ringa framåt för att placera en auditionstid, gör det tidigt för att se till att det kommer att finnas utrymme för dig.
    • Se till att du skriver ner rätt tid och plats för auditionen, planerar att anlända 10 minuter tidigare än tidpunkten. Tidig ankomst ser professionell ut.
  • Bilden med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 5
    2. Förbered dig för auditionen. Tänk på att ta ett par grundläggande skådespelare eller förbättra klasserna innan du dyker in i auditioner. Hur man förbereder sig för en teaterföräldelning
  • Om du ska förbereda en sång, scen eller monolog gör det. Oavsett om du måste förbereda något eller inte, bekanta dig med det spel eller musikaliska du auditionerar för. Ingenting ser värre än att gå in i en audition som inte vet någonting om showen!
  • Om du inte fick veta att förbereda någonting, är chansen att du ska göra en "kall läsning."Det betyder att du kommer att få en sång eller scen och några minuter att titta över det innan du måste utföra det för gjutdirektörerna. Chansen är att du inte kommer att känna dig bekväm med materialet. Det här är normalt. Styrelseledamöter testar hur bra du arbetar under tryck. Gör bara ditt bästa och vet att du inte behöver vara perfekt!
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 6
    3. Spika auditionen. Var orädd och gör ditt bästa! Hur man audition för lokal teater
  • Klä professionellt, men också med personlig stil. Del av vad du är "försäljning" På scenen är dig själv och din egen unika personlighet. Visa det med dina kläder!
  • Sjung högt och stolt, även om du inte tror att du låter bra, kan förtroendet tala lika högt som talang. Läs linjerna med känslor och känsla, och om du dansar, ler och säljer det, även om du inte känner till alla drag.
  • Alltid vara respektfull för alla på auditionen, även om du bara väntar på att gå audition. Var snäll mot styrelseledamöterna, särskilt. Din attityd kan avgöra huruvida de vill arbeta med dig och kasta dig i showen.
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 7
    4. Uppföljning efter auditionen. Några dagar efter auditioner kan det finnas återuppringningar, eller en andra omgång av auditioner. Om du kallas tillbaka, grattis!, Styrelseledamöterna vill se dig igen och kan vara intresserad av att kasta dig.
  • Du kommer att läsa för specifika delar under callbacks, så försök att fungera som om du tycker att din karaktär skulle. Om du inte kallas tillbaka är det okej, det finns alltid ett annat spel.
  • Kontrollera de gjutna listorna när de är redo. Några dagar efter callbacks, gjorda listor läggs vanligtvis. Detta är en lista som ställer ut vem som spelar varje del. Listan kan skickas till dig, du kan få ett samtal, eller det kan bli publicerat någonstans på teatern.
  • Om du har kastats, grattis!, Att bli gjuten i en show är väldigt upphetsad, så ge dig en klapp på baksidan. Var noga med att låta direktören veta på ett aktuellt sätt att du accepterar rollen så att de inte ger det till någon annan! Om du inte har kastats, oroa dig inte, det kommer alltid att finnas andra spel, eller kanske överväga att gå med i besättningen.
  • Metod 3 av 5:
    Ansluta sig till besättningen eller personalen
    1. Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 8
    1. Hjälpa till med backstage besättningen. Det mesta av åtgärden händer faktiskt bakom teatergardinerna och arbetet är ett spännande sätt att engagera sig, speciellt om du är blyg eller inte riktigt in i att agera. Varje jobb är viktigt backstage. Showen kunde inte fortsätta utan sina besättningsmedlemmar.
    • Om du är intresserad av kostymer, rekvisita, uppsättningar, belysning eller scenregissering, söker de som är involverade i dessa besättningsavdelningar och erbjuder att låna en hand eller någon kompetens och färdigheter du kan ha. Att vara en elektriker i ditt dagliga liv, kommer till exempel att göra dig till en utmärkt resurs för belysningsbesättningen.
    • Om du får jobb i ett område som du sällan arbetar med, följ ledningen för den som är ansvarig och hjälper dig så bra du kan. Var inte rädd att be om hjälp.
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 9
    2. Gå med i den administrativa personalen. Teatrar har olika administrativa uppgifter som kan kräva volontärer. Kontrollera om din lokala teater behöver en hand i deras insamling, marknadsföring, PR, eller samhällsuppdrag. Det här är bra sätt att möta dina grannar och förfalska nya anslutningar utanför teatern, också.
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 10
    3. Volontär att vara en usher. På många sätt är ushers de offentliga ambassadörerna i teatern. Om du gillar att interagera med människor, ler, och hjälper dig, skulle du göra bra på det här mycket viktiga jobbet.
  • Bilden med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 11
    4. Arbeta i kassakontoret. Om du har starka multi-tasking färdigheter kan det vara ett bra jobb för dig. Plus, du får interagera med lånarna medan du erbjuder en tjänst som har stor inverkan på teaterns erfarenhet.
  • Metod 4 av 5:
    Att bli involverad på andra sätt
    1. Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 12
    1. Bli en ekonomisk supporter. Att ge teatern en monetär donation, om du har det ekonomiska sättet, kan det vara en ömsesidigt givande upplevelse. Det hjälper inte bara teatern täcker sina kostnader och lägger på fler visar, men det är ett sätt för dig att bli involverad för att göra en välgörenhet donation som är sannolikt avdragsgilla. Alla är en vinnare!
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 13
    2. Donera möbler. Teatrar letar nästan alltid efter uppsättning och prop donationer. Om du råkar ha gamla möbler, eller något du tror kan vara användbart på scenen, fråga om att ta med dem.
  • Bild med titeln Bli involverad i Community Theatre Steg 14
    3. Gå med i styrelsen. Många teatrar har ett styrelse som inkluderar gemenskapens företrädare.Se om din lokala teater har ett bräde som du kan gå med och hjälpa till i teaterns dagliga körning.
  • Metod 5 av 5:
    Har kul!
    1. Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 15
    1. Njut av gjutna fester. En av de bästa delarna av att vara involverade i samhällsteatern möter nya människor och gör nya vänner. Efter den slutliga prestationen av en show kastar gjutet och besättningen ofta en stängning eller "slå in" parti för att fira allt det hårda arbetet du sätter i showen och all den kamratskap du har byggt medan du gör det.
  • Bilden med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 16
    2. Skörda hälsofördelar. Studier har visat att bli involverad i att agera och förbättra kan faktiskt bidra till att minska arbetet, skolan och annan livsrelaterad stress.
  • Bild med titeln Få involverad i Community Theatre Steg 17
    3. Bli upptäckt. Kanske kommer du att upptäcka en dold fungerande talang som kan ta dig till kommersiellt arbete eller andra skådespelare.Ibland gjutningsmedel pop-in till lokala teaterproduktioner, för att omfatta upp och kommande talang. Vem vet, kanske kommer du fånga ögat!
  • Tips

    Alltid vara tacksam för vad du får, oavsett om det är påstage eller backstage. Styrelseledamöterna har valt dig - och det är alltid trevligt att väljas.
  • Var respektfull för styrelseledamöter, koreografer, scenmangare och tekniker. De är den som hjälper dig att se bra på scenen, så du vill vara på sina goda sidor.
  • Öva, öva, träna. Du kommer inte att lära dig dina linjer och låtar om du inte övar utanför repetitionen.
  • Försök att inte vara sen till möten och definitivt missa inte repetitionerna. Det visar en brist på respekt för allas tid och kan leda till att du släpps från showen eller troupen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande