Hur man blir en skådespelerska utan erfarenhet

Att vara, eller inte vara-en skådespelerska. Om det inte är tveksamt att vara en skådespelare är vad du vill vara, kan du arbeta för att få det att hända, även om du inte har någon erfarenhet! Det finns gott om sätt att du kan förbättra dina chanser att landa roller och bygga upp ditt CV tills du hittar den stora pausen. För att hjälpa dig att göra det, har vi sammanställt en lista med saker du kan göra för att arbeta för att bli skådespelerska med lite till ingen erfarenhet.

Steg

Metod 1 av 10:
Skapa en online-fungerande profil.
1. Markera dig själv till produktioner som vill fylla roller. Platser som backstage och reelact.COM Låt dig skapa en profil som innehåller dina headshots, CV och personlig information. Ställ in en profil och lägg till så mycket info som du kan så potentiella gjutningsmedel och regissörer kan hitta dig när de letar efter att fylla roller. Du kan också skicka en länk till din profil till någon som frågar efter det.
  • Skapa din profil innan du börjar delta i auditioner eller casting samtal så kan gjutningsdirektörer se dig efter att du träffat dig.
  • Andra webbplatser du kan använda för att skapa en skådespelande profil inkluderar aktörer Access, Playbill och Casting Networks.
Metod 2 av 10:
Ta professionella headshots.
  1. Bild med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet Steg 11
1. De kan hjälpa dig att landa delar och eventuellt en agent. Kontakta en professionell fotograf eller besök ett fotograferingsföretag för att ta reda på hur mycket de tar ut för headshots. Ta några högkvalitativa bilder i olika poses och gör olika uttrycksfulla ansikten för att visa ditt sortiment. Håll dina headshots i en fysisk och digital portfölj så att du enkelt kan producera dem om du behöver.
  • Det är inte ovanligt att en audition ska be dig att ta med headshots för direktören att överväga.
  • Snygga headshots kan vara en ovärderlig investering som skådespelare.
Metod 3 av 10:
Audition för delar i lokala produktioner.
  1. Bild med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet steg 6
1. Leta efter roller i samhällsteater, drama klubbar och studentfilmer. Kolla in din lokala teaterens hemsida samt alla online-listor för auditioner för roller i studentfilmer. Visa upp till auditionen i tid och ge det ditt bästa skott. Även små roller kan få dig erfarenhet som kan leda till större.
  • Kolla in din lokala universitets hemsida för att se om de har några studentfilmer eller teaterproduktioner som håller auditioner.
  • Du kan till och med spela en roll i en kyrkaproduktion för att få lite erfarenhet.
  • Leta efter drama klubbar i ditt område som du kan gå med för att delta i sina föreställningar.
Metod 4 av 10:
Svara gjutning samtal för att landa små roller.
  1. Bild med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet Steg 7
1. Leta efter dem online eller i lokala tidningar. Besök webbplatser som är värd och dela gjutsamtal. Vissa lokala tidningar kan lägga upp dem också. Ta reda på hur du kan anmäla dig till produktionen eller om det finns några auditioner som du kan delta för att försöka landa en roll.
  • Casting Calls kan söka specifika typer av människor. Du kan till exempel se ett samtal som letar efter en medelålders vit kvinna. Så om du passar räkningen för ett casting-samtal kan du bara landa rollen!
Metod 5 av 10:
Arbeta som film eller TV extra.
  1. Bilden med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet steg 10
1. Det kan hjälpa dig att få lite lätt upplevelse. När du arbetar som extra kanske inte nödvändigtvis leder till ytterligare roller, är det ett bra sätt att få erfarenhet av att arbeta på en uppsättning. Plus, du kan få betalt för att göra det! Sök online för extra arbete i ditt område och registrera dig för att få information om produktioner du kan arbeta på.
Metod 6 av 10:
Nätverk med människor som du känner i branschen.
  1. Bild med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet steg 3
1. Du vet aldrig vem som kan hjälpa dig att hitta en skådespelande spelning. Om det finns några skådespelare i ditt område, gå till dem och försök att nätverk så mycket du kan. När du gör markroller, försök att göra anslutningar med människor som du arbetar med. Nå ut till de personer du möter för att fråga om eventuella potentiella roller som de kan känna till.
  • Ju mer involverade du är i det fungerande samhället, desto fler anslutningar kommer du att göra, vilket kan leda till fler potentiella roller.
Metod 7 av 10:
Få ett skådespelare för att hjälpa dig att landa delar.
  1. Bilden med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet steg 16
1. De kommer att kunna använda sina anslutningar för att vidareutveckla din karriär. Fråga dina skådespelare vänner eller titta online för agenter som du tycker skulle vara en bra passform för dig. Nå ut till dem för att se om de är intresserade av att representera dig. Om de är, kommer de sannolikt att vilja skapa ett möte för att prata om att arbeta tillsammans.
  • Eftersom agerande agenter ofta får många önskemål från aktörer, om du kan få ett hänskjutande från en medskådning, kan det hjälpa dig att landa en agent.
  • Vissa agenter kan vara villiga att ta dig på som en klient, även om du inte har någon erfarenhet.
Metod 8 av 10:
Delta i drama skolan för traditionell träning.
  1. Bild med titeln Bli en skådespelerska utan erfarenhet steg 1
1. Du lär dig att fungera tekniker och få verkande erfarenhet. Ett av de bästa sätten att bli en skådespelerska är att få en formell utbildning på en dramaskola eller universitet. Du kommer att studera hantverket att agera, lära sig om branschen, göra vänner och anslutningar i verksamheten, och du får chansen att utföra i produktioner som kommer att få dig värdefull erfarenhet.
  • När du examinerar har du också en skådespelare kan det potentiellt hjälpa dig att landa roller och eventuellt en agent.
  • Många drama skolor värd också händelser där du kan träffa professionella aktörer och agenter.
Metod 9 av 10:
Ta skådespelarklasser för att lära sig hantverket på sidan.
1. Leta efter klasser i ditt område eller online som du kan gå med. Om du inte kan delta i en formell dramaskola betyder det inte att du inte kan studera och bli en bättre skådespelare. Gå med i en lokal klass eller registrera dig för en online du kan delta i praktiskt taget. Delta i varje klass och lär dig så mycket du kan om att agera tekniker och verksamheten att agera.
  • Vissa klasser kan fokusera på specifika ämnen som "Hur man hörs för en roll" eller "Hur får man en agent."
Metod 10 av 10:
Läs böcker om att agera.
1. Lär dig hur du blir en bättre skådespelare genom att studera tekniker. Dra nytta av några av de stora böckerna som utforskar historien och teknikerna för att agera. Lär dig av de greats och läs om övningar och strategier du kan använda för att förbättra din skådespel. Du kan också läsa böcker om skådespelarna så att du kan bekanta dig med branschen och lära dig hur det alla fungerar. Det kan hjälpa dig att landa en konsert nästa gång du audition.
  • Några bra böcker om att agera inkluderar Audition av Michael Shurtleff, En skådespelare förbereder sig av Constantin Stanislavski, och Improvisation för teatern av viola spolin.
  • Exempel på bra böcker om verksamheten att agera inkluderar Agerar som ett företag av Brian O`Neil och Respekt för att agera av Uta Hagen.

Tips

Acceptera avslag som en helt normal del av att bli en skådespelare. Massor av skådespelare slogs ner för roller innan de landade alls så var vanligt att bli tillsagd några tider som du börjar och låt det inte få dig ner.

Varningar

Se upp för agenter som ber om pengar för att representera dig. En agent bör bara tjäna pengar om de får dig en roll och ingen bra agent vill fråga om förskottsavgifter.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

https: // shv.maniqui-es.com / bli-a-disney-kanal-stjärna

Dela på det sociala nätverket:
Liknande