Hur man är en bättre skådespelare

Stage Acting är en unik konst som tar ansträngning att behärska. Bortsett från att ta klasser finns det gott om sätt att stärka ditt hantverk på egen hand. Börja med att memorera linjer, så du kan koncentrera dig på mekanik och karaktärsutveckling. Öva utgående och utskjutande, och använd forskning och fantasi för att bygga en trovärdig karaktär. Titta på massor av föreställningar och uppmärksamma människor när du är ute och att utveckla en repertoar av uttryck och gester.

Steg

Metod 1 av 4:
Lärande från erfarenhet
  1. Bild med titeln Act runt tjejer Steg 12
1. Möt ett brett utbud av människor och observera dem. Människor som tittar på är ett bra sätt att lära sig hur man efterliknar uttryck, gester och toner av röst. Observera främlingar medan du är ute och om, och försök att interagera med ett varierat utbud av människor. Att betala uppmärksamhet kan inspirera dig att komma med detaljerna som gör en prestation bra.
  • Kaféer, restaurang uteplatser, köpcentra och livsmedelsbutiker är alla fantastiska människor som tittar på platser. Om du är i linje någonstans, säg hej till folket bredvid dig och försök att slå upp en konversation.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    2. Titta så många föreställningar som möjligt. Du kan hitta massor av levande föreställningar på YouTube, Netflix och andra tjänster. Förutom föreställningar av ditt spel, titta på något annat du kan som tiden tillåter. Titta med ett kritiskt öga och notera hur du kanske har gjort ett uttryck eller levererat en linje annorlunda.
  • Bild med titeln Bli en modern dansare Steg 4Bullet1
    3. Lär dig av de andra aktörerna i ditt spel. Det är inte fusk eller kopierar att lära av andra. Titta på andra aktörer i dina produktioner och se vad de gör med de delar de ges. Försök att märka saker de gör som du kan införliva i din egen skådespel.
  • Var inte blyg om att fråga mer erfarna aktörer i ditt spel för hjälp. Fråga dem om anteckningar, råd och tricks av handeln.
  • Bild med titeln Dress for Spirit Week eller Day på din skola Steg 8
    4. Få så mycket träning som möjligt. Gör ditt bästa för att faktiskt agera, istället för att bara gå till en audition efter en annan. Om du försöker bryta in i professionell teater, kan det innebära att man tar en roll i en gemenskapsproduktion utan att få en lönecheck. Titta på det som en chans att knyta ditt hantverk istället för ett steg i fel riktning.
  • Du får chansen att spela mer utmanande roller, lära av olika styrelseledamöter och koreografer och få mer kunskap om hur en produktion fungerar.
  • Metod 2 av 4:
    Perfekt din leverans
    1. Bild med titeln citationstecken En bok Steg 2
    1
    Memorera dina linjer. Det första steget att leverera en mästerlig prestanda memorerar dina linjer. Om du inte behöver oroa dig för dina linjer, kan du koncentrera dig på din mekanik och karaktärsutveckling.
    • Läs dina linjer vid varje tillfälle, recitera dem om och om igen och kopiera dem för hand för att hjälpa dem att begå dem i minnet.
    • Om du har en lång passage, säg den första raden om och om tills du kommer ihåg det, lägg sedan till nästa rad. Lägg till en rad i taget tills du är bekväm med hela passagen.
  • Bild med titeln vara speciell steg 8
    2. Ange dina ord. Uppsägning, eller talar tydligt, är en viktig del av scenen. Överdriver ditt uttal så att publikmedlemmar i den sista raden kommer att kunna förstå varje stavelse.
  • Försök att öva tunga vridande vokalövningar, som "en riktig koppar kaffekanna" eller "sticka kiltar för otäcka kalla nätter."
  • Även om du använder ett mikrofonsystem, förstår din publik dig om du mumlar dina linjer.
  • Bild med titeln Sjung med ditt membran Steg 3
    3. Arbeta med att projicera din röst. Fyll din mage upp med luft och använd ditt membran för att stödja ditt tal. Försök att tala tydligt och högt utan att ändra tonen i din röst. Korrekt projicering låter som att prata, men kan höras på avstånd. Ropa, å andra sidan är när tonen i din röst blir hård och gitter.
  • Om du har tillgång till ditt prestationsutrymme, har någon sitter i den sista raden medan du övar som projicerar dina linjer. De kan låta dig veta hur hörbar du är och om kvaliteten på din röst ändras. Försök hitta en stor hall eller liknande utrymme om du inte har tillgång till din prestationsläge.
  • Bild med titeln vara en genomsnittlig tjej Steg 4
    4. Överdriver dina uttryck, men håll dem naturliga. Ansiktsuttryck och gester bör vara mer intensiva. På det sättet kommer de känslor de förmedlar att vara tydliga från ett avstånd. Men du vill inte överlaga och verkar vara onaturlig.
  • Försök att konfigurera en spegel eller videokamera och stå så långt bort från det som möjligt. Öva överdriver dina uttryck och försök att hitta din balans mellan klarhet och vistas naturligt.
  • Få anteckningar från din regissör eller teaterälskande vän är också användbar.
  • Det hjälper till att känna till storleken på ditt prestationsutrymme. I en liten intim miljö behöver du inte överdriva dina uttryck som du skulle i en stor teater.
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 2
    5. Synkronisera dina uttryck med spelets text. Arbeta med din tidpunkt så dina uttryck förväntar sig inte eller förstöra nästa rad. I stället för att bara vänta på en annan skådespelare att sluta prata, titta på dem och lyssna aktivt som om du aldrig tidigare hört dessa ord. Försök att inte veta mer än din karaktär vet just nu - vara riktigt överraskad, elaterad, arg eller ledsen.
  • Till exempel, om din karaktär lär sig något som stör, måste du emote exakt rätt ögonblick. Dålig timing skulle förstöra illusionen genom att påminna publiken som du har memorerat ett skript.
  • Tänk noga på hur du naturligt dags dina uttryck. Om din karaktär bara har lärt sig att deras romantiska intresse är död, skulle det ta ett ögonblick eller två att förstå nyheterna? Ska du först förmedla chock och vantro, bygga sedan i sorg eller raseri?
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 14
    6. Anmäl dig i skådespelarklasser. Få hänvisningar från andra aktörer eller sök online för klasser i ditt område. Tänk på dina behov och välj en klass som fokuserar på ett område som mest gynna dig. Leta efter en lärare som är tuff, ärlig och har gott om undervisningsupplevelse.
  • Du hittar en rad tillgängliga klasser. Om du vill arbeta med reaktioner och koncentration kan improv vara bäst för dig. En teknikfokuserad klass, som en på en specifik handlingsmetod, kan vara bäst om du vill arbeta med att fördjupa dig själv i ett tecken.
  • Gå en lärare med år av beprövad lärarupplevelse över prickiga handlingsuppgifter. Bara för att någon har ett imponerande skådespelare betyder inte att de är en bra skådeslärare.
  • Beroende på skolans prestige eller instruktör kan du hitta kurser som kostar var som helst mellan $ 150 och $ 2000 (US). Välj en som finns i din budget med den minsta klassstorleken. En på en gång med en bra lärare är bättre än att vara i packad klass med ett prestigefyllt namn.
  • Metod 3 av 4:
    Utveckla en trovärdig karaktär
    1. Bild med titeln vara en Sherlock Fan Steg 2
    1. Forskning din karaktär. Oavsett om du har kastats i en roll eller är auditions, spendera så mycket tid som du kan lära dig om din karaktär. Ta reda på vem de är och vad deras värld är som. Skriptet är en bra start, men du borde gräva djupare genom att söka online, läsa historikböcker och titta på konstverk.
    • Till exempel, om din karaktär är ett ädel som bor i sextonde århundradet Italien, lär sig om politiken, religionen, ekonomin och populära mode från deras värld. Hitta porträtt av rika människor som bodde vid den tiden och titta noga på hur de presenterar sig själva.
    • Slå upp din karaktärs namn. Ta reda på om dramatiken använde sin mening som en ledtråd om vem den personen är.
  • Bild med titeln citationstecken En bok Steg 4
    2. Ge dina teckenuppgifter. Ta ledtrådar från skriptet och konstruera ett intellektuellt och känslomässigt porträtt av den person du spelar. Fyll i skriptets blankor och skapa backstories för din karaktär. Spekulera om sina motivationer, drömmar och ambitioner.
  • Gör en lista över sina styrkor, brister, värderingar och frestelser. Vilka livshändelser formade dem till vem de är?
  • Bild med titeln vara en söt kille steg 16
    3. Ta reda på hur din karaktär är ansluten till andra. Använd skriptet, forskning och din fantasi för att definiera hur din karaktär hänför sig till lekens andra tecken. Bestäm hur din karaktär bildar relationer och interagerar med andra.
  • Till exempel, finns det ett annat tecken som de litar på mer än andra? Kanske kan du hålla din hållning mer styvt och tala med en mer formell ton runt andra tecken. Dra sedan dina axlar och tala med en mer avslappnad ton i scener med den person som din karaktär litar på.
  • Bild med titeln Yike Steg 2
    4. Fördjupa dig i rollen helt. Använd de bilder och uppgifter du har monterat för att omvandla dig till din karaktär. Föreställa sig hur de reagerar på livet, rör, tänker och relaterar till andra. Glöm att du låtsas, och försök att bli den karaktär du spelar.
  • Bild med titeln vara speciell steg 10
    5. Kom upp med subtila detaljer som lägger till äkthet. Lite handlingar är märkbara och kan hjälpa till med att ta med din karaktär. Om din karaktär är snabbare, kanske du ofta kan räta ut dina kläder. Om de är allmänt oroliga, räkna ut gester, som att vrida händerna, vilket förmedlar ångest.
  • Metod 4 av 4:
    Att vara bekväm på scenen
    1. Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 16
    1. Försök att hålla sig lugn och koppla av. Andas andningsövningar eller meditera innan du går på scenen. Oroa dig inte för att pinsamt eller röra upp. Om du känner till dina linjer, har arbetat med din mekanik, och har åtagit sig i din karaktär, har du inget att oroa dig för.
  • Bild med titeln Få killar att tycka om dig för din personlighet och inte ditt utseende Steg 7
    2. Använd scenljusen för att döda scenskräck. Steglamporna är din vän! Med lamporna som skiner på dig, kan du inte se det mesta av teatern. Försök att använda dem för att hjälpa dig att fokusera på åtgärden på scenen.
  • Bild med titeln Ta reda på om han gillar dig Steg 6
    3. Försök att blockera publiken. Låtsas att det är en vägg mellan dig och publiken. Berätta för dig själv att du inte längre på ett stadium, men i din privata värld. Försök att stanna inom din karaktär och inom spelet och glömmer publiken existerar.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 3
    4. Kom ihåg att skådespelaren är din passion. Om du någonsin blir nervös på scenen, påminna dig själv hur viktigt agerande är för dig. Försök att fokusera på allt du älskar om teatern. Omfamna att vara på scen och ha kul!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande